Law Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Millet sanki haciz işlemini uzaydan gelen canlıların veya kötü güçlerin yaptığını sanıyor. Senin benim gibi adamlar, güvenip mal satıyor, borç veriyor sonra karşılığını alamıyor, ne yapsın adam ? Benim canım yanacağına onun ki yansın. @blackchaos Hileli satış ve diğer alacaklıyla uğraşırsın gibi gerçekdışı yorumlar yapıp, icraya başvuracak üyelerin cesaretini kırma :). @apis İcra daireleri rüşvetin üçkağıtın en çok yapıldığı yerdir, amacınız para kazanmak ise bırakın okumayı tahsil yapmayı çok ciddi söylüyorum, icra dairesine memur olarak, şöför olarak kapağı atın köşeliksiniz. Ne iğrençlikler ne rezaletler dönüyor bukadar olur, bir devlet dairesinin çivisinin bu kadar çıktığı bir yer görmedim daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 allah die bişey olmadığı için ah die bişey de yok. en fazla mafyası vurur sizi ah die bağırırsınızz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 illaki birileri alıcak.her zaman herşey için bi alıcı cıkar ben sakın almayın günah çarpılırsınız aileniz lanetlenir ölürsünüz demiyorum sadece fikir belirtiyoruz.alacaklı kağıt üstünde mağdurdur.dünya hali 3 kuruşu ödeyemezsin haciz geliverir.giden malların arkasından oh ne güzel şimdi bunları ucuza kapatırlar ztn biz haksısız alacaklı mağdur dersiniz :)kişiden kişiye deişir.bana ters.bedava verseler almam 3-5 kuruş ucuza kapatıcam diye.nerden ne şekilde geldiği belli olmayan hacizli malı almam.alana tabiki ne biçim adamsınz diyecek halimiz yok ama öyle olsaydı hacizli malların bulunduğu depolar dolup taşmaz.kaç senedir depoda duran eşyalar illaki satın alınırdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 aramizda yeddieminler var. yakalayin ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 basic karma arkadaşlar. insanların her duygusu ve her davranışı evrene bir enerji yayıyor. nesneye de yapışır. sonuçta dünya hali. inanın şunlarla babamdan benim üzerime kalan bir borç yüzünden bu ara çok uğraşıyorum. insan bir anda hiçbişey ödeyemeyecek durumlara düşebiliyor. Göz bebeği gitarınız, bilgisayaranız ya da bişeyleriniz haciz edilince daha net anlıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 ilkokuldayken oyuncagımı bile almışlardı.o gün bugundur haciz dedinmi hassasım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 benim eniştem bu işleri kovalıyo.. arabanın anahtarı olmayabiliyor.. motorundan filan bişeyler sökülmüş olabiliyo kimisinin içine bakabiliyosun..kimisine bakamıyosun.. ihale sana kalırsa arabayı 15 gün sonra filan alabiliyosun.. o ihaleye başkaları girdiyse özellikle otoparkçı girdiyse sakın uğraşma bırak aksi halde inatlaşıp alırsan arabayı dağılmış olarak alırsın çünki o araç yine o otoparkta kalıyo.. birinci ihalede araba satılmazsa ikinci ihaleye kalıyo ve fiyatı dahada düşüyo.. yani ordakilerle anlaşma durumu var..bunuda anca mafya aracılığı ile sağlarsın..onun içinde bi kaç bin tl gözden çıkarman lazım 2-3 yada 5bin tl gibi.. arabanın direksiyonundan lastiklerinden kaportasından filan ne durumda olduğunu anlaman gerekiyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Estel_Anorien said: basic karma arkadaşlar. insanların her duygusu ve her davranışı evrene bir enerji yayıyor. nesneye de yapışır. sonuçta dünya hali. inanın şunlarla babamdan benim üzerime kalan bir borç yüzünden bu ara çok uğraşıyorum. insan bir anda hiçbişey ödeyemeyecek durumlara düşebiliyor. Göz bebeği gitarınız, bilgisayaranız ya da bişeyleriniz haciz edilince daha net anlıyorsunuz. Heh işte böyle bir şey demek istediğim. Bilmiyorum ya bünye meselesi bunlar, düşünüyorum şimdi babamın bilmem kaç yıl takside girip hayvan gibi uğraşıp aldığı arabayı boktan bi kriz yüzünden herifin biri değerinin yarısına alacak. İğrenç bi durum. Ya da işte Estel'in de dediği gibi, sevdiğiniz şeyler, bilmiyorum ki yaa. Bana göre değil en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 abi ben almayınca, satamadık abi nese artık haciz iptal, buyur geri al diyip sana geri mi veriolar gitarını arabanı? şaka mısınız? şöyle ya da böyle elinizden gitmiş o. alamamışsınız icra satışına kadar, kimseye satamasalar hurdacıya verip 5liraya okutcaklar. ben alsam ne değişcek hayatında? sizin sorununuz ''İCRA'' olayının yanlışlığıyla tamamen, icradan bişey almak değil yanlış olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 cidden okuyunca sunu anladim bu turkiye memleketinde kim varsa sogusluyecen nasil kazak atarsan at cunku salaklar diyari bu ulke ustunede agla zirla ulan adam gidiyor oradan buradan borc kredi aliyor, sonra borcunun ustune yatiyor odemiyor, birde kaciyor ediyor sonunda borcunu alacak adam sikistirip arabasini aliyor bu boyle borcunu vermeden hemen ertesi gun arabani aldim sekli oluyor saniyorsunuz. peki ya alacakli ya yazik degil mi? dingil dingil turk filmlerini izleyip fakir edebiyati yaptikca bir bok olmaz bu ulkeden. herif alacak parayi yiyecek ustune de hadi bas git arabasi satilinca ahi vardi. icra arabalarinda en buyuk sikinti anahtari olmaz, bazisi yillarca bekler, hatta araba degerinden fazla otopark degeri olanlari bile oluyormus eskiden sonra cozmusler o isi.birde bir zahmet otoparkcinin girdigine girme aklin varsa. onun disinda senin paran helalse, aldigin her mal ananin aksutu gibi helal yavrum sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 bildiğim kadarıyla aracı satın almadan içini dışını kontrol edemiyorsun. 10-15 yıllık yeni gibi gözüken fakat hareketsizlikten motoru çürümüş araçlar olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 valla 2008 e girerken tüm ev, arabalarımız hacz edildi. hepsinin yeni sahipleri var. Güle güle kullanırlar umarım... Hacizden ev araba almak almak etikmidir. Bana kalırsa etiktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Okunanlara bakınca "hırsızın hiç mi suçu yok?" demek istedim. Bütün icralar haksız sanki? Evet 3 sene boyunca bir gecekonduya gidip çocuklar kadınlar iki gözü iki çeşme ağlarken evde sadece satılbilecek televizyonla çamaşır makinesini (Genelde ocak ile buzdolabına dokunulmaz) kamyonete polis eşliğinde attığımda oldu. Görünüş kötü mü? Kötü. Fakat afedersiniz insanların borçlarını ödemediğinde, Adalet sistemi ne yapmalı? Alacaklılar ne yapmalı? Ama memleketimizdeki arabesk edebiyatı "alacaklı"ları hep kötü adam olarak görür, mazlumdur hep borçlular. Silah zoruyla borçlanmışlardır ya. Siz merak etmeyin o mallar vadenin ertesi günü gidip alınıpta satılmıyor, 2-3 ay daha süre var o borçlar için. İcra kötü ama GEREKLİ bir olaydır. Avukatlarda, icra memurlarıda çılgınlar fln eğlenmiyor bu işleri yaparken merak etmeyin. 3 yılda sanırım 40dan fazla yere icraya gitmişliğim vardır (her stajyer avukatın asli görevi) ve sonu hüzünlü olmayan hiçbiri yoktu. Ama size biraz değişik bir anımı anlatayım, belki diğer taraftanda bakabilirsiniz hikayenin sonunda; Çanakkalede bir fabrikayı hacze gidecektim, öğleden sonra geldim şehre. Önce fabrikaya baktım yoldan göz ucuyla fabrikaya. Çatır çatır çalışıyor,mal giriyor çıkıyor vs. Ama ertesi sabahleyin icra memurlarıyla, jandarmayla, kamyonla fln gidip sıssız ve boş bir çatı-duvar-bahçe üçlemesiyle karşılaşınca insanı sinirdende olsa baya bir gülme tutuyor açıkçası. Borçlu koca fabrikayı, dolabından makinesine, deposundaki maldan tabelalarına, hatta bekçi kulubesine kadar bir gecede söküp götürmüş. Ha sonrasında ne oldu? 4 sy sonra o alacaklı kendi iflas etti bu gibi 3-4 borçlusundan daha parayı alamayınca. Bu sefer ben adamın evindeydim alacaklı avukatları işlem yaparken. Alın size o borç tahsil edilemeyince ne oluyor. Hatta bu anımı anllattığımda "gün gelir devran döner..." diyen ve gülen salak bir arkadaşımda beni aramıştı bu lafından birkaç hafta sonra, kiracısı birkaç aylık kirayı, elektirik, doğalgaz, aidat borcunu fln takıp gidince. Zaten kısıtlı geliri olan bir aileydiler, sonraki birkaç ayda nasıl zor durumda kaldıklarını ben biliyorum. Yani böyle durumlarda kendinizi sadece "borçlu" ve mağdur olarak değil, "alacaklı" ve mağdur durumda da düşünün isterseniz bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Adamın diyelim borcu var birde arabası var, o zaman icraya kaptırmasın aracı böylece daha ucuza gitmez, aracı kendi satsın böylece değerine gider hemde borcun ödemiş olur. Atıyorum 20 bin tl borcu varsa arabasıda 10 bin ediyorsa satsın yarısını ödesin borcun, icraya kaptırırsa hem değerinin altında gider hemde borcun daha az bir miktarını karşılar. Bütün o masraflarda, icra dosyası gideri, avukat ücreti, hacze giderken yapılan yol masrafları, yediemin ücretide borçluya ait. Yani çok daha fazla zarar ediyor aracını icraya kaptırarak. İcra etik değil diyen üye bir zahmet açıklasın neden etik olmadığını, eskiden borçlu hapse giriyordu borcunu ödemedi diye o madde şu yok kalktı. Birde karma olayından hareket edersek yani sizin çıkarımınızla (saçma olduğunu düşünsemde), alacaklı taraf mağdur olduğu borçlu yüzünden oda negatif bir enerji üretiyor ve onun negatif enerjisi işte icra yolu ile alacağına kavuşarak yok oluyor diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 matama said: ulan adam gidiyor oradan buradan borc kredi aliyor, sonra borcunun ustune yatiyor odemiyor, birde kaciyor ediyor sonunda borcunu alacak adam sikistirip arabasini aliyor Alacaklarını alamayıp batan çok adam var bu ülkede. Adam piyasada ki alacaklarına güveniyor tıkır tıkır ödenen paralar bi anda ödenmiyor e haliyle adam batıyor.Bu ülkede başbakan hasta oldu diye batan adam çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Apis said: Yani böyle durumlarda kendinizi sadece "borçlu" ve mağdur olarak değil, "alacaklı" ve mağdur durumda da düşünün isterseniz bir. Kaptan! Senin böyle bir konuşma yapman doğru değil. Yani bu gibi durumlarda kim haklı diye bakılmaz. Alıcaklıda, borçluda eşittir. Sen birilerine hesap vermek zorundasın. Borçlununda hesap vermesi gereken çok insan var! Eğer bu ülkede herkez borcunu ödiyebilmek için birikimini ortaya koysa emin ol kimse gelişemez. Çünki düzen böyle! Bu yüzden "borç yapmasaymış" lafını duymak istemiyorum. Zaten bu adamlar olmasa sende aç kalırdın ya da başka bir iş türü seçerdir. Haa elbet içlerinde bilmemnenin önünde giden insanlar var. Aklına gelmiyecek cambazlıkları, iğrençlikleri yapabiliyorlar. Fakat bu iğrençlikleri, sömürüleri yapan avukatlarda az değil. Bir çok anımı anlatabilirim bu konuda. Ama yukarıda dediğim gibi düzen böyle! Bu yüzden kim haklı kim haksız diye ayırmamak lazım. Şayet ben duygusal bir adamım diyorsan! Sana duygusal bir cevap vereyim. Bir fabrikadan elde edilecek malın getirisi az değildir. Senin sinirin kaçan paraya olmuştur. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 acikcasi benim anladigim cok turk filmi izliyor paticik. sanki anasini satiyim kumar borcu bahsi gecen borclar kotu adamlar silah zoruyla imzalitiyor. ben acik ve net soliyim hani su O ile basliyan kozyatagi bolgesinde iyi bilinen bir sarkuteri var, piyasaya buyuk borc takti kriz nedeniyle bir sekilde insanlar guvendi etti senet menet aldilar kurtardilar bu O yu. ama bu arada Oyu kurtaricam derken benim firmalarimdan biri assigiya gidiyordu. 30 kisi calisiyor firmada ben icra yollamadim diye bu 30 kisi issiz kalsa karmacan mi kurtaricak bu adamlari? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Tron said: Yani bu gibi durumlarda kim haklı diye bakılmaz. Alıcaklıda, borçluda eşittir. Hak hukuken korunan menfaattir, yani alacaklının alacağına kavuşması bir hakdır, hukukda bunu korur çeşitli sistemler getirerek mesela icra takibi gibi haciz gibi bunların hepsi icra kanununda düzenlenmiştir. Kısaca bu gibi durumlarda kim haklı diye bakılır, alacaklı takibe girişdiği zaman zaten mahkeme veya icra dairesi eldeki verileri inceler ve ona göre harekete geçer. Kısaca artık vade tarihi gelipde alacağına kavuşamayan alacaklı mağdur olduğı için kanun koyucu bu sistemleri getirmiş ve "alacaklıyı" korumuştur. Kısaca "eşitlik" borçlunun taahüt ettiği edimi veya borcu yerine getirmediği anda bozulur. Bu durum sadece alackalı ve borçlu arasında geçerlidir. Şimdi kalkıp vay efendim bu sistem böyle, öngörülemeyen şeyler oluyor, kredi kartları borçları var, faiz var, kriz var, var oğlu var derseniz. Bu bahaneleri "alacaklıya" değil mevcut sistemi bu hale getirenlere sormazın lazım ki, bu apayrı bir konunun başlığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Tron, önce tüm yazdıklarımı baştan bir oku. Sonra o "mağdur" kısmını sadece borçluyu "mağdur" olarak gören ve baştan ayrım yapan insanlara olduğunu anlarsın (umarım). Fabrika işinde zaten bir otomobil şirketinde stajyer avukattım, yaptığım işlerden kuruş pay alamıyordum. Az biraz bu işlerin içindeysen (ki sanmıyorum yazdıklarından) genç avukatlardan kaç tanesinin İstanbulda kendi bürosunu açabildiğini (%1'e yakın), geri kalan ve bürolarda yada şirketlerde çalışanlarında ne kadar ücreti vekalet aldıklarını bilebilirsin (bütün ücreti vekaletin %0 ila %10'u arasında aciz bir oran). Ha, avukatlara bir hıncın varsa bana fark etmez, alışkınız. Herkes bizi suçlar nede olsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 apis ac sende soyle egemenoglu avukatlik etilerde :) neyin eksik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Selam, Araç/eşya ederinde satılıp, borçlunun hesabından düştüğü sürece benim iç hesaplaşmam açısından sorun yok. Ama bu icra olayı fırsat bilinip malın ucuza kapatılması mantığı güdülürse eğer ben iç hesaplaşmamda bunu uygun bulmam. Normal koşullarda borçlu bana o aracı o fiyattan satar mıydı; hayır. O zaman ben onun bu durumundan faydalanmış olarak düşünürüm kendimi. Borçlu ile alacaklı arasındaki hukuk ile bu olayın karıştırılması saçma. Ayrıca kişisel anısı olan eşyaların hacizi -eğer mümkünse- yapılamaya biliyor. Ama başka şans yoksa onu da haciz edebiliyorlar diye biliyorum, böyle birkaç uygulama gördüm. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Salt araba olarak düşünmemek gerek. İcradan alınan arsalarla çok büyük yatırımlara imza atan iş adamları var.İcralar bazen fırsat olabiliyor eğer ki profesyonel bir iş adamıysan.Bankalar çok sık arsa satıyor icra kanalıyla.Bunlara talep inanılmaz yoğun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 İcradan alacağınız arabanın peşinde başka kimler var biraz araştırıp almakta fayda var. Aracı ucuza kapatırsınız sonra 2 tane kıl tip yanınıza gelir bu arabayı sen arttırmasan xxx abi alacaktı daha ucuza sen aldın aradaki parayı bize vereceksin derler. Mantık yok ama xxx abi mantık adamı degildir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 icralık ürünler çok ucuz oluyo ama türk halkının %80'i o vebali alamam,hayrı almaz o ürünün diye düşünerek satın almıyo o yüzden icrada bisürü eşya var ve cidden ucuz 450 liraya plazma tv bile görmüştüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar