Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terminator Salvation

Infeqted

Öne çıkan mesajlar

http://img40.imageshack.us/img40/2840/t2gulumseme.jpg

DVD'deki ekstralara bakıyordum da T2'nin bu sahnede bayağı güldüm,zaten arkasından Arnold'la konuşuyorlar ve bu sahneyi çekerken setteki herkes gülmekten yerlere yattı falan diyor.

Olayı da şu yine önceki çıkarılan bir sahne yüzünden çıkarılıyor bu da,o sahnede de;

T-2 Çıkarılmış Sahne

işte filmdeki bir sahne vardı hani,t800'un üstündeki mermileri falan temizliyordu sarah ondan sonra john soruyordu insanlar gibi davranmayı öğrenebilir misin falan diye,onun devamında işte herşeyi öğrenebiliyor fakat uygulayamıyor skynet izin vermediğinden,yeniden programlanabilirim diyor falan açıyorlar çipi çıkarıyorlar,t800 devre dışı kalıyor.Hatta Sarah çipi alıp yok etmek istiyor "ona güvenmiyorum bu tek şansımız olabilir,biz bize daha iyiyiz john" diye.İşte John'da ilk liderlik özellikleri falan gözleniyor böyle karşı çıkıyor "dünyanın lideri olacağımı söylüyorsun fakat anneme bile daha söz geçiremiyorken bu nasıl olacak " vs. diyor vazgeçirtiyor.Çipi geri takıyorlar falan zaten sonraki sahnelerde hatırlarsanız T-800 öğrenmeye başlıyor bir ton şeyi,

Fakat bu gülümsemeyi öğrenmeye çalıştığı sahneyi karizmayı bozar,tüm film boyunca tek gülümsediği sahne falan diye çıkarıyorlar işte :)

edit : ya aslında şu tek resim pek birşey ifade etmiyor ama,bu hale gelmeye çalışırken ki hali öldürüyor gülmekten :)

edit 2:

hatta şu sahne işte

http://www.youtube.com/watch?v=1ANUP5-aW4E
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Kinkaudonau said:

benim bildiğim kadarıyla John Connor'a suikast için gelen T800lerden birinin kafasına plasma baton vurup bayıltıyorlar sonra yeniden programlıyorlardı ( PS2deki Terminator oyunlarından birisi bu konu üzerine kuruluydu )

yanlış hatırlamıyorsam öyleydi, resistance'de cyborg'ler var şu yada bu şekilde ama gerçek manada kendi terminatörlerini üretemiyorlar diye biliyorum

kyle reese'in ilk filmde anlattığına göre bunlar bir skynet üssünü basıyorlar ve t-800'lerden birinin 84'e gönderildiğini öğreniyorlar sarah'ı öldürme maksadıyla. bunun üzerinde john, kyle'ı aynı makine ile peşinden yollayıp sonra da makineyi yokediyor başkası gidemesin diye. polis sorgusunda anlatıyordu kyle bunları.

terminator 2'de resistance'dekilerin zaten terminator yakalayıp geri mühendislik deneyebildiği konusunda fikrimiz oluşmuştu, terminator 3'de de zaten Arnie "seni -john connor- öldürmek için programlanmıştım ama görev sırasında yakalandım, yeniden programlandım" diyordu

terminator 3 izlemeyen okumasın

t3 spoiler

spoiler

spoiler

filmin en güzel yeri "i was kill you" demesiydi

Sosyal ağlarda paylaş

Kinkaudonau said:

Sam said:

Kinkaudonau said:

benim bildiğim kadarıyla John Connor'a suikast için gelen T800lerden birinin kafasına plasma baton vurup bayıltıyorlar sonra yeniden programlıyorlardı ( PS2deki Terminator oyunlarından birisi bu konu üzerine kuruluydu )

yanlış hatırlamıyorsam öyleydi, resistance'de cyborg'ler var şu yada bu şekilde ama gerçek manada kendi terminatörlerini üretemiyorlar diye biliyorum

kyle reese'in ilk filmde anlattığına göre bunlar bir skynet üssünü basıyorlar ve t-800'lerden birinin 84'e gönderildiğini öğreniyorlar sarah'ı öldürme maksadıyla. bunun üzerinde john, kyle'ı aynı makine ile peşinden yollayıp sonra da makineyi yokediyor başkası gidemesin diye. polis sorgusunda anlatıyordu kyle bunları.

terminator 2'de resistance'dekilerin zaten terminator yakalayıp geri mühendislik deneyebildiği konusunda fikrimiz oluşmuştu, terminator 3'de de zaten Arnie "seni -john connor- öldürmek için programlanmıştım ama görev sırasında yakalandım, yeniden programlandım" diyordu

terminator 3 izlemeyen okumasın

t3 spoiler

spoiler

spoiler

filmin en güzel yeri "i was kill you" demesiydi

T3

Yanlış hatırlıyorsun.Orada "I killed you" tarzı bişi diyordu, yani gelecekte conner'ın öldürüldüğünü öreniyorduk ve karısı t800'ü bu sefer programlayıp tekrar gönderiyordu geçmişe judgement day'i engellemek için.

Sosyal ağlarda paylaş

LasT_SuRviVoR said:

Beğenmedim.

Filmde ruh yoktu. Evet sahneler güzeldi, teknoloji harikaydı parçacıklar uçuşuyordu ama birşeyler eksikti. Vurkırla olmuyor bu işler...

Savaş çok daha güzel anlatılabilirdi. İlk yarı çok gereksizdi. Marcus'un keyfini izledik resmen. Marcus kimmiş ya allahım, koskoca John Connor varken ?

Aynı aklımdan geçenler bunlar oldu filmi izlerken...

Efektler falan şahane ama ruh yok, o savaş ve insanların çaresizliği hissi hiç verilememiş.

Spoiler

Bu mesela insanları rehin alan HK'ların kafeslerini örnek alalım. Hani bebeyle kyle reese rehin alınıyor.

Benzer bi sahne Spielberg Filmi olan "War of the Worlds" de vardı. Tripod'ların yakıt olarak insanları topladıkları sahneler falan. İnsana daralma geliyordu, ordaki çaresizlik ve acıyı hissettiriyordu film. Terminatör de eksik olan buydu.

Sosyal ağlarda paylaş

çok kötüydü film. christian bale bile kötüydü.

bikaç kişi çaresizlik hissinin eksikliğinden yakınmış, kesinlikle doğru. marcusla john koşturuyolar filan böyle bişeyler oluyor, ortada savaş falan yokmuş gibi sanki. işte toplama kampları var ama öyle takılıyo insanlar, sıraya geçiyolar vs.

sıfır duygu.

Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız çaresizlik falan demişsiniz de.

İnsanlar daha çok çaresiz değil o sırada.

Film 2018'de geçiyor.

T-1 ve 2'deki gelecek 2027-2029 arası bir yerlerde.

Kısaca 2018'de daha hayatta kalan pek çok insan var, sayıları daha fazla, ayrıca araçlar olsun uçak tank falan olsun bayağı bir askeri güçleri var yani. Daha çok çaresiz değiller.

Ha ama patlattıkları her makinenin yenisi yapılıyor, ama ölen her insanın yenisi gelmiyor. Üstüne üstlük patlayan falan uçak tank top yerine yenisini yapacak güçleri imkanları da yok, haliyle giderek daha kötü hale geliyorlar.

Esaas çaresizlik 3-5 seneye başlayacak işte.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de bu alternatif gelecek nerden çıktı? 3'ün sonunda 4'e etki edecek ne değişiklik vardı ki? tam hatırlayamadım sonunu ama 3'te kızla birlikte dağda kalmamışlar mıydı, kız nerde? neler oluyor burda?

çizgi romanlardaki gibi aynı kahramanların, benzer konular üzerine farklı evrenlerde mücadele verdiği bişi oldu çıktı işte terminator.

ayıp ettiler, yazık ettiler.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk 3lemenin tüm filmlerinde Arnie harici oynamış tek bir oyuncu vardı o da şu kafayı sıyırmış adli psikologdu (ismini unuttum)

var mı o 4. filmde?

edit:
wiki'den aratayım dedim Salvation'da yokmuş

http://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Silberman

----------------------------

James Cameron'un T2 için yaptığı mini ek bölüm

http://www.dailymotion.com/relevance/search/battle+across+time/video/x305rw_terminator-2-3d-battle-across-time_shortfilms
Sosyal ağlarda paylaş

Filme dün gittim. Diğer Terminatör filmlerini de izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, film biraz ciklet olmuş. Christian Bale'ı da Makinist filmindeki performansı dışında çok beğenmem zaten, bunda da öyle süper bir oyunculuk çıkarmamış bence. Tam tersine şu Marcus'u oynayan eleman çok daha iyi bir aktör kanımca. Her neyse, film gidilmeyecek bir film değil ama çok da umutlanmayın. Serinin hayranları beğenecektir gibime geliyor ama.
Sosyal ağlarda paylaş

begendik zaten =)

spoiler

bir de hala eski filmlerle karsilastiriliyor da, affiniza siginarak tekrar soyluyorum, yeni bir uclme bunu bundan sonra gelecek filmlerle karsilastirmak gerek, yeni bir gelecek yaratildi cunku artik hicbirsey eski filmlerde soylendigi gibi olmayacak, yani kyle reese belki gecmise gitmiycek, gitse bile olmeyip geri gelecek vs, ya da john connor arnie tarafindan 2031 de oldurulemiycek vs gibi

terminatorden alakasiz aksiyon/savas filmi olarak da bence gene basarili bir film oyle kotu degil yani, cok efsane quotelar/sahneler var filmde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...