Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ickiye yasakladilar tam oldu!

Mille

Öne çıkan mesajlar

neyi anlamak istemediğinizi anlamadım. alkol siz kabul edin ve ya etmeyin insanların bir kısmında/çoğunluğunda her neyse dengesiz davranışlara neden oluyor. bu davranınşların çoğuda en masumu kavga, hır gür çıkarmak gibi asayişi ilgilendiren sorunlara sebep oluyor.

bu sebeple içilmesine izin verilen alanlar kısıtlanmış durumda. budur yani olay.

kimin umrunda sizin efendi gibi içmeniz? olay efendi gibi içemeyenler zaten.

yüzdelere gelince, onlar da tartışılır tabii; ama ben göreceğimi gördüm. çeşit çeşit memlekette hükümet kurumları toplum güvenliği açısından alkolü mercek altına almış. demek ki sorun olarak görülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

boşa kürek çekiyorsunuz, boşa tartışıyorsunuz.

sg-1 said:
Sonuç olarak, böyle bir yasağın sınırlarının iyi belirlenmesi, amacının tam olarak ortaya konması (piknik dönüşü trafik kazalarını engellemek gibi saçmasapan bir nedenden dolayı olmamalı) gereklidir.
Şu haliyle her türlü yorum ve eleştiriye açık olup, savunanı da eleştireni de haklıdır.
Yani şu topiğe bakıyorum, savunan tarafının da argümanları güçlü, eleştiren tarafının da.

Bir yasa çıkacaksa böyle bir muallaklık olmamalı.

Tartışmanız gereken şey "yasak olmalı mı olmamalı mı" değil, "olacaksa nasıl olmalı, olmayacaksa nasıl olmalı"dır

ve ayrıca ikiyüzlülük hala devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

avusturyada serbest.
insanlar park ve bahçelerde içiyolar.
metrolarda da bi sürü homeless var, ellerinde içkiler.
ama kimseye zarar vermiyolar.
köpek gibi zengin zaten hepsi. devlet tonla para veriyo bunlara. tembel oldukları için çalışmıyolar, içki de ucuz, içip içip sızıyolar orda burda.
Sosyal ağlarda paylaş

hırgürün kavganın asayişin bozulmasının nedeninin alkol olmadığını biraz anlıyabilirdin belki beni anlamış olsan.

alkolün suça teşvik eden bir etken oldugundan yasaklandığı az yer vardır
kuzey amerikadaki son 25 yıldaki ilk alkol kısıtlaması 96 yılında kaliforniyadaki valiliğin işletmesindeki plajlarda likör diye tabir edilen yüksek alkollü içkilerin yasaklanmasıydı,nedenide artan alkollü araç kullanma vakalarıydı.

toplum sağlığı vb nedenlerden alkol kullanımı kısıtlanabilir
olay alkolü kısıtlamanın asayişin korunması üzerinde iyi bir etkisi olacağını savunmak saçmadan öte götten sallama bir argümanı bu kadar benimseyebilmenize üzülmem

amerika birleşik devletlerinin(ki alkol sınırlandırmasının en katı örenkelerinin görüldüğü bato ülkesidir) alkol sınırlandırma ve yasaklarının en katı olduğu eyaleti kansastır
1995 den beri azalmaya başladığı halde dryzone denilen,alkol satışı yapan mekanların olmadığı cok sayıda bölgeye sahiptir,alkollü içkiler amerikan yasaklarına göre 3'e ayrılarak inceleniyor, bira,şarap ve damıtılmış içkiler.
kansasta şişe ve kutudan içmediğin sürece bira ve şarabı bardağa koyup içmek serbest.
bakın saat sınırlandırması var,bazı mahallelerde sınırlandırma var,viski-votka vb yüksek alkollü içkilerin sınırlandırılması var,bazı yerlerde sokakta sarhoş olma yasağı var fln fln
ama abd'de hiçbir şehirde "şehrin tümünde alkol yasak hadi yallah" diye bir yaklaşıma girmemiş ve bölgedeki insanların kaygı ve isteklerine göre hareket etmiştir.zor olanı budur,ama doğrusuda budur.
Sosyal ağlarda paylaş

çok basit abi yapılması gereken
mesire yerlerinde belli bir saat sonrası serbest olur.
söz konusu bölgede şikayet olursa 2-3 polis ekibi yerleştirirsin.
bu mesire yeri-parklar bahçeşeler heryerden kolay ulaşılabilinecekse,o zaman şöyle bir pozitif sonuç ortaya çıkar,alkol alıcak sapıtıcak dyie düşündüğün herkez gözünün önünde içmiş olur.

yok hala sorun varsa kişi başına bir kerede satılan alkolü birşekilde limitlersin.
bazı migroslarda kredi kartıyla belli bir ücretten daha fazlaya denk gelicek tekel ürününü bir kerede satmıyorlar,onun gibi göstermelikte olsa bir uygulama geçir.

o zaman ne yapmış olursunatamam yine kısıtlanan bir özgürlük var lakin MANTIK çerceveleri içersinde.

gerçi suçun ve asayişin bozulmasının sokaktaki alkol tüketiminden kaynaklandığını sanan arkadaşların mantıktan çok anlıyacağını sanmıyorum ama napalım,dünya böyle.

bundan önce dediğim gibi suçun ALKOLSEL nedeni diye birşey yoktur,olamazda,saçmalık.
sizin ananıza bacınıza laf atan çikimpolar orda bira içmezlerse bu sefer ellerinde soda olur,ama yinede orda laf yiyecektir bacınız çünkü "piyasa" yapmaya çıkacak herif.

hiç geçemediğiniz o parktaki gençler bira içmeyi bırakınca yine geçemyeceksiniz ordan,çünkü bir kere o heriflerin tehlikeli olduğunu anlamışsınız,alkolsüz olsalarda tehlikeli olucaklar.

suçun nedeni çevreden kaynaklanır,kişiden,aileden
aşırı göç ve varoşlaşma suçu tetikler
şehrin dengesiz metropolitleşmesi ( armutlu-etiler / şirinevler-ataköy gibi) suçu tetikler
eğitim ve spora yönlendirilmeyen gençler suçu tetikler
aile otoritesinin kötü niyetli yahut hiç olmamamsı çocukları suça iter
yoksulluk insanı suça iter

ama alkolun insanı suça ittiği argümanı gerçekten çok çok uzak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bar, lokantada falan için diyorlar sonra da kamu alanı vs., kardeşim orası da kamu alanı. Ha sorun sizin görmediğiniz yerde içki içilmesiyse bilelim.

Daha hala açık alanda, piknik yerinde içki içilmesi neden yasak olsun anlamadım. Çünkü yasak için çok doğrudan bir sebep olması lazım. Eğer biri içkiden hoşlanmayan insanların olduğu ortamda içer de taşkınlık yaparsa bu o insanların hoşuna gitmez. Bu mu sebep?

Vali trafik kazası oluyor piknik dönüşü diye piknik alanında içki içmeyi yasaklamış. Ne sakat mantık, koy iki çevirme bakalım işe yarıyor mu yaramıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

varoşları kontrol altında tutmak için insan gibi yaşayanların özgürlüklerini kısıtlamak inanılmaz mantıklı evet. beyin sahibi olmayan, sadece günah diye içmeyip eğer bir gün içerse de zaten günaha girdik battı balık yan gider diye katil tecavüzcü hırsız olan insan müsveddelerini kontrol altında tutmak için geri kalanı da kısıtlayın.

sonra gelin bir de siz elitist heriflersiniz, onlar da vatandaşımız, halka nasıl yukardan bakarsınız.

riyakarlık denizinde boy veriyorsunuz, nasıl su? gelelim mi? (:D :)-D

edit: imla hatası (:D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bundan önce dediğim gibi suçun ALKOLSEL nedeni diye birşey yoktur,olamazda,saçmalık.

evet tabi insanlar ne kadar alkol alırlarsa alsınlar hep aynılar. sarhoşluk diye bir şey yok zaten. tüm insanlık tarihinin köküne sıktın be abicim.

normalde yapmayacakları şeyleri alkol alıp sarhoş olunca yapabiliyorlar insanlar. bunu bilmek için süper zeki olmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim
adam kapkaç yapıyorsa
hırsızlık yapıyorsa
araba çalıyorsa
kız arkadaşının başını kesiyorsa
yan köye gidip 44 kişiyi 4-1'le tarıyorsa
sence adam "lan kafam ne güzel oldu dur birini keseyim" dediğindenmidir?
bunu anlamak için süper zeka olmaya gerek yok.
hayır bizim suçla olan bir sorunumuz varmı? var
ama bu sorunun arkasında alkolün yattığını savunuyorsan cidden bidaha düşün derim

adam alkollüdür,yan bakarsın dayak yersin
ama o adamdan büyük ihtimal alkollü olmadığındada yan baktığında dayak yiyeceksin.
hayır o adam sokaktada içmek zorunda değil
barda içmiş evine gidiyordur,çorbacıya kahvehaneye gidiyordur
o zaman barlarıdamı kapatalım.
bence senin insanlık tarihine bakışın yanlış

edit : imla ve gereksiz sert olmuş birbirimizi kırmasyalım.
Sosyal ağlarda paylaş

haftanın en az 3 günü alkol alan birisi olarak size şunu söylüyorum
21. yy dayız ne cahilk insanlar var ya.
ben hem destekliyorum hem desteklemiyom kararsızım
2 kere dayak yedim bu 2 3 bira içip kendini bilmeyen adamlar yüzünden antalyada gece gece.
düşününce bende temiz rahat bi hava alayım oturayım kafamı dinleyim deniz kenarında bi parkta 3 4 biramı içeyim diycem bende içemiycem bu sefer.
ama işte gel görki düşününce ha oturur evimde de içeyim yeterki şu pezevenklerden kurtulayım diyosun ve destekliyosun benim düşüncem böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:
amerikanın müslümanlar camiiden çıkıp o gazla intihar bombacısı oluyorlar, almayalım ülkeye müslümanları paranoyasından farkı yok şu dediklerinin.

of of örneklere gel. cami bir alan, binaya girince piskopata baglamıyor insanlar. allah diye cıkıp insan öldürmüyor. orda imam hoca şeyh kim ne varsa onun etkisi önemli. şu verdiğin örnek sayesinde sanki biz cam şişeyle gezmek yasaklansın istiyoruz. CAMİLERE SAPIK İMAMLAR GİRMESİN İSTİYORUZ. anlasanız bi kafamı kesicem. sarhoş olmadan hemde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...