Kaede Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 yahu yok işte öyle bişey. hiçbir fikrin yok, uzatma, kabul et de beni wot döşemekle uğraştırma http://img231.imageshack.us/img231/397/1270733245165.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 GERGE said: Original konusunda bence de JRPG'lerin üzerine yok genel olarak. Tek tek baktığımızda da zaten bir Planescape geliyor aklıma ki onun da setting original değil. Bir de Arcanum var. Onlarda eski zaten. Bir Chrono Trigger'a, Avalon Code'a bakın. Eğer sabit öykü istemiyorum diyorsanız tam size göre oyunlar bunlar. Covenant of the Plume'da çok daha fazla yol var, öykü çok daha serbest batı oyunlarından. İnsanlar nasıl JRPGleri kötüler anlamıyorum. JRPG ile DS alınca tanıştım ve şu an bir PS3'ü sadece JRPG oynamak için alabilirim param olsa. DS'nin zayıf teknik yönüne rağmen konularıyla, oynanışlarıyla kendilerini oynatıyorlar. Lafımın arkasında duruyorum. Bone, bence Chrono Trigger yapılmış en iyi oyunlardan biridir. Avalon Code'da manyak oyudur. JRPG'yi sevmiyorum demen biraz anlamsız kaçıyor. Kızma ama, konsepti tam yakalayamamışsın. JRPG'ler WRPG'ler farklı şeyler. Daha önce şöyle birşey demiştim: "Farklı kitaplar iyi ya da kötü diye değerlendirilemez, anime izlerken shoujoları shounenlerle kıyaslıyor muyuz?". Aynısı burada da geçerli. İki farklı tür de RPG'nin alt türleri. İkisinin de farklı işlenişleri var. Ve her ikisi de sadece kavga sistemine indirgenemeyecek şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 hayır rpg denen olay sanki 97'de bioware ile başladı da onu temel alıyoruz, temeline gidip bakılırsa, alt türlerinin hangi aşamada ayrıldığına bakılırsa zaten anlamak mümkün durumu. hoş gerçi action rpg için de BU RPG OLAMAZZZZ RAGEEEE diyenler çoktu bu forumda, herhalde mürdüm eriğine de BU ERİK OLAMAZZZZ RAGEEE diyorlardır. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 bu arada abi jprg ye laf edip wrpg cok iyi demek komik lan wrpgnin temelide ayni ki turn based ssrin darksun oyunlarini acin oynayin bi farki yok atack magic end turn keza menzibarazzan vardir oda aynisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 bence oynadığımız her oyun rpg, neticede hepsinde başka bişeymişiz rolü yapıyoruz, saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 fenris said: (motb ı oynama şansım olmadı gerçi. baya ii diyorlar.) Konuya bakıyordum da.. Motb asıl oyundan konu, karakterler, etkileşim vs. açılarından kat kat iyi :) Devour sistemi uyuz bi tek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 bide soyle bisi var bonbonum, ben WRPG de oyniyorum cikan her WRPG yi oynuyorum, X-box haric evimde her konsol + PC var sen ise gelmis sinirli J-RPG bilginle "lan sen W-RPG den ne anlican" modunda takiliyorsun neredeyse butun W-RPG leri ve J-RPG leri oynamis bir adam gelip "FF oynadim, pokemon oynadim, dunayda japonlar haric kimsenin tutmadigi legend of mana serisinden oynadim" diyorsun bir persona oynamadin bir star ocean oynamadin bir valkryia chronicles oynamadin bir golden sun oynamadin bir FF tactics oynamadin bir chrono trigger oynamadin bir xenogears oynamadin bir demon souls oynamadin bir suikoden oynamadin bir valkryie profile oynamadin bir kingdom hearts oynamadin bir YS oynamadin bir dragon quest oynamadin bir monster hunter oynamadin bir zelda oynamadin bir super mario RPG bile oynamadin gelmis oynadigin bri avuc oyunla bana J-RPG leri ogretiyorsun, ki yazmadigim mana serisi olsun atelier serisi olsun yggdra serisi olsun, shadow hearts olsun bir duzune daha taninmis seri var, batida cok populer degiller diye yazmadim sen bunlarin hicbirini oynama oynadigin ve cogunu bitirmedigin bir avuc oyun ustunden ve wikipediada okudugundan ahkam kes ki bu saydigin oyunlarin en yenisi 9 senelik FF-X in ustune expansion tadinda cikan kimsenin begenmedigi X-II sonra gel W-RPG dusmanisiniz siz ondan ole diyonuz de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaladin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Saydigin oyunlarin buyuk bir bolumunu oynamis biri olarak diyebilirim ki bunlarin hicbiri RPG degil. Zaten bu tarz konularda cok net bir sey soyluyorum: Video oyunlari endustrisinde RPG diye BIR SEY YOK. Dilersek bunu tartisalim. BioWare'in sacmaliklari uzerine sayfalarca muhabbet cevirmek bir sonuca vardirmaz. Bugun RPG diye oynadigimiz oyunlarin buyuk bir kismi aslinda Third-person aksiyon oyunlari. Ya da bir kismi iste First person action. BioWare artik Square Enix'ten farkli bir sey yapmiyor. Mass Effect, Final Fantasy XIII'ten daha RPG degil. W-RPG, j-RPG tanimlarindan da nefret ediyorum mesela. Bu da son donem modalarindan. Diyorum bak: RPG diye oynadigimiz seyler ZATEN RPG degil. Bugunun teknolojisinde RPG turunun Video oyun piyasasinda uygulanmasi imkansiz. Oturup bir kere arkadaslariyla masa basinda D&D oynamis biri cok net benim soylediklerimi savunabilir. Bu yuzden BioWare gibi davranmak tamamen yanlis. Madem RPG turu altinda oyun yaptigimizi dusunuyoruz,bunu sessizce, caktirmadan yapalim. Bagirdigimiz zaman, hele de "Final Fantasy XIII RPG diil ya, cok komik oyun yahu" falan deyince cirkin bir sivilce gibi ortaya cikiyoruz. Sormazlar mi adama "RPG nedir sen bilir misin? Senin oyunun ne kadar RPG?" diye... Soran olmadi bunu. Cok uzuldum. Herhalde artik boyle donuyor cark diyorum ben... Yazik yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Mario & Luigi RPG > DragonAge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Suikoden 2 döver lan hepsini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 ilk alacağım oyun ff13 olacak ps3 tamirden gelince, bioware nolf kadar bile rpg olamayan shooter yapadursun. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 aquila said: bence oynadığımız her oyun rpg, neticede hepsinde başka bişeymişiz rolü yapıyoruz, saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Bugün hala oyun çıkaran ve iyi olan firmaları say deseniz, Valve, Blizzard, Bathesda derim. Bir gün Valve derim, yok diğer gün Blizzard ondan iyidir derim, belli olmaz kısacası. Ama bana gelipte Square Enix derseniz, ilk göz ağrımdır, yıllardır değişmeyen kalitesinden ödün vermeyen tek firmadır gözümde. Animasyondur, hikayedir, sürükleyiciktir, her yönüyle süfer oyunlar yapmışlardır. Final Fantasy VII'nden, FF Tactics'ini hepsi çok güzeldir, oynanır, hikayeyi takip edersin, kendin yaratmassın doğrudur. Ama hikayeyi yaratmak günümüzde verilen 2 seçenekten birisini seçmek ise, ben FF'den yanayım. Birde Final Fantasy, Nobuo Uematsu'dur. http://www.youtube.com/watch?v=7UODCxAtyDo Sakin olsun Bioware bir soluklansın şöyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 ulan J ekleyebilirsinizden JPG anlayan bi benmiyim=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 FF9 ne güzel oyundu be. Bak başlığı görünce aklıma geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2010 JRPG'ci tarikat biraderlerimizi kutsal bir amaç için topraklarımıza davet ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar