Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mahremiyet eğitiminizi aldınız mı?

GEd

Öne çıkan mesajlar

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=813721&title=cinsel-egitim-mi-mahremiyet-egitimi-mi

zaman said:
Hemen cevap vermek gerekirse; bir grup çocuğa aynı ortamda cinsel bilgi verilmesi taciz olaylarının önlenmesinde ve çocukların cinsel kimliklerinin sağlıklı bir şekilde oluşmasında doğru bir yöntem değildir. Zira, çocukta cinsel öğrenimin adım adım oluşması gerekir. Cinsel kimlik oluşumunda en kritik nokta, çocuğun ruhi ve zihni gelişimi ölçüsünde "çok hassas" olarak ve "bilinmesi gerektiği kadar bilgi" prensibi ile eğitim verilmesidir. Hâlbuki okullarda ve kalabalık bir grup içinde hangi çocuğun, hangi oranda cinsel bilgiyi sindirebileceği önceden kestirilemez.

Her bir çocuğun konu hakkında ön bilgisi farklı olacağı gibi, anlatılan konuların hangi çocukta nasıl tesir oluşturacağı da önceden tahmin edilemez. Verilen bilgiler bir kısım çocukta negatif tesir oluşturabilir. Örneğin, mastürbasyona başlayan çocukların bir kısmının, "mastürbasyonun zararları" konulu bilgilendirici toplantılardan sonra, merak edip başladığı unutulmamalıdır.

zaman said:
Aileler her ne kadar çocuklarının öğretmen gözetiminde doğru bilgiler aldığını düşünseler de, ders çıkışında çocukların kendi arasında cinsel konuları konuşmaya devam edeceği, doğruluğu belli olmayan ve filtreden geçmemiş bilgilerin çocukların kendi arasında paylaşılacağı unutulmamalıdır.

Bu ve buna benzer onlarca sebep analiz edildiğinde, çocuklara okullarda ve toplu bulunulan mekânlarda cinsel eğitimin verilmesinin doğru olmadığı görülmektedir. Davranış bozukluğu sergileyen gençlerle yapılan terapi görüşmelerinde görülmektedir ki, birçok çocuğun kendi sınırlarını gereksiz yere ilk kez aştığı dönem, vaktinden önce ve ihtiyaç olmadığı halde verilen cinsel bilgilerin alındığı dönemdir.

zaman said:
1. Mahremiyet eğitimi kişiye özeldir
Cinsel eğitim, bir grup çocuğa topluca verilir. Böylesi bir durum çocukların ruh sağlığının zedelenme riskini doğurur. Hâlbuki "mahremiyet eğitimi" kişiye özeldir. Her çocuk ayrı ayrı eğitilir. Çocuğu eğitecek olan şahıs ise öncelikli olarak çocuğun birinci derecede yakınlarından biri, eğer onlar uygun değilse mutlaka konunun uzmanı olan bir kişi olur. Zira bilginin veriliş dozajı iyi ayarlanmazsa çocuk cinsel davranış bozukluklarına yönelebilir.

2. Amaçları farklıdır
Cinsel eğitimin ana amacı, çocukların cinsel sorunlardan korunmasıdır. Bir başka deyişle, cinselliğin problemsiz nasıl yaşanacağının öğretilmesidir... Hâlbuki mahremiyet eğitiminin amacı, cinselliğin mahrem bir konu olduğu ve evlilik öncesi cinselliğin yaşanmaması gerektiğinin pekiştirilmesidir.

3. Sorunlara yaklaşım farklıdır
Cinsel eğitimde genel bilgiler aktarılır, şahsa ait özel konulara girilemez, varsa o anda yaşanan sorunlar tespit edilip çözülemez. Mahremiyet eğitiminde birebir görüşmeler yapıldığı için çocuğun o anda yaşadığı sorunlar bizzat tespit edilip çözüme kavuşturulmaya çalışılır.

4. Mahremiyette aile de eğitilir
Cinsel eğitimde çocukların kendisinin eğitilmesi esastır, mahremiyet eğitiminde anne-babanın da eğitilmesi gerekir.

5. Cinsel eğitim, özgürlük ister
Cinsel eğitimin fikrî altyapısı cinsel özgürlüktür, mahremiyet eğitiminin amacı sınırlar içinde kalmaya teşviktir.

Grup sexe hayır kampanyası ile yola çıkmış zaman herhalde,başka türlü derinlemesine hede hödö yorum yapasım gelmedi ciddi olarak,yazının kendisi gayri ciddi çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Masturbasyonun zararları neymiş ki ?

Cinsel ilişkinin evlenene kadar olmamasına karşıyım . İmkanı varsa milli olsun işte ne zararı var . Bana göre ama cinsel yaşam düzenli ve sürekli olmalıdır . 1 kere yattıktan sonra zaten illaki onu istiycek bünye el yetmiycek . Bunun güzeli düzenli bir seks hayatının olması ha evlenmeden 10 sene önce ha evlenildiğinde farketmez bence .
Sosyal ağlarda paylaş

absocuğum tartışılacak birşeyi pek yok cinselliğin. teorik eğitim belli bir yaşta şart. bireylerin deneyimleme zamanları ise tabii ki kişinin duruma hazırlığına bağlı olarak değişecek. kız veya erkek fark etmiyor pek.

bu yazının tamamıysa zaman kafası işte.. cinsellik eğitimi bile değil adı zaten. mahremiyet eğitimi.
Sosyal ağlarda paylaş

cinsel egitimin aile ortaminda verilmedigi toplumlarda okullarda cinsel egitim verilmesi zorunludur
ne zaman ki bu ulkede cinsel egitimsizlik yuzunden adam karisinin gobek deliginine sokmaya calisirken hastaneye dusenner olmaz o zaman egitimi aileler verebiliyo denir
o zaman kadar kizi regl oldu diye tokat atmaktan oteye gidemeyen zihniyete zorla egitim sarttir
Sosyal ağlarda paylaş

cinsel eğitimi insan kendi kendine verir.aileden yada okulda ögrenebilcek tek şey işte aidsten korun kondom kullan falan filan.ki onlar bunu sana sölediğinde ztn sen olayı çözmüş seviyeye geliosun.aile cinselliğe köstek olmadıkca.yani ufaktan işte yapma etme baskı yapmadıkça problem yok

kendin keşfederek tecrübelenerek ögrenilcek birşey bu.

ilkokulla birlikte başlar.duyarsın görürsün kızların arkasına geçersin masumca :).daha sora seviye atlaya atlaya gidersin.

göbek deliğine sokan adamlara tabi zorla eğitim vermek gerek.ben şehir insanından.okuluna giden iyi aile insanlarından bahsettim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mahremiyet, sınırlandırma meselesi bizim memleketin bir kısmını sapık yapmıştır bana göre. Ülkede İlkokul kızlarına kadar düşen yaşlarda tecavüzler fln gırla... Aç çünkü millet. 30 yaşına gelmiş, adımını sadece geneleve atmış (oda atmışsa) insan sayısı baya var bu memlekette.

Eh evlenince ne yapacağını bilmeyen insan sayısıda epey var.

Aidsliyim diyen muhabire "atın ölümü arpadan olsun güzelim" diyen zatlar desen. Eminim kiloyla çıkar.

Cinsel konularda cahillik diz boyu Türkiyede. Sonuçlarını görüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazi seyler belli yastan sonra yasanmali, 12 yasinda yasanmamali ama belli bir yastan sonrasida gec oluyor, nasil kisisel gelisimimizi tamamlamadan cinselligi yasamak yanlissa, tamamladiktan yillar sonra yasamaninda bir anlami kalmiyor. Sonra hayat kadinlari ile birlikte olurken bile duygusal birseyler hissediyor erkeklerimiz. Bu konuyu film yapanlar vardi ve halen de ara ara boyle haberler duser 3. sayfalara. Birlikte oldugu hayat kadinini, sanki sevgilisi ile birlikte olmus gibi anlatir insanlar, ve cogu kisinin butun cinsel yasami evlenene kadar bu hayat kadinlari ustunden kurulur. Toplumun erkege yukledigi bir rol var, erkek bu rolu seve seve oynuyor, kadin bu rolu seve seve benimsiyor ama ortada busbutun yanlis bir duzen var. Insanlarin bunu anlamasi lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...