Khelben Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Ben yanlış biliyorsam düzeltin ama, bazı hallerde namaz kılmak zorunlu değildir diye biliyorum. İllaki kılacaksa kişi, bir camiye gitmelidir. Ekstradan bir yol süresi çıkar madem ona vakit ayırabiliyor. Zaten hastahaneden ayrılamayacak kadar kötü durumda bir hastanın yanındaysa namaz kılmasa da olur? Daha sonra kılar? İslam esnek bir din değil mi arkadaşım? Baskı yok demiyor musunuz hep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Allah (c.c.) namazını, ibadetini yapanın dualarını kabul etsin. Kılmayanlara da hoşgörüyle bakılmasını sağlasın. hepinizi seviyorum. Sosyal bir gerçek, biz hristiyan değiliz, ama ibadetlerimiz müslümanca, durmadan tokat yiyip öteki yanağımızı dönmemiz hristiyan işi. birde bunu anlarsam araf garanti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Benim anlamadığım, eğer her "sosyal" kuruma; - Adliyelere, hastahanelere, okullara, otellere, devlet dairelerine, bir mescit koyarsan, camilere kim neden gidecek? Hani benim de mesleğim mimarlık, hacim-mekan-fonksyon ilişkisi nedir ne değildir anlarım bilirim. Eğer cami dediğimiz yer bir ibadethane ise, mescit dediğimiz yer de bir ibadethane ise, her hacme her mekana bir mescit ekleyerek camiyi işlevsiz hale getirirsiniz. Ki cami dediğimiz şey de türkiyede, aşağı yukarı her noktada "stereo ezan sesi" yaratacak kadar çoğul durumda. Ha tabii amaç, bu "sosyal kurumlar" da, bir mekan yaratıp, bu mekana giren çıkana göre kimin daha "müslüman" olduğunu "filtrelemek" ise, orası ayrı. Saygı gibi şeyler beklemesin kimse benden bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Hastaneler ibadet yeri değildir neyin savaşını veriyosunuz ki? Eğer bir insan ibadetini yapmak istiyorsa gider camiye en güzel şekilde gerçekleştirir. Kaldı ki adam orada bir insana yardımcı oluyorsa namazını aksatsa da pek bir şey eksilmez o adamdan. İslam dininde hastalar, seyir halinde bulunanlar... vs. yani namaz kılmak için imkanları elverişli olmayan kişiler namaz kılmak zorunda değildir. Şimdi o amca temizliğin esas olduğu bir kurumda bu ihtiyaçlarını gidermeye çalışırsa bu o tuvaleti kullanacak diğer insanlara ayıp olmaz mı? İslam hoşgörü dini değil mi? Kendisini uyaran bir insana kalkıp bu şekilde çemkiren, karşısındakini incitmekten çekinmeyen bir insanın namazı kabul mü olurmuş? Buyse bizim burada Migros'un kasasında kuyruk oluşuyor şimdi kalkıp mescit mi açtıralım? Hayır anlamadım ki o amca kalkıp bana 'evladım işin yoksa ben gelene kadar hastamın yanında durur musun camiye gidip gelecem' dese ben seve seve dururum nedir yani hiç mi yolu yordamı yokta hastanede işini görüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mescitlerin hastanelere veya buna benzer public hizmet binalarına kurulmalarının bir zorunluluğu yokki. Çok saçma tartışmalar olmuş. Diş perilerine tapanlar oda istemiş lol :P Gelen talepler üzerine bir oda ayrılmıştır bunun için açılmıştır oraya mescit. Mecburiyet yokki bunda vatan devlet elden gidiyo diyen gerillalar türemiş. Ha tuvalette ayak yıkayan adam zaten okuzdur. Hele kokan çoraplara sahipse o adam hakkında diyecek bir şey bulunamaz. Namazı kabulda olmaz bildiğim kadarı ile. Mescitleri camilerle kıyaslayanlar olmuş onlarda komik. Zaten camiye gidemediğin durumlarda mesciti kullanırsın. Vakit yoktur, kaza namazıdır, refakat durumu vardır. Tabi bunlar başa gelmedikçe bilinmez. Şuda komik dinle ilgili bir konu açıldığında birisi bir kaç fikir belirtmeye kalktığında msn de toplantılar düzenlendiğini düşünüyorum. Zaten ilk giren AKPLİ SARIKLI diye yapıştırıyo geriden gelenler objektif yada değil yapıştırıyo. İnsanların fikirlerini ne doğrultuda olursa olsun soylemesi gerekir. Postalcı Liboş Akepeci Komunist Anarşist diye yaftalayıp yargılamak yerine sakince ve MANTIK çerçevesinde (Diş Perisi örneği gibi değil) anti-tezler sunup tartışmayı öğrenebilirmi bu topluluk senelerdir merak ediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 diş perisi gayet mantıklı bir benzetmeydi. anlayabilene tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 İstek mantıksızken mantık nasıl aranabilinir ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Olmak yada olmamak olm tüm olay bu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mescit, hastane binasının içinde bi yere kurulması uygun değil.Enfeksiyon bulaşması ve hijyen açısından hastanede böyle bişeye izin verilemez.Binanın dışına istediğinizi kurun ona bişey diyen yok. Her hastanede yok belki ama mesela Cerrahpaşanın içinde 4 tane cami var.O yüzden kimse ağlamasın namazı kılamıyoruz diye .Hastanede bi süre kılmayıverin. insanlar can derdindinde olmasına dinimiz anlayış gösterir korkmayın.sonra kazasını mı kılıyorsun borcunu mu kılıyorsun ne yapıyorsan yap.Ya da refakatçiler dönüşümlü olarak gidin kılın.Bunlar problem değil siz hastanızın hayatına, sağlığına bakın. Bir vakit namazı zamanında kılmak sizin yakınınızın sağlığından önemli değil.Eğer bunu yakınınızın sağlının önüne koyuyorsanız o zaman yobazsınız demektir.Tıbbın veya hastanenin size yapacak bişey yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Diş perisine inanmıyorsanız da saygı gösterin!!!111 Seninki mantıklıda benimki niye mantıksız olsun? Seninki dinde benimki değil mi? uzar gider.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Kimse zaten her hastaneye yapılsın illa demiyor ki, eğer uygunsa yapılmasında bir sakınca yok bence. Amerikada falan da hastanelerde ufak kiliseler olabiliyor mesela, bazı hasta yakınları için oraya gidip dua etmek rahatlatıcı olabilir mesela namaz dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 SodomVsGomore said: bizim burada Migros'un kasasında kuyruk oluşuyor şimdi kalkıp mescit mi açtıralım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mohi said: SodomVsGomore said: bizim burada Migros'un kasasında kuyruk oluşuyor şimdi kalkıp mescit mi açtıralım? onlar münafık. münafık olmasalardı bim e giderlerdi. nede olsa rte sevenler derneği exdanışmanı zaptsunun hissesi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 ne hanzo adamlar var ya. bence her hastane ve okula mescid acilsin, ama her cami kapatilip yerine okul ve hastane yapilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Benden söylemesi aga, genelevlerde de sıra oluyor haberiniz olsun. Hiç onları düşünen yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 bugün bir altar olsun, bir sunak olsun, yanında kedi çiftliği ve bakireler olsun tanrımıza adak adayalım ama yok. Bu yüzden ben gitmiyorum hastanelere. Umumi tuvalette keseyim dedim kedinin birini tip tip baktılar yüzüme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 mani said: bugün bir altar olsun, bir sunak olsun, yanında kedi çiftliği ve bakireler olsun tanrımıza adak adayalım ama yok. Bu yüzden ben gitmiyorum hastanelere. Umumi tuvalette keseyim dedim kedinin birini tip tip baktılar yüzüme. O.o paganizm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Buyse said: o sıralamayı kim söylediyse yanlış söylemiş daha önce tartışılmıştı o konu google da bi araştırırsan kimin ne kadar pay aldığını görebilirsin. beğenseniz de beğenmeseniz de bu ülkenin en az yarısı tuvalette abdest alan insanlarla dolu. bu devlet onlara da hizmet etmek zorunda. ki bu sizin de faydanıza, tuvalette abdest alan adamları görmeyeceksiniz işte. neyse görüşürüz sonra cümleten eyvallah. 2009 bütçesinin bir kısmı aşşağıda,tamam yaklaşık 100k din adamı,bir o kadarda caminin bakımı vb gibi gerekli harcamalar elbet yük oluşturur,ama kültür-turizm-çevre orman-enerji ve tabii kaynaklar bakanlıkları ülke için bırak gerekliyi kritik mevikler değilmi? hadi işleri gereği yüksek sayılarda personele ihtiyaç duymazlar diyebilirsin,kültür turizm sanatçılara destek/gösteri salonları/tiyatrolara vb kuruluşlara para harcasa kötümü olur,bu ülkenin %100 ü sünni müslüman değil,ama bu ülkenin her bireyenin sevdiği bir tiyatro oyunu,kaçırmak istemediği bir konser olsa kötümü olur? çok fantastik gelebilir tabi,bütçe yüzünden yada değil işini yapamyan bir bakanlığımız varsa tabiki fantastik olur.bırak fiziksel şartlar yüzünden anadoluda butür aktivitelerin yapılamamasını,istanbulda doğru düzgün salon yok,AKM biliyorsun tadilat olayı var,yanlışlıkla CRR ye birşey olsa ülkenin en büyük şehr,nde opera bale yalan olacak,2010 kültür başkenti bide,peh. bu orman işçileri direk orman bakanlığına bağlı,ve ülkenin yüzölçümünün %26sı orman,daha fazla birşey yazmaya gerek duymuyorum bu konuda. İçişleri Bakanlığı : 783 trilyon. Ulaştırma Bakanlığı: 678 trilyon, İmar-İskan Bakanlığı :,677 trilyon. Kültür ve Turizm Bakanlığı: 632 trilyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:249 trilyon. Çevre-Orman Bakanlığı: 404 milyon. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: 1.003 trilyon asıl konuya bakarsakta 20-30 dakika fazladan verecek zamanın yoksa,hiç verme,islam anlayış dinidir diyen arkadaşın yorumuna katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 said: İçişleri Bakanlığı : 783 trilyon. Ulaştırma Bakanlığı: 678 trilyon, İmar-İskan Bakanlığı :,677 trilyon. Kültür ve Turizm Bakanlığı: 632 trilyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:249 trilyon. Çevre-Orman Bakanlığı: 404 milyon. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: 1.003 trilyon ee nesi şaşırtıcı ki bunun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Nakamura said: said: İçişleri Bakanlığı : 783 trilyon. Ulaştırma Bakanlığı: 678 trilyon, İmar-İskan Bakanlığı :,677 trilyon. Kültür ve Turizm Bakanlığı: 632 trilyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:249 trilyon. Çevre-Orman Bakanlığı: 404 milyon. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: 1.003 trilyon ee nesi şaşırtıcı ki bunun :) hastanede ayak yıkamaktan buraya nasıl geldiniz vallahi tebrik ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 mescidin açılması lazım yoksa bu tarz öküzler ayağını sokar işte lavobaya. bütün dinler için açılsın vs. diyorsunuz ama acı bir gerçek var ben diğer dinlerde bizimkiler kadar iğrenç uygulama görmedim. hiç zannetmiyorum hiçbir musevinin veya hristiyanın ayağını lavaboya soktuğunu hastanede ibadet yerimiz yok diye ama ben başka bir açıdan bakacağım. bence o hastanade zaten mescid vardır. ve o adam tamamen öküz olduğu için bu işi yapmıştır. dövdüysen iyi yapmışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Nakamura said: said: İçişleri Bakanlığı : 783 trilyon. Ulaştırma Bakanlığı: 678 trilyon, İmar-İskan Bakanlığı :,677 trilyon. Kültür ve Turizm Bakanlığı: 632 trilyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:249 trilyon. Çevre-Orman Bakanlığı: 404 milyon. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: 1.003 trilyon ee nesi şaşırtıcı ki bunun :) Maliye bakanlığı --------------------57 milyar 812 milyon Milli eğitim bakanlığı --------------27 milyar 883 milyon Milli Savunma Bakanlığı -------------14 milyar 532 milyon TL. Sağlık Bakanlığı --------------------12 milyar 720 milyon TL. Tarım ve Köy işleri Bakanlı ---------7 milyar 591 milyon TL. Adalet Bakanlığı --------------------3 milyar 495 milyon TL. Diyanet İşleri Başkanlığı -----------2 milyar 454 milyon TL. İçişleri Başkanlığı------------------1 milyar 893 milyon TL. Başbakanlık -------------------------1 milyar 853 milyon TL.* Çevre ve Orman Bakanlığa ------------1 milyar 242 milyon TL. Ulaştırma Bakanlığı -----------------1 milyar 155 milyon TL. Kültür ve Turizm Bakanlığı ----------1 milyar 5 milyon TL. Dışişleri Bakanlığı -----------------816 milyon TL. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ------709 milyon TL. Sanayi ve Ticaret Bakalığı ----------639 milyon TL. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı -467 milyon TL. http://www.cnnturk.com/2008/ekonomi/genel/10/20/2009.butce.geliri.248.7.milyar.tl/497533.0/index.html MEMLEKETİ DİYANET BATIRIYOR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Turkiye'de bence yeterince cami yok. Her sokakta bir tane olsun, o zaman hastaneden cikip kilar belki arkadas? - Ki az kaldi zaten, her sokaga konulmasina. Madem o kadar dindar, gitsin camii de kilsin. Hem daha fazla sevap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Kimse kusra bakmasın abi, nolursa olsun, muslukta, üstelik de umumi bir muslukta, daha da korkuncu bir hastaneye ait bir muslukta ayak yıkamayı herhangi bir şekilde savunan insan cahil ve aptaldır. Hakaret olarak demedim bunu, tamamen olaya ve tepkiye göre söylüyorum. Hani zamanında mahkemede "bu memlekette göte de göt demicez de ne dicez" diye bir savunma vardı beraat ettiren, bilenler vardır elbet, aynı şey, aptala da aptal demeyeceğiz de ne diyeceğiz? Devlet hastaneye mescid cami açsın mı diye tartışılmış. Mescid olur ya da olmaz o apayrı bir konudur, ha, her köşe başında bir cami bulunan ülkede tutup bir de hastaya oda bulamayan hastaneye mescid yapmak saçmalığın daniskasıdır o ayrı. Her şeyimiz tamam da, bir mescidimiz eksikti. (Ülkenin %98'i müslüman demek bambaşka bir komedi. Sorarım, o müslümanların %20'si Kuran'ı bir kere olsun baştan sona okumuş mudur? Müslümanım demekle müslüman olunmuyo işte.) Zaten ülkede her türlü dini imkan sağlanıyor müslümanlara, her yerde cami var, mescid var, refakatçi gelen izin ister gider, hastaysa zaten kılmama hakkı var, doktorsa da zaten doktor dediğin eğitimli adamdır muslukta ayak yıkamaz. Ama nolursa olsun hiçbir koşulda hani çevrede cami mami olmasa bile muslukta ayak yıkamayı "napalım dini gerek bu" diye meşru ve normal göstermek, dediğim gibi aptallıktır. Orada "dini inancımı yerine getirecem" diye yüzlerce insanın sağlığıyla oynamanın nesi savunuluyor yahu? Ha oldu, sevaba girdin. Tanrı da zaten aptal yediğin halta bakmıyo da tamam namazını kılmış iyidir diyo. Tek çaren buysa yapmazsın kardeşim. Çok içine dert olduysa kazasını falan kılarsın sonra. Fanatizm, cehalet ve aptallık birleşince şu hareket bile savunulur hale gelmiş. Bir kendinize gelin yahu. Sen dinini yaşayacan diye millet ayağını dayadığın musluğu kullanmak zorunda mı? Senin o tanrın onaylar mı bi düşün bakalım yaptığın hareketi? Her köşede bir cami varken, üstelik ülkede eğitime sağlığa (burada laik devlet bu tabii sağlayacak imkan diye nara atmadan önce devletin dini ihtiyacı sağlamaktan önceki gereklerini, sağlık, eğitim ve korumayı bi düşün bakayım. onlar bitti de bi din mi eksik kaldı) para bulamazken bi de mescid mi açsın? Ağzınızdan çıkmadan önce edeceğiniz sözü bir düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Rewendor said: Sen dinini yaşayacan diye millet ayağını dayadığın musluğu kullanmak zorunda mı? Senin o tanrın onaylar mı bi düşün bakalım yaptığın hareketi? Her köşede bir cami varken, üstelik ülkede eğitime sağlığa (burada laik devlet bu tabii sağlayacak imkan diye nara atmadan önce devletin dini ihtiyacı sağlamaktan önceki gereklerini, sağlık, eğitim ve korumayı bi düşün bakayım. onlar bitti de bi din mi eksik kaldı) para bulamazken bi de mescid mi açsın? Hepsine EVET! Her kose basinda camii yetmiyor, her hastaneye, postaneye de mescid yapilmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar