Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

ya adamın yaptıklarını başka bir türk teknik direktör yapabilir mi önümüzdeki yıllarda, hiç sanmıyorum. adam bizi başarıdan başarıya koştururken bile her konuda en expert olan milletimiz başarısız buluyodu adamı. bi avuç çapulcuya avrupa şampiyonasında yarı final oynattı adam daha napsın.. işine gelince uefa haginin, şenolun dünya kupası başarısı ilhan mansızın..
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa şampiyonası biraz istisnai bir durum ama. Kazandığımız maçlarda bile son 10 dakika futbol oynayarak kazandık. Gerisinde rakipler oynadı zaten. Yürekle kazanıldı o başarı.

Terim'in gelişen futbola ayak uyduramadığını da ben değil kaliteli yorumcular da söylüyor. Zamanında 3-5-2'nin neredeyse yaratıcısı olan teknik adam, ikinci Galatasaray döneminde yeni bir sistem kuramadı takıma. Bu kadar iyi bir taktisyen iken, kendini geliştirmediği için daha yukarıya çıkamadı.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sanki teknikle fizikle kondüsyonla kazanabilecek halimiz vardı da yürekle kazandık =) adam çapulcu bir takıma yarı final oynattı işte yürek böbrek bi şekilde

modern furbolun gerisinde kalmış olabilir, ama istediği takdirde yeni bir taktik anlayışı geliştirebilir, kafası çalışan bir adam. mühim olan vizyonu daha ne kadarını kaldırıyor.. benim için geçmişte yaptıkları yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Avrupa şampiyonası biraz istisnai bir durum ama. Kazandığımız maçlarda bile son 10 dakika futbol oynayarak kazandık. Gerisinde rakipler oynadı zaten. Yürekle kazanıldı o başarı.

Terim'in gelişen futbola ayak uyduramadığını da ben değil kaliteli yorumcular da söylüyor. Zamanında 3-5-2'nin neredeyse yaratıcısı olan teknik adam, ikinci Galatasaray döneminde yeni bir sistem kuramadı takıma. Bu kadar iyi bir taktisyen iken, kendini geliştirmediği için daha yukarıya çıkamadı.

2. GS döneminde süpürücülü klasik 3-5-2 değil, 2002 dünya kupasında Scolari'nin Brezilya'ya oynattığı gibi çizgi savunmalı 3-5-2 oynatmaya çalışıyodu Terim. Kendisini sevmem ama gayet yenilikçi modern teknik direktördür. GS'yi ilk 4-4-2 oynatan da o.
Sosyal ağlarda paylaş

Terim'in başarısı, kariyeri tartışılamaz zaten.

Adam GS'yi tarihte ilk defa 4 sene üstüste şampiyon yaptı, yetmedi Türk takımları tarihinin ilk avrupa kupasını kazandırdı (tırt özel organizasyonları hazırlılk turnuvalarını falan saymıyorum haliyle, Milli takımı tarihinde ilk defa Avrupa Kupasına soktu, Fiorentina'ya tüm italyayı taptıracak futbol oynattı, ve son olarak sakatlıktan ve kaliteden dökülen milli takımı güç bela da olsa Avrupa'da yarıfinallere kadar çıkardı. Bunların hepsine tesadüf ya da şans demek için zaten kazma olmak lazım. Şöyle bir adamın kariyerine bakarsanız çok rahat şekilde adam avrupadaki en iyi t.d.'ler arasında yer alıyor başarı olarak.

Terim zeki bir adam, yeni şeyler denemekten çekinmiyor, ve yaratıcı. GS'ye ilk döneminde oynattığı futbol müthiş bir yaratıcılık örneğiydi. Öyle bir futbol ki bırakın karşı koymayı, rakipler turnuva boyunca taktiği bile çözemediler, önlem alamadılar. Yine Avrupa Kupası'na yepyeni bir taktikle gitmeye kalktı mesela, tutmadı, ama bir şekilde yine de günü kurtarmayı başardı.

Ancak Terim'in en büyük düşmanı yine kendisi, kendi karakteri. İnanılmaz bir egosu, müthiş bir kompleksi var, küçük dağları zaten yaratmıştım, büyük dağları da yıkarım istersem diye geziyor etrafta. Bu bir bakıma bugünkü GS'yi toparlayacak tek adam yapıyor onu. Hiçbi futbolcu altında ezilmez, hiçbirinin de gözünün yaşına bakmaz yani. Ama aynı ego onu inada bindirip yanlış yaptığında bu hatayı sürdürmesine, kendi yaratıcılığı dışında dünyadaki yenilikleri takip edememesine yol açıyor. O da işin sakat kısmı. 2. GS döneminde inadını sürdürmesi takımı yaktı mesela. Ya da WC2010 elemelerinde kadro ve taktik inadı bize elenme olarak geri döndü. Bunlar da Terim'i uzun soluklu bir TD olmaktan öte kurtarıcı rolüne sokuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fatih terim konusunda hep diyorum.milli takımdan gitmemesi lazımdı

kusura bakmayın total futbolun adamı reykard geldide noldu.ilk geldiğinde siyah kıvırcık saçları giderken kısa ve beyazdı :)

adamı 2-3 capulcunun eline düşürdük

futbolcu zihniyeti degişmedikçe fatih terim ve yılmaz vural felsefesi iş yapar bizde başkada bi cacık olmaz

yürü aslanım saldır kaplanımdan fazlasını beklemiyorum ben artık türk futbolundan

fatih terim 2. gelişinde cok kötüydü.fakat genel olarak halkımızda fazla duygusal.yok adamın karakteri kötüymüş.yok şusu böyleymiş.hep kişiseline saldırılıyor sanki adam ile aynı yataga giriceklermiş gibi.bırak adam başarılı olucaksa olsun bizene.

adam milli takımla avrupa 3. olmuş.yok egosuymuş kıçıymış başıymış harcadılar adamı.

al hiddink geldi noldu.daha bi kere bile güzel futbol oynadıgını görmedim takımın.arda bişi yapamazsa takım cokuyor

terim döneminde en azından içimizdeki barbar türkü dışarı cıkarıoduk.gaz futbol ile birlikte.

o yuzden 30 tane total futbolcu disiplinli profesyonel tam bir beyfendi teknik direktör harcıcagımıza fatih terimle ömür boyu sözleşme imzalayalım.illa birsürü şampiyonluklar ve belki yine avrupa kupası alırız
Sosyal ağlarda paylaş

Bu durumdaki takımın başına kim gelir ki büyük ismi olan?
Daha kötü ne olabilir ki küme mi düşücez?
Tek bir sözüm var o Helvacı denen adam hasbel kader Galatasaray'a değil başkan üst düzey yönetici dahi olsa o haysiyetsiz defolup gidene kadar ne Galatasaray maçı izlerim ne de Galatasaray'lıyım derim.
Sosyal ağlarda paylaş

şu sezon artık bitsin abi yeter bu kadar acı:D ulan ben utanıyorum sahadaki adamlar utanmıyor

bide ben seneyede birşey beklemiyorum.arda büyük ihtimal gider kewell,neill,cana ve pino da gidici gibi,bam üçlüsü %100 gider.şu kadroyu adam etmek için en az 50-60m harcamamız lazım ki bence o bile yetmez.
Sosyal ağlarda paylaş

TEK YOL TERIM!

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/38173/nasil-fatih-terim-olunur

FATİH TERİM VE İLKLER
* Türk futbol tarhinde Türkiye U-21 futbol takımı ile Akdeniz Oyunları'nda şampiyonluk yaşayan ilk ve tek teknik direktör (1993 Fransa Akdeniz Oyunları).
* Türk futbol tarihinde, Türk Milli Takımını, Avrupa Futbol Şampiyonası taşıyan ilk teknik direktör (1996 Avrupa Futbol Şampiyonası).
* Türkiye Süper Liginde üst üste 4 kez şampiyonluk yaşayan ilk ve tek teknik direktör (1996-1997, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000 sezonlarında Galatasaray ile).
* Avrupa'da bir Türk takımını şampiyon yapan ilk ve tek teknik direktör (1999-2000 sezonunda Galatasaray ile 2000 UEFA Kupası Şampiyonluğu).
* Avrupa'nın üst düzey liglerinde bir kulübü kupa finaline taşıyan ilk ve tek teknik direktör (İtalya'nın Fiorentina kulübünü Coppa Italia (İtalya Kupası) finaline taşımıştır.
* Avrupa'da üst düzey takım çalıştıran ilk ve tek teknik direktör (2001-2002 sezonunda italyanın dünyada ünlü kulübü AC Milan'ın teknik direktörlüğünü yapmıştır).
* Türk futbol tarihinde, Türk Milli Takımını, Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finale taşıyan ilk ve tek teknik direktör (2008 Avrupa Futbol Şampiyonası).
* İtalya'da, Devlet Nişanı (italyanca: Ordine della Stella della Solidarieta İtaliana) ile Commendatore ünvanı alan ilk Türk teknik direktör.
* 2008 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en iyi teknik direktörü seçildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...