Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Dark Knight Rises (2012)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

bane ile ilgili merak edilen sorular:

soru: neden komik konuşuyor?
cevap: bilmiyoruz. ama allahın yarattığı ile dalga geçmek günahtır

soru: neden ufak bişi bu yahu?
cevap: ergenlikte yemek yiyememiş hiç.

soru: betmen bu filmde neden aptaldı?
cevap: kafaya aldığı darbelerden dolayı.

soru: bane neden dövüşmeyi bilmiyor?
cevap: filmi izlediyseniz adamın sevgi çocuğu olduğunu görürdünüz. hayır hayır! bane'in dövüş sahneleri nolan cumadayken çekildi hep.misal bu filmde betmen de dövüşemiyor.

başka sorularınız varsa cevap verebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

İzledim bende dün, eh işte yani.

Spoiler

Sonunda batman öldümü ölmedimi karmaşası için bence ölmedi, otopilotu tamir etti, bir şekilde deniz üstünde atlamıştır, sonra oto piloto takıp ilerde patlattı. Neden bunu yaptı, alfredin dediği gibi artık onun batman günleri bitti, elini ayağını bu işden çekmesi gerekiyordu. İntihar süsü vererek batmanı şehir için bir sembol haline getirdi, aynen harvey dent konusudna yalan söylenerek harvey dentin sembol yapılması gibi. Sonra da ver elini emeklilik, alfredin sonra gördüğü halisünasyon değildi bence.

Alfred demişdi ilk gothamı terk ettiğinde 7sene böyunca gelmemeni çok istemişdim, burada sadece kötü anıalr var sen için. Oda tavsiyesine uydu.

Sosyal ağlarda paylaş

çok sorun vardı ya filmde

adamların hell hole!!! dediği hapishane bayağı rahat bi yerdi aslında. tv falan bile var,kimse bruce'a sakatken sataşmadı. bildiğin yardım ettiler hatta adama. doktor bilmem ne var. fıstık gibi yer be.
bağlama + ranza atsan türk dizilerinin sıcak kalpli suçluları ile dolu hapisane konspetine uyacaktı mesela. kötü hapishane ortamı prison break panama kısmında bundan daha kötüydü mesela. oz da çağdaş görünümlü ama kötüydü. hellhole bunlardı.

twilight için still better love story than twilight geyiği var ya.
herhangi bi aksiyon dizisi için "hey en azından dövüş sahneleri dark knight rises'dan daha iyi!" denilebilir. o kadar feci kötü olmuş.

filmin başlangıcı hele. "abi al, bu adamlar senin"
"ha alayım peki, uçakta bakarım ne olduğuna.. çok önemli bi adam taşıyorum ama boşver. bunları da alırım ben!!"
mantığa bak sen.

hayır onu da geçtim, üstünde daha büyük bi uçak var. ama radardan kimse bunu görmüyor falan. oh bok! senaryoyu çocuğun mu yazdı abi? gerçi o knee brace'in adamın topuğunu da güçlendirdiğini düşünürsek.. hmm EVET ÇOCUK YAZMIŞ OLMALI!!

bi de rastgeliklerin muhteşemliği var.
gordon suya atlar, NEREDE OLDUĞUNU İMKANSIZ BİLEMEYİZ! diyen adamı Bane vurur ve suya atar Gordon'un peşinden. Nasılsa Robin olacak tip bulur abi GOrdon'u!
Bomba 5ayda patlayacak, hmm o zaman batman 5ayda iyileşip tam bomba patlamadan şehre geri döner! teoride böle olabilir diyen profesörün 10sn'de "al sana bane, al sana bombe!" demesine ne buyrulur peki?

borsa sahnesi ayrı bomba. izlerken "BU MOTORLARI İÇERİ SOKTULARSA, SADECE Bİ BAĞLANTIYA İHTİYAÇLARI VARSA NEDEN SESSİZCE HALLETMEDİLER!!" diye soruyorsun. gerçi adamlar da iyi niyetli, borsanın kapanışına gelmişler. gün içindeki işlemleri etkilemesinler diye.
içeri giriyorlar. gündüz
bir çıkıyorlar. HAVA KARANLIK LAN! erken çökmüş karanlık işte. ÇÜNKÜ BATMAN GELİCEK!

tabii batman'e herkesin yalan söylemesi olayı da var. bane diyor ki "koca adam olup kamışa su yürüyene kadar güneşi görmedim olm ben!" gerçi oppssss.. delikte doğan o değilmiş, kızmış.. bu arada hapisin içerisi de aydınlık be. benzeri şeyleri alfred'de söylüyor. adam tehlikeli hacım diyor. gel gelelim tüm polisler batman'in peşinde. fbi,cia sefada zaten. bilgi akışı alfred'de daha iyi. gerçi devlette herkesin bilgi akışı berbat. bi lokma-bir hırka olarak hapis adı verilen, içeride gardiyanın olmadığı, kimsenin kimseye sataşmadığı, kavga falan dönmeyen, mahkumların toplanıp sana tezahürat yaptığı ve düşünce ölmeyesin diye de ip bağladıkları sevimli delikten çıktığında pasaportsuz, parasız ve gizlice geri dönebiliyor adam.

abi film feci kötüymüş lan! bok atamayacağınız sahne yok sanıyorum

Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

çok sorun vardı ya filmde

adamların hell hole!!! dediği hapishane bayağı rahat bi yerdi aslında. tv falan bile var,kimse bruce'a sakatken sataşmadı. bildiğin yardım ettiler hatta adama. doktor bilmem ne var. fıstık gibi yer be.
bağlama + ranza atsan türk dizilerinin sıcak kalpli suçluları ile dolu hapisane konspetine uyacaktı mesela. kötü hapishane ortamı prison break panama kısmında bundan daha kötüydü mesela. oz da çağdaş görünümlü ama kötüydü. hellhole bunlardı.

twilight için still better love story than twilight geyiği var ya.
herhangi bi aksiyon dizisi için "hey en azından dövüş sahneleri dark knight rises'dan daha iyi!" denilebilir. o kadar feci kötü olmuş.

filmin başlangıcı hele. "abi al, bu adamlar senin"
"ha alayım peki, uçakta bakarım ne olduğuna.. çok önemli bi adam taşıyorum ama boşver. bunları da alırım ben!!"
mantığa bak sen.

hayır onu da geçtim, üstünde daha büyük bi uçak var. ama radardan kimse bunu görmüyor falan. oh bok! senaryoyu çocuğun mu yazdı abi? gerçi o knee brace'in adamın topuğunu da güçlendirdiğini düşünürsek.. hmm EVET ÇOCUK YAZMIŞ OLMALI!!

bi de rastgeliklerin muhteşemliği var.
gordon suya atlar, NEREDE OLDUĞUNU İMKANSIZ BİLEMEYİZ! diyen adamı Bane vurur ve suya atar Gordon'un peşinden. Nasılsa Robin olacak tip bulur abi GOrdon'u!
Bomba 5ayda patlayacak, hmm o zaman batman 5ayda iyileşip tam bomba patlamadan şehre geri döner! teoride böle olabilir diyen profesörün 10sn'de "al sana bane, al sana bombe!" demesine ne buyrulur peki?

borsa sahnesi ayrı bomba. izlerken "BU MOTORLARI İÇERİ SOKTULARSA, SADECE Bİ BAĞLANTIYA İHTİYAÇLARI VARSA NEDEN SESSİZCE HALLETMEDİLER!!" diye soruyorsun. gerçi adamlar da iyi niyetli, borsanın kapanışına gelmişler. gün içindeki işlemleri etkilemesinler diye.
içeri giriyorlar. gündüz
bir çıkıyorlar. HAVA KARANLIK LAN! erken çökmüş karanlık işte. ÇÜNKÜ BATMAN GELİCEK!

tabii batman'e herkesin yalan söylemesi olayı da var. bane diyor ki "koca adam olup kamışa su yürüyene kadar güneşi görmedim olm ben!" gerçi oppssss.. delikte doğan o değilmiş, kızmış.. bu arada hapisin içerisi de aydınlık be. benzeri şeyleri alfred'de söylüyor. adam tehlikeli hacım diyor. gel gelelim tüm polisler batman'in peşinde. fbi,cia sefada zaten. bilgi akışı alfred'de daha iyi. gerçi devlette herkesin bilgi akışı berbat. bi lokma-bir hırka olarak hapis adı verilen, içeride gardiyanın olmadığı, kimsenin kimseye sataşmadığı, kavga falan dönmeyen, mahkumların toplanıp sana tezahürat yaptığı ve düşünce ölmeyesin diye de ip bağladıkları sevimli delikten çıktığında pasaportsuz, parasız ve gizlice geri dönebiliyor adam.

abi film feci kötüymüş lan! bok atamayacağınız sahne yok sanıyorum

baştan aşagı fail post.

1- Pit eskiden "hell hole" muş. çok eskiden. Artık Pit Bane'in hapisanesine dönüşmüş. Bane'in de nasıl bir adam oldugunu biliyorsak, pek hell hole luk bir yer degil zaten.

Ayrıca Pir bruce için hell hole du. İçinde yer alan televizyonuyla, kaçma imkanı! tanımasıyla, bruce wayne gibi biri için cehennemin dibiydi.

Sana göre süt ona göre çikolata hesabı.

2- Dövüş sahneleri bir çok açıdan çok iyi ve mantıklıydı. Özellikle Bane ile olan ilk dövüş sahnesi tarihe geçer.

3- Filmin başlangıcı: CIA Dr. Pavel ı getirecek ülkeye, adamı getiren mercenary'ler " yanımızda bane de var" diyor.
Kurnaz CIA ajanı böyle bir aranan askeri yakalamış niye almasın. Uçağı da var, tamam diyor bindirin uçağa bane gibi bir fırsatı kaçırmamak için.

CIA uçagının radarında tabiki diğer uçaklar da gözükür de, diğer uçagın kendilerine karşı taaaruza geçecegini niye düşünsünler?

Knee brace e takmışsın, baya fail.

4-Rastgelelikler. Trololol.

Filmin başında bir öksüz çocugun sewer çıkışında ölü bulundugunu kim görür?

YAPMA SAKIN JOHN BLAKE GÖRMÜŞ OLMASIN.

Yoksa Blake de BATMAN kadar akıllı oldugundan ( batman'in varisi) ve yapacak başka birşeyi de olmadıgından " YA BEN Bİ ŞURAYA BAKAYIM HACI NOLUR NOLMAZ" diyerek gitmiş olmasın yoksa?

"dedektifler tesadüflere inanmaz" lafı da filmde zaten öylesine söylenmiş bir laf.

5- Batman 'in şehire ne zaman döndüğü belli mi? degil. Batman planını yapıp, köprüdeki yanan logosunu hazırlayıp, tüm planını yapıp ortaya çıkmış olmasın?

Yok ama bunları göstermesi gerekiyor filmin ki film 4 saat olsun, bruce'un niye yemek yemedigini tuvalete gittigini falan da göstersin.

Profesör Pavel'in Reaktörü bombaya dönüştürebilecegini bilmeyen yok, Bruce'un reaktörü kapatmasının tek sebebi bu.
Bu yuzden " AL SANA BOMBA" tamamen senin yaklaşımın, Bane'in tüm planlarında Pavel'in bombaya dönüştüreceği yüzde yüz olarak varsayılmış durumda.

6- Borsaya motorları nasıl içeri sokmuşlar. Sen de zaten 20 yılını wall street e vermişsin, brokerlar, kuryeler falan, bu işler nasıl yürür hepsini biliyorsun kafayı da motora takmışsın.

Adam filme nasıl b.k atacagını şaşırmış havanın aydınlıgına da takmış.

Ben şimdi dışarı çıktım saat 18.00 güneş batmış hava kararacak bir bakıyorum 10 dakika sonra hava tamamen kararmış. BÜYÜ YOK GERÇEK!

7- OVV BANE KARANLIKDA DOGMUŞ YALAN SÖYLEMİŞ ÇÜNKÜ HAPİSİN İÇİ AYDINLIK MIŞ.

Çünkü bane pit'de doğmuş degil mi? kim söyledi bane'in pitte dogdugunu? Bane in filmde pit'de dogdugu gibi bir bilgi verilmiyor, karanlıkta dogdugu söyleniyor.

8- Of adamım burası çok kötü işte.

Bruce Wayne, dünyanın en akıllı adamlarından biri, milyoner ( ne kadar batmış olsada), ve kesinlikle başka hesaplarda yastık altı parası tutmayacak kadar da aptal?

Bruce Wayne, batman, hiçbir zaman b planı olmayan adam!, pasaporta ihtiyaç duracak? Adam anavatanına dönecek, havaalanında ben bruce wayne'im ama pasaportum yok diyecek,
onlarda OLMAZ HACI SINIRDIŞISIN!, diyecek.

cool story.

9- Hapisane konusuna değindik zaten, 1. cevaba burdan.

SONUÇ : Bu filmi anlamadan, anlamak istemeden, batman'e alerjisi olan insanları anlamak mümkün degil. Şurda yazdıgım şeylere ne cevabı olabilir bir insan merak ediyorum.

dasaa umarım kişisel anlayıp, daha çok fail olmazsın da, " tamam hacı ben düşünmemişim yeteri kadar" deme erdemini gösterirsin .

Neyse inb4 nolan fanboy, didnt read lol vs vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

abi cevapların çok lame ve berbat.

umarım omega3'e ağırlık verirsin veya balık tüketimini arttırırsın.

sana tavsiyem

umarım kişisel anlar ve sağlığına dikkat edersin. gerçekten çok üzülyorum lan sizi görünce.

misal:
"CIA uçagının radarında tabiki diğer uçaklar da gözükür de, diğer uçagın kendilerine karşı taaaruza geçecegini niye düşünsünler?"

yahu uçağın yakınından bile geçemezsin,bırak tam üstünde durmayı. bugün yanında böle bi uçak geçse. havayolları bile olsa, bırak özel bi askeri uçağı millet NOLORÖLUYOOR! falan der.

dediğim gibi.
kişisel olarak al.. omega 3 de al.
faydalıdır.

Sosyal ağlarda paylaş

offffffffffffffff çok klişe ama

" Ad hominem is a last refuge of an epic failer"

Adam hala uçagın yakınından bile geçemezsin diyor. AUDHASDHASDUHASDHASDHASUDAHSD

uçak THY uçagı Turkiye hava alanında uçuyor, uçarsa f16 lar eşliginde indilecekmiş .

Çırpınma güzel kardeşim çırpınma.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi yazdıkların çok fail ve senin yazdıklarımı anlayacak kapasiteye sahip olduğunu dahi düşünmüyorum.

"yazdıkların beni derinden yaraladı, bu filme bu kadar yetemedigimin farkında degildim, senin yazdıklarına verebilecek bir cevabım da yok aslında, en azından b.k atayım senin zekana da başkaları bana " cevap veremedi" demesin.

aglama, beni de aglatacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi karşılaştırılıcak bir dark knight olmasa bile bu film dandik, cat woman karakteri bi kere en başından hani bu kadar ezik basık hikayeye dışardan girme çabasında olan bir karakter ki olmasa bile olur kızın güzelliğide kurtarmamış malesef. Rachel çok daha başarılı idi.

Benim evden güzel lan o hapisane sdlkfj.

Film kötü.

Teknolojinin kralı sende otopilot standart gelmio ama sdlfjh
batman süper dedektif tabi sanayiye götürüp yazılım attırmış alete.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...