Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En son okuduğunuz kitap

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

http://www.pharmakonkitap.com/wp-content/uploads/2016/02/ahmedmu-300x218.png

kendi tercihim dışında okuyor olmama rağmen o kadar dolu ve o kadar güzel ki. herkese öneriyorum.

adam smith nedensiz okunacak birisi değil kanımca ya, bir motivasyonu vardır sanıyorum. ama derdi neymiş bunun diyorsan makale filan okuyarak öğrenmek çok daha mantıklı görünüyor gözüme.
Sosyal ağlarda paylaş

Siddhartha - Herman Hesse.

Bir ders için okudum, felaket düşündürüyor.

Aynı ders için Gabriel Garcia Marquez 'den Yüz Yıllık Yalnızlık okuyoruz, ama ingilizce olduğu için 100 Years of Solitude oluyor. İlk 100 sayfası epey çılgın geçti. Bakalım düşündürecek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Stranger in a Strange Land by Robert Heinlein https://www.goodreads.com/book/show/350.Stranger_in_a_Strange_Land

Overrated buldum kitabı. Çok ama çok fazla din vardı kitapta. Mevcut dinlerin propagandası olarak değil ama ana tema olarak sürekli din din din din din bunaldım vallahi. Son yüz sayfasını okuyamadım bile o derece... Yine de muhteşem bir fikir üzerinden bilimsellikten en azından dayanaklı bilimsellikten uzak da olsa güzel işlenen kısımlar da var. Din odağı bu kadar olmasa muhtemelen çok severdim. 6/10

dipnot: Bunun üzerine Discworld - Mort'a başladım, yemin ediyorum çölde gezerken serin sulara dalmış gibi oldum. O mesaj kaygısı gütmeyen mizahi hiciv ve parodiler nasıl güzel geldi anlatamam
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle yorum yaptığın bi kitaba max 4 puan vermen gerekir bence. 6 demek ortalamanın üstünde demek değil mi?

Ortak bi puan skalası mı geliştirsek ya. 0-2 "otuzuncu sayfada kapattım"la "örgü örerken okudum" arası, 2-4 "bu ne kötü bi kitaptı ya, bitirmek için acı çektim"le "vasatın altında" arası,4-6 "vasat"la "ortalamanın üstünde" arası, 6-8 "iyiydi bence ya keyifli vakit geçirdim"le "baya iyiydi abi bi solukta okudum" arası, 8-10 "mutlaka okuyun çok iyiydi"yle "hayatımda bişeylerin değiştiğini düşünüyorum, baya mükemmel kitap" arası

GİBİ tabi. fikir olarak sunuyorum, ama bol keseden puan vermek beni rahatsız ediyo baya. İşte benim stilim izliyo gibi oluyorum, baya sinirleniyorum yorum puan uyuşmazlıklarına
Sosyal ağlarda paylaş

benim puan skalam amerikan üniversite not sistemiyle uyuşuyor abi. IGN'in oyun puanları da eleştirilir ama hep o kafa aslında. 60=D yani. En düşük kabul edilebilir nokta. Onun aşağısı facialar için...

edit: bununla beraber dediğim gibi harika bir fikir ve çok güzel işlenmiş noktalar vardı. Her 20 sayfada bir dine gelip son 150 sayfa komple kafayı bozmasa şahane kitap olurdu işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

60=D olarak yaklaşınca mantıklı tabi, ben herhangi bi not sisteminden zyade sayı doğrusu olarak bakıyorum. Beş orjin noktası sdf

Ayrıca zevke puan vermek için var bu topik zaten. Hala bana göre bir sana göre on olabilir bunda bi sıkıntı yok, sıkıntı vasatın altında, son yüzelli sayfayı okuyamadım dediğin kitaba verilecek puanın üç aşağı beş yukarı ne olduğu. Bak adam harf sistemine göre vermiş, ben merkezden iki eşit uca bölerek veriyorum. Skalayı bi tanımlayalım diyorum yani, puanı neye göre veriyoruz, 6 mesela bence iyi bi puan, adam kötü puan olarak veriyo. Ki sebebini söyleyince haklı da buldum

Özet: standartizasyon şart mı acaba
Sosyal ağlarda paylaş

Cam Kule'den sonra okuduğum ikinci Robert Silverberg oldu. Sanırım bu adamın kitaplarının hastası olucam ama ne yazık ki çok azı çevrilmiş durumda dilimize.

Silverberg'in dili muhteşem. Hem okunması kolay yalın bir dili var hem de göndermeleri, anlattıklarıyla durup durup düşüncelere dalıyorsun. Ama bir aksiyon beklentisiyle alınmaması lazım.

İthaki şaşırttı bu sefer. Çevirisi hiç rahatsız etmedi. Son zamanlarda aldığım İthaki kitaplarındaki saç baş yolduran yazım yanlışları da pek yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
11/22/63 - Stephen King

Okuduğum en etkileyici romanlardan biriydi. Çok çok iyiydi. Korku kitabı da değil bilmeyen, önyargılı olan varsa diye yazayım. Konusundan anlaşıldığı gibi bilimkurgu bile değil pek. Bayağı ABD tarihi kokulu drama. Çok güzel, tavsiye ediyorum.

10/10

https://www.goodreads.com/book/show/10644930-11-22-63
Sosyal ağlarda paylaş

Drall'ın getirdiği fikir benim hoşuma gitti. Yani evet bir puan tablomuz olmalı. Gel gelelim, puandan ziyade yorum daha önemli.
9/10 diyip çıkarım ama neye 9 verdim neden hoşuma gtti yazmazsam, karşımdaki kişi neden okusun benim önermekte olduğum kitabı.

Oysa 2/10 veren birinin yorumuna bakıp..." yani o beğenmemiş ama bu konu benim ilgimi çekiyor" diyip okuyabilirdim de.

özetle: burda paylaştığımız için yorum yazalım bol bol okudğmuz kitpalarla ilgili beğensek de beğenmesek de,
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu kitabı alırken en büyük motivasyonum günümüzde çok satan romanlardan bir denemekti. İyi ki almışım. Çok dolu bir kitap buldum, öyle kitap okumayı sevmeyen okuyamaz, sıkılır. Siz de okuyacaksanız zaman ayırın, insanın ara ara kitap bırak farklı düşüncelere dalası geliyor.

Amadeu Prado'nun yazıları ilk başlarda romanda ilerlemek için aşılması gereken engeller gibi gelirken, ilerledikçe insanı bağımlısı yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ursula K. Le Guin'in Hainish serisini okuyorum bu aralar.

Rocannon Dünyası... Ursula'nın yazdığı ilk roman, Hain evreninin ilk kitabı. Yazarın nereden nereye geldiğini görmek için bile okunması lazım.

Dünyaya Orman Denir... Ursuna'nın en az beğendiğim romanı oldu sanırım. Ön yazısında kendisi de eleştirdiği gibi fazla propaganda, fazla siyah beyaz olmuş.

Mülksüzler... Seneler önce okuduğum ilk Ursula romanı olmuştu. O zamanda çok beğenmiştim. Ama şimdi diğer kitaplarının ardından tekrar okuyunca beğenim daha da arttı. Burada bir çok kişi okumuştur zaten çok bir şey yazamaya gerek yok.

Hainish Cycle'da daha önce okuduğum "Karanlığın Sol Eli" şimdilik bu evrenin en sevdiğim romanı olmaya devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

Kitap bitmek üzere öyle ahım şahım bir olayı yok özellikle Türkiye'de taktikleri uygulamak zor. Kitap başlıklarını alıp 4-5sf lık bir özetle aynı şeyler uygulanabilir. Hoş kişisel gelişim kitapları standartlarının düşüklüğü göz önüne alınırsa kendi kulvarında fena değil.
6/10

Aslında okumak istediğim kitap iknanın psiklojisi idi ama D&R de bulamadığım için üşenip bunu aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...