Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

-13 yaş 2 kuzenime ölümü anlatmak zorundayım

Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

yılda 1 kez türkiyeye yanımıza gelen 2 yeğenim var ve hayatta pek az şeyi onlar kadar seviyorum. maalesef bu hafta türkiyeye gelmelerine 2 gün kala babaları (eniştemiz) kanserden vefat etti. kendilerine bu henüz söylenmemiş. yarın türkiyeye geliyorlar, gerçeği er geç öğrenmeleri lazım.

size bunu nasıl anlatmalıyız onlara? şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

13 yasındaki iki kardeşin ölümün ne olduğunu bilmediğini sanmiyorum.

sizin yapmaniz gereken, babalarinin öldüğünü oldukca net bi sekilde, süslemeden, karıştırmadan anlatmaniz. Olması gerektiğinden daha fazla bir tecrube haline getirmeyin. Dunyanın n dibnde olduklarını düşünmesinler, "ah zavallı yavruuuuum" teyzelerden uzak tutun.
Sosyal ağlarda paylaş

bizde babamın kanser olduğunu kardeşimden 2 yıl boyunca saklamıştık öldüğü sabah öğrenmişti herşeyi
2 gün boyunca sürekli ağladı ama sonradan düzeldi
yani diyeceğim şudur ki
babanız öldü! şeklinde değil biraz daha usturuplu bi şekilde söyle bırak ağlasınlar zırlasınlar parçalasınlar kendinilerini sonra mantıklı açıklamayı yap daha iyi olur
tecrübe ile sabittir.
Sosyal ağlarda paylaş

Cücenin son dediği çok önemli. Gerekirse sniper timi tutup çocukların 40 metre yarıçapında bi alana giren her teyzeyi indirtin ama yeter ki çocuklara yaklaşmasınlar.
Sade bir şekilde söylenmesi gerektiği de doğru ama ölümün gayet doğal birşey olduğunu filan açıklamak ta faydalı olabilir.
13 yaşındaki çocuk ölümün ne olduğunu bilir ayrıca. Tabii çocuktan çocuğa kavrayış değişir ama ne olduğunu kesinlikle biliyordur.
Bu arada başınız sağolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle dedikten sonra ben şimdi gidicem diyen çocuklar olabiliyor.
başınız sağolsun.
annelerinin birazcık kendini kasarak da olsa ağlamadan çocukları karşısına alması, sizin de aile bireyleri olarak annenin yanında durmanız gerekiyor. daha sonra önce ölümün doğal birşey olduğunu anlatarak başlayıp, babalarının ölümü ile bitirmeniz en doğrusu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

başınız sağolsun.

11 yaşında dedemi kaybetmiştim. tam sakinleşip ağlamam geçtiğinde kadının teki yanıma gelip
merak etme yavrum sende oraya gidiceksin karşılaşacaksınız demişti.
tekrar ağlamaya başlamıştım.

cücenin postu okuyunca hatırladım ben de
bu tarz mal insanlardan uzak durmaları en yararlı şey olacaktır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer bir durum askerde olmuşdu. Sabah içtimada babası vefat eden arkadaşı (tabi babasının öldüğünü bilmiyor) yanında bir çavuşla revire gönderiyorlar. Orda önce bir yere oturtup öyle anlatmışlar babasının vefat ettiğini, gerçekden takdir etmişdim.

Bence en güzeli önce kuzenine sarılıp diğer tarafdan lafı uzatmadan gerçeği söylemek uygun olur.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle basiniz sagolsun.
tam ergenlik cagina giriyorlar, dikkatli olmaniz lazim. alistira alistira söyleyin.
cocuk yerine koymayin kesinlikle. karsiniza cekin, olgun bi insanla konusuyormussunuz gibi konusun.
cocuk yerine koyarsaniz asil daha cok depresyona girerler.
ilk basta tabi öyle bi tepki vermeleri normal ama asil önemli olan bu konusmayi yaptiktan sonra cocuklarla bu konu hakkinda devamli konusmaniz, dertlesmeniz, onlarla ilgilenmeniz ki daha kolay atlatsinlar.
basit argümanlardan kacinin. yok cennete gitti hede hödö.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle başın sağolsun...
Benm dedem öldüğünd 10 yaşında falandım... Bi telefon geldi eve babam konustu konustu. Sonra telefonu kapadı. Annem abim ve bana dönüp babam ölmüş demişti. Sanırım 10 yaşında olduğum için durumun vehametini algılayamamıştım. Abim ve babamın ağladığını görünce bende ağlamıştım. Hatta babamın ağladığını gördüğüm ilk andı.
Ama tabii ki burda ölen kişi insanın öz babası olunca dhaa da vahim bi sonuç olucaktır çocuklar için. Bnce direk söyleyin anca daha sonra ölümün normal bişi olduğunu her canlının öleceğini açıklayın ve rahatlatmaya çalışın. Ama yine de bende doktordan da tavsiye almanız taraftarıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...