Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya - TÜRKİYE 08.10.2010@21:45

PZero

Öne çıkan mesajlar

BiTcH_oFBaT said:

Dartanian said:

Abi mesut'u fatih terim zamanında kadroya alınmadı istenmedi diye alman milli takımını seçti.Ben de olsam ben de öyle yapardım.Sonuna kadar helal olsun.

Maçtan önce yenilmiceğimizi düşünen yoktu heralde.Golü mesut atsın istedim attı..

hayır abi alakası yok. Löw direk adamla ilgilendi ve aldı milli takıma. alt takımlarında oynadı hep. fatih terim anca adı duyulunca çağırdı

2006 yılında federasyona yazı yollamış sanırım Mesut, ben Almanya'yı seçtim çağırmayın beni artık diye

Adam ünlendiğinde, Fatih Terim ilgilenmeye başladığında Mesut bir anda TÜRK oldu. Adama büyük baskı yapıldı, o da düşünecem ayağına yatıp Almanya'yı seçti bu kadar basit,

Hani adamın tek şanssızlığı şu grupta Türkiye ile ALmanya'nın karşılacak olması, birkaç yıl sonra belki karşı karşıya gelsek bu kadar etkili olmaz, haha diyip geçerdik.
Sosyal ağlarda paylaş

khala said:

Bizde zaten buna birşey demiyoruz ki, adam çıkıp ben Türküm diyor. Değilsin kardeşim Türk felan, çık delikanlı gibi söyle Almanım ben diye.

Aurelio brezilyalı değil mi yani?

Spor bu, meslek sonuçta adam hangisinde daha çok para kazanacaksa onu seçecek.

Halil asla alman milli takımında oynayacak kapasitede olamazdı, Türkiye'yi seçti. Mesut Türkiye için fazlaydı Almanya'yı seçti. Aurelio Brezilya'nın kapısından giremezdi Türkiye'yi seçti. Ha, Hamit Almanya'da da oynayabilirdi belki, aradaydı, risk almadı kardeşini izledi.

Milli duygularla misakı milliyle alakası yok durumun. Kaptırmayın kendinizi bu kadar.

Ha sen gidip Mesut'a "bak mesut iki milli takım seçimin arasında ne kadar para farkı varsa cebimden vericem sana, üstüne bi de Real madridde hisse satın aldım seni oynatacam orada" dersen o zaman Türkiye'yi seçmezse o zaman suçlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Borges said:

Bir Türkiye bayrağı ve o ülkede yetişen insanların ülkesi var. Bir de Almanya bayrağı ve o ülkede yetişen Almanların ülkesi var. Aslında kriterlere göre bir ülke ya da millet olarak algılanamayan ve fakat bence kesinlikle üçüncü bir ülke olarak anılmayı gerçekleştirecek kadar her iki bayrağın temsil ettiklerinden farklı olarak yaşayan üçüncü bir Bayrak ve onun insanları var. işte tüm bu gürültü de buradak kopar..Siz bu bayrağı, milleti kabul etmiyorsunuz.. Sonuçlarına da şaşırıyor ya da eleştiriyorsunuz bir şekilde.. Ben Türk'üm (ne gurur ne de utanç duyarım.. Utanmam beklenirse gurur duyarım ve tersi olursa kafa atarım) lakin kardeşim ortadaki bayrağın insanıdır.. Alaman Türkleri de aynı şekilde.. Nesile ve onların yaşadığı koşullara göre bu üç bayrak skalasında bir yere oturur.. Bazen Türkiye ya da Almanya ya da tam ortası.. ikisi de değil seçeneği.!

Hamit Altıntop SZ'a röportaj vermiş. Nuri Şahin de FAZ'a. İkisi de Almanya'nın en saygın gazeteleridir. Ben daha çok Nuri'yi sevdim.. Hamit ise genelde doğru cümleler kurup ve oldukça samimi duygular içerisinde söylemler gerçekleştirir iken kaçırdığı bir iki nokta var onların üzerinde durmak gerekir. 16 yaşında Schalke'de ilk antrenmanına çıktığı günden beri tanıdığı ve kardeşim kadar yakın dediği Mesut'un kariyer planlaması içerisinde milli takım seçimi gerçekleştirdiğini düşünüyor. Kardeşim gibi seviyorum diyor ama bu düşünceyi onaylamıyorum diye de çizgiyi çekiyor. Duygularıyla hareket edilmesi gerektiği konusunda ortaya sunduğu doğruları Türkler için geçerlidir ama ortadaki bayrağın insanları için değil.. Milli duygular doğuştan sahip olunmaz, oluşturulur.. Bunu unutuyor. O duygu yoksa ya da oluşamayacağı biçimde bir hayat yaşamışlarsa 'doğru' nedir ? Sizin için kestirmeden vatan haini ya da karaktersizdir ama gerçekte nedir durum ? Benim kardeşim de bunların arasında yer alır..

Misal Hamit Altıntop'un koşulları nelerdir ?

Onun zamanında Almanya Fedarasyonu gurbetçiler üzerine eğilmiyordu ve Hamit de Mesut kadar gençliğinde parlamamıştı. Bayern München'e transferinde en az Hoeness'in yakın arkadaşı Heynckes tavsiyesi kadar Hitzfeld'in onu Türkiye maçlarında izlemesi de önemlidir.(belirtmiştir de bunu) Schalke'de Rafinha'nın arkasında yedek bekler vaziyette klubünde oynamaz iken Fatih Terim onu her zaman oynattı. Klubünde forma giymedi ama milli takımda hiç kesik de yemedi. Duyguları hiç zedelenmedi.. Bu sayede Bayern München'e de transferi gerçekleşti. Alt yaş milli takımlarında hep Türkiye adına oynadı. Nuri'nin tam da üzerinde durduğu konu budur. Burada nerede oynarsa ortadaki bayrağın insanları işte oraya aidiyet geliştirir zira pek çokları tam o noktada bir millete bağımlı hissedemeyecek kadar karışık duygular içerisindedir.. Daha çok yaşadıkları nedeniyle sonradan oluşur..

Nuri Şahin'in FAZ'a verdiği röportaja geçiş yapalım. Nuri entegrasyon konusuna da eğiliyor ve Sarrazin'e de cevap veriyor.

Bizim ebeveynlerimiz dili konuşamıyordu. Bu yüzden kendi kendilerine mahkum edildiler, dışarıya açılacak pencereleri yoktu diyor. Yeni neslin böyle bir sorunu yok ve bugün aslında bu kuşağın entegrasyon gibi bir sorunu da yok diyor Nuri Şahin. Sonrasında bir başka yere verdiği röportajın içerisinde bir oyuncunun futbol oynadığı ülkenin dilini konuşamadığı vakit sahada çok iyi mücadele gösterse dahi takım olma olgusunu zedeleyeceğinin üzerinde duruyor. Kendi takımında her oyuncunun nasıl yaşadığını, ne düşündüğünü ve neyi sevdiğini bilmek istediğini de içeren çok çeşitli açıklamalar getiriyor.

Dil çok önemlidir. Hamit'in varolan türkçesi onu buraya bağımlı kılan ve SZ'a 'kalbini dinlemelisin' diye demeç verdirten en önemli ayrıntısıdır. Mesut'un Türkçesini dinlediniz mi ? Üç cümleyi zar zor bir araya getiriyor.. Arkadaşları Alman, ana dili Almanca ve Almanya tarafından iki kuşak öncesinde olduğunun aksine sahip de çıkılmıştır. Eskiden burada yaşamalarına rağmen kolay bir şekilde Türkiye'yi seçen insanlar daha çok ailelerinin dil eksikliği nedeniyle sadece Türkler'le bir arada yaşayarak Türkiyede yaşayan insandan dahi çocuklarının daha fazla milliyetçi duygulara sahip olmalarını sağladı. İnsanların ırkından dolayı yakıldığı zaman var olan ayrımcılıklar da bunları tetikledi ve fakat bugün her şey çok başka.. Nuri'nin dediği gibi bir kaç yıl sonra Türk bir 'başbakan' dahi olabilir..

Size göre bugünün Alaman Türkleri en çok aidiyeti nereye duyar ya da duymaz ?

Hamit onun kariyeri için bu şekilde seçim yaptığını düşünüyor. Doğrudur belki.. Ne oraya ne de buraya bir aidiyet duymacak şekilde yetişmiştir. Bir Mesut mu ? Bugün Mehmet Ekici'yi okudum. Kim bana hangi perspektifi sunar ona bakıyorum seçimlerde diyor.. İlkay,Taner Yalçın,Ömer Toprak ve hemen hepsi aynı şeyleri diyor. Ben diyemezdim.. Hamit ve ondan önceki nesil de.. Çünkü bu yeni gençler tam anlamıyla ortadaki bayrağın insanları.. Duygusal açıdan milliyetsizler..İki tarafa da aidiyet gösteremiyorlar ve haliyle kariyerleri doğrultusunda bir seçim gerçekleştirecekler.. Onlar için bu çok da zor olmayacak..

Bu yüzden 'İlgi gösterin' diye yırtındık sözlüklerde, bloglarda..

Arkadaşım sen her sabah milli marş okuyarak girdin sınıfa.. Dilin Türkçe, yaşadığın yer Türkiye. Türkiye'nin ekonomik gelişimi seni etkiler, buradakileri değil. Milliyetçiliği doğuran ortak çıkar doğrultusunda gelişen bilinçten de yoksun burada doğup büyüyengiller.. Ortak çıkar varsa aidiyetin nereye olacağı da ortadadır. Misal senin çocukluğunda etkilendiğin resmi tarih de yok.. Senin gibi milliyetçi duygulara sahip olmaması onun karakterinden ya da senin muhteşem güzel kişiliğinden kaynaklanmıyor, koşulların bir sonucudur en az senin kadar.!

Benim kardeşimin bayrağı ortadaki bayraktır. Onun dili de odur ırkı da..

İsterseniz Etik açıdan doğruyu arayalım ama o zaman Almanya çok ama çok daha ağır basar, haberiniz olsun. Geriye duygular kalınca onun oluşacağı koşullar hemen hepsinde farklıdır. Boateng kardeşler de çok güzel bir örnektir. Aynı Gana'lı babadan ama farklı annelerden olma bu kardeşlerin seçimlerini belirleyen yaşadığı birbirlerinden farklı koşullarıdır. Annelerinin yanında yetiştiler.. Gana seçimini yapan Berlin'in varoşların da varoşlarında yetişen olur iken Almanya diyen Boateng ise çok başka koşullarda yetişti..

Sonucu değiştirmek istiyorsanız bu yüzden çok küçük yaşta oyuncuyu sahiplenip ona aidiyet duymasını sağlayacak ilgiyi verin ya da vermeyin ama asla ve asla olmadığı için eleştirme hakkınız yoktur.

Ben Hamit gibi düşünüyorum ve seçim şansım olsa bir saniye dahi sizin gibi düşünmeden Türkiye adına oynarım.. Dahası burada benim yaşımda olanların büyük çoğunluğu da bu şekilde düşünür. Ama Mesut ve kardeşlerimin grubu ve sonrası ise çok başka.. Bunlar da acı bir gerçeğin sonucudur ama ona bir başka zaman..

Zamanınız varsa okuyun durumu anlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla türkiyede değişmesi gereken çok şey var. Öncelikle sporcu zihniyetinin değişmesi gerek. Ülkenin en hanzo, hiçbir işe yaramayan adamları sporcu olursa bundan ileri gidemeyiz, istediği kadar yetenekli olsun. Kafası çalışmadığı sürece doğru düzgün işe yaramaz.

Doğru düzgün başarılı, stabil bi takım olabilmemiz için daha çoooook yıl geçmesi lazım.

Mesut konusuna gelince, türkiye ona ne katmış ki türkiye' yi seçsin? Boş milliyetçiliğe gerek yok, zaten adam türkiye yi seçse ona yarardan çok zararımız olacaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

takımda her pozisyona kayarak müdahale etmeyen bir tek volkan vardı galiba. bıktım şu türk futbolcularının her topa kayarak girmesinden. Ne leş ne iğrenç bir futbol kültürüdür ya. izliyorum şimdi özetleri tekrardan çıldırdım resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Madrid'de bir Türk falan gibi söylemlere ben de karşıyım, çok fazla ezikleşmeye gerek yok.

Mesut'un tercihine saygı duyuyorum ve kendisini de seviyorum ayrı. Ama yıllarca iyi oyuncu çıkarama, sonra evladını terketmiş anne gibi yılar sonra çk, MESUTUM!! diye atla.

Yemezler, yallah. Orada burada ağlamaya gerek yok.

Adamın tercihlerinden ziyade bu adamın üzerine bu kadar oynamamız bence utanç verici ve ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

aurelio sakatlanmasaydı dmc mevkine iki kişi cekemk zorunda klamazdık bu mac da bu kadar tek kale gecmezdi topal olsaydı yedekelrde (aslında ilk onbirde ) hala 4141 e devam edebilirdik delii olsaydı sabriyi solda göremek zorunda olmazdıken kötü durumdaki almanyayı bile zorlamayamadık ( kötü durumda derken kalecileri defansı cok formsuz B. münih kötü gidiyor)

dipnot: ömer e. her topu sacma sapan uzaklastırma mantıgında ilerlerse bursadan ötesini zor görür (cogu pas oldu)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...