zeawee Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 eldar said: sinema projektörünün fps'si sabit, daha önce xpand, IMAX vs. görmediğin bir teknolojide izlediysen farklı gelmiş olabilir. xpand izledim, 3. oldu bu, ilk deneyimim final destination ile oldu, sonra UP , sonra da bu.. fps olarak diğerlerinde belki dikkatimi çekmemiş olabilir aynı bile olsa ama bunda daha bi canlı, derin, çok renk kullanıldığı için öyle gelmiş olabilir tabi. ama bariz çözünürlük farkı vardı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 ve titanic'i de geçti gişe hasılatı. :) /target james cameron /respect Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 aha valla geçti helal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 demin okuyordum da çok güldüm ya lol: said: Sam Worthington, the latest lead actor to work with Cameron, stated on the Jay Leno Show that Cameron had very high expectations from everyone, and would often use a nail gun to nail the film crew's cell phones to a wall above an exit door in retaliation to unwanted ringing during production. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 hala sold out haftasonlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 İmdb puanı Yüzüklerin Efendisinden yüksek olduğunu görünce birde en çok para harcanan film denince aha dedim yine efsane film geliyor. Filmizi izledim herşey güzel hoşta çok şey bekledim sanırım filmden. Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslanamaz kanımca. Herhalde bu 3 boyutlu son teknoloji ayağına çok para harcanmış filme. E bende 3 boyutlu izleyemedim. Belkide 3 boyutlu izlemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 aciksasi ben yuzuklerin efendisi kitabini okumadim ama, ona ragmen karsilastirma yapilacak olursak yuzuklerin efendisi 3 gomlek ustun bi filmdi acikcasi sonucta hikaye olsun, atmosfer olsun vs vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 said: Belki de 3 boyutlu izlemek lazım. ahuah günaydın.. kesinlikle 3d izlemek lazım.. bulunduğuunuz yerde 3d sinema yoksa bile dert etmeyin bu filmden sonra elbette yaygınlaşacaklar.. siz de güzel güzel 3d filmler izleyeceksiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 filmin maksatı zaten 3d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 dasaaa said: said: Belki de 3 boyutlu izlemek lazım. ahuah günaydın.. kesinlikle 3d izlemek lazım.. bulunduğuunuz yerde 3d sinema yoksa bile dert etmeyin bu filmden sonra elbette yaygınlaşacaklar.. siz de güzel güzel 3d filmler izleyeceksiniz.. Param olsa ben açıcam da yok işte =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 ne diyim olur inşallah ^_^ amcanın o kadar süre filmi elinde bekletmesi de sinema sayısının artması idi zaten. lotr iyi bir film idi ama avatar ile güzel bir devrim gördük.. renkli sinema ya da sesli sinema gibi bişi işte. imkanınız olursa 3d izlemeye de çalışın. belli olmaz belki denk düşer =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 sadece 3dye de takilmamak lazim, karakterlerin animasyonlari, hareketleri, doganin gercekciligi de bambaskaydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Bu arada film çekim tekniği dışında sıradan bir film ama büyük bir reklamcılık başarısı dediğimde insanlar "öyle aman aman reklam yapılmadı ki eki eki" diyodu bana. Açın wiki'den bakın, filmin kendi çekim bütçesi 250 milyon dolarken pazarlama bütçesi ayrıca 150 milyon dolarmış (sanırım tarihi rekor bu, film serisi çekersin bu parayı sırf reklama harcayacağına) Amerika "bakın bu popüler olacak" dedi parmakla gösterdi, insanlar da hemen atladı uu süper film diye. 2000'lerin en başında Aksiyon filmi Matrix'i bile yalandan "felsefe"ye boğup da dikkat çekmişlerdi de aynı tongaya düşmüştü insanlar, genel kesimi bu kadar rahat idare edebilmek çok ürkütücü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Rewendor said: 2000'lerin en başında Aksiyon filmi Matrix'i bile yalandan "felsefe"ye boğup da dikkat çekmişlerdisen yapma bari. ÖEH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 ÖEHHHH!! hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Matrix (ilk film özellikle) ÇOK iyi bir filmdi zaten de, yapımcılar bile ilk filmi çekerken o kadar felsefeye falan girmeyi düşünmüyolardı tahminen. İnsanlar kendilerini kaybedince sonraki filmlere eklemeler yaptılar o yönde. 2. filmde bu işi fazla abartınca da son filmde biraz toparladılar vs vs. Yani çok iyi bir film bile popüler kültürü etkilemek adına değişikliğe gidebiliyor, vasat avatar neden baştan yaygarayı kopartıp da abartılmasın? 150 milyon dolar "sadece" pazarlama bütçeli film çekip sonra da rekor kırdı demek göz boyamak anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 bazen patiye yazanlarin hayattan beklentilerini anlamakta zorlaniyorum.. ne istiyorsunuz? sizi super eglendirirken her filmde yepyeni cekim teknikleri kullansinlar ve cok derin senaryolarla hayatin anlamini mi sunsunlar 108 dakikada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Bide maliyeti az olsun sanırım, reklamı da yapılmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 dün izledim filmi filmin görüntüleri mekanın gerçekliği efektler hede hüde onlara hiç bi lafım yok ama çok tırt filmdi bitsin artık diye bekledim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darko2 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Avatar'ı bitirip Matrix'e bok atmaya başlamışlar uuuuu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Matrixe bok atmadım yahu çok severim ben Matrixi. Ama Matrix gibi güzel ve hatta süper bir film bile popülerliğe oynamak için başta olmadığı halde felsefe falan kattı konu konsept değiştirdi üşenmeyip (2. filmdeki yön değişikliğinden bahsediyorum), Avatar gibi tırt film hayli hayli popülerliğe oynamak için böyle kasar dedim. Doğruya doğru, tepeden birileri "bu film popüler olacak" diyo ona göre reklam kampanyaları bilmemneler çıkartıyor, orta düzey izleyici kitlesi (ki en büyük kitle buna dahil oluyor zaten) de hemen o filmi tepeye çıkartıyor. Bu sene de bu bahsedilen film Avatar'dı işte. Filmin tek olayı görsel şovdu. Başka da bir olayı yoktu. Konu desen pokahontastan kurtlarla dansa pek çok filmde kullanılan konuyu birebir çalarak oturtmuşlar, mekanlar falan desen birebir wow'dan arak, karakterler desen son derece sığ kalıplaşmış fabrikasyon, oyunculuk gayet orta düzey, diyaloglar desen sıradan herhangi bir özelliği yok, arka plan desen ilginç bir şey olabilirmiş evet ama doğru düzgün değinilmemiş bile pek göze batmıyor. Yani filmi film yapacak hiçbir şey yoktu bu filmde ön plana çıkan (3d teknolojisi dışında). Ama öyle bir reklam kampanyası yapıldı ki (150 milyon dolarlık reklam kampanyası diyorum bakın, kaç film bütçesi eder bu) insanlar filmi putlaştırdı. Sorgulamadan beyinleri yıkanmış şekilde uff süper film demeye başladılar. Bu kadar başarılı bir pazarlamayla 1.5 saat boyunca aralıksız mayonez şişesi gösterseler (zamanında Rocko's Modern Life izleyenler göndermemin nereye gittiğini anlayacaklar) bu film yine rekor kırardı merak etmeyin. Çoğu insanı etkileyip sorgulama safhasını ve beğeni filtrelerini yok etti çünkü film. Zaten sunduğu yeni teknoloji (ki bu evet çok başarılı bir teknoloji evet buna itirazım yok) dışında film olarak hiçbir elle tutulur "özel" yanı olmayan, bir filmin yarıştığı hiçbir alanda bir artısı olmayan bir filmin bu kadar ön plana çıkmasının te yolu buydu, böyle oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Mum_Chamber said: bazen patiye yazanlarin hayattan beklentilerini anlamakta zorlaniyorum.. ne istiyorsunuz? sizi super eglendirirken her filmde yepyeni cekim teknikleri kullansinlar ve cok derin senaryolarla hayatin anlamini mi sunsunlar 108 dakikada? Bir projeye rivayetlere göre 14 sene harcayıp da bu kadar boş bir filmle çıkmasınlar istiyoruz belki de. Efektleri dışında hiçbir şeyi olmayan filmin bütçesi bile 400 milyon dolarsa, bu kadar fazla efekt ve yeni teknolojiler kullanıldıysa, senaryo ve oyunculuğu biraz daha iyileştirmek devede kulak kalmaz mı? Olsun olsun 425 milyon olsun gereken bütçe. Zaten filmin içinin dolması demek, gereken pazarlama bütçesinin de azalması demek aslında, "malın kendini satması" demek. Oradan kapanırdı. Rewendor mis gibi toparlayıp yazmış işte de, şimdi gerçekleri kaldıramayan bir fanboy gelir yazının üç kelimesini cımbızla çekip ona destan yazar, diğerleri de oradan tutar saldırır. Gördük bu filmi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 senaryonun sıradanlığı, başka filmlere ve hikayeleri benzer olması, kurgunun kötü olmasının maddiyatla ne alakası var şimdi yahu. ha tamam düşük bütçeli filmler için alakası var. Ama bu film için yok. yani 50milyon $ daha fazla bütçe olsaydı daha iyi senaryo ve oyunculuk olmayacaktı. ayrıca reklamdan kısıp filmin içini doldurmak arada ki farkı kapatırdı, daha karlı olurdu gibi bir görüş gene saçma. Bu filmin en büyük özelliği ilk defa böyle bir teknolojinin bu şekilde kullanılmış olması. İnsanlar film kötü olsa bile gideceklerdi. Gerçekten bu filme gidecek olan kişinin milyonda 1 in yorumlarına bakıp, senaryo çalıntı, zaten başka filmlerdede aynı hikaye var, oyunculuk kötü dendiğini görüp bu filme gitmeyeceğini mi düşünüyorsunuz ? onun dışında kalan yorumlar kişinin kendi görüşüdür ona birşey diyemem. sever yada sevmez. Oyunculuğu beğenir yada beğenmez orası kişinin kendi fikri. herkez kendi açısından haklı sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 mekanlar wow'dan arak nedir lol, mum'un uyarısı vardı geçen sayfalarda bununla ilgili. eleştiri böyle olursa elbette cımbızla çekilir, elle tutulur değil çünkü cımbız lazım. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Baggio said: Rewendor mis gibi toparlayıp yazmış işte de, şimdi gerçekleri kaldıramayan bir fanboy gelir yazının üç kelimesini cımbızla çekip ona destan yazar, diğerleri de oradan tutar saldırır. Gördük bu filmi :p ya rewendor neyi yazmis? filmin teknolojisi disinda baska birseyi yok yazmis. zaten oldugunu iddia eden de yok. adamlar da "hayatin anlami uzerine super bir film yaptik, kesin izleyin" diye reklam da yapmadilar. burada da kimse cikip "film efsane bir film, oyunculuk da oscar'lik" demedi. ama cikip bosu bosuna atar yapip hateboy'luk yapiyorsunuz. "avatar mundar" ooldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar