Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

günde 1 litre su veya sıvı içecek tüketmek zararlı mı olabilir

gecko

Öne çıkan mesajlar

1 litre su tüketiyorum bu soğukta
ama iyi geliyor gibi ama mantığım ve düşüncelerim bunun tersini söylüyor
bira içmiş gibi oluyorum, böbreklerin çalışması durmuyor
git-gel yapmaktan ziyade bu aşırı çalıştırma acep zarar vermekte mi
yoksa soğuk da olsa iyi bir şey mi yapıyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

cok sudan kasit zaten vucudun hidrasyona ugrayacagi kadar degil,
o hale gelmen cok zor zaten miden siser bingil bingil su sesi gelir normal bi insansan anlarsin
onun disinda kucuk araliklara surekli su yudumlamanin bi zarari yok

hem tasta olmaz vucutta, bobreklerin calismasida iyidir ayrica.
Sosyal ağlarda paylaş

sağlıklı bir vücut ve düzenli beslenme için doktorlar günde 2-3 litre su tüketilmesini öneriyor. meşrubat felan de değil direk su.
yaz-kış farketmez, en az 2 litre tüketmek gerekiyor.
gerçi yazın biraz daha terliyor insan, 4+ litre olması daha iyi oluyor.

ama sonuç olarak 1 litre sıvıdan bir zarar gelmez.

günde bir litre absint felan değilse tabii o :P
Sosyal ağlarda paylaş

günde 2 litre "SIVI" yeterli.
Bazilari günde sadece suyu 2,5 - 3 litre icmeyi zorunlu görmüs, bunu bide günlük mesrubat ve diger sivilarla toplarsa, kac litre cise cikarsin biliyomusun?
Mantikli düsünmek lazim azicik.

Spor yapan bi insansan, bol terleyen bi insansan sivi tüketimin daha cok olur. Bi damla terin akmaz, hareket de etmezsen gün icinde su tüketimin dhaa az olur. Agzin kuruyup kokusuncaya kadar da beklememek lazim. Sabah ögle aksam birer büyük bardak su yeter yani.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen yaz böbregimde taş olduğu ortaya çıkınca, günde en az 4 litre su ve en az da 3 bira içmiştim 2-3 ay boyunca.

Zaten alkol tüketimi hat safhadaydı bu olaydan önce kız arkadaş, ayrılık muhabetlerinden dolayı. Doktorum da böbrek taşına karşı en iyi ilaç biradır diye gazlayınca günümün yarısı tuvalette geçiyordu. Ama onun dışında bir zararını görmedim. Bu sene de tekrar kontrol oldum falan sapasağlam çıktı ikisi de.
Sosyal ağlarda paylaş

derFremdeSohn said:

günde 2 litre "SIVI" yeterli.
Bazilari günde sadece suyu 2,5 - 3 litre icmeyi zorunlu görmüs, bunu bide günlük mesrubat ve diger sivilarla toplarsa, kac litre cise cikarsin biliyomusun?
Mantikli düsünmek lazim azicik.

buna ne desem bilemedim.
mantıklı düşünmek lazım diyip mantıksız bir post yazmışsın.

bol bol çişe çıkmak düşündüğünün tersine aslında iyi bir şey.
böbrekleri çalıştırmış oluyorsun. yağ yakımını arttırmış oluyorsun. ve vücuttaki zararlı maddeleri atmış oluyorsun.
üç durumda da sağlığa yararlı bir hadise yani.

ayrıca "sıvı" değil "su"dur önemli olan. suyun içinde önemli mineraller var.
alkol almaya kalkarsan mide ve karaciğere zarar verir, yağlanmayı arttırır.
şekerli meşrubat almak istersen bu sefer gene organlara zarar vermiş ve hormonlarda bozukluklara neden olursun. her şeyi geçtim kalori var.

2 litre "sıvı" yeterli derken neye dayanarak yazdın merak ettim.

ilerde böbrek taşıyla uğraşmak da var aslında keyifli olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone dogru demis aslinda da eksik demis. Cay kahve gibi katkili iceceklerden aldiginiz suyun daha cogunu iseyerek atiyorsunuz. O yuzden alinan sivi degil, adam akilli ne kadar su aldiginiz daha onemli.

Ha olmezsiniz susuzluktan ama iyi degil, her halukarda ihtiyac duyulani almadan yasamis oluyorsunuz.

Hatta isteyene denemesi bedava, bir sure su tuketmeden farkli sivilar tuketin, gun sonunda ya da en fazla ertesi gun iserken caninizin yandigini farkedeceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

En buyuk ve en salakca yanilgilardan biri o Prü. Boyle bir seye zarar gormeden uyum saglayabilmen icin sulale olarak ayni yasam biciminde ust uste bir kac nesil yasamaniz gerekir. Olan yine sana olur yani ki su abi bu. Su yerine cay kola icmek bildigin sacmalik.

Bir de ozellikle kola gibi iceceklerde onden su icmek kola -ya da o icecek her neyse- isteginin azalmasina yol aciyor. Her halukarda su 10 numara icecek.

Sahsi fikrim kolayi sadece sindirime yardimci olacak zamanlarda icme yonunde. Yemekle falan mesela. O zaman guzel oluyor da onun disinda tirt.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...