Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekşi sözlük

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ekşideki bazı yazarlar kimlik arayışına girip de "ben ekşisözlük yazarıyım asarım keserim" diyorlar mı bilmiyorum, çok umrumda da değil
yukarda biri yazmış ilk ekşiye bakıyorum, sonra diğer sitelere bakıyorum diye, aynı şeyi yapıyorum yıllardır çok memnunum

bunu da niye yazdım bilmiyorum lan
işte paticik yazarı olunca geliyor böyle arada, hemen bi artizlik bişey
Mesaj tarihi:
abi değişiyor işte zamanla.. hele şu son youtube'a erişimin yeni bir hamle ile engellenmesi, ekşi sözlüğün kutsal bilgi kaynağı olmaktan nasıl uzaklaştığının da göstergesi oluverdi bir nevi..

şöyle;
okuyucu:hmm.. ooo-key
diğer mesaj: e giriyor valla..
okuyucu:ben sözde youtube'a giremiyorum demek ki..
başka bir mesaj: dns ile giriliyor.
okuyucu: lan bende de dns var ama girmiyor..
diğer mesaj:benim dns giriyor sorunsuz
okuyucu:lan giriyorsun da dns olarak neyle giriyorsun ulan!

sonuçta milletin çoğu "ben bağlanabiliyorum" ve "ben bağlanamıyorum" yazmıştır..

e onun için twitter vardı! bi mana içermeyen kısa, 160karakterlik mesaj öbeği işte.. at oraya. "yutuba sorunsuz girdim!" de..

hani bağlanıyorsan da bağlanamıyorsan da yazsan yanına opendns ile hosts dosyası boşken bağlanabiliyorum.. hosts'un içini temizleyip deneyin diye..

10-20mesajdan biri işe yarar mesajdı hani ortalama alırsak.

ekşinin güzelliği canlı olmasıdır, canlı yayın gibi canlı diyorum. anında gündem ve sonuçlar öğrenilebilir.. kutsal bilgi kaynağı olması da dinamik olmasından kaynaklanan bir şeydir. ama kullanıcı sayısı artınca bilgi aşırı seyrelmiş durumda şu an.. millet mesaj atmış olmak için mesaj atıveriyor sadece.. "ben siteye giriyorum" e afferin.. salak şey.. elbette aradığınız şeylere bilgi olarak ulaşmanız hem geçmişten gelen hem de hâlâ gelişen bilgi arşivine ulaşmanız normal bişi. ama dediğim gibi, girilen "kolay ulaşılabilen bilgi oranı" aşırı seyrek şu anda..
Mesaj tarihi:
Red said:

ekşiye ayda yılda bir kere falan girerim.okduugm bikaç konu var.

millet ekşi sozlugu cok büyüttü.şimdi ekşi kendini büyüttü diyorsunuz.

paticikte eskiden daha iyiydi mesela.herşey degişir aynı kalmaz yani.nette milyon tane adam birsürü şey yazıyor.bizde burda yazıyoruz.yemişim ekşiyi kim takar.

şunun altına imzamı atıyorum.

Şu anki ekşi sözlük "aktif yazar"larının (teknik açıdan değil yazmayı hala kendi istekleriyle sürdürenler anlamında) en az %70'i falan denyo zaten.

Tadı tuzu yok. Abuk subuk yorumlar var mesela, kavga çıkarmaya yönelik, üstüne hakaretler birbirlerine falan. Bunları yapmayanlar dizi veya film spoilerı veriyo. Spoiler derken, hani kendi fikrini falan yazarsın o bölümde olan olayla ilgili falan anlarım. birebir "x sezon y bölümünde joe'nun estelle'i düdüklediği ve katilin uşak çıktığı dizi" falan tarzı yorumlar. Ulen onu yazmanın anlamı olayı ne? sırf bakın ben bölümü izledim demek için. Trollük muhabbeti orayı da feci vurdu, abuk subuk mesajlar türedi iyice. Siyasi başlıklar desen ohohooo. Bir de sağdan soldan kuyruk acısı olup sözlüğe bunu kötüleyen yazılar yazarak rahatlayan tipler çok artık. Leş bir ortam var şu anda.

Daha da acısı, adamlar kendilerini inanılmaz büyütüyorlar. Öyle böyle değil. Hani görsen dünyanın en önemli insanı sırf oraya yazı yazıyor diye (ki yanlış hatırlamıyosam artık nesil falan olayı da kalktı her isteyen üye olabiliyor). Tüm hayatları sözlük olmuş, herkeste de öyle zannediyorlar, acaip bi durum.

Fazla sallamamak lazım.

Hani geyik için muhabbet için ya da eğlenmek için girilecek site olmayı çoktan kaybetti ekşi. Çok sıkılınca vakit geçsin diye belki arada. Bir de tabii hızlı bilgiye ihtiyaç olunca hala güzel kaynak direkt hmm neymiş diye bakmak 1-2 yorum okumak için. Ötesi (td)
Mesaj tarihi:
dasaa said:

ekşinin güzelliği canlı olmasıdır, canlı yayın gibi canlı diyorum. anında gündem ve sonuçlar öğrenilebilir.. kutsal bilgi kaynağı olması da dinamik olmasından kaynaklanan bir şeydir. ama kullanıcı sayısı artınca bilgi aşırı seyrelmiş durumda şu an.. millet mesaj atmış olmak için mesaj atıveriyor sadece.

budur.

adamlar yıllarca yazar alımı yapmadı, böyle olunca da yazarlık statüsü değer kazandı. south park'ta bi bölüm vardı, cartman'a miras kalıyor, cartman da tüm parasıyla theme park alıp kimseyi sokmuyodu. ona benziyo durum. bu kadar göz önünde olup, bir de "kusura bakma giremezsin, öyle dışardan bak anca" diyince millet de gözünde büyüttü sözlüğü, ben dahil.

yazar oldum, 30 tane entrym yok toplasan. onlar da abuk subuk anlık entryler genelde. bir şey katıyor muyum , hayır. arada sol frame'e bakıyorum, badi entrylerime bakıp kapatıyorum. tematik bi arama yapmam gerekmediği sürece de sözlüğü açtığımı bilmiyorum uzun zamandır.

paticik daha fazla şey öğretmiştir bana şu son bir sene içerisinde, ondan eminim.
Mesaj tarihi:
İnci said:

10 adımda ekşi yazarı olmak

1. nutella yiyerek güne başlamak
2. eti browni intense ile öğle yemeğini yiyip
3. üstüne uludağ limonota içmek
4. sinemaya gidip filmin yarısında çıkmak
5. bir espri yapıldığında gülerken sandalyeden düşmek
6. lost izleyip ilerleyen bölüm tahminlerini ekşiye yazmak
7. Okan bayülgene okan demek
8. ekşi yazarı olduğu için kendini diğerlerinden üstün sanmak
9. film repliklerini ve şarkı sözlerini ingilizce yazmak
10. kendinden başka herşeyi eleştirmek

İnanılmaz bir öfke var heh.
Mesaj tarihi:
ehueh inci'nin parodisi baya iyimiş yalnız

her şey yeni üyelerin suçu ya valla

internete 1998 yılından sonra girenlerin bağlantılarını keseceksin

o zaman herkes rahat eder^^
Mesaj tarihi:
Olivies said:

İnci said:

10 adımda ekşi yazarı olmak

1. nutella yiyerek güne başlamak
2. eti browni intense ile öğle yemeğini yiyip
3. üstüne uludağ limonota içmek
4. sinemaya gidip filmin yarısında çıkmak
5. bir espri yapıldığında gülerken sandalyeden düşmek
6. lost izleyip ilerleyen bölüm tahminlerini ekşiye yazmak
7. Okan bayülgene okan demek
8. ekşi yazarı olduğu için kendini diğerlerinden üstün sanmak
9. film repliklerini ve şarkı sözlerini ingilizce yazmak
10. kendinden başka herşeyi eleştirmek

İnanılmaz bir öfke var heh.

Ama doğru,
Ezik sözlükçüler.
Mesaj tarihi:
Ya böylesi ortamlara çok rağbet eden insanların zaten sosyal hayatta bir bozukluğu vardır. Ekşi sözlükte o eski inanılmaz katı elitist yapısından dolayı bozuk çocukların değil aksine bozuk yetişkinlerin rağbet ettiği bir yer oldu.

Her internet ortamının kaçınılmazı olan trollük, attention whoreluk gibi şeyler de böylece yaşı 15-25 değil genelde 25-35 olan insanlar tarafından yapılır oldu ki farkettiğiniz gibi iğrenç.

Otisabi miydi neydi (nicki belki yanlış hatırlıyorumdur) onu hatırlıyorum, hepte söylerim sağda solda, bir programa çıkmıştı. Deniz Akkaya falan da var programda, bu adam da ekşi sözlük yazarı sıfatı ile orada. İki kelimeyi bir araya getiremedi dangalak, ezildi büzüldü utandı konuşamadı oysa ortamda üzerine giden bile yoktu. Programın ertesi günü ekşisözlükte saat hesabı ile programdan eve gelince yazdıklarına baktım yine böyle bir "ben çok coolum" havaları. Ya bi git ya.
Mesaj tarihi:
Sitede 2 konu çok sinir ediyor gerçekten.
İlki zamanın ötesi mevzusu. Sitede resmen +rep mevzusu dönüyor. Çoğunluk birşey yazdıktan sonra sürekli "beğendiler mi, çok kötüye mi bastılar " diye f5 e basıyor sanırım. Sonra hemen edit beğenmezseniz beğenmeyin, siz kimsiniz, basın beyler basın mevzuları. Bazı konularda her 10 mesajdan 4-5 tanesinde var.
Diğeri spoiler mevzusu. Dizinin konu başlığını geçtim bir hastalık için siteye bakarken spoiler içinde lostta x karakterinde çıkan bir hastalık olduğunu öğreniyorum mesela adsfa.
Mesaj tarihi:
ekşinin geyik yanı acayip düşüş yaşadı, inci de o açıktan çıktı gibi sanki. ama bilgi kaynağı yanı hala tatmin edici. sadece çok başlık ve yazar olduğu için arada kaynıyo dolu dolu entryler. vulpius diye bi eleman bi liste yapmış (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16019397) ben de hemen hemen aynı yazarları okuyürüm çok kültürleniyrüm.
Mesaj tarihi:
Ekşisözlük yazarı olmak diye bi statü var, ve insanlar bunu bi bok zannediyor. Böyle bi statünün olması, insanların bunu ayrıcalık olarak görmesi ve kendilerini birşey zannetmesi ekşiyi günden güne bitiren.

Hiç hesabım olmadı mı, oldu. Yazarlığa da geçtim bi süre, lakin alım sonrası nüfus azaltımı için gereksiz nedenlerle tekrar indirildim. Gram üzülmedim, çünkü yazar olduğum için gram sevinmemiştim sdfg. Hani acc olsun, lazım olur diye almıştım, sonra ekşi fanı bi arkadaş söyledi yazar alımı olduğunu falan.

Sözlük olarak uludağ sözlükte hesabım var şu an. Ona da 3-5 birşey yazdım o kadar. İlgimi çeken birşey görürsem bilgim de varsa yazıyorum.

Özet geçmek gerekirse, insanların büyük bi kısmı sanal alemde bir siteyi sırf statü göstergesi olarak kullanmaya başlamışsa, oradan hayır gelmez. Ekşi de böyle benim gözümde. KARI KALDIRMAK İÇİN SÖZLÜK KULLANAN VAR LAN eheheh
Mesaj tarihi:
atatürk ilkelerini ezberden saymak adamlık mı oluyor yani? şu yazdıklarının sonucu olarak seninle "insan olmanın ortak paydası"nda buluşuyor olmak beni ne kadar üzüyor, anlatamam.
Mesaj tarihi:
yok kesinlikle sana degildi, konunun ilk mesajında "ŞU ADAMLARA SORSAN ATATÜRK İLKELERİNİ BAŞTAN SAYAMAZLAR OLUM." şeklinde zeka dolu bir cümle vardı da -oradan sonrasını da okumadım zaten- ona hitaben.
  • Yeni Oluştur...