Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En son okuduğunuz kitap

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben yabancı'yı vedat günyol çevirisinden okumuştum, o kadar kötü bi türkçeydi o kadar içim şişmişti ki o günden beri camus okuyamadım. Çok inanılmaz iyi çevirilmiş bi taneye denk gelirsen ses etsene. artık çeviri kitap okuyamaz oldum resmen. tahsin yücelin kumru ile kumru'sunu da okuyamadım gerçi, yücelin tek sıkıntısı çeviri değil yani sdf

Gerçi orhan pamuk'a geçirdikçe geçirdiği bi yazısı vardı, sırf o yazı yüzünden ısınmıştım herife. Derdimde derman olmuştu adam, anlatamadıklarımı çatır çatır yazmıştı sdf
Mesaj tarihi:
camus'nün kitaplarını ingilizce çevirilerinden okuyun fransızca bilmiyorsanız, hangi çevirmeninkini okursanız daha iyi olacağını 4chan'de /lit'de sorun, internette en güvenilir edebiyat danışma ortamlarından birisi /lit
Mesaj tarihi:
abi ben yabancı'yı fransızca okuyacak kadar fransızca biliyorum aslına bakarsan. ama ancak yabancı yani, bilen bilir ne kadar basit dili olduğunu. camus'nün diğer kitaplarına yabancı dillerim yetmez. tahsin yücel'in türkçe'sine de türkçem yetmiyor ama öyle abuk bir adam o maalesef.
Mesaj tarihi:
valla ben fakirlikten on üçüncü sınıf yayınevlerinin ingilizce çevirilerinden okudum camus'yü paperback formatta, döviz daha ucuzken aldım hep, sahaf birinci el falan karışık, tavsiye ederim yani
Mesaj tarihi:
Drall said:

Law said:

http://www.tasfiyedergisi.com/direnen-edebiyat/wp-content/uploads/2011/04/golgesizler_kitap.jpg

yorumların nedir kitap hakkında? Ben de merak ediyorum da hasan ali toptaşı, henüz bir kitabını alabilmiş değilim

kitabı okuduysanız filmi de izleyin bence. hiç fena değil.
Mesaj tarihi:
mortheria said:

11/10 mütüş

2 gün önce aldım kısıtlı zamanda 200 sayfayı gördüm
sanırım bu zamana kadar en hızlı bu kitabı bitireceğim

muhteşem... 5dk otobüs beklerken bile okuyorum yürüyen merdivenden "yürüyerek" çıkardım şimdi 1 sayfa okuyayım diye duruyorum :)

su gibi gidiyor.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
http://i0.wp.com/bitcast-a-sm.bitgravity.com/slashfilm/wp/wp-content/images/ZZ48DF98EC.jpg

100 sayfa filan kaldı bitmesine de, şu adamın 80 lere ne aşkı varmış be. Hadi Ready Player One'da o kadar gönderme hikaye içinde mantıklıydı da bu kitapta yordu bildiğin.
Mesaj tarihi:
Yok abi estaf. :D su son kitap 140 sayfa falan. Cok okuyo sayilmam, ayda ikiyi gecmemistir burdaki kitap postlarim.

Yerdeniz'e basladim simdi, 13-15 yasimdaki harry potter heycanimi animsatti kitap...
Mesaj tarihi:

okumadım, dinledim :P
adam inanılmaz araştırarak yazmış ve çoğu şeyi gerçekten fizik ve mantığa oturtmuş. böle boş zamanlarında oturup fizik, yörünge mekanikleri, roket teknolojilerini vs araştıran bi herifmiş zaten :D kendi bilmediği bazı konularda uzman görüşleri alıp onlara göre düzeltmeler yapmış falan.

tabii bütün bu manyak araştırmalara rağmen arada gerçekleşmesi mümkün olmayacak 3-5 detay varmış kitapta ama yine de baya takdir edilesi.

bu arada dinledim dedim de, aralarda çok güzel yerinde espriler var watney karakteri sayesinde. metrobüste kendi kendime ses güldüm birkaç kere, insanlar "manyak mı bu" diye baktılar falan :D
Mesaj tarihi:
bende turkcesini okumaya basladim bunu, niye bilmiyorum ama "koli bandi" muhabbetinde koptum, metroda sabah sabah pek iyi olmadi sdfsdf ara ara cok guzel espiriler var yalniz.

birde turkcesine ceviren kisi yerel argo yu baya iyi kullanmis hic siritmiyor okurken.
Mesaj tarihi:
Marsli hakkinda;

daha kitabi bitirmedim ona gore cevaplayin

olm bu Watney denen adam her seyin hesabini yapiyo, bir suru Co2 olaylarina fln giriyo, butun aletleri taniyo, NASA nin kendisinin oldugunu fln dusunuyo ya, e nasa bunun fotolarindan anliyo canli oldugunu. Watney tahmin edemedi mi, lan bunlar fotolardan beni gorurler sole bisi yaziyim da oldugum yerde bekliyim diye;

http://www.thesurvivaldoctor.com/wp-content/uploads/2013/10/tom-hanks-cast-away-help.jpg

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
mortheria said:

Okumaya devam et gerekli cevapları bulacaksın ;8

olmadi, bitirdim ama bahsettigim seyin bir aciklamasi yok.

yani kitap iyi guzel de

sadece bu kisimda biraz hizli gecistirmisler gibi geldi bana, yani kamera olayi en basinda kesfedilebilir olmasi gerekirdi. sanirim filmde bu olayi cozmusler, fragmanina bakacak olursak mark yazi yazmis kameralara dogru NASA da okuyup ona gore harekete geciyo.

ps; ha birde johansenn ile mark arasindaki ben yazmadim kuzenim yazmis muhabbeti sdfsdfsdf filme mutlaka koymalilar.
  • Yeni Oluştur...