Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gücü özgürlüğünde İMİŞ // a.k.a haberturk

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yahu kendi insiyatifiyle işe alan, kendi insiyafiyle kovar? ne demek ki bu şimdi?

bekir coşkunu işe alanlar tarzının-üslubunun değişmesini mi bekliyolardı ki?

ben diyorum ki iktidarın böyle bi baskı uygulaması son derece mantıksız olur, öte yandan cinerin veya ortaklarının böyle bi karara varmış olmaları ihtimali de var diyorum.

ayriyeten, hala "yuhalayanlar gözaltında" haberi yok. askeriye argümanına ise sadece gülüyorum, bana her fırsatta demokrasi dersi vermek isteyen arkadaşım.
Mesaj tarihi:
sir said:

ama zaten sürekli kaybeden bir zihniyeti susturmakla uğraşmak, ve bi çırpıda kolayca açığa çıkacak bu denli aleni bir baskıyı uygulamak bir iktidara ne kazandırabilir, bu iktidar niye böyle bişey yapsın? peki "baskı yapılıyo, korku imparatorluğu" söylentilerinin kime yararı var? o da ayrı konu.

yani referandumdan hayır çıkmış olsa, bekir coşkun da bunda çok etkili olmuş olsa vesaire anlıcam da, zaten kazanmışsın/kazanıyosun, ne diye uğraşırsın..

Sürekli kaybeden bir zihniyet varsa kendi toplum mühendisliği örneği basın kuruluşlarını, işadamlarını, organizasyonlarını falan kapatsınlar gitsinler.

Partiyi de kapatıp gitsinler hatta.
Mesaj tarihi:
ciner ve ortakları neden kovmak istesin onu anlamadım ben ? yani bekir coşkun tiraj mı düşürüyordu ? ne bileyim bekir coşkun'un yazılarından dolayı insanlar boykot mu ediyordu onu anlamadım. aldığı paranın karşılığı yazamadığını zaten nasıl ve kim anlayacak o ayrı bi konu.

bariz bi şekilde bir baskı hissetmişler ki kovmak zorunda kalmışlar. hayır sen bu işleri bilecek kadar akıllı adamsın sir bu baskıların öyle telefonla şunla bunla olacak hali yok. girdiği ihalelerde, alacağı izinlerde en ufak bi engel hissetmesi, tepki hissetmesi dahi baskı demektir. zaten bu işler yıllardır öyle yapılıyor.

bir anda aydın doğan'ın üzerine maliye yollanmadı mı ? nerden çıktı bir günde milyar dolar ceza. bu adam tek bi imzayla yapmadıya bukadar yolsuzluğu, haksızlığı. nedir yani demokles'in kılıcı gibi elinde tuttuğu bakanlıkları, müsteşarlıkları falan işine geldiğinde harekete geçirmek. bak akıllı ol yoksa gözünü oyarım tavrında demeçler vermek nedir.

RTE demedi mi taraf olmayan bertaraf olur diye.
medya patronlarına "köşe yazarıma sahip çıkamıyorum diyemezsin" diye laf söylemedi mi? bunları diyen adam elinde bulunduğu imkanlarla baskı kurmaz mı sanıyorsun sen kendisine muhalif olanlara.
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:

Fatih Altaylı ilk çıktığında gazete, baskılara boyun eğmeyen, reklamla değil okurun parasıyla yaşayan bir gazete olacaklarını ilan etmişti. Güvenerek almıştım.

İşte bu gerçekten mümkün değil. Okuyucudan gelen paralarla o matbaaların parasını çıkarmaları bile mümkün değil. O dediği şey sadece hepimizde ipad falan olursa mümkün. Gazete basmak inanılmaz pahalı bir iş. "Reklamsız yaşıyoruz" diyen gazete tetikçidir. Propaganda amaçlıdır.

Bu arada gazetelerde arayıp bulamadığınız bazı haberler atlanmış olabiliyor. Çünkü gazetelerde gerçekten çok az eleman çalıştırılıyor. O yüzden bir iki gün takip edip ondan sonra "Nerde basın özgürlüğü" diye ortalığa atlamak daha hayırlı. Hatta herkes protesto edip bir hafta gazete almasa süper olur :D

Medya patronları bu zamana kadar göz yumulan -ki hala devam edilen- bazı saçmalıklarının cezasını çekiyorlar bu arada. İktidar sadece istediği adamın ipini çekiyor. Burada olan gazeteciye oluyor tabi.
Mesaj tarihi:
sir said:

yahu kendi insiyatifiyle işe alan, kendi insiyafiyle kovar? ne demek ki bu şimdi?

bekir coşkunu işe alanlar tarzının-üslubunun değişmesini mi bekliyolardı ki?

ben diyorum ki iktidarın böyle bi baskı uygulaması son derece mantıksız olur, öte yandan cinerin veya ortaklarının böyle bi karara varmış olmaları ihtimali de var diyorum.

hala pembe gozluklerle bakiyorsun olaya

acik acik suraya yazarmisin "akp iktidarinda medyaya baski yapildigina inanmiyorum" diye, su cumleyi allah askina kur

basbakanin elestiri ahzmi yok, elestirilmekten nefret ediyor adam, bunun referandumla sunla bunla zerre alakasi yok, ben iktidarim cok calisiyorum herkez beni sevicek, kimse elestirmiycek zihniyetinde direk

bekir coskun olayinidna gerisi var, referandum surecinde yazi yazdirilmadi, fatih altayli cikti "baski filan yok, yazarimiz senelik izinde, kendi yazmiyor" vs vs geveledi, referandumdan ksia sure sonrada kovaladilar

basindan beri colasan ile bekir coskundan kurtulmak istiyorlardi zatenki

ha ikiside cok kotu, ben okumam cunki entellektuel bir icerik yok yazilarinda, ama zaten olay normal halkin duzeyinde "entellektuel yavsak" damgasi yemeden yazabilen insanlar bunlar, egitimsiz halka daha iyi hitap ediyorlar, ulusalcilarin cahillerinin en sevdigi yazarlar
Mesaj tarihi:
ya bekir çoşkun yazdıkça iktidara faydası oluyor, tam bir marie antoinette ulusalcı kesim için. ben şaşıyorum adama para verip "sus yahu bizi daha da batırma" demiyorlar. tayyip olsam cebimden öderim devam etsin diye.
Mesaj tarihi:
hayır abi açık açık söylüyorum, bekir coşkunun kovulması salt "muhalif" kimliğine veya "iktidar baskısı"na indirgenemez, akpnin şu anda bu kadar salakça bişey yapacağını düşünmüyorum.

hürriyetten ayrılınca da benzer laflar dolanmıştı ortada, sonra tufan türenç "güzel teklif aldı, profesyonelce ayrıldı" demişti.

ve yine iddia ediyorum cumhuriyetin hiçbi döneminde iktidara medya yoluyla açıkça küfretmek, açıkça anti-propaganda yapmak ve hatta iftira atmak bu derece serbest ve hatta makbul olmamıştı.

inb4 ergenekon, ergenekondakiler "düşünce suçu" ile yargılanmıyolar.
Mesaj tarihi:
Sir o zaman böyle diyelim Cumhuriyetin hiç bi döneminde böyle medya perdeleme ve dönüştürme politikası bu kadar yoğun olmamıştı (ismet inönü 2.dünya savaşı dönemide dahil),

yandaş medya imparatorluğu kurulum klavuzu: Sağlam bi kanalı kapat sonra damadına usulsüz kredi ver kanalı salak saçma bi meblaya ona sat benzer şekilde bi kaç medya kuruluşunu daha ez baskını kur ve diğer medya kuruluşlarının boynunu büküp yalar yutarım çıkarır gene yutarım moduna girmesini izle . (tu)
Mesaj tarihi:
sir ne kadar kesin,ne kadar emin konuşuyorsun,aynı ülkede yaşamıyoruz sanki.

karikatüristlere davalar,satın alınıp yandaş ellere emanet edilen kanallar,hem sonra ,başbakan kendisi demedimi patronlara yazarlarınızı kovun diye?

1950'lerde adnan menderes medyaya yükleniyordu,şimdi tayyip kendisi söylüyör ben adnanın büllüğünü öperim diye.darbeli dönemlerde de e pek tabi basın özgürlüğü fln komik,AMA yıl 2010 olmuş hala öncekü hükümetler fln fln diyip çıkamamalısın işin içinden,olması gereken bu değil çünkü.
Mesaj tarihi:
sir said:

hayır abi açık açık söylüyorum, bekir coşkunun kovulması salt "muhalif" kimliğine veya "iktidar baskısı"na indirgenemez, akpnin şu anda bu kadar salakça bişey yapacağını düşünmüyorum.

bu kadar salakça şeyleri bu kadar pervasızca yapabilecek güce sahip.
Mesaj tarihi:
Darbe denince akla sadece askeri darbe mi geliyor. Darbenin sivilini yasiyoruz iste, bu inkar edilemez suan. Medya, hukuk, polis, asker ve sonunda halk, hepsi baski/tehdit yolu ile kontrol altina aliniyor. Askeri/sivil darbenin rejimi yola sokma veya degistirme amacli yapildigini düsünürsek, suanki iktidarin bu 2 secenekten hangisini uyguladigini belirtmeye de gerek yok.
80'li yillari agzina sakiz yapip, biz bozulani düzeltiyoruz ayagiyla milletin (80 magdurlarinin) gözünü boyayarak gayet de güzel sahne arkasinda istedigi halti yiyorlar. Bu yaptiklarini yazmaya veya haber yapmaya cesaret edecek ne medya kaldi, sorgulayacak ne polis ne de hukuk adami kaldi.
Mesaj tarihi:
Hürriyet'te kazan kaynıyor.

Aynı konuda yazı yazan ki (muhtemelen bu yazıların konusu Bekir Coşkun'du) dört yazara uyarı geldi...

Bu yazarlar Yılmaz Özdil, Ahmet Hakan, Mehmet Yılmaz ve Ertuğrul Özkök'tü...

Bu talebe uyan sadece Ertuğrul Özkök oldu. Yılmaz Özdil, Ahmet Hakan ve Mehmet Yılmaz ise rest çıkarak yeni yazı yazmayacaklarını söylediler. Hürriyet bugün bu yazarlar olmadan çıktı.

http://www.superpoligon.com/haber/20830
Mesaj tarihi:
"Ertuğrul ÖZKÖK" said:

BAŞBAKAN'A 'BEKİR COŞKUN' SORUSU

Bekir Coşkun biraz şaşırmış vaziyette, tahmin ediyorum beklemiyordu böyle bir şeyi. Ben çok üzüldüm, çok okunan ve sempatik bir yazar. Bekir olmadan Türk basını çok önemli bir rengini kaybetmiş olur. Özal'la sohbet ediyorduk, uzun yıllar önce. Özal dedi ki, 'Basında benim 4 düşmanım var.' Bekir Coşkun'u saymamıştı Özal. Ve Özal, Bekir'e kızmadığını, komik bulduğunu söylemişti.

Bekir, insani yanları çok güçlü bir yazardır. En çok şuna şaşırdım, 'Patron ve genel yayın yönetmenim de kalmamı istiyordu' dedi Bekir. Başbakan haftaya cumartesi medya grup başkanlarını ve genel yayın yönetmenleriyle buluşuyor, umarım orada biri sorar, 'Bekir Coşkun için siz mi baskı yaptınız?' diye."

kaynak
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Bu talebe uyan sadece Ertuğrul Özkök oldu. Yılmaz Özdil, Ahmet Hakan ve Mehmet Yılmaz ise rest çıkarak yeni yazı yazmayacaklarını söylediler. Hürriyet bugün bu yazarlar olmadan çıktı.

çok ilginç. hürriyet'te en çok takip ettiğim üç kişi.

baskı yapmışlar he mi.
sonra diyorsunuz "akp çok özgürlükçü, demokratik, antidarbeci" felan filan.
Mesaj tarihi:
sir said:

bana kalırsa basbaya "maddi" baskı var bu işte, 23.000tl maaşın karşılığında sözcü gazetesi ayarında yazılar yazarsan çok uzun ömürlü olmazsın habertürk gibi bi gazetede. bence bu bir şirket kararıdır. zira bekir coşkun tarzı bir gazetecilik, artık miadını doldurmuştur, ancak hürriyette (veya sözcü de olur) devam edebilir. burada tarz derken, ideolojik duruş veya siyasi pozisyondan bahsetmiyorum. bence habertürkün genel duruşunun ve yazar kalitesinin dışında kalan bi yazardı. hoş, fatih altaylı da dışında kalıyo ya..

Habertürk'e geçtiğinden beri hiç okumadım, Hürriyet'teyken okurdum ama Bekir Coşkun dediğimiz adamın yazıları, o Hürriyet'teyken olay yaratırdı, internette falan paylaşılırdı gün gün, çok çok uzun süredir öyle olay yaratan süper bi yazısını hatırlamıyorum. O yüzden kovmuş olabilirler cidden. Olay muhalefet susturmaysa, ona gelene kadar bir sürü insan var çok daha sağlam muhalefet yapan. Ben sanmıyorum böyle bişi olduğunu. Yine de yanılıuyor olabilirim.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

bekir coskun olayinidna gerisi var, referandum surecinde yazi yazdirilmadi, fatih altayli cikti "baski filan yok, yazarimiz senelik izinde, kendi yazmiyor" vs vs geveledi, referandumdan ksia sure sonrada kovaladilar
Mesaj tarihi:
yozdil i bilmemde ahmet hakani okuyorum bayadir, geldigi mahalleyi tandigindan cok iyi analiz ediyor bazi seyleri, rahatsizlik vermesi dogal

ama simdi gelri bizimkiler, hukuemt degildir o baskiyi yapan filan derler, uzaylilar yazialrin idegsitir demis diye kizip bugun ayzi yazmamislar

bu uzaylialr endorda oturuyormus, chewbacca da endorda oturuyor ama chewbacca bir wookie, endorda oysa ewokalr oturuyor o yuzden chewbaccanin endora yerlesmesi mantikli degil

hukuemtin bu yazarlara abski yapiyor olma ihtimalide o yuzden mantikli degildir
  • Yeni Oluştur...