Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gündemi sarsan video

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
ya bunlarında babaları amcaları aynı bokun içinde vardır milletvekili tanıdıkları vardır ihale kapatırlar, seçime destek yollarlar okul paralarını sonra hep destek tam destek.Durmak yok yola devam. Sıçın ülkenin ağzına.

O değilde bu lafların kime olduğunu çok merak ediyorum.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
bLackcha0s said:
ya bunlarında babaları amcaları aynı bokun içinde vardır milletvekili tanıdıkları vardır ihale kapatırlar, seçime destek yollarlar okul paralarını sonra hep destek tam destek.Durmak yok yola devam. Sıçın ülkenin ağzına.

O değilde bu lafların kime olduğunu çok merak ediyorum.

Demek istiyor ki, kraldan çok kralcı olmayın, ha sizde kral ile aynı sofrada yiyorsanız o zaman yaşasın kral diye bağırabilirsiniz. Yani kral ile birlikde ülkenin içine edenlere lafı.
Mesaj tarihi:
Abi ben sizi anlayamiyorum

Yeminle anlayamiyorum.

Unakitan denilen adam "mikrofonunu kapatmayi unutur", ettigi laflar pabuc gibi ortadadir surdaki bi tane libos (artik hakediyosunuz bu lafi yani) cikip bi laf etmez.

Densizin biri kilicdarogluyla konusur, adam "evet... evet..." den baska cevap vermez, ISTE KILICDAROGLUNUN GERCEK YUZU BIRBIRBIRBIR olur. Ozgurluk savascisi olmaniza ragmen bu kayitlar nasil sizdiriliyor oturup dusunmezsiniz falan.

Ama yani dusununce AKP'nin bi tane boyle dinlemesi, kaydi falan niye sizmiyo yahu? :S:S:S:S demek ki tum CHP serefsiz.

Ha bu arada, bu lafi hayatimda edecegimi tahmin etmezdim de en azindan Saadet Partisinin ne oldugu belli, delikanli gibi de cikip soyluyorlar. Ve evet AKP'nin onunu kesmek icin her sey mubah bence de.
Mesaj tarihi:
Bankaların hortumlanıp devletin parası ile kurtarıldığı , sayısız resmi törenle açılışı yapılıp bitirlmeyen projeleri ve bunların parasının yendiği , enfilasyonun havalarda uçtuğu dönemleri gören Türkiye değil mi ?

İmarbankası (yüzyılın dolandırıcılığı) olayında imarbankasızedelere kendi sorumluluğunda olmadığı halde paralarını geri veren kim ? Cem Uzan'ın bu yaptığı büyük vurguna ses çıkarmayıp , saman altından yürümesini sağlayanlar kim ? Bunları ne çabuk unuttunuzda , şimdi ülkenin içine ediliyormuş ?

Hadi canım oradan. Ülkenin içine edilmediğini görmeseydik birşey demeyeceğim de , asıl bunları bilipte böyle konuşmak akla zarar.

Doğalgaza zam deyip deyip ağlıyoruz. Bunun bu hale gelmesinin sebebi kim ? Sanki kimse bilmiyor. Sonra doğal gazı şimdiki hükümet zamlıyo hede hödö. Mavi akımı kim yaptı , bu konuşulmadımı türkiyede. Bunun anlaşmalarını kim yaptı ?

Peki buna karşı alternatif boru hatlarını yapan , anlaşamalarını yapan , projelendiren , geçiş hattı görevi göreceğimizi sağlayanlar kim ?

---------------------

İllaki yanlışlar vardır , yapılmıştır ve yapılıyordur. Ama bukadarda birşey yapılmıyor ülkenin içine edildi argümanları bu yaşadıklarımızın ve gözümüzle gördüklerimizin yanında sanki türkiye değilde uzayda yaşıyormuşuz izlenimi veriyor.
Mesaj tarihi:
Bankaların hepsi satılarak mı hortumlanmanın önüne geçildi ?

Bakın 90-2000 dönemi ekonomsi farklıdır 2000-2010 ekonomisi farklıdır.

Bankaların hortumlandığı bankerlerin yetiştiği enflasyonların havada uçuştuğu dönemlerde Türkiye daha yeni dış ekonomi adımını atmıştı.Hangi ülkenin tarihine bakarsan bak.Açık ekonomiye geçildikten sonra bunun gibi milyonlarca sorun gelmiştir.

Şimdi global ekonominin getirdiği bir + var.Emin ol bu hükümet olmasa Türkiye çok daha iyi bir ekonomiye sahip olurdu.
Law çok güzel açıkladı.Sizler Kral sofrasında olduğunuz için sizlere sofra mükemmel geliyor.
Peki ya sofraya oturamayanlar?

Cem uzan yıllardır ülkeyi soyuyordu.Siyasete atıldı.Hiçbirşey yok. Ne zaman tayyip e giydirmeye başladı o zaman tüm iplikleri piyasaya çıktı.

Doğan grubu POAŞ ı yok pahasına aldı.Kimse sesini çıkartmadı.Şimdi araları bozuldu.Ne oldu ? İhalenin usulsüz olduğu vergi borçları olduğu ortaya çıkarılıyor.

Ah birazcık kafanız olsa.Öyle güzel yerlere gelicek ki şu millet.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Abi sen cem uzan'a saldirmasinin sebebini Imar Bankasi saniyorsan Izlanda'da falan yasiyosun gercekten, sozlerimi geri aliyorum o zaman ben.

Saldırmasından değil , uzanın yaptıklarından ve buna yıllarca göz yumulmasından bahsediyorum. Nasıl okuyorsan..

bLackcha0s ,

sen kimin hangi sofarada oturduğunu nereden biliyorsun da hemen iftira atıyorsun. Sana göre o sofrada oturmayan biri bu adamlara kin kusmalı yaptıkları iyi şeyleri görmemeli. Kusura bakma gerçek böyle değil. Geçmişi de gördük , şimdiyi de görüyoruz.

İdeolojik bakmayan insanlar bunları tartabiliyor. Ama tartmadan sövende var. Saygı duyuyorum. Ama iftira ve hakaret etmemek şartı ile.
Mesaj tarihi:
Horizon,

Şimdi de neyi görüyorsun allah aşkına bana bir açıkla? Artısı var mı şuan ki ekonominin?

İşssizlik e laf edemezsin zaten rekor düzeyde.Türkiye dünya da top10 da.
Başbakanın ihracat arttı diye övünüyor meydanlarda ama o akp li gençler kafada ulan ihracat arttıda ithalat ne oldu diye sormuyor.Cari Açık şu an 40milyar $

Kredi kartı borçlularında zaten rekor artış var.
Piyasada bankadan dönen çekler son 10yılın zirvesinde.
Her 4 kobiden 1 i kepenk indiriyor.

Şimdi bakıyoruz.Başbakanın yine açıklama yapıyor.İflas edenler beceriksiz,kredi kartı borçluları dürüst değil.Borçlular şerefsiz çocuğunu kendi okutanlar mal.

Gerçektende bu söylemleri sağlıklı bir kafayla düşünebiliyor musun?
Açıkcası bu laflar bile bir insanın başbakan olamaması için yeterli.Böyle rezillik böyle kabadayılık olmaz.

Kriz türkiye yi neden bu kadar vurdu? Sıcak para bitti.Ekonomi de ki ilk 3 senelik şahlanma bitti.Satıcak birşey kalmadı çünkü.
Al ordan 1milyar öteden 3milyar beriden 2milyar. Sat sav üretimi destekleme kobiyi destekleme paraların nereye gittiği meçhul.En sonunda sıcak para eridi.
Şimdide böyle milletçe götümüze bakar olduk.

O yüzden senin sofranı bilmiyorum.Sen ekomoniyi bu kadar parlak gördüğüne göre belli ki senin sofrandan hiçbirşey eksik olmuyor.
Ama arada kafanı kaldır gazete oku insanların dertlerini dinle.
Mesaj tarihi:
ahaha koseye sikisinca komedilere basladilar.

sonu gelecek insallah akpnin, kemal kilicdaroglunu karalama kampanyalari da beni benden aliyor lol, adam butun akpyi yerden yere vurdu buldugu seylerle, adam hakkinda bulunan tek sey bu mu?

sadfsfgg supermis. Az kaldi gitmelerine, insallah kurtulacagiz.
Mesaj tarihi:
Black , sende haber oku kafanı kaldırıp. Kobilere destek gelmiyor vs. komik oluyor.

Küresel krizde yaşananları topluca hükümete atmak modadır ve doğaldır. Onun üzerine birşey demeye gerek yok. Cari açık olayınıda ekonomistler , prof. lar doğru düzgün açıklarken bizde hala onu ekonominin tek başına kötü göstergesidir şeklinde temcit pilavı gibi sunulması daha da bir komik.

Ben ekonomist değilim , ama ekonomi programlarını en azından ideolojik değilde sadece eğitmen olarak program yapan insanları dinliyorum. Tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
Horizon,

Şimdi de neyi görüyorsun allah aşkına bana bir açıkla? Artısı var mı şuan ki ekonominin?

İşssizlik e laf edemezsin zaten rekor düzeyde.Türkiye dünya da top10 da.
Başbakanın ihracat arttı diye övünüyor meydanlarda ama o akp li gençler kafada ulan ihracat arttıda ithalat ne oldu diye sormuyor.Cari Açık şu an 40milyar $

Kredi kartı borçlularında zaten rekor artış var.
Piyasada bankadan dönen çekler son 10yılın zirvesinde.
Her 4 kobiden 1 i kepenk indiriyor.

Şimdi bakıyoruz.Başbakanın yine açıklama yapıyor.İflas edenler beceriksiz,kredi kartı borçluları dürüst değil.Borçlular şerefsiz çocuğunu kendi okutanlar mal.

Gerçektende bu söylemleri sağlıklı bir kafayla düşünebiliyor musun?
Açıkcası bu laflar bile bir insanın başbakan olamaması için yeterli.Böyle rezillik böyle kabadayılık olmaz.

Kriz türkiye yi neden bu kadar vurdu? Sıcak para bitti.Ekonomi de ki ilk 3 senelik şahlanma bitti.Satıcak birşey kalmadı çünkü.
Al ordan 1milyar öteden 3milyar beriden 2milyar. Sat sav üretimi destekleme kobiyi destekleme paraların nereye gittiği meçhul.En sonunda sıcak para eridi.
Şimdide böyle milletçe götümüze bakar olduk.

O yüzden senin sofranı bilmiyorum.Sen ekomoniyi bu kadar parlak gördüğüne göre belli ki senin sofrandan hiçbirşey eksik olmuyor.
Ama arada kafanı kaldır gazete oku insanların dertlerini dinle.

horizona malzeme vermeyin. sundugun her noktaya, bariz olarak ortada olmasina ragmen inkar edecektir. Karsisina hangi iddiayi cikarirsan cikar kalip hazir "sanki onceki hukumetler goturmedi cuvalla".

Onceki hukumetler de yapmistir, ama ben hic bir parti gormedim ki butun uyeleri ulkenin yonetimini ticarete bu kadar guzel aktarabilsin. Istedigin kadar inkar et, soyup sogana cevirdiler ulkeyi, yahi hangi basbakanin esi gidip te hastanelere ortak olmustur ya. Medicanaya ortak olup sgkdan para hortumlamanin mantigi nedir allah askina... en ufak tip merkezinden bile korkunc kesinti yaparken, medicanadan 0 kesinti yapmak... baskent hastanesinden 5 trilyon (eski turk parasiyla) kesinti yaparken medicana ve diger akp sponsored hastanelerden hic para kesmemek nasil bir mantiktir? Tedasin altina fason sirket kurup fotokopiciye 3000 lira maas vermek nedir yahu? (Hepsi bizzat kisisel olarak gordugum seylerdir). Devlete direkt bagli gozukmeyip direkt devletten para embikleyen butun fason firmalar, hunarca para harcayan bu firmalari ne yapacagiz (yine meslegimden dolayi, gittigim yerlerde gordugum seyler bunlar).

Ama hepsinin kalibi hazir iste akp taraftarinin. Bunlar daha once de yapilmisti... eskiden "ulke ekonomisini duzelttiler" yalani ile cikiyorlardi karsimiza, simdi anladilar onun tutmayacagini, ee ne olacak, daha oncekiler de yapti, en azindan istikrar var hede hodo diyorlar.

Yok arkadasim istikrar mistikrar. Istikrarli olan tek sey herkesin cebini bosaltirken her birinin krallar gibi gezmesi. Kanyon leventte magzalar kapatip ozel alisveris yapip, sonra da kasimpasada gezip "biz de sizden biriyiz" diye gezmek te guzelmis ya.
Mesaj tarihi:
Azmo nereye kurtuluyorsun ya kafalara baksana.Sıkmabaştan beyine kan gitmemeye başlamış oksijen yetersizliği çekip sağlıklı düşünemiyorlar.
Kurtulmamız imkansız açıkcası benim umudum yok.Kafalarına göre at koştururlar attan düşerler.
Mesaj tarihi:
Smoke said:
Kılıçdaroğlunu tanrılaştırmak meselesi değil olay.

Hergün RTE veya Gökçek bin katını mitinglerde televizyon programlarında söylerken ses çıkartmayanların, bir televizyon programı arasında konuşan kişiye "evet" "tabi" diyerek kendi yorumlarını katmadan sadece kibarca cevap vermesinin "OLAY ŞOK ŞOK ŞOK İŞTE KILIÇDAROGLUNUN GERÇEK YÜZÜ BU" mantığıyla saldırması komik kaçıyor.

Şuan hem Gökçek'in hemde RTE'nin bütün ekipleri Kılıçdaroğlu'nun bir açığını ararken bulabildikleri SSK'da kadrolaşma yalanı ve bu kayıtsa, ben bu Kılıçdaroğlu'na güvenirim.

Olay bundan ibaret. Akp medyası çok kastı ama olmuyor malesef.
Mesaj tarihi:
Allasen reccep tayyip konuşmalarında aydın doğanı "akıllı olmazsa elindeki belgeleri yargıya vermekle" tehdit ettiği zaman bu adamın aklının (ve dolayısıyla dikte ettiği partinin) nasıl işlediğini anlamadınız mı? Bu herifin elinde bir kurum hakkında çok büyük bir suç hakkında bir belge olsa bunu yargıya vermek yerine elinde koz olarak saklar ben buna kesin kanaat getirdim, yolsuzluk özelliklerine ek olarak (bir de tabi anayasayı babalarının malı sanmaları var). Ülkeye şeriat ya da din getirmek istediklerini henüz düşünmüyorum ama yolsuz oldukları, şantajcı oldukları gerçeklerinden yola çıkarak ülkeyi antidemokratik ve baskıcı bir hale getireceklerine inanıyorum (bkz: Demokrat parti)
Mesaj tarihi:
azmodai o dediklerinin ciddi ciddi doğruluğu varsa , illegal işlerse , belgeleri varsa ; dokunulmazlıklarımı var da kimse birşey yapmıyor ? Kılıçdaroğlu var işte dosya dosya çıkıyor , belgelerim var diyor. Hala belgelerim var dediği bir dosyası ile savcılığa suç duyurusu yaptığını görmedik.

Bunların gerçek suçlar da kılıçdaroğlu ya da muhalefet mi kör de , herhangibir girişim yapmıyorlar ? Oysa hergün dosya açıyorlar sözde belgeleri ile. Belge varsa suç duyurusu yapılır , belge varsa ve suç duyurusu yapılmıyorsa onlar da suça ortaktır.

Ağzı olan konuşur bu memlekette yıllardır. Bunları çok gördük , göreceğiz. Hani belge , kanıt , ispat varsa ormanda yaşamıyoruz , buyrun yargı. İftira atmak basittir.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
azmodai o dediklerinin ciddi ciddi doğruluğu varsa , illegal işlerse , belgeleri varsa ; dokunulmazlıklarımı var da kimse birşey yapmıyor ? Kılıçdaroğlu var işte dosya dosya çıkıyor , belgelerim var diyor. Hala belgelerim var dediği bir dosyası ile savcılığa suç duyurusu yaptığını görmedik.

Bunların gerçek suçlar da kılıçdaroğlu ya da muhalefet mi kör de , herhangibir girişim yapmıyorlar ? Oysa hergün dosya açıyorlar sözde belgeleri ile. Belge varsa suç duyurusu yapılır , belge varsa ve suç duyurusu yapılmıyorsa onlar da suça ortaktır.

Ağzı olan konuşur bu memlekette yıllardır. Bunları çok gördük , göreceğiz. Hani belge , kanıt , ispat varsa ormanda yaşamıyoruz , buyrun yargı. İftira atmak basittir.

hepsinin belgesi var ama maalesef birsey yapilamiyor cunku yasal cercevede, aciklardan yararlanarak yapilmis seyler hepsi. Ozellikle bu sgk muhabbeti. SGK ile is yapiyoruz aylardir, gidip geliyorum, calisanlari goruyorum, bilgi islem mudurunden, calisanina kadar... genel mudurden muhasebe ve hatta finansal bolumunun calisanlarina kadar ve gercekten icler acisi (Ankara Mamaktaki SGK Genel Merkezine ugramaniz yeterli gormek icin, kapidan girer girmez cogu birimin ofisi orda, ha mudurlerin cogu hic bir zaman yerinde degil, yuirt disinda geziyorlar falan ama sorun degil o).

Medicananin en buyuk ortaklarindan birinin Basbakanin esinin oldugu belli zaten, ve yapilan kesintinin de 0 oldugunu tipla ilgilenen kurumlarin hepsi biliyor, (internetten erisebilnirse veririm listeyi burdan) ama cevremde cok fazla doktor ve hatta arkadaslarimin bir iki tanesinin aile poliklinikleri var, bir akraba da baskent hastanesinde ust duzey yonetici ve yapilan kesintilerden kendisi bizzat haberdar.

Baskent hastanesinden 5 trilyon kesinti yaparken bir suru yasal kilcal damardan giriyor SGK, ve kesebilecegi herseyden kurus kurus kesiyor, ama gel gor ki butun hastanelerden bir takim kesintiler olurken Medicana gibi hastanelerde yok? Neden acaba?

Belgeleri bulup sunsan da, hepsi yasal cerceve altinda, cok kere sikayet etti bu bahsettigim sahislar, hatta bir cok hastane duruma itiraz etti mahkemelere gidildi ama karar hic degismedi. Medicanada kesinti yapilacak birsey bulunamayinca (belki bu aralar gostermelik bir kesinti yapiliyordur cuzzi miktarda, bilemicem) davalar hep dustu.

Ama ispatlayamam burada, elimde fotokopiler belgeler yok, gittigim devlet kurumlarda 3000 liraya calisan fotokopiciyi de ispatlayamam, kendisiyle konusma sirasinda soyledigi seyi benim size aktarmamin bir yolu yok ama bunlar bizzat gorduklerim, bos konusarak, kafamdan atarak veya etraftan duydugum seyler degil. Bir suru daha ilginc devlet kurumuna gittim cok ilginc yerler var turkiyede gercekten.
Mesaj tarihi:
azmo dediğin şey türkiyenin gerçeği. 50 yıl öncede böyleydi 10 yıl öncede böyleydi 10 yıl sonrada veya 50 yıl sonrada böyle olucak.

akrabalarımdan birinden örnek veriyim kara yollarından emekle oldu 10 küsür sene önce. tek kişinin çalışcağı yerde 7 kişi çalışıyoduk 1 kişiye 1 çaycı falan düşüyodu diyo.

bunun tek bi çözümü var ama onuda kabullenemiyo kimse kötüleyip duruyolar. o gizli çözüm=özelleştirme
Mesaj tarihi:
Kılıçdaroğlu çok düzgün, dürüst bir adam olsaydı orada ne puştluğu ben bileğimin hakkıyla kazanırım seçimi gerek yok böyle oyunlara derdi. Tamam hepimiz inanmak istedik, düzgün, dürüst, tertemiz bir siyasetçi bulduk dedik ama görünen o ki bu adam da sadece "başka bir siyasetçi".
Mesaj tarihi:
yahu incir çekirdeğini doldurmayacak bi topikte nası sayfa sayfa tartışıyosunuz anlamıyorum..yani içinizde medyanın "puştluğuna" şaşıran var mı ki? kılıçdaroğlunun diyebileceği hiçbişey yok bence orada, kraldan çok kralcı olanların çırpınışları işte..
Mesaj tarihi:
said:
Kılıçdaroğlu çok düzgün, dürüst bir adam olsaydı orada ne puştluğu ben bileğimin hakkıyla kazanırım seçimi gerek yok böyle oyunlara derdi. Tamam hepimiz inanmak istedik, düzgün, dürüst, tertemiz bir siyasetçi bulduk dedik ama görünen o ki bu adam da sadece "başka bir siyasetçi

De get ya.. şu dediğine kendin inandın mı allah aşkına? Adam televizyona çıkmış arada sunucu saçmalıyor, ben de olsam he he der geçerim. Orada kavga mı çıkaracak sen nasıl böyle dersin diye; sen ya çok safsın ya da karşındakileri saf sanıyorsun.
  • Yeni Oluştur...