Absolut Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Gereksiz yere olayı büyütme yani önce dekanlıktan gelecek yanıtı bekle ve git orda görüşebileceğin kişiler ile görüş ondan sonra dava mı açarsın ne yaparsan yaparsın. Her zaman önce tatlı dil sonra diğer yolları dene universitelere karşı.
KillJoy Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 davayı bas direk.. davalardan korkuyorlar okullar. mesela bizim okulda 1.2 nin altına düşersen 2 dönem direk şutlarlar.. arkadaş dava açtı ösym ye göre böle bi kural yok ben össye göre girdim böle bişey olduğunu söylemediler tercih ederken cart curt die savundu sanırım.. atmadılar. devam ediyor.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Absolut said: Gereksiz yere olayı büyütme yani önce dekanlıktan gelecek yanıtı bekle ve git orda görüşebileceğin kişiler ile görüş ondan sonra dava mı açarsın ne yaparsan yaparsın. Her zaman önce tatlı dil sonra diğer yolları dene universitelere karşı. (tu)
Suark Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 ya iyide dava sonuçlanana kadar ohoooooo ne gerenk var, sen güzel güzel anlat derdini hallolur. Anahtar kelime "durumumuz kötü"
senko Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 ya abi o kelimeyi de kullanmak hiç istemiyorum, allaha çok şükür kötü değil durumumuz, ama 1 sene daha okumam hem büyük yük olur hemde zaman kaybı tabi, göze alıncak bişi değil. yani öyle duygu sömürüsü yapmak en sevmediğim şey(yapmayı da beceremem zaten), artık iyice olay çıkmaza girerse yalvarırım diye düşünüyorum.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Git yaninda bir avukatla olsun bitsin. Yaptiklari cidden sacmalik cunku, dava acarsan bu isin senin aleyhine bitme olasiligi cok dusuk bence de.
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Efendi efendi anlat derdini ogrenci isleri, dekan, astronot kimi bulursan. Kimse yardimci olmazsa dava ac kazanirsin. Avukati falan en son care karistir olaya, once guzellikle halletmeye calis. Benzeri bi olay benimde basima geldi ama itiraz edince sorun cikarmadilar fazla. Gerci ogrenci isleriyle enseye tokat kaba ete parmak bi iliskim olmasininda faydasi olmus olabilir, veya olabilemez.
Pipet Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 ben o okula küfür ede ede zaten edicek birşey kalmadı hertürlü pisliği yaptılar, hala devam ediyolar
oldun Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Suark said: Anahtar kelime "durumumuz kötü" (tu)
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 dekanla olmadi rektorle gorusceksin baska caresi yok daha onemlisi ayni durumda insanlar warsa bi dilekce yazip ulastircaksiniz sanirim size yapabilecekleri en uygun sey projenin requirementlerini kaldirmak o dersi size ayni donemde vermek
Elma_v2 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 kazanılmış haktan dolayı değiştiremezler bişey. Sen okula girerken neyse öyle olmak zorunda.. sabancıda da işletmecilere zorunlu staj çıkardılar bu sene, ama şu an okuyanları etkilemiyo mesela.
senko Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 BonePART said: dekanla olmadi rektorle gorusceksin baska caresi yok daha onemlisi ayni durumda insanlar warsa bi dilekce yazip ulastircaksiniz sanirim size yapabilecekleri en uygun sey projenin requirementlerini kaldirmak o dersi size ayni donemde vermek projenın on koşulunu kaldırmalarına bile gerek yok, sadece 4.sınıf olanları etkilemese sorun teşkil etmiyor benim için, ki normalide budur bence, 4.sınıf olarak gözüken adama 4.sınıfa yapılan değişikliğin uygulanmasına hala mantık veremiyorum. yarın tanıdıgım bir hocayı daha arıyım bakalım, o ne diyecek durumumla ilgili, yarına kadar da cevap gelmiş olur umarım dekandan.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 abı ole demem dıosunda, haybeye para verıosun onun unutma, durumum kotu demek kotu bırsey degıl ayrıca durumun kotu, bu donem mezun olamazsan en yakın agustosta askere gıdıceksın,hayatın ertelenecek belkı hayatının fırsatını kacıracaksın hatta belkıde 9 ay askere gıdıceksın. durumun kotu
Fortuna Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Fistan said: kazanılmış haklarından dolayı değişiklik seni vurmaz dava açarsan kazanırsın Şunu nerden öğreniyorsunuz bilmiyorum ama "kazanılmış hak" terimi öyle herşeye uygulanabilecek kadar geniş bir terim değil. @senko: İdari işlem geriye yürümeyeceği için, eğer sen dersi geçtiysen olay bitmiştir, seni etkilemez. (Kazanılmış haktan farkı ne? Eğer karar geriye yürüyecek şeklilde alınsa seni etkilerdi sen dersi geçmiş olsan bile. En azından önkoşul dersini alman gerekirdi. Fakat karar geriye yürümediğinden dolayı senin şu an önkoşul dersini alman da gerekmiyor. Sen o dersi geçtin ve dersi geçme işlemin geçtiğin tarihin yönetmeliğine uygunsa sorun yok.) Kime derdini anlatman gerekiyorsa anlat, olmazsa dava aç. Kazanamama gibi bir ihtimalin yok. Edit: Üstü silmedim ama şimdi tekrar okuyunca fark ettim ki proje1'i geçmemişsin, alacakmışsın. O zaman bu değişiklik seni etkileyecektir. Sen ders seçtikten sonra değişiklik yapılsaydı etkilenmezdin. Ama ders seçmenden önce yapıldığı için etkileneceksin. Evet, işlerini savsaklamışlar ve ağır şerefsizlik bile diyebilirsin, ama yasal :(
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Dava acmana bile gerek yok yahu, eger guzellikle konusunca yok yapiyorlarsa hala, al yanina bir avukat oyle git, buyuk ihtimal tirsip donerler. Ha gene yapmazlarsa dava islemlerine basla zaten.
JsH Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Benim YTU ile olmuştu öyle bir sıkıntım, notlarını yükseltmek için aldığım 2 dersin notlarını yükselttim, tam haziran ayında sistem 2 dersiminde eski notlarını geri verdi, mezun durumda geçtiğim dersi alamazmışım vs vs. Önce gittim öğrenci işlerine, kibar kibar konuştum, elimizden geleni yapcaz dediler, sonra gittim yapıcak birşey yok harcını geri öderiz dediler. Bende diğer iki dersin yeni notlarının açıklanmış halinin fotokopisini çekmiştim, elimde mühürlü belge var :) Dedim bakın bu benim hakkım, yok dediler birşey yapamayız. Bende siz bilirsiniz benim daha yapacağım birşey kalmadı, artık ben gelmiyorum şirketin avukatlarını yolluyorum, mahkemede görüşürüz siz beni ne zannediyorsunuz dedim. Sonuç: mis gibi kokan yesyeni 2 tane not, yükselmiş bir ortalama, gözleri faltaşı gibi açılmış beni bölüm başkanına "hocam bizi tehdit ediyor" diyen öğrenci kaynakları başkanı. Ve iplemeyen ben :> Peşini sakın bırakma.
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 dava açmaya kalkarsan benzer durumda olan başka öğrenciler de var ise eğer önce kesinlikle onlarla iletişime geç. tek kişi ile uğraşmak yerine 10 kişiyle uğraşmak zorunda kalmaları geri adım atmalarına yada uzlaşmaya yanaşmalarına olanak sağlayabilir.
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Merhabalar, aynı durum (benzer diyelim) bizim okulda da oldu (ODTÜ). Sen senin girdiğin sene yönetmelik kurallar ne diyorsa onlar seni ilgilendirir. Örneğin bizim durumumuzda, mezun olmak için alınması gereken ders sayısı ve çeşidi değişmişti. Okula evvelden kayıt yaptıranlar X ders alması gerekiyordu yeni yönetmelik Y ders diyordu. Benim girdiğim yıl benim mezun olmam için gereken ders sayısı X di. X tane ders alarak geçtim
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2010 Fortuna said: Fistan said: kazanılmış haklarından dolayı değişiklik seni vurmaz dava açarsan kazanırsın Şunu nerden öğreniyorsunuz bilmiyorum ama "kazanılmış hak" terimi öyle herşeye uygulanabilecek kadar geniş bir terim değil. @senko: İdari işlem geriye yürümeyeceği için, eğer sen dersi geçtiysen olay bitmiştir, seni etkilemez. (Kazanılmış haktan farkı ne? Eğer karar geriye yürüyecek şeklilde alınsa seni etkilerdi sen dersi geçmiş olsan bile. En azından önkoşul dersini alman gerekirdi. Fakat karar geriye yürümediğinden dolayı senin şu an önkoşul dersini alman da gerekmiyor. Sen o dersi geçtin ve dersi geçme işlemin geçtiğin tarihin yönetmeliğine uygunsa sorun yok.) Kime derdini anlatman gerekiyorsa anlat, olmazsa dava aç. Kazanamama gibi bir ihtimalin yok. Edit: Üstü silmedim ama şimdi tekrar okuyunca fark ettim ki proje1'i geçmemişsin, alacakmışsın. O zaman bu değişiklik seni etkileyecektir. Sen ders seçtikten sonra değişiklik yapılsaydı etkilenmezdin. Ama ders seçmenden önce yapıldığı için etkileneceksin. Evet, işlerini savsaklamışlar ve ağır şerefsizlik bile diyebilirsin, ama yasal :( tamam da durum sadece ders değil. ön koşul değişiyor. a dersini almak için b'den geç diyorlar sana. uğraşıp geçiyorsun b'yi a'yı seçecek durumdayken,a'yı almak için artık c'yi seçmen gerek diyorlar. Yasal dediğin kavramla okuldaki tüm öğrencileri 8 senede mezun edebilme hakkını kazanmış oluyor okul böylece. her sene yeni bir dersi önkoşullu yapma hakkı varsa.
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Güzellikle halletmezlerse sinirlen dava açıcam böle şeymi olur adaletsizlik vs diye patla biraz. Okulun prestiji açısından dava falan uğraşmak istemezler zaten. Sonuçta böyle bişeyle uğraşmaktansa dersi vermeleri onlar içinde daha kolay.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 genelde bu tür kural değişiklikleri yeni öğrencilerden itibaren uygulanır, geriye yönelik olmaz. edit: Bi de mail ne yahu? Amma kıçınızın rahatına düşkün adamlarmışsınız, mail attım cevap bekliyorumu mu var bunun? Git dekanlığa konuş yüzyüze.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 müfredat da ders kaldırmaları haricinde hiç bir değişiklik eski öğrenciyi etkilemez mahkemeye verme hakkın var ki kazanırsın git dekanla yüz yüze konuş e-postayla olacak iş değil bu
senko Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 abi ben şu an gölcükteyim, okul izmirde, o önemli değil atlar giderdim de dekan zaten okulda değilmiş. okulda olsa yüz yüze görüşürdüm tabi.
Law Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2010 senko said: nergiz ile değil direk meryem hanımla görüştüm bizim bölümün sorumlusu, o da işte şimdiki kurallara göre yapcak bişi yok anca dilekçe verebilrisin dedi. verdim bende fakülte dekanlığına dekan yardımcısını(bizim bölümün başkanı ayrıca) aradım o da söz bende olsa direk verirdim, ama iş bende bitmiyor işte dedi. heralde dekan'a kaldı durumum :( olumsuz bir karar çıkarsa mahkeyeme vercem elbet'te, yani bi kanunla fln çelişse çok daha avantajlı olurum mahkemede. Dava açsan ortalama 2 sene sürüyor. Ve diyelim karar aleyhine çıkdı o zaman ne yapacaksın ? 2 senede öyle gitti.
Öne çıkan mesajlar