Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kangal Beslemek


reyou

Öne çıkan mesajlar

Su an icin benim icin imkansiz birsey ama, ileride bahceli bir evim olursa gercekten sahip olmak istedigim bir hayvan.

sole mesela sarilmak isterim ben su hayvana

sevgi yumagi

http://www.resimcity.com/data/media/126/www.resimcity.com_kopek_resimleri_2_2.jpg



ama ileride dusundugume gore simdiden bilgi edinmenin bir zarari yok diye dusunuyorum.

benim tek bilgidim sey seneler once akrabalarimizin yazliklarinin bahcesinde kangal beslemeleri idi. kopek salinik geziyordu, bahcede oldukcada buyuk tu bahceleri. klubesi fln vardi vardi ama kendi isterse giriyodu icine.

bigun ben ilk kez bunlarin bahceye indigimde ta bahcenin diger ucunda bu yaratigi gordum, tabi boyu o zamanlar benim iki katim. bu beni gorunce bana dogru gelmeye basladi bende var gucumle gerisin geri kosmaya basladim, arkamda bunun nefes hizini duyunca heycanlanip yere dusmustum, buda patilerinin basimin her iki yanina koyup tepeden beni izlemeye basladi, bakakaldik birbirimize :) bole oyun ister gibi bakiyodu, ne aglamistim nede kopeklerden korkmaya baslamistim, aksine sempatim tamamen artti.

bunun uzucu olayi ise olaydan 1-2 ay sonra akrabalarimin is icin 1 haftaligina istanbula gitmeleri ile kopegi bahcede birakmalari ile baslar. sanirim bagliydi tasmasi. geri donduklerinde kopegi olu bulmuslar, kendini bahcenin demir cubuklarina asmis :(

cok uzulduler tabi cok arastirdilar hayvan piskologlari fln, kimileri sahiplerinin kendisini unuttugunu farzedip intihar etmistir cok duygusal hayvanlar diyor, kimisi cikmaya calisirken takilmis fln diyorlar. site guvenli oldugu icin pek hirsiz vs isine benzemiyodu.

varmidir bu kopek ile ilgili daha once tecrube edinmis edinen?
ne yer ne icer?

bir de yurtdisina cikarabiliyormuyuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazlıkta var baba tarafı kangal sadece fazla benzemeyebilir özellikler..

Bizim tomy sahiplenme duygusu bayaa fazla.Ayrıca bu nedenle kıskançlıkları çok fazla başka bi hayvanı falan sevdiğimizi görmesi onu çıldırtıyo.Ya da birbirimize sarıldığımızda falan. Onun dışında aşırı inatçı birşeyi yapma dediğimizde anlamasına rağmen insanın gözünün içine bakarak tekrar yapıyo.

Yemek konusunda ise kurabiye seviyo bizimkisi :D ama herşeyi veriyoruz baklagil bile yedirdik. :D

Onun dışında evet sarılıyoruz :D

Ayrıca çok güçlü hayvan 2 sene öncesine kadar gezdiremiyodum. Şimdi zar zorda olsa gezdirebiliyorum.Çünkü çok kedi var ve dayanamıyo :S

Aklıma gelen bunlar :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bahçede besliyorum bir tane kangal.Öncelikle çok zeki hayvanlar.Kendi bahçemize pislemiyor kesinlikle.İllaki onu dışarı götürmemiz gerekiyor çimlere pisliyor.Ağlıyor eğer çıkarmazsak tutuyor biz onu salana kadar.


Ne versen yiyor.Salata yoğurt peynir süt ekmek et baklagil hertürlü aklına gelen herşeyi yiyor.Yemediği tek şey kendi maması diyebilirim sana.

Ve gündüzleri sürekli uyukluyor uzanıyor.Geceleride bahçede dört dönüyor yerinde durmuyor.Kuşları bile sokmuyor bahçeye.

İnatçılığı var ve birazda şımarık ama bu birazda bizden kaynaklı sanırım.Onun dışında ise sürekli oyun oynamak istiyor güreşmek yada yakalamaca oynamaya bayılıyor.Isırmıyorda hiç.Elimi boğazına kadar soksamda ısırmıyor.Dişlerini dokundurunca geri çekiyor.

Ama en güzel ve en sevdiğim yanıysa eve geldiğimde bahçe kapısına koşarak gelmesi ben daha kapıdan girmeden kuyruk sallıyarak yanımda hoplayıp zıplaması sevinçten.Hiç bi duyguya benzemiyor bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Slm arkadaşlar ben sivaslıyım kangalların saf olanları ve hakikisi burdadır çünkü ikim ve hava olarak asıl mekanıdır.kangalların en büyük özellikleri çok güçlüdür kas dolu döşleri vardır 2.si çok iyi bekcidir bulunduğu yeri korur ve3.sü sahibine karşı aşırı bağımlılık dır duygusaldır ağladığı bile görülmüşdür sahibi kızdığı zaman değişik sesler çıkarır küser yemek yeme su içmez ve 1 hafta yalnız bırakdığın zaman olaydaki gibi olması çok normaldir unutulup gittiklerini zanneder bahçeden kaçmaya çalışması imkansız bişe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
adrenalin58 said:

Slm arkadaşlar ben sivaslıyım kangalların saf olanları ve hakikisi burdadır çünkü ikim ve hava olarak asıl mekanıdır.kangalların en büyük özellikleri çok güçlüdür kas dolu döşleri vardır 2.si çok iyi bekcidir bulunduğu yeri korur ve3.sü sahibine karşı aşırı bağımlılık dır duygusaldır ağladığı bile görülmüşdür sahibi kızdığı zaman değişik sesler çıkarır küser yemek yeme su içmez ve 1 hafta yalnız bırakdığın zaman olaydaki gibi olması çok normaldir unutulup gittiklerini zanneder bahçeden kaçmaya çalışması imkansız bişe


yaw belki bilirsin, bu hayvanlari sivas disina cikarmak vs yasak diye bisiy duymustum dogrumudur? koruma altinda falandir gibisinden.

cikarilabilirse direk satin alabilecegim hayvan ciftlikleri fln varmidir?

bide bahcesi olan bir evde yasayabilirmi yoksa illaki dag bayir kosmasimi gerek yani dar gelmesin hayvancagiza ondan sonra mekan :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kangal doğası gereği çoban köpeğidir. Koruma içgüdüsüne sahiptir. İşyerimizi korumak için vardı bizde 20 seneden fazla bir süre en az 4 kangal besledik. Arazi 15 dönüm olduğu için hayvanlar rahatça koşabiliyordu. Eğer bu hayvana sadece volta atacağı yer sağlarsanız, ona bir nevi eziyet etmiş olursunuz. Sonuçta yapısı bozkırlarda koşmaya ve dolanmaya elverişli.

Eğitimleri zor ama zeki olduğu için korumaydı, çocuklara sakin davranması falan hep doğasında var. Sizin çok fazla şımartmamanız ve rahata alıştırmamanız gerekli. Kışın kar yağdığı için un+tereyağı kavurup verirdik. Sıcağa gelemiyorlar. Soğuk ve serin hava onlar için en ideali. Hele ki İstanbul'un nemli havası bunaltıyor onları.

Arazide dolaşırken yanımıza gelir, bizimle dolanırlardı. Eğer bir yabancı varsa da onun yanından ayrılmazlar. İlerlemeye çalıştığında gövdesini önüne engel olarak çekerdi. Zaten kimse hayvanların sabrını test etmeye cesaret edemiyordu :)

Bu hayvan için arka bahçe dar gelir. Lütfen sırf sevgi için bu hayvanları daracık alanlara tıkmayın. Sizin tasma takıp dolaştırmanız içlerindeki koşma arzusunu tatmin etmez. Oynamak isterler. Bir sporcu gibi düşünün, kondisyonunu zirvede tutmak için çalışması gereklidir.

Biz yavruları Sivas'dan getirtmiştik zamanında. Anne ve babalar belliydi hepsinde. Sonradan üniversite el attı bu işe sağolsun da saflıkları kontrol altına alındı. Ayrıca dişi ve erkek aldığımız için hep (kardeş ve yakın akrabalık olamamalı asla) çiftleştirdiklerimizin yavruları da tipik kangal oluyordu. Bizdekiler karabaş tipiydi; kafada göz kısmında karartı, parlak ve biraz daha koyu tüyler. Zevk için farklı türlerle çifleştirip saflıklarını bozan kişiler çıkıyor arada.

Oynarken dikkat edin, bazen aşka gelip göğüs vuruyorlar. Kendinizi yerde buluveriyorsunuz bir anda :D 70-80kg'lık bir hayvanın koşup göğüs vurması sarsıcı oluyor :P

Bizdekilerin tipi:



Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kangalların gücüyle ilgili epey uzun bir video izlemiştim facebookta. hayvansever olarak iğrenç bulduğum bir video olmasına rağmen izlerken bu kangal bana 70 kere oha dedirtti her köpekle kapiştirdilar hepsini aldi, kurt, leopar, çakal, aslan, ayı diye devam ettirdiler.
dünyanın en güçlü hayvanından biri olduğuna şüphe yok gerçekten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

Yasak değil bildiğim kadarıyla. Bizim şirkette Sivaslı bir eleman var, çiftlikten getirtebilirim diyordu, saf kangal. 600 lira.
bugun aldık.
2 saf akbaş cinsi yavru. 650'şer lira.
3'er aylık ikisi de. 2'sinin de babaları falan baya heybetliydi, bunlar da büyüyünce olacak bakalım.
zaten farklı anne babadan veriyorlar ilerde çiftleştirecekseniz.
ama harika hayvanlar. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 9 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...