Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL: Sivasspor - Galatasaray 14.08.10 @ 20.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

aykut : kalecilik ile yakından uzaktan alakası yok
her yan topta elinden gelse reklam panolarının arkasına kaçacak

ali turan : sabrinin 15, uğur uçarın 5 gömlek altı bir oyuncu
ne top sürebiliyor, ne pas verebiliyor, ne kanatta bir işe yarıyor, elinden gelebilen en fazla şey top kesmek olabilir

ayhan : emekliliği çoktan gelmiş

cana : rakibe sürekli yandan kayarak müdahele etmeye çalışıyor, fakat 1 top bile kazandığını görmedim, her yatışında da yerde yatıp kalıyor, ne kalkmaya çalışıyor ne topu kesmeye

sarp : gol pozisyonu haricinde sahada hiç görmedim, ne yaptı nere oynadı hiç farketmedim

barış : oyuna sonradan girmesine rağmen maç ile hiç alakası yoktu, önünden geçen topu bile tutamadı

arda : her zaman ki gibi kendine oynadı, kendince birşeyler yapmaya çalıştı, reykard efendi bile dayanamadı artık

emre çolak : geniş aile dizinde oynasa çok daha faydalı olur, zira futbol ile alakası yok, tek derdi ucuz kahramanlık, maç kurtarcılığı, bitirim artistlik

baros : futboldan baya uzak kalmış, zamana ihtiyacı var

kewell : tam bir profosyonel, hayran kaldım yine

batdal : kumaşı çok iyi, reykardın elinde harcanmazsa büyük yıldız olur

galatasaray takımındaki sorunlar ;

sorun 1 : oyun anlayışı olmadığı gibi, savunma diye de bir anlayışı yok

kimin nerede ne zaman kime basacağı belli değil

oyuna iyi başlıyor gibi gözüksede attığı veya yediği ilk golden sonra tamamen dağılıyor takım, ne disiplin var ne bir takım anlayışı

sorun 2 : duran her top seyirci için bir eziyet

rakip kullanıyor ise % 90 oranında çok tehlikeli bir gol pozisyonu oluyor

galatasaray kullanıyor ise % 50 rakip için kontra atak fırsatı, % 50 seyircinin ayağa kalkıp hep birlikte sövmesi

sorun 3 : artık futbolcularda reykard'ın gidişini hızlandırmak için elinden geleni yapıyor, bakalım yönetim buna ne kadar daha dayanabilecek

sorun 4 : bütün bu sorunların çözülmeyeceğini futbolcularda bildiği için saha içerisinde çok agresif ve saldırgan bir tutum içindeler, bu sene maçları 8-9 kişi zor tamamlarız

sorun 5 : takımda ne hikmetse su içen sakatlanıyor, bunun çok ciddi bir şekilde incelenip çözüm bulunması gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

"raw power" said:

Rijkaard'la ikinci seneye girdik,o meşhur 'sistemi' bir türlü göremedik.Sistem sistem diye diye 2 senemiz çöpe gidecek.Bunu Rijkaard'ında yönetimin de görmesi gerekiyor.En ufak bir umut ışığı,başarı emaresi var mı?
şu sisteme yerinde transferler yapılsa süper olcakta orta sahayı bok ve kanatları bok götürüyor.tamam reykardda hatalı 4-3-3 te inat ediyor ama takımda çok kötü be.şu takımın yarısını antepin yarısıyla değişsen antep küme düşer gs şampiyon olur
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

nileppezdel said:

Bu maçtan sonra Rijkaard'ı savunan kalmaz heralde. Sahaya sürdüğü onbir hatalı, sonradan yaptığı müdahaleler her zamanki gibi iş işten geçince. 2 sezondur adam maç gittikten sonra müdahale ediyor. Şimdi derse gideceğim, gelince biraz daha yazarım da cidden çok sinirlendim. Anca mal mal etrafla kavga etsin. Parası neyse verip yollayalım Rijkaard'ı, Yılmaz Vural gelsin en azından gaz verir de adamlar biraz istekli oynar. Yeter be

Sahaya sürdüğü 11'de ne hata var adamın? Eldeki kadroyla anca en ideali buydu işte. Belki Batdal ilk 11 çıkabilirdi bir tek ama o da defans arasında kayboldu zaten.

Hmm başlayalım..

Batdal oynamalıydı bi kere ilk onbirde. Kaybolmasının nedeni sistem, adamı o kadar yalnız bıraktılar ki.. Ve hiç hava topu gelmedi, yandan bindirip orta açmaları falan lazımdı.

Bunu geçtim, fiziksel güce dayalı futbol oynayan ligin mücadele gücü en yüksek ekiplerinden birine karşı oynuyorsun ve sahaya Emre Çolak çıkıyor. Üstelik sağ kanatta. Emre sağ kanatta oynayamaz, alternatif bile olamaz sağ kanada. O adam göbekte oynar, orada iş yapar. Antalyaspor gibi sert oynayan başka bir takıma karşı geçen sezon göbekte iş yaptı ama sağ kanat kesinlikle yeri değil. Ha bu maçta göbekte de oynatmazsın çünkü adamı ezerler, ki ezdiler. Kullanabildiği toplarda da alakası olmayan mevkide oynamanın da etkisiyle kötü kullandı hep.

Sağ kanada Barış2ı koysa şundan bin kat fazla iş yapardı çünkü hem sağ kanatta oynamayı çok daha iyi biliyor hem de takımda Sabri2yle beraber mücadele gücü en yüksek oyuncu. Solda Arda, sağda Barış olarak başlayacaktı. Uçta da Batdal olacaktı.

Oyunun ilerleyen bölümlerinde Kewell'ın o fiziğiyle iş yapabileceği anlar olacaktı, rakip de biraz yorulunca. O zaman solda Kewell sağda Arda olarak oynatırdın Barış'ı da Cana'yı çıkartıp ortaya çekerdin zira Cana'nın yorulacağı dünden belli denildiği gibi daha 3 haftası falan var.

2. değişiklik olarak da Baros'u oyuna alabilirdi işte rijkaard. Oyunun ikinci yarısında adeta sahadan silinen Ayhan'ın yerine Musa'ya şans verebilirdi. Belki Emre Çolak da olabilir son anlarda daha rahat oynar ve yaratıcı olur orta sahada diye.

Ali Turan rezil ötesiydi, onu sağ bek oynatacağına Neill sağ bek olsaydı da Ali Turan ortada olsaydı yada Çağlar sol bek olur Hakan ortada oynardı Ali otururdu ama Ali Turan bu takımın sağ beki o-la-maz.

Son olarak Mehmet Batdal bir Baros değil. Yalnız kalacak adam değil. En önemli özelliği asistçi olması zaten. Mehmet Batdal tek santrafor oynatılırsa ileri uçtaki kanatlar (Kewell ve Arda) içeri Batdal'a yaklaşacak ve sağ-sol bekler bindirme yapıp Batdal'a orta açacaklar. Batdal topu indirecek saklayacak ve yalnız olmayınca da Arda ve Kewell'a aktarabilecek topu.

Ama ne oldu, Kewell Arda'ya ortaladı Arda Kewell'a ortaladı soldan sağa sağdan sola ortada 195'lik Batdal'a orta gönderen yok. Sonra Batdal savunmanın arasında kayboldu. E öyle oynatırsan takımı Batdal tabi kaybolur.

Hiç bu kadar sinirlenmemiştim bir GS maçında uzun zamandır. Hayır başta düşünemedin rakibin mücadele gücüü ve bizim orta sahanın yalan olacağını, sonradan da mı göremezsin be adam? Bıktım Rijkaard'ın iş işten geçtikten sonra oyuna yaptığı müdahalelerden.

Rijkaard'a puan vermek gerekirse:

4-3-3: 10/10
Diğer tüm taktikler: 0/10
İnatçılık: 10/10
Oyuna müdahale yeteneği: 2/10
Elindeki oyunculardan maksimum faydalanma: 0/10
Motivasyon: 0/10

Feldkamp'tan beri bu kadar isteksiz takım görmemiştim sahada. Yazıklar olsun. Parası neyse verip yollasınlar şunu. İstikrar önemli bunu ben de çok savunurum ama doğru adamla istikrarlı olunmalı. Rijkaard bizim için kesinlikle yanlış adam.

tl;dr: Rijkaard'ın ABV
Sosyal ağlarda paylaş

kisaca gs bu sezon erken hawlu atar düsüncesinde birlesiyoruz o zman.. bende tamamini izledm macin we orta sahada bu kadar aciz bir gs görmedm ayhan we sarp'nin hiç bir katkisi yok..cana'nin pek bi warligini görmedm arkadan ucmarli disinda..aykut yorumsz zaten.. gs sawunmasi inatla milli takıma cagirilıyor we inatla milli takım basarisz oluyor. böyle dewam... arda tamam iyi adam fln ama yok sahada hiç. bi asist yapti onun disnda gezindi..gs orta sahada top kuramadi,gol we en tehlikeli pozisyon orta sahanin gerisinden şişirlerek olustu..bu saatten sonra transferin takıma bir katkisi olcagni düşünmüyorum.. gs'nin bu durumda olmasni saglayan polat basgannn'i kutluyorum...
-----
Allahm sen Guti'mizi eksik etme
Sosyal ağlarda paylaş

Şu maçta Arda'ya laf eden hakkaten ayıp ediyor. Arda ve Kewell çok daha iyi oynadı.

applevodka'nın eleştirilerini çok fazla ciddiye almamak lazım, zira tüm savunması yabancılardan kurulu fener ve beşiktaşı gözardı ediyor, kendisi beşiktaşın altyapı takımnındaki 15lik gençlerin a milli takımda ilk 11 çıkması gerektiğini bile iddia etti zamanında.

Konuya dönersek, Batdal dışında ideal 11'iydi GS'nin bu maç için sahadaki. Baros yeni iyileşti Elano yeni iyileşiyo Sabri sakat . Serdar Özkan son dakkada sakatlandığı için alelacele Emre tercih edildi, ki ısınmaya bile Serdar çıkmıştı. E düşünün artık bu psikolojiyle gencecik adam nasıl oynasın. Neden badtal oynamadı? Muhtemelen rijkard hafta boyu taktik anlatırken kewellı forvet ardayı sol kanat olarak düşündü, sonrasınad da son dakka kewellın yeriyle oynayarak tüm taktiği çöpe atmak istemedi. Zira dikkat ederseniz genel kurgu Neill'dan sağa kaçan Kewell'a uzun paslarla gelişecek atak şeklindeydi.

Defansta yapacak bir şey yok. Ali Turan'ı eleştirmeden önce kendisinin bek olmadığını zoraki orada oynadığını düşünmek lazım. Stoper için gayet iyi adam Ali. Neill gibi defansı çekip çeviren, ve her şeyi yüklediğin adamı da göbekten alıp beke koymak hata olurdu, tüm defans kurgusunu bozardı.

Rijkaard eldekiyle en iyisini yapmaya çalıştı yine yani.

Cana kötüydü, yetersizdi, zaten kendi de diyor daha hazır değilim diye, ama yine de savaşan kişiliğiyle sevdirdi kendisini.

Bunun dışında orta sahaya bi tane düzgün adam şart. Elano da yetmez tek başına toparlamaya.

Orta saha sorununu hallettiğimiz anda takımın gücü üç katına çıkacak resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

abi rijkaard eldekiyle nasıl en iyisini yaptığına inanıyosunuz onu anlamıyorum ben.

tam 60 dakika boyunca orta açtırdır ki pivot santrfor görevinde beceremeyen kewell vardır. sonra badtalı aldı oyuna bu sefer de orta gelmedi hiç. adam 2 top indirdi girince hemen 2 pozisyon oldu. hadi sen bunun böyle olacağını göremedin maçtan önce de 60 dakika neyi bekledin diye sorarlar adama.
Sosyal ağlarda paylaş

Kewell forvetken orta açtırıp pivotluk yaptırmak değildi ki taktik? sağdan hızlı toplarla kewellı araya kaçırmak, uzun topla pozisyoan sokmaktı, ki birkaç kez etkili oldu. Solda zaten taktik yoktu ardaya emanetti orası, ne yaparsa artık. Ama bunu dfiyeceğim hiç aklıam gelmezdi ama resmen Sabri'nin eksikliği hissedildi, sağdan arkadan bindirme gelmeyince Ali Turan zayıf kalınca elde patladı taktik.

Muhtemelen Emre yerine Serdar oynasa o da sağdan yine içeri katedecek taktiği tamamlayacaktı, Emre de yetersiz kaldı. Balta zaten bitmiş.

Balta dedim de aklıma geldi, maçı izlerken iftar yüzünden geç gelenler oldu izlediğim mekana. emeklilerin bol olduğu bi yazlık site burası. İlginç diyaloglar geçti öyle olunca

- Lan daha 10 dk olmuş ne ara gol attık? Kim attı bari?
- Baltaaa
- Hakan Balta mı Hakiki Balta mı?
- Hakiki Balta
- Ulan iki sövdük diye hemen başımıza Pirlo kesildi -sansür-
Sosyal ağlarda paylaş

@Rewe..
-Arda asist dısında kendi göstercek bişey yapmadi we hani cokda parlak oynamadi dedim.. aaa arda cok kötü,tü kaka demedim.. sol çaprazdan çektigi bir kaleyi tutmayan sut we asisti war,hatirladn bişey warsa yaz..
-Evet Necip milli takımda 11de cıkmali,yıllarca sacma sapan oynayan ne oynadigi belli olmayan milli takımın tam da aradiği futbolcu Necip bunun hala arkasndaym..Beşiktaş macina 10-15dk baktysan görmssundr zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

Maçın tamamını izlediyseniz galatasaray ataktayken sağdan Ali Turan ya bir ya iki kez bindirdi 90 dakika boyunca eğer kaçırdığım olmadıysa. Arda içeri katediyor mesela, 2-3 oyuncu birden kapıyor, topa basıyor, bu arada hakan balta 30 metre geride. Cana çok çıkmıyor, ayhan fenerbahçede eskiden maldonado vardı onun klonu gibi oynuyor aldığı topu geriye veriyor. Maçın yarısından fazlasında galatasaray 3 adamla atak yaptı denilse yeridir :p

Aslında bunların yanında yine çok basit bir gol yan toptan, geçen sene zayıftı savunma yantoplarda, hazırlık maçlarında yantoptan gol yenildi adı belli olmayan takımlardan, ofk maçında yine yantop, daha şu yantopların üzerine gitmiyorlarsa antrenmanlarda taktik olarak neyin üzerinde duruyorlar ki? :D

Bir de abi aykut bir tane pozisyon kurtarsın ya, Manchester City'de aylarca yıllarca yedek bekleyen, Capello'nun beğenmeyip önce Green'i sonra 40lık kaleciyi yerine oynattığı Hart nasıl coşturdu bugün.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

@Rewe..
-Arda asist dısında kendi göstercek bişey yapmadi we hani cokda parlak oynamadi dedim.. aaa arda cok kötü,tü kaka demedim.. sol çaprazdan çektigi bir kaleyi tutmayan sut we asisti war,hatirladn bişey warsa yaz..
-Evet Necip milli takımda 11de cıkmali,yıllarca sacma sapan oynayan ne oynadigi belli olmayan milli takımın tam da aradiği futbolcu Necip bunun hala arkasndaym..Beşiktaş macina 10-15dk baktysan görmssundr zaten...

Necip'ten bahsetmiyorum ben, daha as takıma çıkmamış adamları saymıştın zamanında a milli takımda oynasınlar diye :)

Arda'ya gelince, 3 gün önce milli maçta 80 dk sahada kalmış yorgun bir oyuncu olduğu göz önüne alınırsa gayet iyiydi. Kewell'la güzel anlaşıyorlar, defalarca güzel ara pas attı, atak yönlendirdi, olgunlaştırdı. Kaybettiği topta yarısahayı koşup basıp geri aldı, ileri geri koştu durdu daha ne yapsın? Karşısında kalabalık defans vardı, ve GS 4-3-3 değil 4-5-1 gibi oynayınca yardım alabileceği tek bir adam olarak Kewell. Ne gerisinden Balta adam gibi destek verdi ne ortadan Ayhan/Sarp, ne de sağdan Emre.

E haliyle tek kalınca bu kadar oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Odeon said:

crymoarsaray aka zaasaray

şu gereksiz trollüklerin direkt temelli bölüm banı olması için bir başvurmak lazım artık. hadi zaa falan kalıplaştı kemikleşti artık, herkes kullanıyor da, maç sonrası kismenin "ağlamadığı" kendi takımını ve yönetimini eleştirdiği bir konuda gelip de crymore falan yazmanın dalga geçmekle falan alakası yok çünkü. Gelip hakem katletti ondan yenildik federasyon kötü falan desek tamam hadi denir, ama ortada böyle bi durum da yok.

bence zaa da yasaklansın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...