Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meditasyon - Spirituality

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Estel_Anorien said:

Osho hakkında hazırladığım bir tez'den osho'nun rolls royce'ları hakkında olan kısımdan bir alıntı. Osho'nun kendi sözleriyle:

İnsanların bir Rolls-Royce’a sahip olabilmek için, evrensel sevgi, aydınlanma, gerçeklik, ruhani gelişim gibi yüce değerlerden vazgeçerek hırslarına yenik düşebileceklerini göstermek için aynı modelden 99 adet Rolls Royce satın aldım çünkü insanlar beni her zaman için materyalist olmakla suçladılar. Dünyada o kadar aç ve evsiz varken aydınlanmış bir insanın yedi adet Rolls-Royce’u olduğu için beni kınıyorlardı. Şimdiyse 99 adet Rolls-Royce’a sahibim ve artık beni kınamıyorlar. Çünkü beni kınadıkları müddetçe daha çok Rolls-Royce alacağımın farkına vardılar. Ben ise sadece bilinçli olarak insanların içindeki kıskançlığa dokunarak onu ortaya çıkartacak durumlar yaratarak kendi içinizdekini size gösteriyorum.

bu mudur savunmasi?

dusundum de biraz; ben hic mantikli bir yanini bulamadim. Ne kiskanclik duydum ne de gipta ettim. Ama sonunda yine israf yine suursuz luks harcama.
Sosyal ağlarda paylaş

Giderim memleket evime, alırım elime çayımı, fırtına sırasında koyarım kafamı cama, dinlerim vuran dalgaların ve düşen yağmurun seslerinin harmanını. Öyle oturup bacaklarını abuk şekillere sokup elleri ile "aha sen böylesin" işareti yapanları hiç anlamam

evet lazım

Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

Ben de yeni başladım. Adı Zinh Kwu.

Sabahın ilk ışıkları ile beraber uyanıyorum.
Odada pencerenin konumu çok önemli. Güneye doğru bakması çok iyi olur. Böylece ışık direk vurmaz, ama en iç ısıtıcı ışıkları pencereyi yalar da geçer, tam bir görsel şölen.

Uykudan kalktığım için önce banyoya gidiyorum, elimi yüzümü ayaklarımı yıkıyorum. Sabah sabah ılık su o kaar güzel geliyor ki, bunu yaparken bazı sözlerle bu ılıklık şölenini daha da güzelleştiriyorum. Zinh Kwu sözleri: Ksinaton Ksilif, nasfer kwal. 3er kere söylüyorum bunları. Bir de enseme şöle suyu dokunduruyorum ki mmmfffhh nasıl da zinde hissediyorum.

Sonra tekrar odamdaki o pencerenin önüne geçiyorum. sabah sporu havası verilmiş şekilde Zinh Kwu hareketleri yapıyorum. Belden bükülüp dizlerimi tutuyorum, komple yere yatıpomurgamı esnetip hafif cenin duruşunda duruyorum, sonra ayaklarımı toplayıp oturuyorum falan. Zihn Kwu insanın beden ve zihin sağlığı açısından son derece yararlı.

ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

Ben de yeni başladım. Adı Zinh Kwu.

Sabahın ilk ışıkları ile beraber uyanıyorum.
Odada pencerenin konumu çok önemli. Güneye doğru bakması çok iyi olur. Böylece ışık direk vurmaz, ama en iç ısıtıcı ışıkları pencereyi yalar da geçer, tam bir görsel şölen.

Uykudan kalktığım için önce banyoya gidiyorum, elimi yüzümü ayaklarımı yıkıyorum. Sabah sabah ılık su o kaar güzel geliyor ki, bunu yaparken bazı sözlerle bu ılıklık şölenini daha da güzelleştiriyorum. Zinh Kwu sözleri: Ksinaton Ksilif, nasfer kwal. 3er kere söylüyorum bunları. Bir de enseme şöle suyu dokunduruyorum ki mmmfffhh nasıl da zinde hissediyorum.

Sonra tekrar odamdaki o pencerenin önüne geçiyorum. sabah sporu havası verilmiş şekilde Zinh Kwu hareketleri yapıyorum. Belden bükülüp dizlerimi tutuyorum, komple yere yatıpomurgamı esnetip hafif cenin duruşunda duruyorum, sonra ayaklarımı toplayıp oturuyorum falan. Zihn Kwu insanın beden ve zihin sağlığı açısından son derece yararlı.

utku sen abdest alıp namaz kılıyosun benden söylemesi:D
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara cevahir avm'de açılmıştı bi dükkan bedava ilk yoga yapılıyordu bir adam vardı. 3 arkadaş girdik, karşımızda bir kadının resmi vardı alnında kırmızı noktalı. Neyse derin nefes alıyoruz içimden kopmak geldi ve koptumda. Adam "tamam beyler size ihtiyacımız yok" dediği zaman bile kopuyordum. İşin garibi arkadaşlarım gülmüyordu garip hissettim kendimi.

O gün bu gündür nefret ediyorum şu saçmalıklardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

Meditasyon bir yaşam biçimidir. Zihnin kargaşalarını geride bırakarak öze ve benliğe yönelik yapılan bir çalışmadır. Bireyin farkındalığının artmasına ve hayatın her saniyesinden daha fazla keyif almasına yol açar. Beyni temizlediği gibi her gün beynimize yığılan binlerce çöpten de kurtarır.

Velasıl-ı kelam faidelidir meditasyon.

4 yıldır meditasyon yapıyorum. Çok daha huzurlu ve mis gibi bir insan oldum.

Zen budizmine başlamak isteyen arkadaşlara da Osho'yu öneririm.

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Estel_Anorien said:

Osho hakkında hazırladığım bir tez'den osho'nun rolls royce'ları hakkında olan kısımdan bir alıntı. Osho'nun kendi sözleriyle:

İnsanların bir Rolls-Royce’a sahip olabilmek için, evrensel sevgi, aydınlanma, gerçeklik, ruhani gelişim gibi yüce değerlerden vazgeçerek hırslarına yenik düşebileceklerini göstermek için aynı modelden 99 adet Rolls Royce satın aldım çünkü insanlar beni her zaman için materyalist olmakla suçladılar. Dünyada o kadar aç ve evsiz varken aydınlanmış bir insanın yedi adet Rolls-Royce’u olduğu için beni kınıyorlardı. Şimdiyse 99 adet Rolls-Royce’a sahibim ve artık beni kınamıyorlar. Çünkü beni kınadıkları müddetçe daha çok Rolls-Royce alacağımın farkına vardılar. Ben ise sadece bilinçli olarak insanların içindeki kıskançlığa dokunarak onu ortaya çıkartacak durumlar yaratarak kendi içinizdekini size gösteriyorum.

Rolls-Royce’larla bildiğin bütün dünyayla dalga geçti adam. Bu sözleri kimse okumuyor. Adamın kendi ağzından. 99 arabası olduğunu duyan kaçıyor. Haşmet Babaoğlu bile belden aşağı çalışmıştır bu Rolls-Royce muhabbetini kullanarak. Gelde insanlara aydınlatmakla modern insanı anlat gibide Osho'yu yerin dibine sokarak bir nevi kendini yüceltmiştir.

Bu konuda eleştiren çoktur. Ama araştırıp bu kadar derin konuşan aşmış bir adamın vardır bir bildiği birde kendi ağzından duyayım nedir bu olay demezler.

Aslında Rolls Royce'larından çok Osho'nun bilgeliğini kıskanıyorlar. Hele şu köşe yazarları ah ahh her eleştirdiklerinde ve hep bilmeden böyle atıp tuttuklarında ne kadar ezik olduklarından başka birşey göremiyorum.

Ne Osho'yu ne Buddha'yı ne Bodhidharma'yı nede diğer aydınlanmış insanları kaldıramadı insanevladı. Bazı çok şnaslı insanlar iyi ders çıkardılar. Ama politikacılar, dindarlar, köşe yazarları, eleştirmenler vs hepsi saldırdılar.

Normaldir hala dünyayı politikacılar yönetiyor. Kimse Osho'yu dinlemez kolay kolay politikacıların peşinden gitmeye devam :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben okuduğum kadarıyla osho denen arkadaşın fıs birisi olduğunu anladım. yani dünyadaki fakirlerle 99 pahalı araba arasında kurduğu alaka saçmalığın dik alası gibi geldi bana.

insanlar onu eleştirdikçe daha çok para harcıyor arabaya ve ne oluyor? dünyada fakirler mi azalıyor, yardım ettiği fakirlerin sayısı mı artıyor? nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...