aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 izlemedem, bilemem ama o sanirim ataturkten sonra gelenler icin soylemis bunu, yani hicbiri ataturk kadar faydali olmadi gibi.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 aslında çok alakasız biçimde gelişti atatürk'le diğer isimlerin anılması. pamukoğlu "dine devlet hiç müdahale etti mi?" diye bir soru sordu yuvarlak yüzlü konuşmacıya (adını bilmiyorum)(soru başka bir soru da olabilir, ama böyle bir şeydi). yuvarlak yüzlü konuşmacı da "atatürk döneminde de edildi, inönü döneminde de edildi..." diye devam eden bir cevap verdi. birkaç isim daha saydı ama dikkat etmedim. "şirk koşulamaz" olayı da bundan sonra çıktı.
mani Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 pamukoğlu çok uçlarda hareket eden birisi. bu ettiği laf zaten onun göstergesi. tabi yıllarca içinde bulunduğu durum bunu iyice zorlamış. kaptırmış gitmiş kendini. Bir hayal aleminde yaşıyor şuanda. Belki bir asker olarak emir verme verdiği emri uygulatma ve komutan olma yeteneği var ama siyasi zekası ve vizyonu yok. Bu olmadığı gibi yaşadığı dünyanın gerçeklerine kendini kapatmış. Belki etrafında bulunan insanları ve şuanda hitap ettiği/ettiğini sandığı insanları emir verdiği askerleri olarak görüyor. Sorunlarla yüzleşmek ve onla uğraşmak yerine onu bitirmeyi kafasına koyduğu için saçma sapan laflar ediyor. Bazen ırkçı bazen faşizan laflar ediyor. Neyse Atatürk konusuna gelince, Atatürk tabi karşılaştırılabilir birileriyle. Ben Atatürk ü ulaşılamayacak bir seviyeye koymuyorum gözümde. Ama bana göre Atatürk ü bazı isimlerle karşılaştırmak ona hakaret gibi gelir. Özal bunlardan birisi mesela. Konuda adı geçtiği için söylüyorum. Karşılaştıranın niyeti bu olmayabilir ama ne yapayım ne hissettiğimi değiştiremem bende.
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Kan Uykusu belgeselini, sonra da bu adamın katıldığı birkaç tartışma programını izledim. Kesinlikle asker olarak kalması gereken, siyasete katiyen bulaşmaması gereken bir adam Pamukoğlu.
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Niye siyasete girmek için, yavşak, yalancı, şerefsiz olma kriterleri olduğu için mi? Hem adamın neye taptığı sizi niye ilgilendirsin? Bende Atatürk'e tapıyorum. Dinim de Kemalizm (laikliği din zannedenler var ya). Ee başkasını niye gersin bu?
huun Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 çok güçlü dini vurgu diyenler cahil çıktı. baktım şimdi, tdk'ya; eş koşmak anlamında türkçe'de mevcut bir kelime. kimse atatürk'e eş koşulamaz diye okusak, doğru demiş. bunca senelik cumhuriyette ne yazık ki pek kalite başbakanlar çıkaramadık.
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Loxias said: Niye siyasete girmek için, yavşak, yalancı, şerefsiz olma kriterleri olduğu için mi? Hem adamın neye taptığı sizi niye ilgilendirsin? Bende Atatürk'e tapıyorum. Dinim de Kemalizm (laikliği din zannedenler var ya). Ee başkasını niye gersin bu? Saçma sapan bir mesaj olmuş. Siyasette her doğru her yerde söylenmez. Yeri geldiğinde manipülasyon çok çok önemlidir. Buna sen istersen yavşaklık yalancılık de, istersen de siyasi beceri de, orası beni ilgilendirmez. Ama yavşaklık/yalancılık diye tabir ettiklerini kullanarak %49 oyla bir parti başa geliyorsa, senin o partiye oy verenleri "Koyun sürüsü" olarak nitelendirme hakkın yoktur. Kişisel olarak sana demiyorum bunu, belki de öyle düşünmüyorsundur. Pamukoğlu fazla ateşli bir kişi, fazla ön yargılı, karşısındakinin argümanlarını dinleyip, göğsünde yumuşatıp geri yollamaktansa ateş püskürmeyi tercih ediyor yapısı gereği. Mesela benim izlediğim tartışma programlarından birinde, karşısındaki DTP'linin konuşmasına izin vermeyip, laflarını ağzına tıkayıp üstüne bir de hızını alamayıp sunucuya saydırmıştı. Kadın ağzı açık bakakaldı bir 10 saniye "Ne diyor bu?" diye. Elbette burada ön yargılarının veya söylediklerinin yanlış olduğunu söylemiyorum Pamukoğlu'nun, sadece bunu insanlara kabul ettirebilecek hitap yeteneğine sahip değil. Emri altındaki er zannediyor hitap ettiği insanları, bu da onu bir siyasetçiden çok bir asker yapıyor zaten. Siyaset söz konusu olduğunda konuyu çok güzel özetleyen ve paylaşmaktan bıkmadığım bir söz vardır, onu da koyayım yeri gelmişken; "Anyone who is capable of getting themselves made President should on no account be allowed to do the job."
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 @Asteroth, programı izlemediğim için üslubu konusunda bir yargıya varamıyorum. Osman Pamukoğlu hakkında bilgim de, parti kurduğundan ibaret. Ancak adamın söylediği şey de çok çok büyük bir durum değil. Atatürk'le kıyaslamayın öbürlerini demiş. Ben buna "text" olarak baktığımda herhangi bir saldırganlık göremiyorum. Amaç başa gelene kadar kaypak olmaksa siyaset böyle bir şey değildir. En azından yurt dışında böyle değil. Artık yanlış olanı herkes yaptığından, "yanlış" olan durum size doğru gelmeye başlamış. Bu yıl bile, hükumette olan adamlardan ne faşizan, ne ırkçı, ne vurdum duymaz sözler duyduk. Onlara ses çıkarmayıp bu söze "Bakııınn ne demişşşşş" muamelesi yapılınca doğru düzgün bir mesaj atmamı da bekleme =) Ve evet, kömürün, ağa, cemaat sözünün büyük etkisi olan bir ülkede, oy verenlerin çoğu koyundan beter.
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Atatürk'ün yanında başka devlet adamlarının sayılması durumunda , onlarla onu karıştırma diye direk celallenme konusu garip. Gerçi bunu yapan Osman Pamukoğlu olunca bir yandan garipsemiyorum. Birkaç tartışma programında seyrettim ve ciddi anlamda geçmişinden ve asker olmasından dolayı belli konularda çok hassas ve bana göre sorunlu bir duruma gelmiş. Bu duruma gelmesini de garipsemiyorum. Bu yüzdenki bazı arkadaşlarında söylediği gibi siyasette hiçbir başarı sağlayamayacağı gibi bu tarz oturumlara katılarak kendi imajını çok kötü zedeliyor. Atatürk'ü eleştirme ya da başka insanlarla karşılaştırma konusuna gelince. Karşılaştırabilirim , yanyana da koyabilirim. Bu saygısızlık değil. Önemli olan karşılaştırdığın insanların hangi eylemlerini , uygulamalarını veya yönlerini ele aldığındır.
Bone Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 huun said: çok güçlü dini vurgu diyenler cahil çıktı. baktım şimdi, tdk'ya; eş koşmak anlamında türkçe'de mevcut bir kelime. kimse atatürk'e eş koşulamaz diye okusak, doğru demiş. bunca senelik cumhuriyette ne yazık ki pek kalite başbakanlar çıkaramadık. Huun'a +1 Bir de adamın söylediği lafı abartıyorsunuz da, söylediği yere göre değerlendirmeniz lazım. Şöyle bir dialog gerçekleştiyse: "- X işi Atatürk de yapmıştı, Özal da yapmıştı. - Atatürk'e şirk koşulamaz, çünkü şöyle şöyle." gibi ise, o zaman Osman Pamukoğlu haklı (her ne kadar nefret ediyor olsanız da) Özal ile Tayyip kıyaslanabilir de, tutup Atatürk ile Özal'ı kıyaslarsanız mesela çok abes kaçar. Ama eğer adam kürsüye çıkıp halka seslenirken şöyle konuştuysa: "Atatürk'e şirk koşulamaz, şirk koşanların hepsi cezalandırılacaktır" gibi ise, o zaman Osman Pamukoğlu faşistçe veya saldırganca bir tavır izlemiş diyebiliriz. Ne ilginçtir ki, Tayyip bunu hep yapıyor zaten.
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Loxias said: @Asteroth, programı izlemediğim için üslubu konusunda bir yargıya varamıyorum. Osman Pamukoğlu hakkında bilgim de, parti kurduğundan ibaret. Ancak adamın söylediği şey de çok çok büyük bir durum değil. Atatürk'le kıyaslamayın öbürlerini demiş. Ben buna "text" olarak baktığımda herhangi bir saldırganlık göremiyorum. Amaç başa gelene kadar kaypak olmaksa siyaset böyle bir şey değildir. En azından yurt dışında böyle değil. Artık yanlış olanı herkes yaptığından, "yanlış" olan durum size doğru gelmeye başlamış. Bu yıl bile, hükumette olan adamlardan ne faşizan, ne ırkçı, ne vurdum duymaz sözler duyduk. Onlara ses çıkarmayıp bu söze "Bakııınn ne demişşşşş" muamelesi yapılınca doğru düzgün bir mesaj atmamı da bekleme =) Ve evet, kömürün, ağa, cemaat sözünün büyük etkisi olan bir ülkede, oy verenlerin çoğu koyundan beter. Biraz araştırırsan Osman Pamukoğlu'nu, daha rahat anlarsın sanırım demek istediklerimi. "Kan Uykusu" adlı belgeseli senin de izlemeni tavsiye ederim. Türk milletinde yaygın olan "Orduya güven" olayı var ya, hah işte o güveni sağlayan bunun gibi adamlar. Ben oldukça etkilenmiştim. Her neyse, konuya dönersek, farkındaysan Pamukoğlu'nun söyledikleri hakkında yorum yapmadım. Şahsen programı izlemedim, bu konuda ne tam olarak söyledikleri yazıyor ne de hangi durum altında onları söylediği. Son derece haklı da olabilir, haksız da. "Atatürk'e şirk koşmayın" diye bir laf ettiyse, bunu insanların yanlış anlamalarının en büyük sebebi muhtemelen "şirk koşmak" kelimesinin anlamını bilmemeleri, daha doğrusu bugüne kadar sadece "Allah'a şirk koşulmaz" şeklinde kullanımını bilmeleridir muhtemelen. Siyaset basbayağı manipülasyondur bu arada. Elbette bizim ülke için konuşursak bunun çok uç noktalarında yaşıyoruz fakat dünyanın hangi ülkesine bakarsan bak, siyaset manipülasyondur. Olayın "Yanlış olanın bize doğru gelmesi"yle alakası yok yani. Hükümetin dediklerine falan hiç girmiyorum zaten, savunulacak bir yanı yok zira. Son olarak da "oy verenlerin çoğu koyun" demişsin. Ben daha ileri gidip, "insanlar salak" derim açıkça, isteyen de istediği gibi anlar. =)
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Söylediği şeye tamamen katılıyorum. Programdaki o hanımefendinin tek amacı çarpıtıp gaza getirmek, hedef göstermek olmasaydı böyle bişey olmazdı. Olayı dine çekmeye gerek yok. Tabii ki her insan hata yapabilir bunu söylemeye gerek yok. Ancak Atatürk bizim devlet kültürümüzdür tarihimizdir. Bizi bir arada tutan etkenlerin en büyüğüdür, bu anlamda tartışılmaz. Yanına başka isimlei koymak küçültücüdür, zarar vericidir. Ve ordaki adam bunu gayet bilinçli bir şekilde yapmıştır. Birazcık inceleyip düşünüldüğünde ordaki başörtülü kadın ve Atatürk'e şirk koşan zatın kötü niyetli olduğunu herkes görebilir.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 huun said: çok güçlü dini vurgu diyenler cahil çıktı. baktım şimdi, tdk'ya; eş koşmak anlamında türkçe'de mevcut bir kelime. kimse atatürk'e eş koşulamaz diye okusak, doğru demiş. bunca senelik cumhuriyette ne yazık ki pek kalite başbakanlar çıkaramadık. e zaten eş koşma anlamında kullandığını söyledim ben de? ille bana cahil demek istiyorsan cahil diye direk söyle. niye lafi dolandiriyorsun ki? şirk yani eş koşmak tabirinin pratikte tek kullanım yeri olduğu için güçlü bir dini çağrışım yapıyor diyorum. burada cehaletten çok okunanı anlamama sözkonusu olabilir ancak. ayrıca atatürk'ün cumhurbaşkanlığı dönemindeki herhangi bir uygulamayı cumhuriyetin daha sonraki dönemlerindeki ilgili herhangi bir uygulamayla da kıyaslarım gerekirse. kimsenin de haddi değil kıyaslayamazsın demek.
huun Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 ben tartışmacılar demiş zanettim; ama sen demişsin ne fark eder. ben de bilmiyordum baktım işte türkçe'de öyle bir kelime var mı diye. bilgisizlikten diyelim, cahillikten rahatsız olduysan. anlamında kullanılan bir kelimeden kendimize göre farklı sonuçlara varmamak lazım. başka vurguları olmuştur dine o konuşmada, onu söyle sen.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 yav huun nedir anlamadım. şirk kelimesinin anlamını senden önce yazıyorum (önceki mesajlarıma bak) sonra gelip "şirk eş koşmaktır, cahil değilsen bilgisizsin" diyorsun. şirk koşmak kelimesinden de kendime göre bir anlam çıkarmıyorum. pratikte tek kullanım yeri var: dini alan. edit: pardon, yazmamışım "eş koşmak" şeklinde. kelimenin türkçe karşılığı için sözlüğe bakmam gerekmediği için default olarak biliniyor kabul etmişim muhtemelen. herneyse düzelteyim.
huun Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 ben anlamıyorum o zaman bişe. atatürk'e kimse eş koşulamaz fikrine mi karşısın? ben değilim, bugüne kadar öyle birisi gelmedi diyorum. yarın gelir birisi 20 sene türkiye'ye altın çağ yaşatır, geleceğe büyük yatırımları olur niye tutmayayım atatürk'le bir? konu bu kadar basit işte. şirkin pratikte sadece dini alanda kullanılması, adamın dine vurgu yaptığının iddia edilmesi konuyla alakasız. adamın diğer konuştuklarıyla birlikte dine bir vurgu vardır, onu da söyle diyorum.
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 ahaha o konuşmacı kadın iyice gözümden düştü o zaman asldsldl huun teşekkürler dostum bilgilendirdiğin için.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 kendi görüşlerimle ilgili önceki yazdıklarımdan farklı olarak söyleyeceğim bir şey yok.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Sufi said: atatürk'Ün herhangi bir düşüncesi veya uygulaması bir biçimde eleştirilince veya yukarıdaki gibi "atatürk'e şirk koşulamaz; atatürk, yanında başka isimler söylenecek birisi değildir" gibi mantıklarla yayları fırtan insanlar yüzünden atatürk birçok olması gerektiği değerde algılanamıyor bir türlü. Adamın karşısına 2 tane hizbullah şirini koymuşlar, saatlerce onların şaklabanlıklarına cevap vermeye çalıştı. Şimdi tutmuş bir lafından kendinize pay çıkarmaya çalışıyorsunuz, aferim. Şirk kelimesi, eş koşmak denk tutmak manasındadır, ama sizin kafanız dinden arabın allahından başka şeye basmadığı için başka türlü kullanılmasını hazmedemezsiniz, hemen sigortanız atar. Ayrıca Atatürk'ün değerini de herkes yeterince biliyor, sizlerin sulandırıp istediğiniz yerlere çekmesine gerek ve izin yok.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 sizzzin gibiler sizzzzz sizzzzzt szztz zt zzzzzt
fenris Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 boş beleş bi başlık olmuş. önce "şunu dedi", ondan sonra "şu ortamda şöyle oldu" filan falan... ondan sonra baskı altında kalmış genç ağzı "ben şunu da derim, bunu da derim..." sanki burda "deme, yapma" diyen varmış gibi... hayır bari konuşmanın o bölümünü aklında kaldığıyla yazsaydın da onun üzerinden konuşsaydık; veya link filan koysaydın... tek cümle üzerinden ne denmesini bekliyorsun?
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 şirk : Ar. şirk a. din b. Eş koşma. Güncel Türkçe Sözlük -- adam türkçe kelimeyi 2. anlamı ile kullanmış. o kişiler atatürke eş koşulamaz demiş. bence bir hata yok.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Loxias said: Hem adamın neye taptığı sizi niye ilgilendirsin? Bende Atatürk'e tapıyorum. Dinim de Kemalizm (laikliği din zannedenler var ya). Ee başkasını niye gersin bu? uçan sıpagetti canavarı kurdu ülkeyi.
Öne çıkan mesajlar