Llama Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Alsancak’ın en meşhur dövmecisi Köprüaltı’na gençten biri girer, kolunu sıyırır, dirseğine doğru Mustafa Kemal’in imzası vardır, bir bankada çalıştığını, bu dövme yüzünden işten atılmakla tehdit edildiğini anlatır, tırsmıştır, ekmek parası filan diye ağlar, “silin” der. * Hep söylerim, ekmek parası diye ağlayanın maaşını, tavuk gibi buğdayla ödeyeceksin! * Adeta bomba düşer dövmeci dükkânına... “Bu gördüğün eller Atatürk’ü yazar, Atatürk’ü silmez” deyip, kapı dışarı ederler. Ve, internet sitelerinden alenen duyururlar: “Ey ahali, madem öyle işte böyle, bugünden itibaren burada, Atatürk’ün imzası bedava!” * İlk kim, nerede yazdırdı bilmiyorum ama, Atatürk imzasının furya haline gelmesinin miladı, bu olaydır. * Bir ödlek geri adım attı... On binlerce cesur öne çıktı. * Atatürk’e sövme modası... Dövme modası yarattı. * Köprüaltı örnek oldu, İzmir’de yapılan Atatürk dövmesi, 50 bini aştı. Yetişemiyorlar, her gün 30-40 kişi kazıyor vücuduna... Omuzuna, bileğine, iman tahtasına, kalbinin üstüne... Doktor var, avukat var, öğrenci, dekan, ev kadınları var. İstanbul’da patladı... Ankara, Antalya, Bursa, Trabzon, Muğla, Eskişehir dövmecileri artık neredeyse sadece bu imzayı kazıyor. 29 Ekim’lerde, 10 Kasım’larda Mustafa Kemal için ücretsiz çalışan 200’ün üstünde dövmeci var. * Dini gerekçelerle dövme yaptırmayan, otomobiline yapıştırıyor. Taksilerin camlarında... Motosikletine, hatta, bebe arabasına yazdıranı görüyoruz. Atatürk imzalı küpe kulaklarda, rozet yakalarda. * Ölümünün üzerinden taaa 72 sene geçtikten sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada? * Neymiş, işten atarlarmış... Bizim işimiz Atatürk. * Memleketimin güzel kadınları, giydirin çocuklarınızı güzel güzel, doğum günüdür bugün... Çünkü, her 10 Kasım, aslında 19 Mayıs’tır... Cumhuriyet dediğin, korkak babalar tarafından kaybedilir, yürekli evlatları tarafından geri alınır. Mustafa Kemal, ilebelet payidardır.
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 nelerden ne hikayeler üretiyor insanlar
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Ruhu şaad olsun, mekanı cennet olsun. az önce mahallede okulun önünden geçerek çocuklar şiir okuyodu..sdf direk aynen şöyle ya http://www.youtube.com/watch?v=J5wZsL1pCco
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Turkceplease said: o değilde saygı duruşunun maneviyatını hiç anlamamışımdır ben. çok saçma geliyo bana böle 1 dk dikilmek okuduğunu anlama sorunların olmalı.
senko Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 DRaGoN_SLaYeR said: Ruhu şaad olsun, mekanı cennet olsun. az önce mahallede okulun önünden geçerek çocuklar şiir okuyodu..sdf direk aynen şöyle ya http://www.youtube.com/watch?v=J5wZsL1pCco salya sacarak guldum suna
aquatik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Sevgi ve saygıyla anıyorum. Turkceplease said: o değilde saygı duruşunun maneviyatını hiç anlamamışımdır ben. çok saçma geliyo bana böle 1 dk dikilmek Atatürk için yapılan saygı duruşunun maneviyatını anlamak; yetiştirilme tarzı, alınan eğitim, bunların sonucu olarak Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarını anlayabilme becerisi ile ilgili. Örneğin 10 Kasım 2008 de atılan şu posttaki çocuk, o bilinç ve beceriyi edinmiş. Absolut said: Sabah ufak kızımı servise bindirmek için beklerken 9.05te korna ve siren sesleri ile Atatürkü beraberce andık. Okulda 1 haftadır prova yaptıklarından saygı duruşunda nasıl durmam gerektiği ile ilgili olarak zaten sabahtan beri bana ders veriyordu. Saygı duruşumda süreli beni ve yanımızdaki diğer abileri göz ucuyla kontrol etmesi çocuk gibi gözlerimden yaşlar boşanmasına sebeb oldu. Daha sonra hayatında ilk kez belkide İstiklal Marşımızı yüksek sesle okumaya çalışması, bir yandan yarıya indirilen bayrağa bakması, ellerini iki yanında hazırol şeklinde tutup %60ını hatırlayabildiği Marşımızı okuması falan çok yoğun hisler yaşattı. Daha önce 10larca Atayı anma töreninden belki de benim için en anlamlısı ve duygulusunu yaşatan kızıma ve tabi onu eğiten öğretmenlerine teşekkür ederim.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Turkceplease said: o değilde saygı duruşunun maneviyatını hiç anlamamışımdır ben. çok saçma geliyo bana böle 1 dk dikilmek saygidan dolayi 1dakika yaptigin herseyi birakiyorsun mantigi bu.
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 türkçeplease sanırım ne olduğunu bilmediğinden değil dikkat çekmek için söyledi onu.
Turkceplease Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 ne alakası var.ben atatürk içinde kast etmedim.genel olarak söyledim.Konusu burda geçti.Ben maneviyat olarak anlam veremediğimi söyledim.nedir bu anında çemkirmek falan
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 pickles, senin yaptığında pek farklı değil. tartışma cıkarmayın abi. polemikte olmasın. bu topic anma topici.
Czentovic Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Turkceplease said: o değilde saygı duruşunun maneviyatını hiç anlamamışımdır ben. çok saçma geliyo bana böle 1 dk dikilmek beyin bedava.
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Turkceplease said: o değilde saygı duruşunun maneviyatını hiç anlamamışımdır ben. çok saçma geliyo bana böle 1 dk dikilmek ANONİM said: on kasımlarda öyle sap gibi ayakta dikilmeye gerek yok.
Trias Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Sayesinde burlardayız, mekanı cennet, ruhu şad olsun. Gençliğe hitabeyi bir kez daha okuyalım, hatırlayalım
fede Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 şu topikten anladığım kadarıyla boşuna uğraşmış. topiği de okumadım
/Escobar Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Bosuna ugrastigini görmek icin sadece bu topige bakmaya gerek yok zaten :)
Trias Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Trias said: Sayesinde burlardayız, mekanı cennet, ruhu şad olsun. Gençliğe hitabeyi bir kez daha okuyalım, hatırlayalım sözlüksüzde anlaşılmıyor ki. Niye acaba dilimiz bu kadar bozuldu, sözcük dağarcığımız küçüldü.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Ayın karesi, uzun zamandır bu kadar güzel bi fotoğraf görmemiştim
/Escobar Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 LucifeL said: Saygıda Kusur Yok Efendim... 8 yildir ayni celengi kullaniyoruz demis bir de ya ahahahah
Eralp Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2010 bi de bizden iyi atatürkçü bulamazlar demişler ya ahah iyice kafa buluyolar ne güzel
Öne çıkan mesajlar