Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramazan Ayı Felakettir


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Hazır ramazan ayına girmişken Bilgehan Bengi'nin Ramazan Ayı Felakettir yazısını yayınlamak istiyorum yüksek müsadeyle.

Ramazan felakettir!
Ramazan ayı felakettir!
Ramazan ayında müslümanlar gün doğumundan gün batımına kadar aç ve susuz kalarak kendileri ve çevrelerindekilere işkence ederler.

Ramamazanda müslümanlar gerginlik yaratırlar
Ramazan ayında en çok duyacağınız laf "küfrettirme lan beni oruç ağzımla"dır. Aç, susuz, sigarasız kalan müslümanlar stres yüzünden etraflarında terör estirirler. Özellikle trafikte bu çok büyük problemler çıkarırlar. Akşam saatlerinde hepsi evlerinde gitmek üzere yola çıkar trafiği de kitlerler. Okulda, işyerinde her yerde tatsızlık çıkarmak üzere fırsat kollarlar...

Ramazanda baskı ve şiddet artar
Müslümanlar kendilerine yaptıkları işkenceyi başkaları da kendilerine yapsın isterler. Oruç tutmayanları öldürebilirler.

Ramazanda dini mastürbasyonun dozu artar, her taraf ilahi, ezan, kuran, hoca, hacı vs. dolar. Şerefsiz basın ve televizyonlar ramazanda müslümanların mastürbasyon yapmasına yardım ederler. Ramazan İslam şövenizminin doruk yaptığı aydır.

Ramazanda gece uyku uyutmazlar
Gece yarısı davul çalmak gibi manyakça bir iş ancak müslümanların marifeti olabilir. Hiçbir bahanesi olamaz, ramazan bir ilkelliktir, herkese rahatsızlık verir.

Ramazanda iş verimi düşer
Açlıktan beyni çalışmayan yarı uyku halindeki müslümanların işte ve okulda verimleri düşer. Zaten bir halta yaramazlar, ramazanda iyice sıfıra vururlar.

Ramazanda duygu sömürüsü zirve yapar
Yardım kampanyası ayağına, camiye kuran kursuna yardım ayağına para toplama işler artar. Paraların nereye gittiği belli değildir. Televizyonlarda sefil halde zavallı insanları gösterip para toplarlar. İslami holdinglerle ip atlarlar.

Ramazanda fiyatlar tepe yapar
Müslümanlar, ramazanda tüketim çılgınlığı yaşadıkları için fiyatlar ramazanda tepe yapar. Kendileri de müslüman olan esnaf ve market sahipleri fiyatlara ayar çekerek ramazanda kar marjlarını yükseltirler.

Oruç sağlıksız beslenme demektir
Günde 5 veya 6 defa küçük öğünlerle beslenmek ve günde en az 2 litre suyu dengeli olarak tüketmek gerekir. Müslümanlar ramazanda iki öğün yerler ve her öğünde midelerini tıka basa doldururlar. Bunu anımsattığımızda "peygamberimiz midenin üçte birini yemek, üçte birini su ile doldurun, çok yemeyin vs vs. demiş" diye savunmaya geçerler. Bunu uygulayan yoktur, ayrıca midenin üçte biri nasıl ölçülür bilen yoktur, hepsi yalandır.

Daha pek çok şey sayabilirim. Ama unutuyorum artık yavaş yavaş... Türkiye'deki iğrenç ramazan atmosferini uzun süredir yaşamıyorum, bir daha da yaşamak istemem.


Oruç tutmayın, derhal dinden uzaklaşın,
Bilgehan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ramamazanda müslümanlar gerginlik yaratırlar

saçma çünkü o insanlar sinirlerine bir kılıf arayan adamlar. bir dini temsil eden insanlarla eşitlemeye çalışmak bu denklemi über saçma..
said:
Ramazanda baskı ve şiddet artar

yine aynı şey, çıkın kadıköy'e falan. kafelerde vs. dışarıda yiyin için yemeğinizi. kimse bir şey demez. yine taraflı davranıp genele yaymış yazar bu durumu.
said:
Ramazanda gece uyku uyutmazlar

lan ben genelde sabah 3-4'e kadar çalışıyorum. duymadım inan davulcu falan.. demek ki tr'de değilim. hey bi saniye, darn! tr'deyim hâlâ!
said:
Ramazanda iş verimi düşer

neye göre, kime göre.. sayı ver ya da küsurlu at da attığın anlaşılmasın bre..
said:
Ramazanda duygu sömürüsü zirve yapar

ramazan ayında fitre fidye vardır.. anlıyorum bu anlayışsız arkadaş fazla tüketim yapıp üstüne üstlük çocuk da yaptıkları için "fakirleri yakalım!" diye düşünüyor olabilir, burada gösterdiği patterni devam ettirirsek.. ama bizler bu dönemde fakirlere yardım ederiz. bu para islami holdinglere değil dullara, yetimlere... yani tanıdığımız, bildiğimiz kişilere gider ki emin olun evil islamic corp değiller bu adamlar.. cidden düşkünler.
said:
Ramazanda fiyatlar tepe yapar

bunun sebebi tarladan x lira/kg'ye kaldırılan mahsulün şehirde 10x lira/kg ile satılması ile aynıdır. gelenekler yüzünden alınan hurma gibi hedeler haricinde de tüketimde aşırı bir artma olduğunu sanmıyorum. şirketler kuru gıdaları alırlar ve durumu iyi olmayan işçilerine dağıtırlar.. orada da bir yükselme görülebilir.. biliyorum PİS FAKİRLER! YAKALIM! diye düşünebilirsiniz.. e ona da hakkınız var (yazarı kendi silahı ile, yani saçmalanmış görüşlerle vurmak.. lol)
said:
Oruç sağlıksız beslenme demektir

orucun manasını hiçbir yönü ile kavramadığı belli zaten..

her neyse, saçma yazıları onaylayarak millete sakız olmayın, gülme malzemesi haline gelmeyin.. eğlenceli bir saçmalamaydı ama.. aşırı derecede gevşek bir dokusu varmış gerçi ama eğlenceliydi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cıks atılan basit topları vurup home run yapıyorum sadece.

misal
said:
dasaaa ramazan ile birlikte müslümanlık oranını arttırdı

buna benzer yaklaşımla devam edelim..
said:
ramazan ile birlikte dine karşı saldırganlaşan kesimin saçmalama oranı tavan yaptı.

işte böyle bir yaklaşım çok mantıklı olmaz.

o değil de ördek gibi çıkıyorsunuz, genellikle kolay avlanıcak şekilde çıkıyorsunuz.. bişi arttırdığım yok yani.. sadece eğlence için güzel lokmalar bunlar.. hani benim bişi arttırdığım yok.

yine örnek verelim "grammar nazi"lik bir duruma "hidden muslim rage" diyecek kadar duygularına yenik düşmek elbette kolay bir hedef sunmak demektir.

siz hedefi büyütüyorsunuz, fazla düşünmeden ve açık vererek geliyorsunuz.

ben google'dan indirdiğim kitap searchable hale gelirkene beklediğim süre içinde eğleniyorum sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Banada pek mantıklı gelmiyor oruç turumak. İsteyen tutar tabi saygı gösteriyorum orası ayrı. Kendi kişisel tercihleri.

Kadının dediği birçok şeye katılıyorum. Bu sıcakda özellikle ağır iş yapan bir çok insan özellikle bir amele, yada minibüs şöförü nasıl oruç tutuoyor. Tutabiliyorsa ve buna rağmen iş gücü verimini koruyabiliyorsa helal olsun diyorum.

Ben şahsen kan şekerim düşünce, tahammülüm sıfıra iniyor. Ha belki insanlarda dini inancımız için birşeyler yapıyoruz diyerekden manen kendilerini daha iyi hissediyorlarsa ve susuzluk ve açlık ile baş edebiliyorlarsa tabi birşey diyemeyiz.

Mesela çalışdığım ofisde geçen ramazan oruç tutan arkadaş aynı zamanda ofisin anahtarıda ondaydı ve gelip ofisin kapısını açardı, ama ramazan boyunca sahura kalkdığından uykusunu tam alamadığı için hep geç geliyordu bende kapıda beklerdim vs. Demek onun için işgücü kaybı olmuyordu belki ama benim için oluyordu :). Bir nevi iş gücü kaybı oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kadının dediği birçok şeye katılıyorum. Bu sıcakda özellikle ağır iş yapan bir çok insan özellikle bir amele, yada minibüs şöförü nasıl oruç tutuoyor. Tutabiliyorsa ve buna rağmen iş gücü verimini koruyabiliyorsa helal olsun diyorum

abi tutamıyorsan, çalıştığın iş seni zorluyorsa, çalışmana izin vermiyorsa tutmuyorsun zaten, müsait olduğun bir dönemde tutuyorsun.

ve dediği bir çok şey cidden hatalı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her toplumda karaktersiz insan çıkar. Böyleleri çıktığı gibi;
genelleme yapıp oruç tutmayın, oruç tutanlar şöyledir, sinirleri böyle çıkar felan diye genelleme yaparak konuşanlarda çıkar.
Aynı şekilde, gerçeklerin sadece duyduklarından ibaret olduğunu düşünüp, onları onaylayan düşüncelerde olur. Bilgisizlikten, cahillikten başka birşey olmasa gerek. Yada, hit toplama çabasıdır. "Bakın ben inanmıyorum" diyip, kendini azınlıkta gibi gösterip, akılda kalmaya çalışmak. 1 seviye üstü var bunu onuda aşağıya ekleyeyim.

Eskiden inanmayanlara, kendi kararın diyip aldırış etmezlerdi.
Şimdi inananların, inançları yada inandıklarıyla dalga geçmek, alay etmek, küfür etmek pek normal olmaya başladı. "Ben okadar aştımki, inanmayıp, inandıkları şeye bile küfür edebiliyorum. Bakınnnnnn ben farklıyım...." Tavrından başka birşey değil gözümde. (aynı şekilde "ben müslümanım, dinimin gerektirdiklerini yapıyorum, üstüne üstlük şuradada yemek verdim" diyen kişi içinde aynı şey geçerli.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...