Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pokerin bir cesidi

Marveloth

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar internetimden kaynakli sacma bi sorun yüzünden google da arastirma yapamiyorum. Pati aramayi da kullandim ama pek bi sonuca ulasamadim.

Ben taa kücükken bir amca bana poker ögretmisti ve ben pokeri hep böyle tek cesidi var bilirdim uzun yillar. Simdi benim bildigim stillin adini türünü nedir ne degildir, agir poker türümüdür elitmidir bilmek istiyorum.

Ismini bilmedigim icin kurallariyla aciklamaya calisicam

Oyun acilirken dagitici para koyar,
5 kart ilk elde kapali olarak he royuncuya dagitilir,
Oyunu acabilmek icin min cift AA yada cift KK gerekir.
Oyunu acan kisi para sürer ve herkese kart degistirme sirasi taninir.
Ardindan Arttirmalar yapilir eli en büyük olan kazanir.

Ben pokerin hangi türünü biliyorum? ve bu tür sevilen begenilen saygi gören bitanesimi =)

Acil bilgilendirmeleriniz icin simdiden tesekkürler

dipnot: Topic i nereye acacagimi bilemedim cok düsündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Pokerin birden fazla çeşidi var esasında. Tam olarak kurallarını hatırlamasam da bikaç sene evvel yazın böyle bir oyun öğretmişlerdi tatilde arkadaşlar. Yalnız pokerin bir çeşidi olarak değil yeni bir oyun olarak öğretmişlerdi, ismini ben de hatırlayamadım.

Ama uğraşmayın bunlarla, Poker dediğiniz Texas Hold'emdir işte, diğer poker türlerini de bu anlattığını da boşverin gitsin :P
Sosyal ağlarda paylaş

türk değil daha çok batakhane pokeri. bu oyunda potu koyan ve pot miktarı belli olmadığı için ilk elden civcivleri ürkütmesin parası olan diye uygulanan bir kural.

sadece aa kk değil herhangi bir el de açar, yani karedir, floştur.

olay ne burda şimdi? adam diyelim ki açarım var dedi başlattı oyunu, 1 tane de kağıt aldı ve floş açtı. o masada kavga çıkar tahmin edebileceğin gibi. potu koyanın elini baya bir belli ediyor anladığın üzere bu kural.
Sosyal ağlarda paylaş

Marveloth said:

Oyunu acabilmek icin min cift AA yada cift KK gerekir.

Hay allahim ya, en düsük seriden bahsediyorum diyorum burda...

En az AA yada KK olmazsa acamazsin.

QQ yada JJ acamaz ki nereye aciyo.

edit: Tek kart istemesi flosh habericisi olmaz o binde bir ihtimal bi durum, aksine cift cift beklettigini ele verir bence neyse. Bide still in adini ögrenebilsem tam olucakti. 'Türk filmlerinde ve maverick te sikca rastlanan poker türü' pek uzun oldu
Sosyal ağlarda paylaş

Bu normal kapalı poker dediğimiz poker işte...
Pokerin ilk türü budur,öbürleri sonradan türemiştir,çünkü bu oyun daha garantidir,texas hold em gibi uçurmaz adamı 1-2 elde,bu yüzden hani turnuva veya film değil de,ciddi meblağlarda oynayan insanlar bu tarzı oynar,ilk öğretilen tarz "asıl poker" budur zaten...
Kapalı poker yani..
Mesela Maverick'te de bu oynanıyor ve evet AA veya KK gerekir en az kart büyüklüğü olarak oyunu açmak için..
Bu yüzden oyunu kimse açmaz en son kişi açar ise oldukça avantajlıdır çünkü bilir ki AA veya KK den daha değerli bir kart yok ellerinde...
(Gerçi her türlü sıraya veya flush'e gitme ihtimalleri unutulmamalıdır)...
Yani Türk pokeri olduğunu sanmıyorum,yurtdışında da biliniyor çünkü ilk poker budur yani,öbürleri daha riskli heyecanlı olsun,turnuvası olsun diye üretilmiş daha riskli versiyonlardır diye biliyorum..
Kartın değeri önemli burada,yukarıda bahsi geçmiş 2 tane çiftte oyunu açabilir yani..77-88 açar oyunu...En az AA KK per olmalı kart değeri...
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:
çünkü bu oyun daha garantidir,texas hold em gibi uçurmaz adamı 1-2 elde

Oynayan adamlara bağlı bu. Yani ortada 5 community, 2 hole card varken, max. olası en iyi el belliyken blöfleri ve karşındakinin elini tahmin etmek, 5 tane hole card varken belirsizlik içinde tahmin etmekten daha mı zor? Yoksa birileri Türk'lere Holdem'i "devamlı agresif oynıycan abi kesin kazanırsın" diye öğrettiği için mi böyle sanılıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...