Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 Ocak 2007'de ne olmuştu?

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Tetikçisi yakalanmış olmakla birlikte, failleri hala meçhul! olan, 'faili meçhul' diğer cinayetler gibi devleti ve devletin kimi kurumlarını zan altında bırakan, hem 'devlet ayıbı' hem de ülke olarak 'büyük utancımız' olarak nitelenebilecek bir cinayet işlendi 2 sene önce bugün.

Ermeni soykırımına inanıyor olmakla birlikte, Ermeni diasporasını her zaman sağ duyulu olmaya davet eden, insan hakları, özgürlükleri ve adalet konusunda çok duyarlı olan ve bunlar için mücadele veren, İsviçre, Fransa gibi demokrasinin savunucusu olması beklenen ülkeklerde kabul edilen 'Ermeni soykırımı olmadığını ileri sürmek suçtur' gibi düşünce özgürlüğü ile uzaktan yakından ilgisi olmayan yasa maddesine en başta karşı gelen ve protesto edenlerden birisi olan, ölüm tehditleri almasına ve korunmamasına karşın vatanını terk etmeyi hiç düşünmeyen, ülkemizin önemli bir aydını, Hrant Dink katledildi 19 Ocak 2007 de.

Ailesine, içinde insani değer barındıran herkese sabır diliyor, bu ayıpları ve utançları barındırmayan bir ülke olabilme yolunda ilerleyebilmemizi diliyorum. Etnik kökeni ve görüşleri-düşünceleri nedeniyle öldürülen Hrant Dink'e ne diyebilirim ki?...Yok artık...Yazık...Onu yok eden ve bunu destekleyen zihniyete de çok yazık...

edit: imla
Sosyal ağlarda paylaş

bu acı olay türkiye'de bir çeşit turnusol kağıdı işlevi görmüştür. kimin apaçık ırkçı, kiminse gerçekten vicdan sahibi olduğu ortaya çıkmıştır.

bunu "hakettiğini" ya da "kaşındığını" düşünenlerden tutun, ne alakaysa "Atatürk düşmanı" etiketi yapıştırmaya kalkışanlar, "hepimiz ermeniyiz" sloganından bile rahatsız olanlar..sanki insanları zorla ermeni yapıyomuşuz gibi çarpık bi bakış açısı edinebilenler bile oldu.

hadi bunlar bilindik milliyetçi tepkilerdi diyelim, ya solcular? birgün gazetesinde hrant dink'in yazılarını görmekten rahatsız olan "solcular" bile gördük..

ama tüm bu olumsuzluklar bi yana, vicdan sahibi olanlarla eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma da yaşanma da gördük bu olay sayesinde. çok farklı kesimlerden, çok farklı düşüncelerden binlerce insan, hep beraber yürüdük. malesef bu seneki gösterilere katılamıcam, ama umarım en az geçen seneki kadar güzel olur.

hrant dink'i unutmadık, unutturmayacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

Ergenekon'a yüklenecek tabi ne olacak. Yok Alevi liderine suikast düzenlemek istiyolardı, yok orayı karıştırmak istiyolardı diye her gün onlarca yeni şey uyduruluyor. Hrant Dink suikastinin arkasında milliyetçiler yaptı süsü veren Diaspora olsa dahi şu an her şey Ergenekon'a ihale.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
adamı da kimse tanımıyodu ölünce şöhret oldu

Öleni unutturmak ırkçının bölücünün işine gelir. Beğenmediğini öldür, sonra unutulup gitsin, oh ne güzel. İnadına unutturmamak, inadına hatırlatmak, insanların gözüne sokmak lazım ki bilinçsizlik uykusundan uyanılsın. Neler yaşanıyor bu ülkede, neler yaşanmış hatırlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Hrant Dink i ölümünden daha doğrusu katledilişinden daha önce tanıyordum. Aynı semtte oturduğumdan, aynı fırından alışveriş yaptığımdan aynı sokaklarda yürüdüğümden dolayı.

Kendisiyle hiçbir zaman sohbet etme fırsatım olmadı. Aramızdaki konuşmalar "günaydın" yada "iyi bayramlar" dan ileriye gitmedi. Ama ben Hrant Dink in içindeki insanı gördüm. Kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü bu topraklara ait olan kültür mozaiğinin son demlerinin yaşandığı Bakırköy de yaşıyorum. Anlatılanlara, öğretilenlere yada basın-yayın organlarında inatla diretilenlere rağmen insanlığınızı korumanızı sağlayan bu kültürün içinde yaşıyorum. Oturduğum apartmanda alt komşum rum. üst komşumuz alevi bir türk. en üst komşumuz ermeni. Ama biz kurban bayramını, paskalyayı, aşure gününü ve yeni yılı birlikte kutluyoruz. sokakta dolaştığınız zaman camiden çıkan biriyle kiliseden çıkan birini kolkola görüyorsunuz. Biz bunları yaşatmaya çalışacağımıza, dostluk tohumları ekeceğimize kendi içimizden bizden olanı yok etmeye ezmeye çalışıyoruz.

Hrant Dink bu topraklarda doğmuş, ermeni olan ve türk vatandaşlığında kalmış, bu toprakların insanlarına hitap eden bir kişiydi. Evet ermeni soykırımına inanırdı. İçten ve en samimi şekilde. O atalarına yapıldığına inandığı bir olayın arkasından adaleti arardı. Ama hiçbir zaman kin ve nefret gütmeden. Hiçbir zaman karşısındaki insanları kırmadan.

Kendisinin çok güzel bir lafı vardı. Türkler ermenilere saygı göstermeli, çünkü ermeniler tarihte yaşanıldığına inandıkları olaylara ve kendi atalarına yapıldığına inandıkları eylemlere karşı bir duruş sergiliyorlar. Aynı şekilde ermenilerin de türklerin soykırımı kabul etmemelerine saygı göstermesini istiyordu. Bunu samimi bir şekilde dile getiriyordu.

Bende soykırım yapıldığını kabul etmiyorum. Ama samimi bir şekilde, siyasi bir amaç gütmeden kendi tarihlerine sahip çıkan ve yaşananları unutmayan ermenilere saygı duyuyorum. Ne bir kin ne bir nefret besliyorum. Aynı şekilde türkler içinde bu şekilde hisseden ermeniler olduğunu biliyorum. İşte Hrant Dink onlardan biriydi.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır de ki öyle diyor. gerçekten ermeni olduğunu düşünüyor yada öyle olmasını istiyor. Buna kim itiraz edebilir, kim karşı çıkabilir ?

Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm" diyene anlayışı bugün dünya üzerinde yaşayan her insan için veya her millet için geçerli. Bırakın insanlar ne olmak istiyorsa o olsun. Nasıl hissediyorsa öyle davransın. Ermeniyim diyorsa Ermeni olsun. Türküm diyorsa Türk olsun. isterse seceresi başka söylesin. Bundan banane sanane?
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
"Ne mutlu Türküm" söylemi ile - ki bu söylemin nerede ve nasıl ortaya çıktığını da göz önüne almak lazım, kuru kuru ezbere söylemek değiş - "Hepimiz Ermeniyiz" söylemini denk tutuyorsan, daha fazla söyleyecek birşeyim yok.

Edit: Noktalama

rica ediyorum yazılanları oku, ondan sonra yorumla. Önce ne dendiğini bi anla.

İnsanlar "Hepimiz Ermeniyiz" derken Hrank Dink e yapılanlar bize yapılmıştır. O neysek bizde oyuz demek istediler.

Sen bunu anlamayıp, onların gerçek anlamda Ermeni olduklarını belli ettiklerini savunuyorsan bunada birşey diyemezsin.

İnsanların ne hissettiklerine, ne düşündüklerine ve kendilerini nereye ait gördüklerine kimse karışamaz. İşte bu noktada bize örnek olan Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" anlayışı devreye giriyor. Atatürk "Ne mutlu Türk olana" deseydi ırkçı bir insan olurdu. Ama O insanların nasıl hissettiklerini önemsediğinden ırkına veya rengine bakmadan insanlara seçme hakkını veren bir insandı. Kim ne olmak istiyorsa o olsun. Ermeni olması neden senin gücüne gidiyor ? yada kürt, rum. Türk olmasıda başkalarının gücüne gitmemeli. Bu iş kimsenin tekelinde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm" diyene anlayışı bugün dünya üzerinde yaşayan her insan için veya her millet için geçerli. Bırakın insanlar ne olmak istiyorsa o olsun. Nasıl hissediyorsa öyle davransın. Ermeniyim diyorsa Ermeni olsun. Türküm diyorsa Türk olsun. isterse seceresi başka söylesin. Bundan banane sanane?

Müthiş örnek valla, gıptayla hayretle izliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...