Holy Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Farinal said: her gün kullandığım 2 durak var biri evden giderken öbürü eve dönerken. geçen bindim yakın bi yere gitcektim adam dedi gidemem oralara ben binersin minibüse takır takır gidresin falan böle laga lugalı konuştu dedim böle şey olur mu nası iş yapıon sen dedi bizde böle falan artis sonra gittim durağa dedm bn her gün burdan biniyorum bu nası adam falan adama dedi gerkeni yapcaz falan sinirlendi baya durağın reisiaile büyüklerinin hatırına bir tanecik noktalama işareti çok mu geldi HA?
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 aa evet ilk cümlede varmış. sözüm geri! :(
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 çok iyi olanları da var. ama maalesef çok küçük bir kesim. çoğu nası dolandırırm mantığında.
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 para üstünü vermeyip kaçan nasıl oluyor onu anlamadım, adam taksiyi mi bırakıyor?
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 hayır şöyle. moda'ya gitmiştim. ineceğim yere geldik adama bütün para verdim. adam "bozuğum yok, bir saniye" dedi ve durduğumuz yer tam moda ana caddeye çıkan trafiğin yoğun olduğu bir sokak, duramaz yani. ben de köpeğimle indim, arkadan kornaya falan basıyorlar çünkü. camdan uzatıcak diye düşünüyorum paraüstünü. adam bir saniye falan dedi bastı gaza gitti. şok oldum.
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 inip parayı dışarıdan veriyodur. hiç yapılmayacak iş. direkt para işlemini halleder sonra inerim ben.
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 köpeğine vermiştir belki para üstünü
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 ben de yapmam. ilk defa yapmak zorunda kaldım. trafik yoğun biryerdi ve köpeğim de zorluk çıkarıyordu inmiyordu onu indirmeye çalışıyordum. ya parada değilim. hiç öyle birşey beklemiyordum.şok oldum. bi de biner binmez samimiyet kurmaya çalışan, babacan görünenler var. yol boyu iyi niyet gösterisi yapıyorlar sonra ya yolu uzatıyorlar ya da bir şekilde bozuğum yoka getiriyorlar sen de birşey diyemıyorsun.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 en iğrenci şudur, A'dan B'ye daimi gidiyorsundur.. A->B X lira diyelim.. taksiye binersin. B'ye gidicem dersin.. yol da bellidir. adam yolu uzatsın diye sapmak ister, sağa doğru yanaşır... -napıyorsun? +abi B'ye gidiyorum -bak A'dan B'ye ana arterden gidilir ve şu kadar para tutar.. 1kuruş fazla vermem. +abi orada trafik tıkalı! -eee.. değil.. şimdi ya saparsın ve sana aynı parayı veririm ya da düz devam edersin ve sana aynı parayı veririm. +RÖRÖRÖÖRÖRÖR -bence düz gitmelisin +ya siz nediyorsanız ben onu gidiyorum zaten de trafik de var da bilmem ne de.. 10dakika sonra -bak trafik falan yokmuş +ben gelirken trafik vardı da! çok tıklaıydı da yol! bir de spesifik tarifleri yolu uzatmak için dinlemeyenler var.. onlar da ayrı gıcık.. hiç sevmiyorum lan taksicileri.. o para üstü vermeme geyiklerine düşmemek için bozuk bozuk veriyorum.. onda da küsuratını ben kesiyorum.. "ah bee! 10kuruş daha yok ama, neyse.." diye.. şerefsizler yakalayınca 10kuruş falan değil 1lira falan kesiyorlar hep bizden. benim yaptığım kesinti aldığım hasarın %25ini karşılamıyordur. her neyse gideceğiniz yere ilk defa gidiyorsanız zaten bi güzargaha bakın, bi de kaç paraymış ona bakın tabi. o kadar para ile gidin. halbusi biz gta'da böle mi taksicilik yaptık be! dur GTA kurup oynayım ben..
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Bir keresinde ben bir taksiciye 50 lira verdim, para üstü bekliyorum gecenin bir vakti dönmüşüm evime. Adam durdu "ee abi 5 lira verdin bana" dedi. Canını alıyordum şerefsizin. Çok yapıyorlar bunu dikkat edin yani, bu hikayemden çıkartacağınız ders bu.
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 taksicilerle kız başına uğraşmak zor olabilir. ben sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 o 50tl 5 tl olayını çok yapıyorlarmış ben de arkadaşlarımdan duymuştum. bir yerde 5tl hazır tutup direkt değiştiriyorlarmış falan 50 tl ile. ben de nefret ediyorum taksicilerden. şu meslek gruplarından ,1. polisler 2. taksiciler.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 az bindigim icin heralde, sorun yasamadim. zaten genelde taksiye bilmedigim bi yere giderken biniyorum, eh yolu bilmeyince uzatiyor mu kisaltiyor mu onu da anlayamiyorsunuz zaten.
Arkasokak Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Bella said: valla taksicilerin %70i insan olmadıkları için neler yapmadılar ki. para üstünü vermeyip kaçan, yağmurda çamurda kısa mesafa diye almayan,bağdat caddesinden göztepeye ümraniye üzerinden getiren, gideceğiniz yeri biliyorum diyip ölümüne dolaştıran, randevum var diye taksi durağından taksi çağırınca hemen gönderiyoruz diyip göndermeyen geç kalmamı sağlayan... ooo yani. sabrım taştı devamlı bunlarla uğraşıyorum. bundan öncekilere yapılacak birşey yok da, ben bundan sonrakiler için sormuştum. bağdat caddesinden göztepeye, ümraniye üzerinden dolaştırılarak götürülüyorsan ve buna karşı çıkıp adres tarif edemicek kadar eziksen, bırak şikayeti taksi kullanma. otobüs kullan kafan da egon da rahat olsun.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 senko said: az bindigim icin heralde, sorun yasamadim. zaten genelde taksiye bilmedigim bi yere giderken biniyorum, eh yolu bilmeyince uzatiyor mu kisaltiyor mu onu da anlayamiyorsunuz zaten. lol daimi bir lan yolu kesin uzatacak bu şerefsiz korkusu var bak bende.. hep bakıyorum, gitmeden önce yol nereden gidiyormuş, nereden dönüyormuş diye.. neyse ki artık google maps var.. rahatladım biraz. said: bağdat caddesinden göztepeye, ümraniye üzerinden dolaştırılarak götürülüyorsan ve buna karşı çıkıp adres tarif edemicek kadar eziksen, bırak şikayeti taksi kullanma. şehri bilmeyenler, yeni gelmişler ve turistler ne yapsınlar? ha pardon korsan taksi diye bi çözümü kullanması gerekiyor bunların.. haydi herkes korsan taksiye
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 taksici falan mısın sen? önce bir kere düzgün konuş. trafik var diye ara sokaklardan girip ikea'nın ordan çıktı. ana yoldan gitmiyor ki. ayrıca istanbullu olmayabilirim, rahatsız olabilirim, birşey okuyor olabilirim. bu kısım seni ilgilendirmez. bunlar beni dolandırmasını haklı çıkarmaz. ayrıca egoyla falan alakası yok. oha yani bunu nerden nereye bağlamışsın, mesleğini onuruyla yapanları tenzih ediyorum tabi ki fakat bunlara istanbuldaki taksicilerin çok büyük kısmının dahil olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 ahha dasaa paranoya olmus sende, bide nasil aklinda tutuyon abi bilmedin yollari bi maps'e bakarak helal.
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 izmirde hiç böyle taksici yok hepsi dürüst gerçi yolu uzatma şansı da yok adamların
senko Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 ahah hakketen narliderede, balcova da yol uzatmak imkansiz.
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 bazısıda 50 kuruş fazla falan veriyorsun hiç elini atmıyor bile bozuklara direk in diye bekliyor adama söyleyince veriyor falan. ama kendin 10 kuruş eksik versen 10 tane laf eder şerfsizler
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 senko said: ahha dasaa paranoya olmus sende, bide nasil aklinda tutuyon abi bilmedin yollari bi maps'e bakarak helal. abi yolu kısa süre akılda tutmak dert değil.. hafıza konusunda süper bir beceriksizliğim olduğundan paso önceden "du çıkış neresiydi haliçten geçtikten sonra?" diye bi check etmem gerekiyordu evden.. şimdi cep teller.de gps var ya rahat rahat bakıyorum işte takılınca..
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 banada hep iyi taksiciler denk geliyo ya bi kere sabah bi uyandim saat 8.35 falan 9 da sinav var yataktan firladim giyindim falan direk taksi 45 gece mucizevi sekilde taksi icindeydim adama dedim abi 9 da sinav var yardir neyse adam need for speed oynar gibi yardira yardira gitti geldik okula kusura bakmayin biraz sert kullandim sinava yetisebilesiniz diye dedi falan oyle iste
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Bella said: trafik var diye ara sokaklardan girip ikea'nın ordan çıktı. ana yoldan gitmiyor ki. Bağdat Caddesi'nden IKEA'ya gitmek, ana yoldan bile gitsen 15-20 dakika sürer. Oraya kadar hiç anayola çıkmadan gitmek mümkün bile olmayabilir emin değilim de, bunu başardıysa bile yaklaşık 20 km. ve yarım saat yol gitmiş oluyorsun. Oradan Göztepe'ye dönüşü saymıyorum bile. Tamam bilmeyebilirsin, turist olabilirsin falan da, dasaaa kadar abartmasanız da gözünüz açık olsun biraz da, ne diyim yani. Adam 5 km. yolu 7-8'e çıkartır kazıkçı der içine atarsın da, 35 km. yapıyorsa da yolda nereye gidiyoruz deyiverin, olmadı vermeyin parasını. Ben genelde taksisi ya da eşgali yamuk adamın taksisine binmiyorum, yoldan bile çevirsem sadece durak taksilerine biniyorum, "sahte abi bu" işleri çıktığından beri paramın seri numarasını alıyorum uzatırken, yol ve mesafe hakkında da genel bir bilgim oluyor. Problem yaşama oranım %5 falandır.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 dasaa ya abartmis dedin de seninki daha feciymis paralarin seri numarasini almak :)
Öne çıkan mesajlar