Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Mandalorian (2019) - Disney+

Devokai

Öne çıkan mesajlar

Droid'in içindeki adam o kadar belliydi ki, adamlar elleri bile cgi ile traşlamamışlar, ele yakın çekim yapıp da soket gösterdiği yerde parmaklı eldivenli insan eli vardı ?

Bi de muhtemelen yapımcının yeğeni, senaristin kuzeni, bakkal çırağı falan oynamış karakterleri "gel abi zaten o kadar boya altında belli olmaz" demişler, oyunculuk Güldür Güldür'den halliceydi ?

Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, Rewendor dedi ki:

Abi 01x06 için konuşuyorum, karakterler iyi nasıl diyosunuz ya? Bölüm zaten klişe, onu geçiyorum da karakterlere takıldım Twi'lek ve kırmızı hem karakter olarak inanılmaz abartılı karakterlerdi, hem de oyunculuklar resmen yerlerde sürünüyordu.

Bir aksiyon dizisinin 40 dakikalık tek bir bölümünde ilk defa tanıtılan ve muhtemelen bir daha görünmeyecek karakterlerden çok şey bekliyorsun. Daha derinlikli bir yaklaşım daha fazla zaman gerektirir.

Zaten The Mandalorian'daki en büyük sorun diziyi her hafta ayrı macera yaklaşımıyla çekmeleri. Bu tarz dizi neredeyse hiç kalmadı, özellikle dijital bir platforma bu format yakışmıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

6. bölümü ben de hiç sevemedim. Karakter derinliği olarak ta, oyunculuk olarak ta rezalet. Özellikle o yalanıp duran twi'lekten bayağı iğrendim.

Bir de kurgu olarak ta vasattı bayağı. Bölümü çekmeyi unutmuşlar da yayınlanmasına 1 gün kala son gece sabahlayıp çekmişler gibi bir havası vardı. Önceki bölümlerin kalitesi nerede, bu bölümün kalitesi nerede?

Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, Komutan dedi ki:

Bir aksiyon dizisinin 40 dakikalık tek bir bölümünde ilk defa tanıtılan ve muhtemelen bir daha görünmeyecek karakterlerden çok şey bekliyorsun. Daha derinlikli bir yaklaşım daha fazla zaman gerektirir.

Zaten The Mandalorian'daki en büyük sorun diziyi her hafta ayrı macera yaklaşımıyla çekmeleri. Bu tarz dizi neredeyse hiç kalmadı, özellikle dijital bir platforma bu format yakışmıyor.

ilk paragrafa katılıyorum, ben iyi derken derin anlamında kullanmamıştım ama günümüzde nedense iyi charın illa derin olması gerektiği gibi bir anlayış oluşmuş. derin olup gayet kötü charlar bolca mevcut.

ama ikinci paragrafa katılmıyorum zira bu tarz dizilerin kalmaması, basit olarak görülmesi bence bir kayıp. dizi formatının önemli bir esprisi bu "belli bir işi yapan kişinin o haftaki işi" konseptine uygun olması. o nedenle halihazırda özellikle netflix gibi bütün bir sezonu aynı anda çıkaran streaming platformlarının hele hele her bölüm aynı hikaye kesintisiz sürüyorken, 40x10dk diye taksitlere bölmesi bana çok anlamsız geliyor. 400dk'lık bir film olarak çıkarıp videoyu bookmarklarla bölmekten farksız. dizi dedikleri şeyler efektif olarak dizi değil artık çoğu.

şu diziyi de sadece yiddle ile imperiallardan kaçmak üzerinde devam ettirseler benim şahsen aynı ölçüde ilgimi çekmez. bounty hunter dediler, onun kovaladığı bountyleri izlemeyi beklerim. yüzüncü kere chosen one nasıl evreni kurtarıyor görmek istesem bini bir para zaten. yiddle main quest olacaksa bile open world gezip bütün side questleri yapsın önce.

Sosyal ağlarda paylaş

https://www.indiewire.com/2019/12/mandalorian-episode-6-review-1202197284/

sjw'midir kavat mıdır bilmem yazarı tanımıyorum. ama şu iki paragrafa katıldım:

Alıntı

It’s about a walking action figure and his merchandising-friendly pet, doomed to endlessly receive jobs that pay well enough to fly to the next episode’s location, team up with a celebrity cameo, get betrayed by bounty hunters, save Baby Yoda from said bounty hunters, and set off to the aforementioned next episode’s location.

Alıntı

The last three episodes of “The Mandalorian” have been entirely interchangeable, and there’s been zero plot developments to speak of since the titular protagonist escaped the Bounty Hunter’s Guild with Baby Yoda in tow in Episode 3.

gerçekten sırasını değiştirsen 4-5-6 kimse farketmez sfd.

bonus:

Alıntı

He’s tucked out of sight on the Mandalorian’s ship for the bulk of the episode, and even the series’ most rabid fans will have trouble picking out a viral-baiting Baby Yoda .gif from this week’s episode.

Sosyal ağlarda paylaş

Kimi diziler komple monster of the week gidiyo, kimilerinde de main plot development 1-2 sezonu bulabiliyo.

Bu gidişata karşı değilim ben. Ama bu kadar özensiz karikatür hahahaha diyen karakterlerle bu kadar kötü oyunculukla, Turist Ömer Uzay Yolunda modeli eldivenli droidlerle gelmesinler.

Rewendor tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Cok dogru bir noktaya, cok yanlis bir sekilde parmak bastin. SW'un basarisi zaten o coraptan yapilmis kostume ragmen seni evreniyle ilgilendirebilmesi ve inandirabilmesiydi. Lucas yiye yiye bitiremedi ama adamin kendi oyuncagiydi en azindan. Disney aldiktan sonra resmen McDonald's a cevirdi franchise'i. 

Bolum basina ortalama 15 milyon dolares butcesi olan dizinin senaryosu izleyicinin aptalligina dayali, karakter derinligi sifir. Jon Favreau'ya, ortalama oyunculuk kariyerinin ardindan bir sekilde Marvel Cinematic Universe'e kapagi attigi icin saygi duymaya baslamistim ama adam megersem Disney'in kopegi olmak icin ruhunu satmis.

Sosyal ağlarda paylaş

abi 1X06 tam tersi en iyi bölümdü, star wars bişeylerin çok realist çok derinlikli gösterilmesiyle ilgili değil, bildiğin western olmasıyla ilgili. Western de herşey klişedir zaten, mühim olan atmosfer ve kaçan-kovalayan ve outlaw durumları. 77'deki sw ile, saçmalıklar robotların içindeki adamlar maketler komik kostümler olmasına ragmen bugün bile yeni üçlemeleri kıyas dahi kabul etmememizin sebebi bu

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...