Masquerade Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 said: AKP hakkındaki yolsuzluk iddialarını belgelerle ortaya koyan CHP'li Kemal Kılıçdaoğlu hakkında da şok iddialar gündeme getiriliyor. Star Gazetesi, siyasetin yeni yıldızı Kılıçdaroğlu'nu bakın hangi iddialarla suçladı? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile canlı yayında girdiği tartışma ile gündeme damgasını vuran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde 70 akrabasını işe yerleştirdiği belirlendi. 1966 yılında Karabulut olan soyadını değiştiren Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü’ne atandığı 1992 yılından 1998’e kadar eski soyadını taşıyan akrabalarını işe aldı. Kılıçdaroğlu bu dönemde Karabulut soyadlı 31 yakınını işe başlattı. EN SEVİLEN AKRABA KILIÇDAROĞLU’NUN annesinin kızlık soyadı olan Gündüz soyadlı 26 yakınını da işe alırken eşinin hısım ve akrabalarını da ihmal etmedi. Kızlık soyadı Düzgün olan eşinin 13 yakını da Kılıçdaroğlu döneminde işe başladı. Kılıçdaroğlu döneminde işe alınan Karabulut, Gündüz ve Düzgün soyadlı 70 civarında personelin hala kurumda çalıştıkları öğrenildi. LİBYA PRİMİ SKANDALI KILIÇDAROĞLU Libya’da işçi çalıştıran müteahhitlere Yargıtay kararlarında aksi belirtilmesine rağmen Libya’daki prim oranını uygulayarak kurumu o dönem 4.5 trilyon TL zarara uğratmakla suçlandı. İhaleleri yakınlarına dağıtmış Kılıçdaroğlu’nun icraatları yakınlarını işe almakla da sınırlı kalmadı. Anılan dönemlerde Kılıçdaroğlu’nun SSK ihalelerini yakınlarına ve CHP’lilere verdiği de konuşuldu. Bu ihalelerden bazıları şöyle: SSK İstanbul Kartal Hastanesi Onarım İnşaatı: 1992 yılı birim fiyatlarıyla ilk keşif bedeli 12.7 milyar TL. 1998 birim fiyatıyla 1.9 trilyon lira ödendi. İhaleyi Kılıçdaroğlu’nun yakını olduğu ifade edilen Şahin Güven aldı. SSK Göztepe Hastanesi Genel Onarımı: 1992 birim fiyatıyla ilk keşif bedeli 24 milyar TL. 1998 birim fiyatlarıyla 3 trilyon TL ödendi. İhale Ali Özcan adlı CHP İl Başkanı’na verildi. Tunceli Sağlık Meslek Lisesi İnşaatı: 1993 fiyatıyla keşif bedeli 28.5 milyar TL. 1998 fiyatlarıyla müteahhide 1 trilyon 100 milyar TL ödendi. İhale Ali Rıza Olcay adlı Kılıçdaroğlu’nun yakınına verildi.
Buyse Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 siyasetçi olup yakınlarına faydası olmayan adama adam demez bizim millet.
aquila Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 hah iyi oldu, yolsuzluk yapmayana oy verilmiyo cunku, simdi sansi artti kilicdaroglunun.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Türk milleti gariptir her lafı kaldırmaz ibne dersin kızar skersn aldırmaz. O hesap işte.AKP liler temize çıktı böylece.
GEd Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Birisi bir bilanz tablosu hazırlasın , sol tarafa kılıçdaroğlu yolsuzlukları,sağ tarafa Topbaş yolsuzlukları az çekene verelim oyu.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 hadi bakalım bunun sonucu ne olacak acaba bu haber de gerçekse resmen enayi yerine koyuyorlar adamı
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Gerçek. Kılıçdaroğlu konusuyordu; "napayım yani akrabam diye kuruma mı almayayım? yapmışlar sınavlarını hede hödö" diyordu. hatta pot kırıp; "müdürlük vs gibi yüksek mevkilere oynamayın, dikkat çekeriz bile dedim" dedi.
GEd Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Gerçek sanırım ile gerçek arasında büyük fark var :)
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Editledim o zaman, heh. "belgeler" ortada zaten, e adam bir de o tarz cevaplar veriyorsa gerçektir. :)
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 o tarz cevapları ne zaman vermiş anlamadım? Bir de belgeleri bulan vakit gazetesi, gerçi çok da çarpıtılabilecek skalada iddialar değil bu, bir sürü insandan bahsediyor ama tek bir gazeteye kaynak olarak güvenmem, güvenmediğim bir gazete ise hele. Ama tabi direk yanlış olarak da değerlendirmem. Budur haberin aslı sanırım http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=392480
elaidi Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 O cevabı bizim okula geldiğinde genç bakışta vermişti izleyen görmüştür.
Masquerade Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 bugun yerel tv haberleri izlerken gördüm de ulaşamadım netten verdiği cevaba.
eldar Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Hukuk dışı bir durum yok ama etik mi tartışması çok derine gider çünkü belli ki bu yakını diye geçenlerin çoğu yalnızca kan bağına sahip kişiler; kimsenin 70 tane yakını olamaz. Kılıçdaroğlu muhtemelen etrafa haber salıp hadi SSK'ya doluşun dememiştir, ancak onun Genel Müdür olması insanları oraya çekmiş olabilir. Nihayetinde hukuk dışı bir durum göremedim, ihaleler de normal ihale gibi geldi.
Dennis Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Ya bırakın abi aynı şeyi akpden biri yapsa 5 sayfa kadrolaşma!! diye mesaj dolmuştu. Bal gibi yanlış birşey, en dürüstleri bu adamdı sözde işimiz var bu siyasetçilerle.
raw power Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 İşin aslı şu: zaman röportajından said: Politikaya girmeseydiniz sadece SSK genel müdürlüğünüzle nasıl anılırdınız acaba? Bana beş tane SSK genel müdürünün ismini sayabilir misiniz? Sayamam. Güzel. Ama Kemal Kılıçdaroğlu adı SSK Genel Müdürlüğü ile özdeşleşmiştir. Niçin? Yakınlarınızı işe yerleştirdiğiniz ve ihalelerde usulsüzlük yaptığınız için olabilir mi? Hayır. SSK genel müdürü olarak çizdiğim performans başarılıdır. Kurumda 65 bin kişi çalışıyor. Ben Tunceli'de de sınav yaptım. Bir tek akrabam Tunceli'de sınava girmedi. Hiçbirisine izin vermedim, torpil olur, söz olur diye. 70 akrabanızın işe girdiği iddiası?.. Efendim soyadı Karabulut olan ne kadar insan varsa, hepsini alt alta yazıyorlar. Bunların eski soyadı Karabulut, akrabasıdır diye. Sadece Karabulut değil, iki soyadı daha var. Gündüz ve Düzgün... Yok, onları bırakın. 65 bin kişinin çalıştığı kurumda eğer ben yakınlarımı, akrabalarımı oraya doldurmak isteseydim, kurum tarihinde ilk kez ÖSYM aracılığıyla sınav yapmazdım. Kimin sınav kazandığının belgelerini, isimlerini noter huzurunda açtıran benim. SSK'da bir yakınınız bile çalışmadı mı yani? Var efendim, çalışıyor. Ben genel müdür olmadan önce de yakınlarım vardı. Ama hiç kimse şu yakınını şurada müdür yapmıştır diyemez. Sınavı kazanmış gelmiştir. Düz memurdur, çok istediği halde asla müdür olmamıştır.
Absolut Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Yaptıysa yazıklar olsun. Ama kellesini bu işe koyan biri geçmişinde boyle bir olay olsa bu kadar ön plana çıkmazdı gibime geliyor.
Aforoz Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Absolut said: Yaptıysa yazıklar olsun. Ama kellesini bu işe koyan biri geçmişinde boyle bir olay olsa bu kadar ön plana çıkmazdı gibime geliyor. Bana hiç inandırıcı gelmedi neden bugune kadar ortaya cıkmadıki ? Aslında bi laf var "boklu sidikliye mana bulur" die ama bilmem :D
GEd Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 edit: Kaynak vakitse ben yokum dicektim starmış.
GEd Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 aman beynim durmuş benim başka işlerden,okumuştum konuyu sonra 3-4 saat sonra geri gelince böyle oluyor editliyim
elesso Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Aforoz said: Absolut said: Yaptıysa yazıklar olsun. Ama kellesini bu işe koyan biri geçmişinde boyle bir olay olsa bu kadar ön plana çıkmazdı gibime geliyor. Bana hiç inandırıcı gelmedi neden bugune kadar ortaya cıkmadıki ? Aslında bi laf var "boklu sidikliye mana bulur" die ama bilmem :D bu tarz şeyler seçim öncesine kadar bekletiliyo çok büyük bi yolsuzluk sayılmaz ama bazı arkadaşların akpye malettikleri kadrolaşmadan türkiyede kurtuluş olmadığını algılamalarını sağlar belki.
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 bu 70 civarinda personelin isimleri, ise giris tarihleri, tam olarak hangi ise girdikleri ve nasil girdiklerinin belgelerini cikarsinlar.
Voys Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 birazda chp li kadro olsun devlet dairelerinde iyidir
mani Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 hem çalıyo hem iş yapıyo abi adam. profile uygun o halde. Sam bu seçimlerde kesin CHP e oy verir. CHP ve adaylarıda doğru yolu buldu.
Bone Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 kılıçdaroğlu küçük düşünmüş. sen Türkiye'sin büyük düşün diye Tübitak'ı aile şirketine çevirmeliydi. Gemicik felan alamadıktan sonra ne işe yarıycak yav...
Öne çıkan mesajlar