Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cool Search Engines That Are Not Google

GERGE

Öne çıkan mesajlar

bir search engine'de aradığım şey basitlik.
yahoo'yu sevmezdim o yüzden. sayfaya girince binbir şey olurdu.
google biraz da bu yüzden başarıyı sağladı. kosmix ise bana yahoo'yu andırdı.
ayrıca kosmix'in bir diğer kötülüğü da, arama yaptığında tüm kategorileri aynı ekran altında göstermesi. oysa farklı kategori görmek için ayrı sayfada bakmak daha yararlı oluyordu.
böyle "bunch of useless results" aynı anda kafana hücum ediyormuş gibi.
collecta ise sanki google gibi arama motoru değil de, blog içi arama sistemi gibi birşey?
abuk sabuk şeyler listeledi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Öyle zaten. Düz arama motoru değil Collecta, blog, twitter, vb. arama motoru. Wired'ın yazıyı okumadın mı?

Kosmix de ansiklopedik de olabilecek bir madde hakkında bilgi sunuyor internetteki servislerden toplama yapıp. Mesela bir Wagner diye arat, çok güzel sonuçlar alıyosun. Wikipedia'dan farkı güncel haberler, blog grişleri, videolar, twitter girişleri de sunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Wired'daki yazıyı okumadım. Çok uzun ve karmaşık geldi.
Bahsettikleri siteleri cümle arasında kullanmak yerine ayırıp yazsalarmış daha anlaşılır olurmuş. :)

"Cool Search Engines That Are Not Google" diyince aklıma Google'a rakip olabilecek ve Google yerine kullanabilecek site aradım.

"kaliteli proje" yapmak çok da zor değil, iki tane ajax kullanıyorsun halloluyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

hepsine bi baktım, denedim teker teker.. çoğu rezalet. hepsinde bir arama yaptım. Atatürk kelimesini arattırdım. çoğunun türkçe desteği yok ataturk diye arattırmak zorunda kaldım bazılarını.

www.icerocket.com - ataürk aradım:
ilk çıkan sonuç:
said:
ÖSS'DE BARAJI AŞMAK KOLAYLAŞTI Bookmark and Share share

47 minutes ago by Aydın Atalar

Ykseköğretim Kurulu ( YÖK), öğrenci sayısındaki azalma, kontenjanlardaki artış ve bazı testlerdeki soruların gçlğ dikkate alınarak bu yılki sınavda 165 taban puanını yzde 20 ortalama net başarıya, 145 taban puanını da yzde 10 ortalama net başarıya eşleştiren bir dzenleme yapılmasına karar verdi. YÖK ...

Bulakbaşı Köyü - bulakbasi.com

www.oneriot.com - - ataürk ve ataturk aradım:
sonuç rezil..
said:
Have Media Overplayed Jackson Story?
NEW YORK Nearly two in three Americans said news organizations gave too much coverage to the sudden death of Michael Jackson in the days following his...
adweek.com

www.scoopler.com - atatürk aradım:
bu iyiydi, işini gayet yapıyor..
said:
1malaysia
Slamming phasing out of Jawi script & veils in Turkey after Ataturk. http://twurl.nl/7glnzd

www.goodsearch.com - atatürk aradım:
yahoo destekledi olduu için (hatta direk yahoo yani)
said:

Mustafa Kemal Atatürk - Wikipedia, the free encyclopedia
During his presidency, Atatürk embarked upon a program of political, economic, ... Main article: Military career of Mustafa Kemal Atatürk ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk

collecta.com - ataturk aradım:
türkçe desteği yok.. arama uzun sürüyo. scoopler gibi bişi sayılır onunla aynı sonuçları buldu.

www.chacha.com - ataturk aradım:
tr desteği yok, ama sonuçlar inanılmaz

said:

What is ataturk
Mustafa Kemal Ataturk [Ataturk](1881-1938) the founder of the Turkish Republic and its first President. ChaCha!
Mar 19 2009, 10:30am | in Definitions
Who was ataturk
Mustafa Kemal Atatürk was a Turkish army officer, revolutionary statesman, & founder & first President of the Republic of Turkey.
Jun 18 2009, 06:50pm | Asked 3 times | in Historic Figures
Who is Kemal Ataturk
Kemal Ataturk was the founder of the Turkish Republic and it's first president.
May 28 2009, 03:19pm | Asked 2 times | in Historic Figures
What did ataturk do in india
In March 1924, Ataturk abolished the caliphate which to him had become anomalous, w/in months Turkey worked toward modernization.
Apr 14 2009, 09:43am | in History
Who was Ataturk and what was his role in the creation of Turkey

en başarılı hatta tek başarılı chacha çıktı.. diğerleri beş para etmez direk..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...