xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 said: Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, yeni alacakları uçaklarda cep telefonu kullanımının mümkün olacağını açıkladı. Avea ve Türk Hava Yolları yaptıkları işbirliğiyle Miles&Smiles üyesi Avea abonelerine konuştukça mil, uçtukça da kontör ve dakika kazanma fırsatı sunuyor. THY ve Avea arasındaki işbirliğine ilişkin imza töreni ve basın toplantısı bugün Atatürk Havalimanı Airport Otel’de gerçekleştirildi. Basın Toplantısında ilk olarak konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Avea olarak abonelerimize ayrıcalıklı iletişim hizmetleri sunarken bir yandan da hayatlarına nasıl daha fazla değer katacağımıza odaklanıyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak THY ile bir işbirliği hayata geçiriyoruz. Abonelerimiz cep telefonu faturalarının miktarı doğrultusunda bonus mil kazanırken, Miles&Smiles üyeleri de milleriyle kontör, dakika ; alabiliyorlar. Abonelerimize böyle bir ayrıcalık sunmaktan heyecan duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde Türk Hava Yolları gibi ülkemizin önemli kurumları ile farklı işbirlikleri geliştirmeye ve sunduğumuz kampanyalarla fark yaratmaya devam edeceğiz" dedi. Yapılan işbirliği ile ilgili açıklama yapan Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil ise, Türk Hava Yolları’nın 2 milyona yakın Miles&Smiles üyesi bulunduğunu, bu üyelerin sayısının her yıl arttığını belirterek,“AVEA abonesi olan Miles&Smiles üyeleri faturalarına yansıyan ücret karşılığı bonus mil kazanıp, bu millerini ödül bilet olarak Türk Hava Yolları, AnadoluJet, Jetairways ve Star Alliance üyesi havayollarında kullanabilecekler ve milleriyle kontör veya dakika alabilecekler. Avea’yı da diğer büyük program ortaklarımız arasına kattığımız için büyük heyecan duyuyoruz. Üyelerimize, millerini kullanabilmeleri için çeşitli alternatifler sunarak, farklı s ektörlerden yapacağımız işbirlikleri ile, Miles&Smiles’ın hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. YENİ UÇAKLARDA TV VE CEP TELEFONU Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kotil, 2010 yılı yolcu hedefleri için "2010 yılında 30 milyon yolcu hedefliyoruz.2009’u hedefimiz 27 milyondu ama 25 milyonda kaldı. 9 aylık sonuçlara göre 2009’u iyi kapadık" dedi. Uçaklarda cep telefonu kullanımına ilişkin bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Kotil yeni gelecek uçaklarda bunun mümkün olacağını belirterek şöyle konuştu: "Sipariş verdiğimiz 12 tane Boeing 777 tipi uçaklar Ekim itibariyle geliyorlar. En yeni teknoloji ile getireceğiz. Uçak içinde Panasonic’in geliştirdiği sistemi satın aldık. Amacımız Seatle’dan uçarken uçakta cep telefonu ve bilgisayarı kullanma imkanı verelim istiyoruz. Bunun akabinde diğer uçaklara da bu sistemi koyacağız fakat yeni teknoloji olduğu için gecikmeli geliyor tabi ki. Canlı TV çok rağbet görüyor. ABD'de bazı hatlarda var. Özellikle onu çok amaçlıyoruz. Bildiğiniz kanalları istediğiniz gibi seyredebileceksiniz." FLİGHT MODE’A RAĞMEN TEDBİR İÇİN CEP TELEFONLARI KAPALI KALMALI Uçaklarda cep telefonu kullanımına ve bazı cep telefonlarında flight mode(uçuş modu) olmasına rağmen neden kullanılamadığına ilişkin olarak sorulan bir soru için de Kotil şunları söyledi: "Uçuş emniyetli ekseniyle değerlendirmek zorundayız.Dünyada bazı havayolları telefonu her şekilde kapalı tuttuğunu görüyoruz.Bunlar marka havayolları.Bazı havayolları flight moduna izin veriyor.Flight mode’un kendisi emniyetli .Yalnızca kalkış ve inişte kesin olarak hiçbir elektronik aracın kullanılmaması gerekiyor.Düz uçuşta emniyetli.Ama THY ve bazı firmalar bu moda izin vermiyor.Bu bir tedbirdir.. Yolcu olarak sizleri üzüyoruz ama uçaklar cep telefonuna uygun hale getirilirse açmanın bir mahsuru yok.Anten olmayınca cep teleonu yüzlerce kat enerji yayıyor.Biz hala kullanmama görüşündeyiz." http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13603894.asp?gid=229 Yorum : said: ibrahim kanar 27/01/2010 - 16:11 YA SAYIN T.H.Y.GENEL MUDURUM AYTEKIN KOTIL BEY SIZE VE BUTUN T.H.Y.CALISANLARINA EN ICTEN SAYGILARIMLA YALNIZ SU UCAKLARDA TELEFONLA GÖRUSME ISINI COK IYI BIR KEZDAHA DUSUNUN CUNKU ÖNCE BIZIM TURK MILLETI CEP TELE NERDE NE ZAMAN KULLANACAGININ BIR KURSUNA GEDECEK ONDAN SONRA SERBEST OLACAK BEN SAH. ben bu mantaliteyi döverim. bu adamı döverim ben.
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 ulan bu adamın kafasını yaracaksın! hep bize hep kendimize lan bu yorumlar! bn rusyaya 3 ay önce ilk defa geldim bu kadar rusla ilk defa bir arada oldum 3,5 saat boyunca! ve adamlar uçak havalanırken inerken falan açıyorlar iniyoruz falan filan diyorlardı abi pırstım, öldüm dirildim oturduğum koltukta. türklere bok atıyor bu irbaamda. cahil buna deniliyor diye cahil kelimesinin ne demek olduunu öreniorm saolsun. hıyar.
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 adamın adı Temel, bu Aytekin dior ismini de yanlış sölüyo.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 iyi de gayet guzel demiş adam? okuzu var ayısı var yani ucaga binen, adam acıcak telefonu butun yol "he la baba ben de atladim manitaya sora sapladim affetmedim" diye konusucak 3 saat yanında. bi de böle dusun
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 cep telefonunun daha cok yerde serbest kalmasi degil daha cok yerde yasaklanmasi laizm sirf bizimkiler degil insanlar nasil konusulucagini bilmiyor cunki baskalarian saygi duymuyorlar ucak "safe" idi bu bakimdan, simdi dusunun 4 saat yaninzida bagira bagira konusan adami
xaty Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Şikayetçisiniz ama bazen Avrupa sokaklarında gece yürürken etrafta bir sürü insan olmasına rağmen hiç birinden ses çıkmayınca insan ürküyor, geriliyor. Gerçi alışkanlıklarla ilgili olsa gerek, Bratislava'da çok acayip bir duyguydu o yaşadığım.
Brook Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Aman abi kullanılmasın telefon falan hatta bu konuları gündeme bile getirmeyelim etrafımız lpgyle çalışan insan dolu. 2 gün sonra açarlar artık serbestmiş bişi olmuomuş die gizli gizli mesajlaşmaya falan başlarlar.
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 benim firmam olsa temek kotil isimli birini müdür yapmam yapamam
Spiegel Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Ztn serbest olsa bile ucakta cekmez bence cep telefonu bilmem kac bin feetde. Ztn yurtdisina ciktigin anda roamingdi bilmemneydi, ucakta serbest olsa bile saglikli gorusme yapilabilecegini dusunmuyorum. Ha ucagin icine baz istasyonu dikerlerse o ayri =)
BioHazarD Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 otobuslerde biktim abi zaten bide ucaga mi geliyo ya !@#$
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Viktor said: ucak "safe" idi bu bakimdan, simdi dusunun 4 saat yaninzida bagira bagira konusan adami Harbiden iğrenç olabilir.
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 esasında bir takım şeylerden para kazanmak için güzel bir düşünce bu. kolluk kenarına mesela kabloyla gelen telefon gibi zımbırtı yapılabilir. kredi kartı/nakit gibi kontörlü sistem tarzında bir iletişim cihazı ayarlanabilir. hatta iyice geliştirip bunlar birer internet cihazı vs olabilir. 1 saat atıyorum 5/10 dolar gibi bir rakam koyulsa hiçte fena olmaz. 200 kişi olsa uçakta eminim hepiciği kullanır. gerçi uzun seyahat kaliteli uçak firmalarında bunun daha aşmış versiyonu var. ama herkeste el çantası vs alan tipler değil ve ya yanında laptop ya da smartphone gibi olan adamlar değil. iyi olabilir işte öyle.
tellos Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 yasak kalktıgı ilk gün feykbuta ''gökyüzünden/232 metreden/yukardan/kuşbakışı istanbul'' adlı albümler oluşturup uçaktan çekilmiş 4-6 adet arası fotograflar konulacagından eminim. Yurtiçi uçuşlar için o kadar gereksizki yani 2 saat tlfsuz kalsan ölmüyorsun işte ama anlaşmadaki fatura tutaru yada kontor falan herneryse işte bunlar mil puan alımı harika bi çalışma olur cidden
xwhiplashx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 flight mode a al adam gibi çek istersen film izle ne yapmak istersen yap :) ama shop&miles vs böyle bi tez oluştursa heryer iyi kazanır bence. :)
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 ya zaten bu otobüste, uçakta vs. telefonla konuşulmasını yasaklamalarının sebebi millet kafası şişmeden yolculuğunu yapsın diye yapılmış bir şey olmalı. thy kusra bakmasın ama uçağa bi karış boyla takım elbise giymiş kendini iş adamı zanneden lavukların doluşacağına ve 1 saat boyunca telefonu elinden düşürmeyip carcarcar konuşacağına eminim ve böyle bir şey olursa kavga çıkarır uçağı düşürürüm
calimero Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 TLDR, fakat zaten uçakta cep telefonu ile konuşmanın herhangi kanıtlanmış bir zararı yok, güvenlik önlemi olarak (her ihtimale karşı) izin verilmiyor.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 10km havada zaten neyi cekicek telefon. bi de yorum dogru, ama sadece turklere egil her milletten adam lazim egitim.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 xwhiplashx said: esasında bir takım şeylerden para kazanmak için güzel bir düşünce bu. kolluk kenarına mesela kabloyla gelen telefon gibi zımbırtı yapılabilir. kredi kartı/nakit gibi kontörlü sistem tarzında bir iletişim cihazı ayarlanabilir. hatta iyice geliştirip bunlar birer internet cihazı vs olabilir. 1 saat atıyorum 5/10 dolar gibi bir rakam koyulsa hiçte fena olmaz. 200 kişi olsa uçakta eminim hepiciği kullanır. gerçi uzun seyahat kaliteli uçak firmalarında bunun daha aşmış versiyonu var. ama herkeste el çantası vs alan tipler değil ve ya yanında laptop ya da smartphone gibi olan adamlar değil. iyi olabilir işte öyle. kredi kartı ile çalışan telefonlar zaten var uçaklarda. En azından 1998de vardı. Kimsede kullanmıyordu ben çocuk hevesimle kurxalıyordum sadece:)
Bone Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Brook said: Aman abi kullanılmasın telefon falan hatta bu konuları gündeme bile getirmeyelim etrafımız lpgyle çalışan insan dolu. 2 gün sonra açarlar artık serbestmiş bişi olmuomuş die gizli gizli mesajlaşmaya falan başlarlar. zaten şimdi de adamlar cep telefonu konusunda birbirini yiyor. bakıyorsun adama, uçağa gidene kadar elinde cep telefonu durmaksızın konuşuyor. uçağa biniyor, hala konuşuyor. tam uçak kalkmaya başladığında cep telefonunu kapatıyor. bazıları uçak havalanırken de konuşmaya çalışıyor, adamı uyarıyorsun iplemiyor felan. inişte ise daha uçak tam inmeden pat diye açıyor telefonlarını. altı üstü 50 dakikalık yolculuk boyunca cep telefonlarını kapalı tutacaklar. DoruK said: thy kusra bakmasın ama uçağa bi karış boyla takım elbise giymiş kendini iş adamı zanneden lavukların doluşacağına ve 1 saat boyunca telefonu elinden düşürmeyip carcarcar konuşacağına eminim ve böyle bir şey olursa kavga çıkarır uçağı düşürürüm
Sotto Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Ben de hastayım mesela uçakta telefon işine,yahu adam biniyor uçağa daha hala elinde telefon 1-2 kelime söyleyecem diye kasıyor,hostes elli kere uyarıyor artık uçak kalkmadan... İner inmez açıyor telefonu,lastikler değer değmez kafayı yersin kaç defa kavga edecektim dedim neyse artık değmez.. Adım kadar eminim ki her uçakta kafadan 10-15 tane telefon açıktır,kaç defa başıma geldi,babama da gelmiş,ama sesli değil mesela titreşimde,hatta bir keresinde yaşlı bir kadın 3 telefonu vardı hepsini çantada açık unutmuş yolun yarısında aklına geldi,neyse kimseye çaktırmadan kapadı bizde birşey demedik artık,ama diyeceğim her türlü açık telefon var yani uçakta...
Brook Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 bi çoğuda dikkat çekmek için yapıyo o işi. dışarda ceplerinden çıkarmadıkları telefonu kabine girince çıkarıp konuşmaya başlıyolar sırf dikkat çekmek ilgi çekmek için bide karşıdaki tarafa şuan uçaktayım diyebilmek için işte. :) bana denk gelmioki uçakta anlının kabağına patlatsam bitane :)
Trias Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 amerikada uçak pistin başına gelinceye kadar herkes konuşuyor. Çok şaşırmıştım. Zaten 1-2 makale var cep telefonlarının uçakları bozmadığı konusunda. Zaten cep telefonunun uçak düşürme riski olsa (yüzdebinde bir bile) kapıda toplarlar.
Öne çıkan mesajlar