tunch Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 7 senenin sonunda , kocaeli ızdırabına tek taraflı fesih sonucu da olsa veda ediyorum. mutsuz/karamsar olucağıma gayet mutluyum. Üstümden gerçekten büyük bir yük kalktı , herhalde ondandır. Şimdi , geç de olsa yeni başlangıç zamanı :)
Esnaf Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 eh mutluysan hayırlı olsun o zaman.ne okuyordun?
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 kafan rahatsa ve mutluysan hayırlı olsun
tunch Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 kafam rahat değil çok , çünkü yapıcak fazlaca iş atılıcak fazlaca adım var. kocaeli malzeme mühendisliği , bilen bilir ne durumda olduğumu zaten.. Askerliği tecil ettiricem , sonrasında şöyle az buçuk para veren bir iş bulup , tekrar össye hazırlanmalıyım. hazirana kadar olan yol haritası bu :)
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 anlamadım olayı yeni mezunmusun? yoksa 7 sene bi yerde askere gitmeden çalıştın da attılarmı?
barbu Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 bırakmamış. 7 senede bitiremediği için atmışlar
toggie Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 atılmayı neden bekledin ki onu anlamadım ben. 7 sene okuyup bi de ustune okulu bitiremeyince mutluyum diyosan yalan soyluyosundur. hani kızma bana da, sonra pisman olacagını dusunuyorum acıkcası.
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 toggie said: hani kızma bana da, sonra pisman olacagını dusunuyorum acıkcası. bunun olmaması için gerçekten şanslı olmalısın. neyse.. umarım şanslı olursun.
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 yaş sorunun varsa yeni üniden önce şöyle küçük sürprizler olabilir.
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 toggie said: atılmayı neden bekledin ki onu anlamadım ben. 7 sene okuyup bi de ustune okulu bitiremeyince mutluyum diyosan yalan soyluyosundur. hani kızma bana da, sonra pisman olacagını dusunuyorum acıkcası.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 7sene sonunda sınav hakkı falan olması lazım derslerin az kaldıysa hani..
Asgard Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 7 yıl sınavları oluyoda arkadaş okuduğu bölümüde pek sevmiyomuş anlaşılan.Hayırlısu olsun ne diyelim önemli olan senin ne istediğin tabiki
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 dendi mi bilmiyorum da 7 sene sonunda sınav hakkı falan var diye duydum
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 kocaeli malzeme çok bela bi bölümdür, bitiremeyip atılan çok var. allah sabır versin öğrencilerine.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 başvursan geri alınıyorsun 7 sene sonunda, han, pratikte kalkmasa da 7 sene sonunda atıp geri alıyolar mahkemeyle falan uğraşmak istemedikleri için. ama öyle bi niyetin zaten yok galiba :) başarılar dileyeyim bundan sonraki hedeflerinde o halde.
stimpak Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 birebir aynı şekilde olmasa da benzer bir durumu yaşadığım için tavsiye verebilecek pozisyonda görüyorum kendimi. uludağ makine mühendisliğini benzer şekilde bıraktım ben de, 6 sene debelenip onlar atmadan önce ben ayrılırım diyerek bıraktım. aileyle aramız bozuldu, 6-7 ay boyunca bursada birkaç saçma sapan işte çalışarak yaşamaya çalıştım. 2. dönemin başında bıraktığım için okulu össye falan da başvurmadım. aileyle arayı düzeltip memlekete döndüm, össye çalışmadan girdim bir sonraki sene, haliyle bi şey olmadı. daha çok da depresif ruh hali ve boşvermişlik yüzünden kendime hedef çizememem yüzünden oldu sanırım. babamın ayak oyunu sayesinde askere gittim, 15 ay bitlis /tatvan. kimseye tavsiye etmiyorum. sırf o askerlik eziyeti yüzünden açık öğretim bile olsa bitirin, öyle gidin. askerde tekrar gaza geldim, fen bilimleri mezunu olmama rağmen yabancı dilden falan össye girdim, çok da güzel net yaptım falan ama bu sefer de aobp muhabbeti yüzünden yabancı dille alan hiç biyerin taban puanına yaklaşamadık haliyle. liselerin 4 senelik olduğu seneye denk gelmiştim, yabancı dil mezunu yok gibi bişeydi o sene güya. gene de patladı :D sayısal 1le alan bi bölümde debeleniyorum şimdi eskişehirde işte, güya bilgisayar öğretmeni olacaz. en azından atamalar vs. var diye kendimi avutuyorum, 30+ yaşımda öğretmen çıkıcam. össye tekrar giriceksin, ilk seferinde yaptığın hatayı tekrarlama. nereyi istiyosan orayı yaz, muhtemelen malzeme mühendisliğinin ne iş yaptığını bilmeden tercih ettin zamanında. gerekirse rehberlik testlerini falan uygula, sana uygun bölüm nedir bulmaya çalış. benimle beraber 4-5 arkadaşım daha bıraktı okulu, birkaç tanesi yeditepe vb. özel üniversitelerde burslu bölümlere gidip bitirdiler ya da bitirmek üzereler. birsürü seçeneğin var, aceleye getirmeden yap seçimlerini. tl;dr : askere gideyim falan deme, otur çalış öss'ye. seveceğin bi bölüm seç, zira yeterince zaman kaybetmişsin.
toggie Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 abi uludag makina muhendisligi (aklımda kaldıgı kadarıyla, ya da benim zamanımda oyleydi) oyle az buz bi puanla girilebilecek bir bolum degil. istemedigin bolume girdim ondan yapamadım desen, ee o kadar puanla istedigin bolum bulamadın da mı buraya girdin diye sormam gerekir. aslında sorun ne okudugununuz bolumde, ne de okulda. sorununuz bana sorarsanız tembellik. ben de 5 sene de bitirebildim elektronik muhendisligini ama normalde 1 doneme 5 ders denk gelirken ben son sene 18 ders verdim ve hic zorlanmdım. ilk seneler okul gotluk yapıyo, hocalar ibne, sınıftakiler totos falan diyodum. sonra baktım ki bu iste abartılacak birsey yok. yani 6-7 sene boyunca yatmıssınız, bitirmek icin kendinizi hic zorlamamıssınız ve sonunda basınıza bunlar gelmis. ogrenmenin yası yoktur tabi, gec olsun guc olmasın diyecem ama zugurt tesellisinden otesi olamaz bu da malesef. 30 yasına gelip hala okuyan insanlara uzuluyorum ben gordugumde. ben 23 yasında mezun oldum, 22 yasında mezun olan birini gordugum zaman bile imreniyorum. cunku 1 senenin bile onemi bence cok buyuk. insallah bundan sonrası istediginiz gibi olur, gecmis olsun.
stimpak Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 meh, ben istemedim ki uü makineyi, tercihe bile yazmayacaktım hatta. kimya mühendisliği ve mimarlık yazdım sadece. mimarlıkları yazınca babam araya bursa mimarlığı da ekletti, kendisi bursada okumuş üniyi zamanında, çok güzelmiş zart zurt diyerek. kıramadım ekledim, bu sefer de madem bursa yazdın mak. müh. de yaz diye girişmeye başladı. 2-3 saat dil döktüm istemiyorum , ne iş yapar bilmiyorum, fizikten haz etmiyorum vs. diye ama laf anlatamadım. tercih listesinin , ki sadece 8 tercih yapmıştım, en sonuna ekledim. tercih formunu da dershanede doldurdum bi güzel, topluca teslim edicez biz dediler, iyi madem diyip tatile gittim ben de. babam ve rehberlik hocası tekrar almışlar ellerine tercih formunu, benim yaptığım sıralamayı beğenmeyip kendilerince puan sıralamasına göre yeniden düzenlemişler. sonuç, 2. tercih uludağ makine. 2 sene boyunca okula bile gitmedim doğru düzgün, kendi postergen düşünceme göre ailemi cezalandırıyordum güya. 2. senenin sonunda şutladılar, 3 dönem akademik uyarıdan dolayı. arkadaşlar dava açmışlar sonra, bir sene sonra geri döndüm 3 sene geçtikten sonra birinci sınıfa. ama bu sefer bitirmeye niyetliydim, gayet de iyi gidiyordu, ama işte 2005 güz döneminde maddi, manevi bir sürü problemin üst üste gelmesiyle final döneminde tüm derslerden çaktım nerdeyse. haliyle gano taklaya geldi, zaten 3 sene uzamuş olan okul 1,5 dönem daha uzadı ben de bıraktım. hala kavgasını yaparız babamla ara ara o tercih karıştırma olayının.
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Uü makine dediler geldim sevmeden okuncak bölüm değil sanırım. Sevmediğini söyleyen ve çok zorlanan kişiler var çevremde, ordan biliyorum.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 toggie +1 çok değil 1-2 sene sonra o kadar can yakıcak bir hale gelecek ki o sene kayıpları... siz bişileri denkleştirmeye çalışırken milletin ufukta kaybolduğunu görünce daha da beter hale gelicek. insanlar ne olursa olsun risk alabilecek pozisyonlarda hareket ederken sizin hiç hata yapamayacak durumda kaldığınızı anlamanız ve tüm açıları kapatarak ve sadece garanti şeylerde ilerlemek zorunda kaldığınızı farkedince çok daha beter hale gelicek. telafisi de yok hiçbir şekilde. ben o uludağ üni mesajını okurken gerildim. o seneleri geri almak için ömrünüzün sonundan koparılacak seneleri misli ile vermek istersiniz bak. toggie'ye o bi seneyi telafi hakkı verseler ama nihai ömründen 2sene düşseler buna karşılık, "yok olmaz!" demez sanırım..
Öne çıkan mesajlar