Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sanat diye geldik..

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:

said:
İnci Aksoy (EKAV Yönetim Kurulu Başkanı): Öncelikle biraz cesur bir performanstı. Yalnız burada estetiksel ilişki nedir, performansı sanat yapan? Bu net anlaşılmadı, öncesinde veya sonrasında performansı anlatan bir alt metin sunulsaydı sanatsal amaç daha net anlaşılırdı.

abi alt metin öle bişi değil ama
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

bu ablanın yaptığı da düpedüz salaklık.

insanların salaklıklarını sanat yaptım ben diye sunmasına ise sinirleniyorum. bkz. bedri baykam

öte yandan ablanın sevişesi gelmiş sevişmiş. sanattan da kulp yapıp takmış.

+1 para da lazımmış bilet de kestirelim bari bizim iş de aradan çıkmış dedi
Sosyal ağlarda paylaş

Ya valla bu sanat işlerinden baya iyi anlayan bir tanıdığımız var. Sanat işlerinden demekte aslında çok barzo oluyor ama kusura bakmayın. İsim vermeyeyim, tanımazsınız büyük ihtimal zaten de yaptıkları "iş"leri biliyor olabilirsiniz. Onunla muhabbet ederken o konumda ve derecede bir adam bile "sanat dediğin s.k sok işler aslında, bakma sen ben sanatçıyım diyenlere. Gerçek sanatçı sanatçıyım demez. Modern sanat yüzünden son 20 yılda çöplüğe dönüştü sanat denen şey" demişti. O laftan sonra bana kendi yetersiz sanat çalışmalarını savunmaya çalışanlara veriyorum buruk gülümsemeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi hepimiz birer insan olarak bazı dertlere sahibiz ve bunu her şekilde aktarıyoruz. eğer her derdi olan derdini aktardığında sanatçı olacaksa bu iş olmaz. sanat eseri sanatçıya bağlı başarılı olduğu kadar sanatçıdan bağımsız bazı çekici özellikleri de olmalı. yoksa hayatında bizi etkileyecek dramatik olaylar olmuş her insan roman yazabilir demek oluyor bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Yani ne bileyim, sanat tarihi okudum, şimdi de sanatla alakalı bir bölümdeyim, ama bu kadar kolay tanımlayamıyorum sanatı ben şahsen.

evet hedef kitlesi halk olan (yani o mesleği profesyonel olarak yapmayan herkes) bir mesleğin okulunu okumak daha zor çok şükür ki benim hedef kitlem halk değil sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Yani ne bileyim, sanat tarihi okudum, şimdi de sanatla alakalı bir bölümdeyim, ama bu kadar kolay tanımlayamıyorum sanatı ben şahsen.

e tanımlanacak bişi değil zaten, ama tanımlamaya calışmaktan daha komik bir yakşaım "ben sanat yapıyomki" yaklaşımı.

elbeteki dünyada herkezin her yediği bok için amntıklı bir acıklaması sebebi olucak değil, esti yaptım lan diyebilir.
ama o zamanda esti yaptım desin, tırı vırı etmesin.

komik kacıyo yoksa
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bir nokta. tanımını yapması zor olan bir şeyin sömürülmeye daha açık olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak lazım. bir de bizimki tanımdan çok dışlama tarzı bir davranış. tabi bize kalmamış ama daha çok "bizce şu sanat değil" gibi bir yorum yapıyoruz. yani sanata tam tanım vermiyoruz ama kümesel olarak bazı çeşit şeyleri bu sanat kümesinin dışında tutuyoruz. daha elementer bir yaklaşım, çünkü bize sadece elimizdeki bazı şeylerin sanat olmadığını söylüyor ama geri kalan onca şeyi sanat olup olmadığı hakkında bir fikir vermiyor.

o şeyleri tanımsal bazda dışlıyor olsak (yani sanat budur diye bir tanım yapıp o şeylerin bu tanıma uymadığını gösterek( bu daha derin ve omnipotent bir yaklaşım olurdu herhalde ama onun mümkün olmasını beklemem ben.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi direk alıntı yapamıycam ama, ursula yazmış işte. odo'ya göre canın istedinde yaptınsa, yapma ihtiyacı hissedipte yaptınsa, sanat. geri kalan sebeplerle yapılmışsa sanat değil bok.

ne bilyim şu acıdan bakınca, bir insan belli tutarlıklar içindei bu sanatır abi diyebiliyorsa, bir insanında belli tutarlılıklar içinde bu sanat değildir demek hakkı var dimi.

cok guzel bunu tartışmak ben seviyorum bunu tartışmayı, cünkü cok sacma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...