Gangren Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 barbu said: sadece %5hit i %5crit e ceviricekler mesela. ya da %2dodge u %2 parry e. gibi gibi. %5 Hit'i %2 Crit yapıyor bu arada. %40'nı alıyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 glyph zaten fiyasko ki? resmen çeşit kıtı saçma bişey sözde renkli renkli şeyler katıcaktı classlara farklılık katıcaktı? noldu? HOMOJENIZASYON LAZIM HOMOJENIZASYON LAZIM diye diye plate-leather-cloth diye 3 sınıf ve alt dalları kaldı class farkı olarak paladinler, spelldmg kullanmayı bıraktı warriora benzer sisteme döndü dklar, spell dmg kullanmayı bıraktı, çakma fury warrior,arms warrior oldu druid tank gearı kalktı roguenin bol dayak yiyebileni oldu, stat calisma mantığını warrior tankinge benzetmeye calistilar last stand benzeri yetenekler ile druid hot healingden uzaklaştırıldı vs... oo bunlar güzel değişiklikler vs diyorsunuz -diyenler olacak- ama şu var mmo illa perfect balance olmasın lütfen classlar arasında görece denge varken classları birbirinden farklı tutmayı becerdiğinde yeterliydi, bir kişi de çıkıp gıkını çıkartmıodu vanilla wow zamanında rogueler stundan çıkarmadan keserken cünkü böle dengeleme patchi gibi takıntısı yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Arena abi işte. Dengeleme hastalığının en büyük sebebidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 @scorch oyunu tank-heal-dps e çevirdiklerinde bitti o dediklerin ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 e mmo nun mantiginda tank heal dps var roller olmasin diyen yok, ama bir warrior tank ile DK tank arasinda bastiklari tuslarin rengi disinda bir oynansi farki olsun her aglayana meme vere vere, aptal oyuncularin "mage de X skilli var bizde yok bizde isteruuuk" aglayislari yuzunden roller haric her class birbiri ile ayni oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 benim şikayetim viktorun dediği gibi işte DK icin ilk dendiki, druidlerin opposite i olucak (tbc druid = sponge bob) spell dmg tank olucaklar spell dmg i en fazla migitate eden class vs... sonra dendi denge menge kıl yün kaldırdılar bu olayı... güzeldi bence bırakın fark olsun yahu? bırakın gültünde DKsı olmayan adam X encounterini yapamasın kolayca? ne var yani bunda? misal benim gültte tek DK benim tank/dps kimse ihtiyac duymuyor ki bi DK ya? homojenizasyon yaparken guildlerin spesifik class alımını minimuma indirdiler, mesela kimse öldüm öldüm diye 2.bi DK aramaz stabil 1 tane varsa ellerinde keza 2.bir hunter kadar gereksiz bi durumda yok? hatırlayın molten core zamanı tranquil rotation yüzünden 2-3 huntersiz giremiodu millet evet kötüydü girememesi ama gerekliydi bence. insanları frenleyecek şeylerin olması, bunları ortadan kaldırınca ne oldu? kibirli ukala herkese cok biliyorum ben diyen 17 swe istilasına uğradık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Cataclysmle mage-elemental shaman-warlock tamamen birbirinin aynısı olucak nerdeyse, caster olarak belki sadece priest azıcık farklı kalıcak. Warlocklara "revamp" çerçevinde açıkladıkları özellikler Focus Magic çakması, Fire Blast çakması, üstüne de soul shard sistemini kaldırıp magelerinkiler shamanlarınkiler gibi kullanılabilicek 1-2 ofansif cooldown. ToC'da nabız ölçüyorlardı heralde bütün caster tierlerini aynı yapıversek ne olur ki diye, bu sefer expansionun ilk tieri direk ToC'taki gibi aynı texture olursa hiç şaşırmam sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Suark said: @scorch oyunu tank-heal-dps e çevirdiklerinde bitti o dediklerin ki. Şunu biraz açar mısın? Benmi yanlış hatırlıyorum ilk girdiğiniz dungeonda bile bu kural vardı? Sonradan oyuna adapte edilen birşey değildiki hatta o zamandan bu zamana classların treelerinin işlevselliğini arttırmaları yaptıkları en büyük revampdır genel olarak. Ayrıca şu oyunun bokunu çıkartan şey gerçekten arenadır.Balance yapıcaz diye en son birbirinin aynısı isimleri değişik spell/abilityler ile oynuyor olacaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Hybrid'leri kastediyor. Eskiden hybridler, ana görevleri bu kadar iyi yapamıyordu, sanırım ona dem vuruyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Cümle hiç öyle göstermiyor fakat hatırladığım kadarıyla warrior değişilmez tank yanında dps meterları domine edebilen bir hybrid idi :P (En azından horde side) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 DPS meterın olmadığı dönemlerde vardı ve o süre içerisinde Warrior'lar bu kadar etkili değildi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 dps warrior molten core da, mob dönünce ölmeyen rogue idi sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Özünde tank-dps-heal yine olucak. Vanilla'da da vardı ama olay her classın neredeyse aynı olması. En basiti AoE olmayan class yok artık oyunda, rogue bile bir dönem FoK spamla 1. oluyordu. Her class'ın neredeyse disarm'ı var artık. Arena whine yüzünden her class'a her ability'i icon ve isim değiştirip verdiler. Arena inanılmaz etkiledi class design'ı uzun vadede. Aynı şekilde PvE whinerlar da inanılmaz türedi. DK tankın warrior tankdan aynı itemlarla atıyorum 3k az hp'si oluyor hoooop forumlarda ağlama başlıyor neden biz daha kötü tankız. Cata'da bu işin daha da suyu çıkacak gibi. Şu anki combat rogue talentlarına baktım da bildiğin fury warrior olmuş. Armor arttıran talent, attack speed debuff vs şaka gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Gangren said: DPS meterın olmadığı dönemlerde vardı ve o süre içerisinde Warrior'lar bu kadar etkili değildi :p Dps meter ağız alışkanlığı olmuş olmayan dönemden bu döneme kadar warrior dps olarak vardı.Çok nadir elemental shaman ve lockları bufflasın diye shadow priest vardı. Ha şu günki kadar etkilimiydiler elbette değildiler fakat bu tüm classlar için geçerli.Ayrıca dediğim gibi çeşitlilik geldi örneğin shadow priest'in tbc zamanındaki dizaynı çok güzeldi (über Vampiric embrace haricinde) işiniz dps değildi mana doldurmaktı bu şekilde hybridler kendine has devam ediyor olsaydı sayıları raidlerde belki fazlaca olmazdı fakat görev adamı olacakları için spot bulabilirlerdi. Herneyse "bring the player, not the class!" yüzyılın failidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rikkie Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Tbc zamanındaki genel casual-friedlyness, emblemler-vendor gearlar içine etmemişti böyle. Tbcnin son demlerinde hala SSCye giden, düzenli Hyjal-BT yapan guildler vardı, karazhana giden gruplar vardı. Sunwellin bossunu bırak trashinde wipe yerdi puglar. Zul'amana her hafta giderdi insanlar hiç bir şey için olmasa mount için. Bir de Wotlkun son demlerine bakın. Naxx'ı, ulduarı geçtim; ToC yapan guild bulamazsınız. Puglar heroic 6/12 falan yapıyorlar iccde. 10 mande 10/12 falan. Bir-iki hafta önce 80 olmuş karakterle icc10 heroic yapılıyor. Düzenli adamakallı guildler bile zaten bu aralar yaz mevsimiydi-world cuptı derken çarşamba günleri 11/12 heroic yapıp haftanın geri kalanındaki raidleri iptal ediyorlar. Hayır pve'de balans olsa bari o kadar homojenizasyondan sonra yine iyi de, artık %20yi bulan buffla değişik mekanikleri olan belli fightlar haricinde normal şartlar altında gear farkı olmadıkça casterların rogueları, 3. legendarye koşan meleelerin üstüne çıkması imkansız gibi birşey. Her hafta raid yapan derli toplu bir guildde değilseniz yamadan yamaya birkaç haftalığına girmekle hiç underdog seviyede kalmazsınız şu durumda :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Vanillanın pvesi wotlknin hardmodlarından daha kolaydı hade bakalım rant (tecrübe cthun +13 naxx) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Regalya said: Vanillanın pvesi wotlknin hardmodlarından daha kolaydı hade bakalım rant (tecrübe cthun +13 naxx) encounterler kolaydi cunku classlar/mekanikleri rezaletti warrior onyxia'da phase degisimlerinde gotunu yirtiyodu aggro alabilmek icin raidin yarisi aggrodan yatiyodu simdiki hc 25 DW fighti gibi bisey koysalardi imkansiz olurdu kesmesi o dandik classlarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 su vanilla da agizdan düsmüyo, her postun basinda "benim vanilla zamanlarimda" diye. TBC zamaninda kac insan BT gördü? Kac kisi lady kesti? Karazhan bitirmek bile büyük bi isti uzun müddet. Simdi bakiyorum oyuna. Herkes puglar ICC de 6 bossa cikiyo diye agliyo. Bu cok güzel bisey. Insanlar gereksiz guild kurallari olmadan, milletin kaprisini cekmeden, azicik güven sorunu yasada da kendi baslarina raid yapiyolar. Isini ciddi yapan guildler zaten gitsin King farmlasin. Ama bu dungeon sistemi suan olmasaydi milyonlarca oyuncu Ulduar seviyesinde kalmis, gözleri Toc da olucakti. Blizzard oyununu herkesin görmesini istedi ve iste, insanlar ICC farmliyo. Weekly ile de Ulduar'o ziyaret ediyolar. Belki Toc un durumu azicik vahim olabilir ama TBC zamanlarindaki high level dungeonlar gibi olmadigina eminim. Suan wow cok daha player dostu. Casual diye ezmemek lazim. Bu oyunun büyük bi kismini asosyal insanlar olustursada bir o kadarlik insan da evli isli cocuklu, bos zamanlarinda disari cikip eglenen, sporunu yapan cuma cumartesi eglenceye giden insanlar. Herkes tatilinin en degerli saatlerini evin icinde pc basinda bu oyuna ayirmak istemez. Insanlari zombilesmedigi icin suclayamazsiniz, wow web stats' tan anlamadigi icin ezikleyemez, blizzardi da bu gibi oyunculari destekleyici yenilikler yaptigi icin suclayamazsiniz. Fikirlerimi paylasmak istedim kimseye satasma niyetim yoktu. Ama yazinca cu cikti ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 lol last stand'i bosuna acan warrior'a ana avrat sovulurdu boru diil yarim saat cd simdi uzun fightta 3 kere aciliyo essek gibi bufflandi classlar ondan daha zor encounterlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 tomkat said: encounterler kolaydi cunku classlar/mekanikleri rezaletti eauh sırf class mekanikleri olsa neyse, setler filan da rezaletti bi arkadaşımın paladin t2 setinin ilk parçasını aldığındaki tepkisini unutamıyorum, "olm sırf spell damage var bunda lan?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 holy bilmemne speliyle warrior kesen holy palalar vardi lol rogue t2 glove bonus=immune to disarm rogue t2 5 set bonus= feint does more threat reduction sacma sapan statlar, set bonuslar, resist gearlar, 30 dakkalik s cdlar, 1 ay suren AV'lar 1 epic goremeden tbc'e gecenler essegin dalgasi flasklar cok cok cok kotuydu vanilla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Viktor said: e mmo nun mantiginda tank heal dps var roller olmasin diyen yok, ama bir warrior tank ile DK tank arasinda bastiklari tuslarin rengi disinda bir oynansi farki olsun her aglayana meme vere vere, aptal oyuncularin "mage de X skilli var bizde yok bizde isteruuuk" aglayislari yuzunden roller haric her class birbiri ile ayni oldu o mantığı bi kırabilselerdi şu wowda zaten.. bok ediyor oyunu. 3 değişkene indiriyor herşeyi, ( şu noktada değinmeden geçemeyeceğim, gözünü sevdiğimin eve i ) İlk karakterim Druiddi, cok zevk aldım oynarken, sonra bi 60 olduk heal tank dps. bunelen, ee ben doganın adamıydım hanı, noldu entangle atıp adamım sakın ol al barış çubuğu, al bak çita oldum koşuyorum, hop hepsi gitti tank heal dps geldi. uff ragnaros süper boss hikaye mütiş encounter zart zurt pve namına su oyun heal tank dps ın otesıne gecemıyor, ıste anca ordan oraya kosuyon atlıyon zıplıyon falan fılan. Bide bebeler denge denge diye ağlıyor, lan ne dengesi malmısın ben rogue la dengeli olmak istesem rogue açarım dimi? Yok işte druid hybrid, hybrid ne demek işte isterse dps isterse heal isterse tank ama super degıl. Abi blizz aş şunları ya, aş. Hybrid neymiş, heal tank dps neymiş. Çıkıpta desene bigün, druid druiddir kardeşim, nokta. Ah varya, aaah ah şu malzemeyle ne oyun yapardı bu adamlar. para kazanıcam diye ilkokul seviyesinde oyun çıkardı herifler, ya şu classların hepsini bambaşka birbirinden çok farklı ve isimlerini hakeden şeyler yapsana baştan? malmısın tank dps heal yapıosun, ya isyan ediodum benim ne işim var zul grubda, takılsın troller bana ne. Neden item almam level atlamam için yaratık kesmem gerekiyor, ulen ben hani druiddim? hayır sen druid deilsin, sen mage deilsin Sen sadece farklı yollardan aynı sonuca ulasan tank-dps-healsın. Al bu oyun budur, Tank dps heal, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 tomkat said: holy bilmemne speliyle warrior kesen holy palalar vardi lol rogue t2 glove bonus=immune to disarm rogue t2 5 set bonus= feint does more threat reduction sacma sapan statlar, set bonuslar, resist gearlar, 30 dakkalik s cdlar, 1 ay suren AV'lar 1 epic goremeden tbc'e gecenler essegin dalgasi flasklar cok cok cok kotuydu vanilla çok çok iyiydi bence, 432525223 saat saçma sapan pve veya mal pvp yapmadan ortama akabılıoduk, nie? cunku cok az kısıde epic tadında item var. Mis gibi işte, ak ortama nolifer olmadan. Bankanın orda hevesle bakardım mılletın esyasına, ooooo epic falan olurdu ınsan. cukubik epike ah den alabılıoz dıe hayvan para verırdık, item a ulasmak zordu, herkese zordu bu yuzden benım ıcın cok guzeldı oyun. t2 toplamıs adam, saglam oluodu, bırakta olsundu. rank 14 olmus adama saygıyla bakıp, eger BG de onun ısmını gorursen ah rank 14 var dıodun. Tanınmış adamlar vardı, Anathemalı priest gorunce yanında gogsun kabarır, TF lı adam gorunce paso ss alırdın. Vanilla gene güzeldi, sonra saçmaladılar. Benim bile zibilyon epicim oldu, olduda onlar epic deil ki benim için sadece ozellıklerı ıyı mor itemlar. Epik falan değil, çünkü herkezde var. Atmosfer falan yalan oldu tbc ıle. Ben bir daha hiçbir şekilde t2 itemların karizmasını yakalayamadım kendımde, zaten sonra saçma sapan town içi bg ler falan geldı. iice cılkı cıktı, ez mode item toparlamaca hello kitty online oldu. Ayrıca ben hiçbi zaman AV ye bitmesi için girmedim :). Bitmesin abi nie bitsin, kazanıp veya kaybedıp napıcam, benim enn buyuk nımetım yuzumdekı gulumsemedır oynarken ve av deyken neredeyse orgazm oluodum zevkten. 10 kısıyle 30 kısıyı durdurmak, butun oyun boyunca atıstıgın kendı classından bı adamı takıp etmek habıre, ne bıleyım bunlar guzel seylerdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 suark'a butun yazdıklarında katılıyorum. kesinlikle ben de cok buyuk keyif aliyordum vanilla da. benim de full epicim yoktu ustelik. epic item aldım mı cok sevinirdim. onyxia'dan deathbringer dusse de belki ben de alabilirim diye umutla girerdim. bırak kesin benim alcagımı o "belki" umudu bile cok onemliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
derFremdeSohn Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Oyun kötülesmedi de, siz sikildiniz bence oyundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar