fede Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 kırmızı mı algılıyo. yoksa benim kırmızı gördüğümü başkası benim yeşil gördüğüm gibi görüyor ama kırmızı diyor olabilir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 3-4 yıl önce uyumaya çalışırken aynen bunu düşünüp, kimse bilemez aga! demiştim kendi kendime. daha da düşünmemiştim şu ana kadar. teşekkürler fede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 ohooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 geçen gün şunu düşünmüştüm. kör bir kişiye kırmızıyı, yeşili, maviyi nasıl tarif edebilirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 ayyyynen böyle düşündüm ben de. Tamam matematiksel olarak herkes ayni şeye kırmızı diyor. Ama acaba herkes ne görüyor. Bence sadece renkler değil, tüm görsel decoding kişisel ve kimse bir diğerinin gördüğünü görmüyor. ama ayni matematik dizgiye ayni isim verildiği için ne olduğu konusunda tartışma yok. Güzel kadın güzeldir mesela, ama acaba ben neye güzel kadın diyorum siz neye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 benim bi arkadaşım yeşile mavi falan diyodu, öyle bişeydi yani tam hatırlamıyorum şimdi ama 2 sene filan görmedim adamı sonra gene bi yerde yeşile mavi demişti, böyle istikrarlı bi şekilde mindfuckla uğraşamaz heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Olur gider. Nasip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 oha çok pis soruymuş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 fede said: kırmızı mı algılıyo. yoksa benim kırmızı gördüğümü başkası benim yeşil gördüğüm gibi görüyor ama kırmızı diyor olabilir mi Bunlarin hepsi birer isimlendirme oldugundan ve cogunluk ayni sekilde isimlendirdiginden ne oldugunun bir onemi yok. Ufak bir azinlik halinde bir zurafaya bundan sonra papatya denmesi halinde artik o seyin her kes tarafindan papatya olarak bilinmesikadar normal bir durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 renk korlugu testi gormediniz mi lan hic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 bence herkesn algisi ayni fakat algida yorumlama farkli olabilir.. belli kesin kurallar yoruma kapalıdir mesela.. hani kaleme bakan biri kalem oldgnu inkar edemez.. onun disindaki güzellik çirkinlik temizlik sadelik fln filan bunlar algidan cok yorumsal ve görecelidir... kimse senin kırmızı gördgu siyah görmez ama kendi algisinda acık kırmızı koyu kırmızı.. lekeli kirmzi vb. cıkarmlar yapabilr... bence ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 turkce guzel dil aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 sol gözümün sağ gözüme göre renkleri daha farklı tonlarda algıladığını farkettim mesela ben . sol gözüm biraz daha mavi tonlarda ve parlak görüntü veriyor. far ayarı yapmam lazım sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 bir kişinin kırmızı gördüğünü diğeri de kırmızı görüyor. onda bir şüphe yok. sadece saturation, brightness vs gibi konularda farklılıklar olabilir, retinadaki koniler çubuklar felan önemli şeyler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Abi oturt iki kişiyi yanyana getir kırmızıyı sor bu ne renk diye.Bak bakalım biri sarı diyecek mi.Yanyana oturtma yada.Yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Bone said: geçen gün şunu düşünmüştüm. kör bir kişiye kırmızıyı, yeşili, maviyi nasıl tarif edebilirsin... abi sen bence hic kafa yorma böyle seylere. Görme yetisi olmayan insana görme duyusuyla algilanan renkleri nasil tarif edebilirsin ki. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 #ff0000 diye kodlarsın adamın beynine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Kadınlar erkeklerden daha doygun görüyo renkleri bi kere. Ayrıca herkesin görüşünde belli ton farkları oluyo (tabii gök mavisini lacivert görmek gibi değil bu dediğim). Hatta büyük ihtimalle insanlık yerleşik yaşama geçmeye başladığında kadınların bu yetiyi kazanmaya başladığı düşünülüyo. O zamanlarda fiziksel olarak güçlü olan erkek hayvan avlayabilirken, kadın da bitkilerle uğraşıyodu. Meyve-sebzenin iyisi ile kötüsünü ayırt etmek gündelik iş olmaya başlamıştı. Kadınların renk algısının böyle sivrildiği düşünülüyo en azından. Bunun ilginç kanıtları, kadınların makyaj yapması, erkeklerin sevmediği renkleri sevmesi, erkeklere göre daha çok renk adı bilmeleri vs. gibi gidebilir :) Geyik bi resmi vardı bunun ya dur bakiim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 ahanda: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 ya kadınlar baya gereksiz zaten. onlar için sormadım. erkek erkeğe konuşuyoruz lan şurda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 patideki kadınlar hariç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Soruyu anlamamış arkadaşlar var, renge ne dediğimiz önemli değil, ne algıladığımızı ne biliyoruz diyor yazar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 ben de algılamaktan bahsediyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 anlamayan sen değilsin zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 ha yanlış anlamışım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar