Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakkari'de saldırı: 8 şehit 14 yaralı

vuvuzela

Öne çıkan mesajlar

aşırı türk milliyetçiliği mi? nerede? son sekiz senedir başımızda milliyetçiliğn m sinden hoşlanmayan ümmetçi adamlar var. ondan önce de aşırı tavrını hakkedecek bir iktidar bilmiyorum.

kürtlere yapılan en büyük iyilik zamanında erdal inönü'nün yaptığı idi. zamanın kürt siyasetçilerini meclise taşıdı. Kürtler suçlaycaksa o siyasetçileri suçlasın. şovdan başka bir şey yapmadılar. aşırı türk milliyetçiliği söylemi, ezilen halk, adaletsiz bürokratlar belki 15-20 sene öncesi için geçerli olabilir. ama artık geçerli değil. hatta zamanında en azından benim için pkk meşru bile kabul edilebilir. gerçekten zamanında kürt kimliği taşımak isteyenin silahtan başka yolu yoktu çünkü. ancak o meşru kabul edilme işi, inönü o insanları milletvekili seçtirdiği an bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

kürtler devletle neden sorunlu zannediyosunuz ve neden pkk bu kadar destek görüyo diye düşünüyosunuz? arada yöntem açısından bi fark yok, biri onları eziyo, diğerleri ise (güya) onlara sahip çıkıyo.

yoksa, devlet devletliğini yapsa, vatandaş da vatandaşlığını yapar.

Çok özür dilerim ben biraz salağım da anlamıyorum bazı şeyleri. Ben şimdi Türküm diyelim. Birde yanımda kürt arkadaşım var diyelim. biz yanyana herhangi bi yere gidelim. Mesela bi market olsun. Bana kola satıp arkadaşıma kola bitti mi diyorlar? Gidip su faturası yatırmak isteyelim ikimiz birimiz yatırabilip diğerimize sen daha çok ödüceksin çünkü böylesin mi diyorlar? Gidip oy kullanmak isteyelim mesela. Bana oo senin oyun 5 kişilik olur buyur kardeşim diyip arkadaşıma sen kimsin ne oy kullanması mı dicekler? Ben istanbulda doğdum arkadaşım erzurumda diyelim. Aramızda statü farkı mı oluyor? Beni bi bilgilendirebilirsen memnun olurum teşekkür ederim :)
Sosyal ağlarda paylaş

@wastyrx

Sorunda o zaten. Sebepler zamanla azalıyor. Tabi böyle basit örneklerde bişey yok. Olanda eskisi gibi değil. Önemli olan kürt falan değil. Genel bir demokratikleşmedir. O zaman PKK'da destekçilerinden güç alamıyacaktır. Emin ol güçsüz bir PKK'nın ömrü 30 yıl değilde en fazla 3 yıldır. Ama Türkiye'de bu süreç yavaş ilerliyor. Darbe anayasası değiştirilirken bile bir sürü engel çıkartıyorlar. İyi yada kötü maddeler tartışılır. Ama demokratik bir ülkede halk oylaması dahil her yoldan geçen anayasa değişir. Bu engeller yüzünden bu gelişmeler inanılmaz yavaş ilerliyor. İlerliyor fakat emekliyerek.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bone senelerdir şu tarz topiklerde doğru düzgün bi argüman yazmayı beceremedin, üzülüyorum.

üzül sir tabii de, durum çok daha farklı.
zaten yıllardır aynı şeyleri söylenip duruyor..
"doğru düzgün bir argümanın yok", "öneri getirmiyorsunuz", "siz zaten anlamazsınız bizim yaptıkalrımızdan"

bu itirazların sonucudur bu diyoruz,
yine de illa bizi suçlu olarak göstermeyi tercih ediyorsunuz.
akp'nin tek çıkar yolu bu çünkü.
suçlu olarak orduyu parmakla göstermek,
suçlu olarak chp'yi parmakla göstermek,
suçlu olarak mhp'yi parmakla göstermek.
ama akp'nin yaptığı işlerin hiç birinin suçu yok.

şurda yıllardır söylediğim şeyler,
itiraz ediyorsunuz "senin argümanların yetersiz, üzülüyorum" diye,
peki sorarım sana, her gün şehit vermemizin nedeni benim argümanların yetersiz olması mı?
bunun böyle olmadığını ikimiz de biliyoruz.
ama işte akp'nin tek kaçar yolu bu olduğu için bu şekilde biz suçlanıyoruz.

2002'den beri söylediğim şeyleri tekrar tekrar yazıyorum,
al bir daha yazayım:

1- her kürt pkk'lı değildir. pkk'lılar da sadece kürtlerden oluşmaz. ancak bazı insanlar kürtlere pkk'lı olarak yaklaşıyor, hor görüyor. bu yapılanlar sadece kürt kökenli vatandaşların korkmasına, pkk'ya yakınlaşmasına ve pkk'nın moral kazanmasına neden oluyor.
2- hükümet olarak dış siyasette etkin bir rol izlenmesi şart. pkk'nın bir çok kolu var, bu kollardan biri politik rol üstlenmiş ve avrupa'da görev yapıyor. bu pkk'lıları avrupa'dan çekip almaları, yakalamaları, cezalandırmaları ve avrupa'da çalışmalarını engellemeleri lazım.
3- pkk'lıların ırak ve kıbrıs gibi yerlerde kendi kampları, karargahları ve silah ithal ettikleri yerler var. sen kendi ülke sınırlarındaki pkk'lıları ne kadar öldürürsen öldür, adamların yenilenme şansı oluyor. aktif olarak bu kamp bölgelerini yokedip, pkk'lıların organize olma imkanını bitirmeleri lazım.
4- ordunun isteklerine kayıtsız kaldı hükümet. "şu yollara mayın döşeniyor, yolları asfaltlayın, asfaltlı yollarda mayın çok kolay belli olur" diye dilekçe yollayan askerlere "red" yanıtı verildiğinin belgeleri vardı. kim bilir ortaya çıkmayan daha neler vardır.
5- akp'nin sabah gazetesi, vakit gazetesi, zaman gazetesi, taraf gazetesi gibi gazeteleri, her gün orduyla daşşak geçiyordu. ordu şöyle salak, ordu böyle salak, askerler bir halt anlamazlar zaten, bak böyle fotoğraf ele geçirdik, adamın yüzü kayık" gibi şeyler. bu yaptıkları haberler hem askerlerimizin moralini bozuyordu, hem de pkk'ya moral kazandırıyordu.
6- ergenekon adı altında kanıt bile sayılamayacak dedikodularla ve pkklıdan bozma "gizli tanık"larla insanlar suçlandı, yaka paça tutuklandı. iddiaların çoğu yalan olduğu ispatlansa da, bazı gazeteler halen "bunların hepsi kanıttır, delildir, doğrudur" diye diretiyor. askerler terörist diyerek gözaltına alındı, avukat ve hakimler darbeci diyerek tutuklandı, gazeteciler mafya diyerek hapise atıldı. bunların hepsi yine askerimizin moralini bozup pkk'ya moral aşıladı.
7- başbakan "alt kimlik-üst kimlik" diye bir şey ortaya attı. ülkenin tek önemli sorunuymuş gibi sunuldu. bunun sonucu ırkçılık körüklendi.
8- "aydın" diye ortaya çıkartılan ne idüğü bilinmez cahil cüheyla insanlar piyasada bol keseden atıp tuttu. bunlar pkk'nın bir numaralı dostu oldu. ırkçılığı ve bölücülüğü savundu, her defasında "bakın amerikada böyle, bakın avrupada böyle" diye gerçekte olmayan masallar anlattı. "türkiye vatandaşı" tanımını zoraki bir etnisite olayıymış gibi lanse ettiler. bu ırkçılık trendi sadece pkk'nın daha çok moral kazanmasına yol açtı.
9- polis ve askerlerin teröriste karşı eli kolu bağlanacak kararlar geldi. bunlara "avrupa birliği uyum kararları" denildi. daha sonradan bunlar yumuşatıldı sanırım ama o sıralar terör epey bir tırmandı.
10- teröristlerin çoğu nöbet tutan askerlere veya seyahat halindeki araçlara saldırı düzenledi. sabit konumu olan bu askerler teröristlerin vurkaç veya mayın taktiklerine göre çok kolay hedefti. çatışmaları sabit sınır karakollarından çıkartıp kuzey ıraktaki dağlara yönlendirmek gerekiyordu. bir kere günü birlik tatil düzenlendi, ama "amerika karşı çıktı" diye ordumuzu geri çekmek zorunda kaldık, genelkurmay başkanı ise "zaten çekiyorduk, onlar dediği için çekmedik" diye savunmak durumunda kaldı.

bu 10 maddenin hepsi terörün şu anki duruma gelmesine sebep.
bu 10 maddeyi ben yıllardır yazıyorum, söylüyorum burda.
hükümet kaçını yaptı bu 10 maddenin?

başbakanın yapması gereken ülkeyi yönetmektir.
o ise insanlara suç atmaktan başka bir şey yaptığı yok.
e bunun sonucu da bu kadar şehit verir hale geldik.

bunları söylüyorum söylüyorum da laf anlatılamıyor ki.

halen gidip orduyu suçluyorsunuz:
"ordu golf oynamayı iyi biliyor, ama karakol hiç bilmiyor"
veya
"ultra lüks ordu evlerine para yedireceğine gitsin karakolları güçlendirsin"
gibi şeyler.

ama boşver ya,
tüm hata benim,
çünkü argümanlarım yetersiz :(
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

sir said:

kürtler devletle neden sorunlu zannediyosunuz ve neden pkk bu kadar destek görüyo diye düşünüyosunuz? arada yöntem açısından bi fark yok, biri onları eziyo, diğerleri ise (güya) onlara sahip çıkıyo.

yoksa, devlet devletliğini yapsa, vatandaş da vatandaşlığını yapar.

Çok özür dilerim ben biraz salağım da anlamıyorum bazı şeyleri. Ben şimdi Türküm diyelim. Birde yanımda kürt arkadaşım var diyelim. biz yanyana herhangi bi yere gidelim. Mesela bi market olsun. Bana kola satıp arkadaşıma kola bitti mi diyorlar? Gidip su faturası yatırmak isteyelim ikimiz birimiz yatırabilip diğerimize sen daha çok ödüceksin çünkü böylesin mi diyorlar? Gidip oy kullanmak isteyelim mesela. Bana oo senin oyun 5 kişilik olur buyur kardeşim diyip arkadaşıma sen kimsin ne oy kullanması mı dicekler? Ben istanbulda doğdum arkadaşım erzurumda diyelim. Aramızda statü farkı mı oluyor? Beni bi bilgilendirebilirsen memnun olurum teşekkür ederim :)

olay sırf bahane wastryx.
adamlar zorlama tartışma yaratıyor.

bu ülkede kürt kökenli kimse ikinci sınıf vatandaş değildir.
ama öyleymiş gibi göstermeye çalışıyorlar.
bir azeri kökenli, tatar kökenli vatandaşın ne kadar hakkı ve özgürlüğü varsa kürt kökenli vatandaşın da o kadar hakkı ve özgürlüğü vardır.

ama dertleri bu değil.
dertleri kürdistan kurulması.
"kürt hakkı ve özgürlüğü" dedikleri fasa fiso da bundan ibarettir.
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone

Abi güzel söylüyorsunda saldırdığımız zamanlar daha çok şehit verdik. Bu kısmı anlamıyorum ben. AKP zaten oyların bu kadarını toplamış bir parti olarak bitirmek isteseydi siyasi yoldan bu PKK'yı bitirmişti şimdiye. O gücü vardı kullanmadı doğrudur. Hatta daha kötü hale getirdi. Fakat saldırmakta çözüm değil. Yaşar Büyükanıt bile bunu söylüyor. Hani bilmiyorsun diyorsunda odamı bilmiyor adam Genelkurmay Başkanıydı. Ha diyorsanki tabi saldırmak değil hem askeri önlemleri alıp hemde siyasi yoldan PKK'yı bitirmektir diyorsan parçalar yerine oturur. Ama sen tam olarak hangisini söylüyorsun ben anlamış değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Üzüm üzüme baka baka kararır. Bilmem anlatabildim mi? Bu terörün bu kürt milliyetçiliğinin tek sebebi aşırı türk milliyetçiliği oldu. Şimdi bir insan çıkıpta ben böyle aptallar yüzünden askere gidip neden öleyim dediğinde neden ortam geriliyor.

Devlet sıran geldiğinde senide Hakkari'ye yada başka yere gönderir. Tabi o zaman terör zıvanadan çıkıp hakkariyle kalmayıp her yere yayılmadıysa. O zaman devlet sıran geldiğinde kendi boş emelleri için seni savaşa gönderecek!

Emredersiniz komutanım diyip gideceğiz :) Ne mutlu türkiye'de yaşıyorum diyene.

Abi iyi de son 8 yıldır başımızda Arap milliyetçileri var ve terör tırmanışta. İlla durması için başımıza Kürt Milliyetçilerinin mi gelmesi gerek? Adeta sinirli bir liseli gibi saçmalıyorsun dostum, duş al ve kendine gel.
Sosyal ağlarda paylaş

artık pkk nın kürt halkının temsilcisi kabul edilemeyeceğini anlaması gerekiyor birilerinin. ya başka bir temsilci bulacaklar ya da bu kan durmayacak. pkk temsilci olma sıfatını hiç bir şekilde hak etmiyor.
ha kanın durması zaten istemiyorsa, işlerine geliyorsa güncel durum, aşiretleri ne derse onu yapan bir kitle varsa o zaman zaten demokratikleşme değildir dertleri. çözüm de demokratikleşme de değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

şu iki postu çok sevdim. daha önce bilinen ama şimdi unutulan olaylar.

Tenekeadam said:

@wispy

Kusura bakma ama gayet işe yaramış gibi gözüküyor. Çillerin sağlam tutumu, ecevit-bahçeli-yılmazın kararlılığı. Eline silah alıp dağa çıkmış adam, ya ölecek ya ölmemek için teslim olacak. Adam o kararlılıkta, o adama her türlü terörü uygulaman lazım. Ben de isterim hayat bayram olsun,çiçeklik böceklik.Ama olmuyor karşında terörist var. Buna göre davranmalısın.Yoksa boşuna kürek çekersin.

Ayrıca pkknın silahlı kadrosunun çoğunun suriyeli,iranlı,ıraklı olduğu biliniyor. Başka bir ülkenin vatandaşı sana savaş açmış, buna nasıl karşılık verileceği bellidir.

said:
2000 - 22 ŞEHİT
2001 - 20 ŞEHİT
2002 - 6 ŞEHİT
2003 - 21 ŞEHİT
2004 - 73 ŞEHİT
2005 - 92 ŞEHİT
2006 - 121 ŞEHİT
2007 yılında 118 şehit
2008 yılında 150 şehit
2009 yılında 135 şehit

Her mesajınızda yıllardır öyle yapıldı böyle yapıldı ne oldu tarzı yaklaşımlar, burada sıradan akepe tabanı insanı zor bulursunuz, okuyan sorgulayan insanlar çoğu. Siyasi derinliklerini kurtlar vadisi izleyerek sağlayan adamlar değiliz. Yemiyoruz bunları.

Apo yakalandığında o kırılma noktasında işleri gevşetmeselerdi olay çok çok aza inecekti, o zaman demokratikleşme yapılır pkk zamanla unutulurdu. Ama tam tersi yapıldı, pkknın yeniden yapılanmasına izin verildi. Apo devlet tarafından korunarak, örgütü yönetir duruma geldi. Yeni yasalar ile ordunun eli kolu bağlandı. ithal davalarla, terörle mücadeleye hayatını vermiş insanlar suçlandı. Dağdaki teröriste moral verecek süreçler sağlandı. En son yapılan ana muhalefetin başına, istenilen bir insanın geçirilmesi oldu.

Terörle mücadele yöntemleri bellidir. Karakol inşa ederek yapılmaz. Teröristlerin yöntemlerini kullanacak, onlar gibi gece hareket edecek özel eğitimli askerlerle yapılır. Buna teröre terörle karşılık verme denir.

20000 özel harekatçı, bordo bereli sal dağlara, uyarmadan ateşi serbest bırak 1 yılda silahlı terörist sayısı 10'da 1'ne düşer.

Efrasiyab said:

Saddam 91den sonra kuzeye elini süremedi.
Barzani talabani palazlandı, PKK cirit atmaya başladı serbestçe bölgede.

körfez krizinden önce Saddamın sınıra sürdüğü milyonlarca kürde karşılık Saddam sadcesınırı kapatmamızı istedi ki, ordusuyla sıkıştırıp tam bir katliam yapabilsin.

Türkiye reddetti.

Saddam gene katliam yaptı Halepçe vs ama planladığından çok daha azını yapabildi TR işbirliği yapmayıp sınırı kapatmadığı ve mülteci aldığı için.

Sonra o mülteciler, saddamın yokedemediği aşiretler vs TRnin başına bela oldu, PKKnın palazlanmasında yerleşmesinde filan hep bu olayların katkısı oldu.

Enteresanki Türkiyenin kurtardığı halk Türkiyeye karşı kullanılmaya ve saldırmaya başladı.

Zamanında Özal açıklama yapmıştı, Pkk kamplarında hep ABD kaynaklı silahlar, yardım sandıkları buluyoruz diye.

Çekiç Gücün kaldırılmasındaki sebeblerden biri de odur.
Sosyal ağlarda paylaş

90'ların başında OHAL yasası, ve TMK sayesinde TSK'nın çok geniş yetkileri vardı. Bazı "gayri nizami harpçılar" bu yetkileri kendilerince esnettiler. Sonuçta yargısız infazlar, faili meçhuller vs çıktı. O zaman bitseydi terör işte ?

Veya 85'lerde PKK yeni yeni adını duyurmaya başlamışken, bizimkiler 1 avuç baldırı çıplak diyordu. O zaman orduyu tutan AKP mi vardı, RTE mi vardı ? Bitirseydik işte o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

çok merak ediyorum. 200 pkk'lı toparlansa ankara'da kızılay'ın göbeğine gitse, orda rpg'leri çıkartıp binalara ateş ede ede ilerlese, insanları kurşun yağmuruna tutsa.

kim ne yapabilir orda...
kim ne yapabilir ondan sonra...

devlet yine sus pus kalır,
devletin görevi terörle mücadele değil çünkü.
oturup halay çekmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

@wastyrx

Sorunda o zaten. Sebepler zamanla azalıyor. Tabi böyle basit örneklerde bişey yok. Olanda eskisi gibi değil. Önemli olan kürt falan değil. Genel bir demokratikleşmedir. O zaman PKK'da destekçilerinden güç alamıyacaktır. Emin ol güçsüz bir PKK'nın ömrü 30 yıl değilde en fazla 3 yıldır. Ama Türkiye'de bu süreç yavaş ilerliyor. Darbe anayasası değiştirilirken bile bir sürü engel çıkartıyorlar. İyi yada kötü maddeler tartışılır. Ama demokratik bir ülkede halk oylaması dahil her yoldan geçen anayasa değişir. Bu engeller yüzünden bu gelişmeler inanılmaz yavaş ilerliyor. İlerliyor fakat emekliyerek.

Abi hangi haksızlık var ben onu anlamıyorum. Benim olupta onların olmayan hangi hak var böyle kan dökülecek? Eksiğimiz çok deseler anlarım yani herkes eşit ama bazıları daha eşit diye bi gerçek var ama bu dünya da var sadece bize özgü bişi değil. Bizim iş olanağımız az deseler anlarım. Okumak zor eğitim için ıkınıyoruz deseler anlarım. Yolumuz yok, suyumuz zor geliyor deseler anlarım. Devletimiz gelsin buralara hizmet versin diye adam gibi isteseler anlarım. Gerçekten öyle konularda yetersizlik çok olabilir ama devlet biz yapmayız hölölö demiyor ki adamlara. Siz kürtsünüz yörügedin demiyor kimse onlara. Zor ama hayat sadece onlara zor değil abi.. Ben babamın hastane masraflarını karşılamak için günde 14 saat çalışıyorum. Devlet baba, babamın verdiği 30 küsür sene hizmet için güvence sağlıyor aslınbda babama ama ödemediği ilaçları falan var. Oldukça iyi yerlerden mezun olup iş bulamayan n tane arkadaşım var. Evinin 1 sokak ötesinde sadece cep telefonu için öldürülen arkadaşım var. Sadece samanyolu lisesine gitmek zorunda kaldığı için(ailesi yollamış) 1 gün öncesine kadar maaş bordro işlerini dahi halledip sonra havadan sudan konuşurken sen hangi lisedeydin die sorup öğrendiğinde sörn projesinden çıkarılan heyvan gibi zeki arkadaşım var.

Hangi haksızlık abi? Bi söyleyin bileyim yahu cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaçınız çevresinde PKK sempatizanı tanıyor veya direk PKKlı onlar dediği kişileri veya yerleri polise bildiriyor acaba?
Herşeyi polisten askerden beklememek lazım. Forumda bir arkadaş vardı seneler önce ev arkadaşları PKKlımıydı bişidi ha bire kavga ediyordu. Acaba o arkadaş polise bildirdimi onları. Belkide bugunki servis bombalamasını onlar yapmıştır yani herseyi devletten beklememek lazım bazen kendimizde yardımcı olabiliri guvenlik güclerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Bone yalnız o çok teorik bir laf olmuş.

Oraya gelene kadar devletin yıkılması gerek ki o olay olabilsin. Kolay mı öyle 500 tane silahlı adam kimseye çaktırmadan toplanacak başkentte.

kızılay 4 yol birleşimi. güneyden, kuzeyden, batıdan, doğudan gelinebiliyor. 10 kişi taşıyan 5 araç gelir her 4 yönden. 4x5x10=200. her biri farklı renklerde olur. kimse farketmez.
geldiklerini bile kimse farketmez. bir anda ortada 200 kişi çıkmış olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...