Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaşam'ın gerekliliklerinin dandikliği


RaidenXelRu

Öne çıkan mesajlar

yıllardan beri farkında oldugum birseyi aklıma ve mantıgıma iyice vurgulamak icin geçenlerde birsey yaptım.
açtım önüme yüz ölçümü 510.065.284 km² olan dünyamızın haritasını , doğup büyüdüğüm ve çok sevdigim izmir'e bi x işareti çizdim, daha sonra hayatım boyunca ayak bastığım , dolaştığım , kaldıgım yerlere izmirden bir çizgi çektim daha doğrusu herhangi bi sebep veya nedenden dolayı hayatla olan ilişkimi,etkileşimimi çizdim.ortaya çıkan tablo gerçekten benim için çok hüzünlüydü.dünyanın benim için ne kadar uçsuz bucaksız oldugunu anladım.artık kendimi özgür hissedemiyorum çünkü su anda icinde bulundugumuz yasam tarzi bu anlattıgım sey karsısında sana veya bana yapabilecek fazla şey tanımıyor.
şu anda yüzeysel olarak hayat ben ve birçok arkadaşım için ev-okul arasında yaşanmakta ...510.065.284 km² de 50km² hayat yaşamak da böyle birşey olsa gerek sanırım.
okul bitince ne olucak? önce bir iş seçicez ( aa çok pardon öle bi lüksümüzde yok),şanslı ve başarılıysak daha sonra bir ev seçicez , sonra bir araba , buzdolabı , çamaşır makinası , bilgisayar , internet baglantısı, vs vs..
ben bunları reddetmek istiyorum ama onuda yapamıyorum..eski çağlara donup gocebe yaşamak , sopayla taşla savaşmak daha cazip geliyor bana.
boşmu konuşuyorum ? belki .. ama sizde birgün bunların farkına varıcaksınız elbet :)
neyse ölesine yazdıgım bir yazı işte , ben kendi çapımda elimden geldigi kadar bu sınırlardan kaçmaya çalışıyorum, sizede tavsiye ederim..
ha sonra pişman olabilirmiyim? onu ne ben , ne sen , ne de bi başkası bilebilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olay düşünmemekte bitiyo.ne kadar az düşünürse o kadar mutlusun.okul bitmeden işi düşünmiceksin.hedefin okulu bitirmek ve düşünmen gerken şey ise gençken yapmadıgıma pişman olacagım şeyleri yapayım demek olmalı.gez toz seviş.günü geldiğinde iş için üzülüp kafa yorucaksın ztn

basit ama hayat karşısında cuk oturan lafları seviyorum.sonunu düşünen kahraman olamaz gibi :)

cunku hiç bişi düşündüğün ve istediğin gibi olmayabilir.bu hayal kırıklıgını yaşıcagına,bunları zamanı geldiğinde düşün.diplomayı al.ulan napıcam şimdi ben diye koşuştur.ama şimdi düşünme.

oluruna bırak.fırsatlar çıkarsa değerlendir affetme.ama beynimizi yiyip bitirmeyelim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
okul bitince ne olucak? önce bir iş seçicez ( aa çok pardon öle bi lüksümüzde yok),şanslı ve başarılıysak daha sonra bir ev seçicez , sonra bir araba ,

said:

ADRİANA LİMA, DOESZEN KROES, MİCHELEL TRANSCTHBERG, ALESSDRA AMBROSSİA, LAETİTİA CASTA, LİSA KUDROW, GEMMA ARTERTON, JENNİFER HAWKİNS, ELİZA DUSKU, SUMMER GALUA, RACHEL BİLSON, NEFİSE KARATAY, yete bu kadar, libidom bitti




buzdolabı , çamaşır makinası , bilgisayar , internet baglantısı, vs vs..


bence hayatını çok eksik planlıyorsun, biraz hayalperest olmassan tabiki vazgeçersin


steve jobs: hayatınızın ilerki dönemleri için şimdiden atmanız gereken adımlar vardır ama o noktaların ne olduğu hakkında hiç bişey bilmiyorsunuz, sadece bişey yapın ve doğru olduğunu umut edin gibi bişey söylüyordu

kader, kısfmet

belki adını 40 defa doğru yazarsam dünay gözüyle görebilirirm, Doutzen Kroes Doutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen KroesDoutzen Kroes
denemeye değer
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahhahahahha @forgiver
abi boşlugu cok iyi doldurmussun 10 numara :P
ancak soledigin sey kendini kandırmaktan ibaret ki benimde butun yakındıgım konu bu.ben hayalperestim zaten , ütopya lara bayilirim mesela vs vs ama kendini kandırmaktan baska bisey deil.

@roketadam
guzel yaziymis benim dusunduklerimi farkli sekilde yazmis
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

RaidenXelRu said:
ortaya çıkan tablo gerçekten benim için çok hüzünlüydü.dünyanın benim için ne kadar uçsuz bucaksız oldugunu anladım.

ben bunları reddetmek istiyorum ama onuda yapamıyorum..eski çağlara donup gocebe yaşamak , sopayla taşla savaşmak daha cazip geliyor bana.
boşmu konuşuyorum ? belki .. ama sizde birgün bunların farkına varıcaksınız elbet :)


İkisine de katılmıyorum. Matematiksel fizik çalışmaya başlarsan misal dünya çok küçük gözükür gözüne heh. Aynı şekilde ortaçağda yaşamak da eğlenceli olabilir ama şu an yaptığım işi de oldukça seviyorum o açıdan bir sorun yok. Bunların farkına vardım ki zaten inşaat mühendisi ya da genetikçi değilim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de böyle yaşam'ın gereklikliklerinin dandikliğinden bahsedip durmaktan başka bir iş yapamayan sözümona dandik insanlar vardır.

Onlardan olma aman. Umarım geçicidir. Hani haksız değilsin tabi öyle ama bu kendini tamamen aştığın zaman söyleyebilceğin bişey olmalıdır. O ana kadar da kendini aşmaya çalışman gerekir. Tabi bu da mezun olmakla işe girmekle para kazanmakla falan olmaz tahmin edebilceğin gibi.

Gerçi bunca laf bir yana, bi kıza aşık olsan bütün bu hayıflandığın şeyleri unutursun gibime geldi. Çok ciddiye almamak lazım aslında heh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...