Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Inception (2010)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

çok güzel bir film ama abartıldığı kadar değil. zaten bu tarz filmler hep güzel oluyor.

filmde son dışında anlaşılmayacak birşey pek yok sadece sonu biraz izleyiciye bırakılmış gibi.

bence bariz arafta kalıyor. birkaç yorum okudum ancak kendi kafamda karşı çıktım :P

topacın cobb'un totemi olup olmamasının bir önemi yok. film boyunca en panik anlarında bile topacı kullanıyor ve sonuç alıyor (gerçek dünyada düşmesi, rüyada düşmemesi).

film boyunca birkaç kez topaç düşüyor bu da gerçek dünya olduğu gösteriyor (mal haklıydı, bizim gerçek sandığımız da aslında bir rüyaydı yorumlarını çürütüyor)

film boyunca topaçın düşme hızını düşünürsek film sonunda topaç düşecek olsa o kadar uzun dönmez, gerçekten çok uzun süre döndü çünkü

filmin sonunda cobbun odaya girişi, çocuklarına bakışı, çocuklarının oturma stili ve dönüş stili... tamamı cobbun anılarıyla 1e1 uyuşuyor. direkt anılarından yarattığı bariz

cobbun totemi olan yüzüğe gelince, ben bu detayı kaçırmıştım filmde ama yorumları okuyunca gördüm. rüyalarda takıyor, gerçek hayatta çıkarıyor totemi. son sahnede de yüzüğü çıkarması gerçek olduğunu göstermiyor bence. o da artık rüya veya gerçek umrumda değil diyerek ne olursa olsun çocuklarımla yaşayacağım diyor ve yüzüğü cebine atıyor gerçeklik çizgisini kaybediyor (tıpkı mal'ın topaçını kasaya kilitlemesi gibi)

Sosyal ağlarda paylaş

Hergonan said:

topac mal'in topaci, onun totemi yuzuk evet

hayır. ilk başta onun totemiydi. ondan sonra bizim eleman kullanmaya başladı. kişiye özel olmasının sebebi diğer insanlar bunu bilirse onların rüyalarına girdiğinde o ayrımı sağlayamazsın, adam senin totemini rüyasında etkileyebilir. ama zaten mal öldüğü için onun rüyasına girme gibi bir olay yok ve bilen bi tek bizim eleman. ondan kullanmasının bir sakıncası yoktu.

yani direk totemi o topaç. adam kaç defa kontrol için topaç çevirdi baktı daha oncede filmde.

Sosyal ağlarda paylaş

Benim filmdeki teknolojinin isleyisiyle ilgili tam anlamadigim bir nokta var:

Mimarin yaptigi tam olatak ne? Tamam, butun ruya katmanlarini Ariadne tasarlamisti. Fakat digerlerinin ruyada oralari gormesi nasil saglaniyor? Ilk basta asil ruya gorecek kisinin Ariadne olacagini, ve bu sekilde alt katmanlardaki ruyalari da yonetecegini dusunmustum. Fakat daha sonra Ariadne ucakta kendisine de yer ayirtmalarini istedi. Demek ki Ariadne ucakta ve haliyle ruyada yer almayabilirdi. O zaman tasarladigi ruyalari digerleri nasil goruyor? Tasarladigi ruyalari kaydettigi ve digerlerine verdigi bir nevi disk mi var? Veya ruyalari tasarladiktan sonra her katmandaki ruyayi gorecek kisi ile onceden calisip o mekanlari mi ezberletiyor? Bu ikinci aciklama daha mantikli geliyor ama filmde boyle bir sey soylenmiyordu sanirim.

Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Benim filmdeki teknolojinin isleyisiyle ilgili tam anlamadigim bir nokta var:

Mimarin yaptigi tam olatak ne? Tamam, butun ruya katmanlarini Ariadne tasarlamisti. Fakat digerlerinin ruyada oralari gormesi nasil saglaniyor? Ilk basta asil ruya gorecek kisinin Ariadne olacagini, ve bu sekilde alt katmanlardaki ruyalari da yonetecegini dusunmustum. Fakat daha sonra Ariadne ucakta kendisine de yer ayirtmalarini istedi. Demek ki Ariadne ucakta ve haliyle ruyada yer almayabilirdi. O zaman tasarladigi ruyalari digerleri nasil goruyor? Tasarladigi ruyalari kaydettigi ve digerlerine verdigi bir nevi disk mi var? Veya ruyalari tasarladiktan sonra her katmandaki ruyayi gorecek kisi ile onceden calisip o mekanlari mi ezberletiyor? Bu ikinci aciklama daha mantikli geliyor ama filmde boyle bir sey soylenmiyordu sanirim.

aslında mimariyi anlatıyor ama di caprio ya mal ın gelmemesi için anlatmıyor mimariyi kızda o yüzden geliyor.

Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

şunu biri açıklasın, yoksa hayatta bu filme güzel film demem.

ilk rüyada minibüs sallanınca ikinci rüyada yer çekimi etkilenior. Ama ikinci rüyada yer çekimi kaybolunca üçüncü rüya etkilenmiyor??

Düşünüyorum düşünüyorum, direk mantıksız geliyor..

orda otel odasında arthur hariç tekrardan uyuyo elemanlar ve 3. katmana geçiyolar yani otel odasinda uyuyan bedenleri yerçekminden etkileniyo 3. katmandaki halleri değil

Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

ilk rüyada minibüs sallanınca ikinci rüyada yer çekimi etkilenior. Ama ikinci rüyada yer çekimi kaybolunca üçüncü rüya etkilenmiyor??

katmanlarda ilerledikçe öncekilerdeki olayların etkisi azalıyor. Japon abi de vurulmuştu ama 2. katmanda daha iyiydi hani. O yüzdende 1. layerdaki düşüş 3.dekini etkilemedi işte diye düşünmüştüm ben

Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Dusme, sallanma hislerinin vucut bir yone dogru siddetle savruldugu icin algilandigi, yercekimsizlik hissinin ise notr bir durum oldugu icin algilanmadigi dusunulebilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

3 saatlik bir ızdıraptı herifin teki kafayı çekip birşeyler karalamış oturmuşlar utanmadan filmini çekmişler

filmin yarısı bir kere tamamen gereksiz nasıl uzatırız diye çekilmiş sahnelerle dolu.

oyunculuk vasat ötesi

saf hype dan ibaret film

Sen de kafayı çekip izleyeceksin ki işte o zaman süper oluyor film, gerçi o zaman da 16 saat sürüyor film.
Sosyal ağlarda paylaş

OVERRATED olduğuyla başlayalım.

efendim hikayemizde açık noktalar var irdelersek, insanlar sırf yanyana uyuyup birbirlerinin rüyasına nasıl giriyor, aynı uyuşturucu yatıştırıcıyı aynı odada kullananlar aynı rüyayı mı görüyor? açıklandıysa atladım. ama tabi çok da sallamadım.

film güzel, senenin iyi filmlerinden.

ANCAK İMDB TOP 3'e oturacak kadar da değil insaf be yahu. incisözlük saldırısı gibi yükseltmişler resmen puanı.

işlenişi güzel, genel olarak zekice bir film, 4-5 katman oluyor bazen hikaye. çekimler prodüksiyon özenli, bazen altından kalkılamayacak CGIlar olsa da. ama mementodaki ruh yok filmde. açık yerler var, geçiştirilen kısımlar var.

izlerken azcık kafa yormak gerekiyor, kafa yormayıp testere 7 izlicez diye gelen arkadaşlar burada filmi yerden yere vurmuş.

senenin iyi filmlerinden ancak, çığır açan bir film değil kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...