Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Başlıycaklar için Oblivion Rehberi


tunch

Öne çıkan mesajlar

Merhaba sevgili pati dostlarım.

Efendim , başlığın da anlattığı üzere , oblivion adlı güzide oyuna geç de olsa başlama niyetindeyim. Ancak bildiğim kadarıyla bir dolu mod ve content var bu oyun için ; ve elbette başlarken bilinmesi yararlı birçok nokta.

Oyunun tecrübelilerinden , bilenlerinden ; başlamadan önce bu bilgileri alabileceğimiz bir başlık olsa fena mı olurdu dedim ve bu başlığı açma ihtiyacı duydum. Çok fazla spoiler vermeden , oyun için muhabbeti topic dışı tutarak bu bilgileri paylaşırsanız , hem bana hem de ben harici (varsa hala) oblivion'a başlama şevki duyanlara yardımcı olur.

Şimdiden teşekkürler.

(kibar istemci mode : off)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3-5 bişeyler söyleyeyim bari Game Tip tadında. ancak yazdıklarımı daha önce elder scrolls oyunu oynamadığını varsayarak yazıyorum;

Oyunda pure mage olmak gibi bişey olamıyor, mutlaka melee bir yetenek sahibi olmak gerek. büyüler destek sağlıyor sadece.

level atlarken dikkat etmen gereken bir husus var. primary skillerinden 10 kere level atladığında (1 primary skillini 10 kere arttırmakta olur, tüm primarylerine 1'er 2'şer arttırarakta olur. toplamda 10'u bulması gerek) karakterin level atlıyor ve senden 3 tane statine puan vermeni istiyor. burda dikkat etmen gereken şey şu; her skill bi stat'e bağlı. mesela acrobatics skilli dextery'e, Blunt Weapon Strength'e, alchemy intelligence'e vb. atıyorum level atlarken 6 level alchemy geliştirdin 4 level acrobatics geliştirdin. level atladığında stat dağıtırken intelligence'e muhtemelen +5 bonus gelecektir, dextery'e de +3 ya da 4 gelecektir. (bunun neye göre hesaplandığını tam bilmiyorum) onun için sana lazım olan stat neyse, level'ını o stat'in bağlı olduğu bir skille göre kas.


alchemy, para kasmak için güzel bir yol. kasmasıda kolay ayrıca. dünya üzerinde birçok çiftlik var ordaki elmaları armutları vs. toplayabiliyorsun. onları toplayıp Fatigue Potion yapıp satarak güzel para elde edebilirsin. başlarda kalitesiz olduğu için ucuz oluyorlar ama skillin geliştikçe daha iyi oluyor ve daha pahalıya gidiyor.

aklıma ilk gelenler bunlar. bide son olarak, oynamadıysan oblivion'dan önce Morrowind'i oyna derim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oblivionda en az bir adet melee skillde almak üzere bütün charlarla oyunda çok zorlanmadan ilerlersin diye düşünüyorum.
Modlar konusuna gelirsek; bir ton mod var piyasada. Benim önerim oyunu oynaman ve eksiklikleri kendin görmendir. Uç bir örnek vericek olursak, bendeki bir mod bütün şehirlere gizli giriş yolları ekliyor mesela. Bu mod pratikte katil, outlaw vs. tadında oynamayan insanların asla işine yaramayacak bir olay. Bunun gibi birçok sadece oyun şekline özel modlar var. Böyle şeyleri sana başkasının önermesi mantıklı değil. Deneyip ne eksik bakman lazım. Bunların yanında bazı hoş genel modlar var. Mesela şehirler arası yollara tüccarlar, gazete dağıtan çocuklar, yürüyüş yapan tipler gibi birçok şey ekleyen modlar var. Veya en basidinden barlarda kavga çıkabilmesini sağlayan modlar var. Oyunu en başta yüzlerce quest, eşya moduyla şişirmeden önce bu tip atmosferi arttırmaya yönelik mantığı basit modları incelemeni tavsiye edebilirim. İhtiyaç duydukça tabi. Atmosfer istediğin kıvama gelince görevler, ırklar vs. indirmeye abanırsın xD
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önce şu mesajımı bir atayımda, daha sonra ayrıntıya girerim...


Direkt tavsiye sıram ile şu an kullandığım ve tavsiye ettiğim moblar;

Quest Award Levelling (Malum oyundaki en iyi itemlar görevlerle alınıyor ve eğer düşük lvl da alırsa ilerde çöp oluyorlar. Bu eklenti onların lvl'ını senin lvl'ına göre düzenli olarak geliştiriyor)

Main Quest Delayer (Oyuna Morrowind gibi bir gemide başlarsın. Oblivion kapıları daha açılmamış, İmparator suikaste kurban gitmemiştir. Imperial City de tutuklanırsan main Q başlar.)

VA_UniqueKatana (Oyuna Warriors guildde bulabileceğin çok ama çok güzel tasarlanmış katanalar ekler. DMG fln larak abartı yada çok iyi değiller ama sadece tasarımları için elimden düşürmüyorum.)

Francesco's Leveled Creatures (Olmazsa olmaz bir mod. lvl 20 de bütün haydutların en iyi kalite zırhlarla gezmesini yada dünyayı kurtarmış adamken hala goblinlerde zorlanmanı engeller)

Edit: bak Bone güzel anlatmış, şu hadiseyi engelliyor;

Bone said:

- level scaling. nereye gidersek gidelim oyun aynı zorlukta oluyor. rpg'lerdeki "oyunu daha çok keşfet, detaylara in, ilerliyen bölümlerde daha çok rahat oynarsın" hadisesi kalkmıştı level scaling ile. sen level atladıkça hırsızların da level atlaması, bölgedeki yaratıkların değişmesi felan oyunun atmosferini de azaltıyordu. ayrıca level atlamaya anti-teşvik oluyordu. arena'yı lvl 1 iken bitirebilmek ayrı bir olay.


Crowded Roads (yollara seyahet eden insanlar ekliyor. Tüm atmosferi değiştiren ufak ama inanılmaz birşey)

Cape and Cloaks (Pelerin vs ekler oyuna. Bence gayet hoş)

House Map Markers (Haritaya evlerini işaretliyor hızlı seyahat için, bence oldukça faydalı)


Edit 2: Bu saydıklarım dahil bütün modlar için...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
2 basarısız girişimden sonra 2 sene sonra tekrar basladım,SI ek paketinide yükledim,Francesco's nin 3-4 modu vardı onları yükledim sanırım 1 tanesi SI ile uyumsuz yada win 7 de kaynaklı bir sorun yüzünden oyuna girdikten 2 dakka sonra hata veriyor.
Sorularıma geciyim hemen:

-Knight olarak thief guilde girdim biraz saçma olu galiba:),bu lockpickinga olayında para varmı,cok zor kasılıyor birde skillim avarage de su an ama avarage ıken kapı-sandıkları bile acamıyorum,15-20 tane kırıp anca 1 tane aciliyor,bu skilli hızlı kasabilecegim bi yer varmı?

-Factionlarin yararı-zararı nedir?Ölen kralin oglunu kurtardım temple a yerlestirdim :) sonra blade of hedehödü factiona davet etti eleman olur dedim dandik bi katana verdi o kadar gorev falam hicbise yok

-Main quest ile yan questleri nasıl ayırt ediyoruz 50 tane q var su an hangisi main hangisi yan quest nasıl anlıyoruz?

-Bu oblivion gatelerden kac tane var totalde,2 tanesini bulup kapattım,hepsini kapatınca main q yu tamamlamıs mı oluyoruz?

Evet şimdilik bu kadar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla main questler direk senaryoyla alakalıdır kendin ayırt edebilmelisin onları

Lockpick konusunda basitçe hile yap çok zorlanıyosan. save/load :D

Ha illa ben kendim iyi oynamak istiyorum diyosan kas lockpick'e mutlaka çünkü özellikle geceleri girip bulduğum tüm dükkanları evleri vs. soyarak sonra da onları satarak baya sağlam para kazanıyodum ben :)

Oblivion gate'ler başlarda çok az var, ana hikayede ilerledikçe daha fazla açılıyor. Şahsen oyundaki side questlerin main wueste göre çok daha doyurucu olduğunu düşünüyorum, bu yüzden sana tavsiem önce 50-60 saat guild görevleri ve diğer side questleri tamamla sonra main questi yap. Çünkü main questte ilerledikçe daha fazla obliviongate açlır etrafta ve side quest için yolculuk falan yaparken zırt pırt kapılarla uğraşırsın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

birde bu lockpickleri kim satiyor?


thief guildine üye elemanlar vardı onlar satıyor. tabi yerlerini bilmen gerekiyor.

geceleri milletin evine girip soyup soğana çevirebilirsin. gümüş eşyları almayı unutma. Ayrıca çalıntı eşyaları lockpickleri satın alabilceğin adama satman gerekiyor. bu adamları nasıl buluyorsun aklımda değil.

Tavsiyem assassin görevlerini yapman. thief görevlerini sonrada yapabilirsin. Baya güzel görevler vardı. Oblivion kapılarıyla uğraşmasanda olur. Guild görevleride yeteri kadar zaman alıyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...