Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

aktiftablet said:

Bu arada q7ye iyi para veren kulüp varsa satılsın, yer açılsın, adamın hırsına isteğine hayranız ama az savunmaya gel be.

20 m dan aşağı satamazlar o parayıda kimse vermez.q7 satılırsa tüpçü koltuğa elveda diyebilir taraftar yok eder sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

uruguay milli takımı dünya kupası'nda 3 defans ile çatır çatır oynadı.

Ama ben bildim bileli adamlar öyle oynuyor, oturmuş bir sistemleri var. Bugün sadece biz değil, başka bir takım oynamaya kalksa kısa sürede kevgire döner.

2003'teki Beşiktaş aslında bunu en kral yapan takımlardandı. Harika bir üçlü defansımız vardı. Ahmet Yıldırım-Ronaldo-Zago cidden bu konuda Türkiye'nin gördüğü en iyi defans hattını oluşturmuşlardı.

Zaten halen derim, Lugano'ya kadar Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi yabancı stoper Beşiktaş'taki Ronaldo'ydu. Harika bir adamdı ya
Sosyal ağlarda paylaş

Ronaldo iyiydi ya, tek başına tutardı o Beşiktaş defansını

Zago - Ahmet kafalarına göre takılır, Ronaldo halı sahada oynar gibi tek başına stoperde kalıp her geleni engellerdi.

Popescu falan da çok efsane adamlardır ama Ronaldo bir başkaydı ya

Bak şimdi hatırladım, onu da Yıldırım Demirören harcadı ...
Sosyal ağlarda paylaş

3 defans oynarsın da o zaman kanatları geriye çekip kanat-bek kırması oynatman gerekir, bu da ofans gücünü çok düşürür. Bunu engellemek için güney amerika takımları atak sırasında 3-4-3'e dönen 3-6-1 gibi fantastik taktikler denediler dünya kupasında.

Türkiye'deki en iyi defans (tartışmasız) Popescu, onun ardından da Filipescu'ydu benim gözümde. Filipescu çok kısa kaldı ama çok kaliteli adamdı. O dönemki Hagi-Popescu-İlie-Filipescu zaten müthiş bir şanstı GS için. Bunun dışında Uche-Högh ikilisi de inanılmazdı.

Ronaldo evet, iyi defanstı, ama Zago bence Ronaldo'dan daha iyi adamdı. Adam yıkılmıyodu, sağlam adamdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Ronaldo kötü değildi ama çokçok iyi de değildi, Zago üst düzey çok iyi bi stoperdi. Ayrıca iyi top kullanıp uzun pasları isabetli atıyodu. Ama Lucescu'nun sistemi içinde Beşiktaş savunması müthişti, bu tartışmasız. Bunun en iyi örneği de Chealsea maçının İlhan atıldıktan sonraki kısımlarıdır, ileride tek bir top bile tutmadık (ki tutucak adam yoktu), ona rapmen 45dk pozisyon vermedik nerdeyse.

Bir de Cordoba gibi bence Türkiye'nin gördüğü en efsanevi kaleci vardı tabi. İleriye tek bir isabetsiz top bile atmamıştır oynadığı süre boyunca, adam Guti ayarında atıyodu uzun pasları. Hatta ortasahaya kadar çıkıp gerektiğinde bir iki kişi çalımlayıp milimetrik attığı arapasları var. Kaleci olarak harcanıyodu bence o adam :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen de alımışlar. Cordoba en iyi demedim, en efsane dedim, Chilavert'in frikikleriyle dünya kupalarında efsane olması gibi.
Cordoba'dan daha iyi kaleciler gelmiştir Türkiye'ye elbet ama bunlardan birisi Taffarel değildir, Taffarel herhagi bir avrupa ülkesinden olsaydı milli takımında oynayamazdı. Duygusal davranmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...