Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başarılı Liseliye Erken Mezuniyet Şansı

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

link

Ortaöğretim Yönetmeliği'nde yapılması öngörülen değişiklikle, "erken mezuniyet" gerçekleştirilecek. Bundan yararlanmak için öğrencinin ortaöğretimin 9,10 ve 11. sınıf derslerinin tamamının ortalamasının en az 85 olması öngörüldü.

Böyle bir başarıyı elde eden öğrencinin, istemesi halinde bir üst sınıfı yani 12. sınıfı okumak yerine, 11. sınıf sonunda 12. sınıfın sınavlarına girip başarılı olması halinde erken mezuniyet hakkı elde edecek. Bunun için öğrencinin Haziran ve Eylül aylarında toplam 12 dersten sınav a girip başarılı olması gerekiyor.Böylece, öğrenci 4 yıl yerine 3 yılda mezun edilecek ve kendisine lise bitirme diploması verilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

e üniversite sınavına girme hakkı verilecek mi bunlara ?
kredili sistem gibi saçma birşey vardı zamanında, ablam 2 senede bitirmişti liseyi, son dönemine sadece 1 dersi kalmıştı, ki not ortalaması 2.5 falandı ablamın o kadar salak bir sistemdi.

şimdi yine not için kayırmalar başlicak, insanlar erken mezun olsun diye hocalar notları yukarı çekecek...

nimet çubukçuya alkış istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Yazık olmuş çocuklara.Bazı anne babalar psikopata bağlayıp çocuların lise hayatlarını berbat edecek şimdi.

hakkaten böle manyak anne babalar var, yazık olcak çocuklara.

ayrıca saçma yani 12. sınıfı bitirmek için 12 tane sınava girmek yetiyosa biz 12. sınıfı boşuna okuduk o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok garip.

Şimdi bu başarılı çocuklar türevi integrali temmuzda özel dersle anlayıp yaz sonu liseyi mi bitirecekler, e sonra össye ne zaman girecekler? Lise sonu okumak yerine 1 sene liseye gitmeden sadece dersaneye mi gitcekler? O zaman pek bir kârı olmuyor :D

Çok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

evette bu sene 12. sınıf olan biri olarak söylüyorum. sayısaldan giren biri hayatta veremez bu sınavları şu anki müfredat düzeyiyle.
eşit ağırlıklar 3 senede bitirir büyük ihtimalle bi tek matematik türev-integral öğrenmeleri gerekir. ama sayısallar, organik kimya, türev integral, fotoelektrik dalga gibi konuları nasıl öğrenicek 11. sınıfta? ve ortalamayı 85 in üstünde tutarak. anca adam kayırmaya yarar bu sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

EA olduğum için yukardaki mesajımda yazamadım fen2 konularını :D

Kesinlikle olacak bişey değil bu arkadaşım, dedğim gibi olsa bile sene kazancı diye bir şey söz konusu değil; sadece liseye gitmeden össye hazırlanma şansı var ki zaten 12.sınıfta son yapılan esnekliklerle birlikte 2.dönem sınav günleri hariç gidilmese de problem olmuyor :D

Bırak allasen
Sosyal ağlarda paylaş

aslında inanılmaz hırslı tipler oluo lisede onlar için ii bişi gibi gözüküo. Okula gitmeden öss'ye hazırlanmak cidden çok daha rahat bi olay sonuçta ve onlarda 1 yıllarını okula gitmeden hazırlanmış olacaklar ama yine de bi sayısal öğrencisi için cidden çok zor bişi bu. Çok az çalışarak tüm tm öğrencileri bunu yapabilir ama bi sayısal öğrencisi cidden nası organik kimya, integral, türev, dalgalar vs. anlayacak merak edilesi doğrusu.

Ayrıca pek çok lisede şöle bi durum gerçekleşicek büyük ihtimalle;
hocalar öğrencilere yazın bizden özel ders alın sizi eylülde direk geçirelim diyecekler. Yazın integral türev öğrenmeden sınavlardan geçmek zor olmayacaktır pek çok kişi için =)
Sosyal ağlarda paylaş

oldu olcak üstten ders almada gelsin abi bu sene üstten fizik4ü aldım onun hocası kekmiş falan desinler fasasfaa

sayısal okuyup 3. senenin sonunda 12 sınavı verip geçmek imkansız gibi duruyor. birde böyle bitirenlerin aobpleri hangi seneye göre hesaplanacak.
yani über psikopatlık yapıp 3. senenin sonunda liseyi bitirip 1sene yata yata össye hazırlanmak iyi olabilir tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok hatalı. Her şeyden önce eğitimde belli bir kalite seviyesini standart yapmadıkça bunu uygulamak büyük hata. En basidinden bir İstanbul Erkek Lisesi'yle, Galatasaray Lisesi'yle, Robert Kolejle tutup da Şuayip Fıstıklıbaklavagillerden İlköğretim Okulu'nu bir tutmak, ortalamayı eşit kabul etmek hata.

İkinci olarak iyice yarış atı olacak öğrenciler, aile baskısı artacak, dershane primleri artacak, bir sürü iş.

Çok büyük hata. Hadi bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...