harrykewell Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 HABERTÜRK said: Ali Koç’un “Çocuklarım başka takım tutarsa, ya hayatta olmam ya da onlara bakış açım değişir” açıklamasına Ahmet Çakar'dan farklı bör görüş geldi. Çakar, "Bence Ali Koç, çocuklarının hangi takımı tutacağından çok dünyada olup biten diğer majör konularda etkili olabilirse daha faydalı olabilir" dedi. GAZETE HABERTÜRK / GÜLİN YILDIRIMKAYA BABALAR VE OĞULLARI AYNI TAKIMI MI TUTMALI? BABA-oğul ilişkisi deyince akla gelen ilk fotoğraflardandır şüphesiz, birlikte maça gitmek... Fenerbahçe Asbaşkanı AliKoç önceki gün bir açıklama yaparak koyu Beşiktaşlılığıyla bilinen babası ahmi Koç ile hiç maç izleyemediğinden yakındı. Babası Ali Koç’u takım tercihinde özgür bırakmış ama kendisinin çocuklarına bu konudaki yaklaşımıoldukça farklı... Ali Koç “Babam Beşiktaşlı. Birlikte maç seyretmeye gidemiyoruz. Bu benim içimde bir eksiklik olarak her zaman kaldı. Çocukların hangi takımı tutacağında okul servis şoförleri veya dayıları etkili oluyor. Çocuklarımbaşka takım tutarsa ya hayatta olmam ya da onlara bakış açım değişir” diyor. Konuyu tartışmaya açtık. Oğlunuz ezeli rakibinizin taraftarı olursa ne yaparsınız, ilişkiniz zedelenir mi? Farklı takım taraftarı baba-oğullar birlikte maçseyredemez mi? İşte babalar, oğullar ve tuttukları takımlar polemiği.. Ahmet ÇAKAR Eski Hakem Babayla çocuğu aynı takımı tutacak diye bir şey asla yok. Kim hangi takımı tutmak isterse tutar, Ali Koç’un bu açıklamasına bir mana veremedim. Eğer çocuklarını Fenerbahçeli yapmak istiyorsa gerekli uğraşı versin. Çocuğuntakım seçiminde dadılar, okul servisi şoförleri veya okul arkadaşları etkili olacaksa bu da dünyanın sonu değil. Bence Ali Koç, çocuklarının hangi takımı tutacağından çok dünyada olup biten diğer majör konularda etkili olabilirse daha faydalı olabilir. Ali ŞEN Fenerbahçe Eski Başkanı Bir babanın tuttuğu takımın aynısını çocuklarının da tutmasını beklemek çok doğal. Çocukları küçükken onlarla beraber maçlara gitmeleri babalara büyük keyif, haz, onur verir. Ama çocuklar başka takımı tutuyorlarsa onu babanın beceriksizliğine bağlamak gerekir çünkü çocuk küçük yaşta her zaman başlarındaki saygıyla bağlandıkları kişilerin tercihlerine uyarlar. Bütün bunlara rağmen çocuk isyankâr çıkıp – özellikle baskı uygulanan ailelerdebabanın tuttuğu takımın karşısındaki takımı da tutabilir. Bunun tek sebebi vardır, o da inattır. Umut ederim ki Ali’nin çocukları baskıyla büyüyüp sonunda inatçı olmaz ve doğru yolu bulup Fenerli olurlar. Mehmet Ali YILMAZ Eski Trabzonspor Başkanı Bizim ailemizde böyle bir şey yok gerçi, herkes benim başkanı olduğum takımı tutuyor ama aksi de olabilir pekala. Eskiden böyle bir şey söylenebilirdi ama artık baba ve çocukların tuttuğu takımların aynı olması gerekmiyor. Herkes kendi zevklerinikendi tayin eder. Baba tarafından takım kararının dayatılması hoş karşılanmaz diye düşünüyorum. Çocuk farklı takımı tutabilir, normaldir, zorla başka takımı tutturamazsınız da. Hangi rengi istiyorsa aile büyükleri saygıyla karşılamalıdır. Engin VEREL Eski Futbolcu Spor Yazarı Eğer çocuğum kendi özgür iradesiyle bir takımı seçerse buna karışmam. Ancak çocuğum, aile içinden bir takımı tutmaya zorlanırsa bir baba olarak olaya el koyarım. Bu konuda çocuğuma baskı yapanlar karşısında beni görürler. Olayın farklı bir boyutu da; bence, oğul, babasını seviyorsa, aralarındaki diyalog gayet iyiyse çocuğun tercihi de babasınınkiyle aynı olacaktır. Ama arada bir soğukluk ya da mesafe varsa, çocuk babasına gizliden gizliye bir tavır almak açısından rakip takımı tutma eğilimi gösterebilir. Faruk SÜREN Eski Galatasaray Başkanı Benim dünya görüşüme, özgürlük anlayışıma, fikir hürriyetime göre babayla oğlun aynı takımı tutması gibi bir mecburiyet yoktur. Baba başka takımı tutar, çocukları başka takımı tutar; bu bir gönül meselesidir. Çocuğu başka takımı tutuyor diye baba çocuğunu sevmiyor ya da babası başka takımı tutuyor diye çocuğu babasına başka gözle bakar diye bir şey yok. Bunu bu çerçevede değerlendirmek, çocuklarımızı takım tercihlerinde özgür bırakmak lazım. Sinan Engin Eski Beşiktaş Menajeri Benim için çocuklarımın hangi takımı tuttuğu önemli değildir, takım tercihleri kendi özel haklarıdır. Tercihi neyse o olsun, yeter ki mutlu olsun...Hangi takımı tutacaklarına karar vermek, çocukların kendi özel haklarıdır. Çok önemli değil. Bence evin içinde tatlı bir rekabet bile oluşur. Tabii fanatik boyuta ulaşmadığı müddetçe. Benim için daha önemli olan, çocuklarımın futbola ve spora düşkünlüğüdür. Mesela benim kızım Galatasaray’da okuyor. Ben ona “Beşiktaşlı olacaksın” diyemem,kendi tercihidir. Ona bu yönde baskı yapmam söz konusu değil. Oğlum için de kalkıp “Sen şu takımı tutacaksın” dediğim zaman olmaz, içinden gelmesi lazım. Beşiktaşlı olup olmaması çok önemli değil benim için, mutlu olması daha önemli. Yılmaz VURAL Kasımpaşa Teknik Direktörü Sevgili Ali’yi eskiden beri tanırım, Fenerbahçe’yi o kadar çok sever ki bu söyledikleri biraz mantığın dışına taşmış! Çok koyu Fenerlidir. Benim çocuklarım, ben hangi takımı çalıştırıyorsam o takımı tutuyorlar, benimle beraber değiştiriyorlar. Ama benim tuttuğum takımı tutacaklar diye bir fanatikliğim yok. Şansal BüYÜKA Spor YAzarı-Yotrumcusu Türkiye’de takım tutkusu babadan oğla miras gibidir. Buna rağmen Sayın Ali Koç’un görüşünü kabul etmekle birlikte kendisine katılmıyorum. Kendi adıma bu konuda çocuklarımı da özgür bıraktım. Ve hiç müdahil olmadım. Zaten keskin bir rekabet duygusuna son derece karşıyım. Bubakımdan çocuklarımın bu konuda benden farklı bir duyguyu yaşamalarını hem anlayışla karşılar hem de desteklerim. Bizim evde hiçbir gün rekabet duygusu, rekabet tartışması olmaz, kimse de birbirini rahatsız etmez. Şunu kabul edelim ki; bu ülkede herkes saygı duyulacak takımları tutuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 peki ya sizin babanız hangi takımı tutuyor ? ya da hangi takım taraftarı,sempatizanı diyelim daha doğru olur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Benim babam fenerli ben galatasaraylıyım.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Bursasporlu, hatta kongre üyesi falandı bir dönem bıraktı şimdi. Ama biz Galatasaraylıyız 2 kardeş ;p Ha yine Bursasporumuzu destekliyoruz. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Babam takım tutmaz, annemi de ben Cimbomlu yaptım ama beni kim cimbomlu yaptı bilmiyorum :D sanırım kendim oldum çünkü ailede pek yok genelde aile büyükleri falan hep Fener'li.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 aman çocuk takım tutsun da. gerisi dert değil be. takım tutmayan adam dosdoğru adam gibi gelmiyor bana. böle yılışık, jöle kıvamında bir canlı.. blob.. nedense karşılaştıklarım hep böyle oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 yılmaz vuralın çocuklarına acıdım. ambale olmuşlardır lan yazık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Dayılar genelde bozuyor işi..Babası farklı takımı tutan ama dayısı yüzünden onun takımını tutmayan çok biliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 dedem beşiktaşlı babam beşiktaşlı çocuğum da beşiktaşlı olacak! sadfasfas tabi ki şart değil ama çocuğumu bile beşiktaşlı yapamicaksam bırakırım beşiktaşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 E tabi asla çok geç değildir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Babam ve onun tarafının tümü Beşiktaşlı, ki baya kalabalıklar, bana da fazla seçenek kalmamış zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ajmet Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 oglum da kizimda fenerbahce li atarim evden onlari baska takimin adini agizlarina alirlarsa. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 En salakça açıklama yine Çakar'dan gelmiş, tebrik ediyoruz kendisini. Kendisi ne gibi "majör" konularda etkiliymiş acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 babam fenerli ben galatasaraylıyım. abimde fenerlidir o yüzden evde çok tartışma çıkar kavga çıkardı. ilkokuldan itibaren babamla maçlara gidiyoruz. açıkçası çok büyük arkadaş çevresiyle gittiğimde oldu, çok yakın 2-3 arkadaşımla gittiğimde oldu ama hiç birinde babamla gittiğim maçların zevkini alamadım. öğlen 12 de stada girerdik akşam maç başlayana kadar beklerdir. o etraftaki diğer insanlarla muhabbet koyulaşır, babam fenerlidir zaten muhabbette bahseder falan ama iyice geyik muhabbeti dönerdi. hiç unutmuyorum GS-FB maçı. FB nin GS i 4-0 yendiği maç samiyende. kalede hayrettin var. biz numaralı tribündeyiz. 1. gol oldu babam dürttü beni dalga geçmek için. 2. gol oldu gene dürttü ama hissediyorum böyle dayanamayacak artık. 3. gol oldu babam bir anda havaya kalktı "GOOOOOOOOOOOL" diye bağırdı. ben o anda hah dedim sıçtık ya ceset torbasıyla çıkarız yada ambulansta kol bacak elimize verirler öyle çıkarız. Arkada genç birileri oturuyordu. "abi fenerlisin galiba" dediler. ben o sırada yusuf yusuf. Babam nasıl olduysa bir muhabbet çevirdi maç sonuna kadar muhabbet ettiler. hayrettinden girdiler hakan şükürden çıktılar. o gün 4-0 yenildik ama inanılmaz zevk almıştım maçtan. samsun maçını hatırlıyorum mesela. 7 dakika uzatma oynatmıştı metin tokat son dakikada beraberlik mi kurtardık yoksa 3 puan mı almıştık hatırlamıyorum şimdi ama feci ağlamıştım son dakika golünden sonra. arif atmıştı. Babam hep dalga geçer, metin tokat adamınız der laf sokar halen. babamın asla galatasaraylı olmasını istemezdim, yada tam tersi ben fenerli olsaydım bukadar eğlenebileceğimi sanmıyorum. bambaşka bir duygu babayla oğlun farklı takımlar tutup birşeyleri paylaşması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breakfast Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 çocukların hangi takımı tutacağında babalarının hakkı olduğunu düşünen biriyim.küçük yeğenim var peşimden ayrılmıyor istesem milyon kere fb li yapardım yapmadım ama şu düşünceyi benimsetmeye çalışıyorum, fb i can düşmanı gibi görmesin büyüdüğünde fanatiklik diye salak salak şeyler söyleyip küfür etmesin.insanın babasıyla maç seyretmesi kadar keyifli birşey yok bence.24 yaşında oldum fb-gs ve bazı önemli maçlara babamla beraber gidiyorum maçtan önce bir yere gidip 1-2 bira içiyoruz sonra stada girip maçı izliyoruz bundan daha büyük bir keyif olabilir mi?bunu engellemeye kimin hakkı var?benim yeğenimin babasıyla maça gitme şansı olmasın mı? baba ilgilenmiyorsa takım tutmuyorsa çocuk istediği takımı tutarda küçük yaştaki çocuğa dışardan baskı yapmak takım değiştirmeye zorlamak çok büyük bir ayıp.fb 100-0 yenilsin benim aklımda babamla geçirdiğim zaman kalır.fb i niye sevdiğim kalır. bana sen niye fb i seviyorsun diye sorsalar gs i ezdik lololol tarzı sözler listeye bile girmez.eğlencesine yapılan haraketler bunlar.. sevgiyle alakası yok.biri çocuğunun kendisiyle aynı takımı tutmasını istiyorsa işi sağlama almak istiyorsa takım sevgisinin ne demek olduğunu öğretsin.benim babam bunu yapabildi :) bende kendi çocuklarıma aynı şeyi öğreticem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 turgenyev miydi neydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 İnsanlar artık yan yana maç seyredemediğine göre, baba ve oğulun daha rahat maça gidip bir şeyler paylaşması için aynı takımı tutmalıdırlar diyorum edit: typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Baba oğulu bilemem ama baba ve kızların aynı takımı tutması süper bir duygu. Arada sırada Siyaaahhhh Beyaazzzzz çekiyoruz evde baya eğlenceli oluyor ufak fanatikler hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 GS'liyim biliyosunuzdur çoğunuz zaten. Babam futbolla pek ilgilenmez, kendini bildi bileli takım tutmazdı, Eskişehirspor'un rüzgar gibi estiği dönemden kalma es-es'lik vardır biraz ama çok da sallamazdı. Ama GS'nin UEFA'yı aldığı sene (ve bir önceki sene) tüm maçları benimle beraber izlemişti o da, o dönemden beri GS'liyim diyor, ama pek takım tuttuğu yok yine, hani kadrodan 3 isim say desen sayamaz, ligde kaçıncı olduğuna bakmaz, zaten futbolla da çok güzel maç olmadığı sürece ilgilenmez, "sempatizan" diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 babam ablam annem fanatik fenerbahçeli ben Galatasaray'lı ulan ben de diyorum neden her gün kavga ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 babamlar 7 krdeşmiş ve babamın bir küçüğü beşiktaşlı kalanlar galatasaraylı diy babam beşiktaşa sempati duyarmış ha ama öyle fanatik galatasaraylı da değil esas annem fanatik evlenmeden önce tuttuğu takımı sormuş.. (tabii annemin bir abisi beşiktaşlı bir abisi fenerli olunca bu da gitmiş ikisine inat galatasaraylı olmuş) ama sanmıyporum ki bir çocuk babasıyla anasıyla maçlara gitse kalıkıp da 10 lu yaşlarında takm değiştirmez deiştirecekse de sosyal çevresi yüzünden deiştirir herhalde hoş bir arkadaşım vardı babası hasta fenerli her sene kombine alır ama kızla çok zıtlar genelde kavgalı bir haldeler babasına inat olsun diye gidip galatasaraylşı olmuş yani babalar ve çocujkların arasıdnaki takım utma şeysi biraz tutarsız bir tartışma aslında o kadar çok değişken var ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 ahahhahaha yılmaz vural ın yoruma bittim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 babam besiktasli, kongre uyesi ayni zamanda 17 yıldır filan. ben fenerliyim, ama beni fenerli yapan amcam :) o da cok koyu fenerbahceli kongre uyesi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 amca baba yarısıdır ben şahsen çocuğum üzerinde bilinçli asimilasyon yapıcam, gsli olmazsa falakaya yatırabilirim. tehlikeli çünkü, kardeş fenerli, aman allah korusun ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 valla babam hiç dayatmadı bana ama fbli oldum onun gibi sfd bizim sülalede iki tarafta da herkes fenerbahçeli zaten =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar