Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1042144&Date=07.03.2011&CategoryID=77

sorulan sorulara bak.

özgür mumcu güzel yazmış yine:

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1042116&Yazar=%D6ZG%DCR%20MUMCU&Date=07.03.2011&CategoryID=98

said:
“Emre, AKP’den yana gibi görünmeye devam etsin. Bu rolü inandırıcı oldu, bozmasın. Ama partililerden aldığı istihbaratı bizle paylaşmayı sürdürsün. Engin biraz daha ısrarcı olsun.”
Dosyanın adını emrengin.doc koydum.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

bu arada 24 yaş yüzünden ceza kesilen yer var mı?
onu merak ediyorum cidden, çünkü iki kanunun örtüşmesile çıkıyor bu muabbet, çatır çatır içiyor millet yoksa.

dostum, buna düşme tuzak bu.

Var istanbulda birkaç yerde başladı.İçki firmasının sponsor olduğu zamanlarda alınmıyor.23 yaşındaki adamın kapıdan döndürüldüğüne şahit oldum.

Kanunu çok muğlak bırakmışlar.23 yaşındaki adam aynı mekana pazartesi girip salı giremeyebilir,sponsorluk durumundan dolayı
Sosyal ağlarda paylaş

Raze said:

böyle bişey var yazılan

15 soru ile “Balyoz”

tabii bu metnin de geçerliliği tartışılır, pdf'yi sonuna kadar okudum, iddiaları doğruysa (ki ben de zaten en azından kısmen doğru olduğuna eminim) zaten çok büyük problem var, ama pdf içinde bile mış miş diye kesinlikten uzak ifadeler kullanılması şüphe uyandırıyor.

Her şekilde insan okuyunca sinirden şu balyoz falan olayını çıkartanlara ana avrat kürediyor o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Yanlış,
adamlar çalıştı, çalışıyorlar.
Kendilerinden önce ki bütün hükümetlerden çok daha fazla iş yaptı bu herifler, bu konuda yanılmayalım.
Hatta mesela, ekonomi yandı tutuştu falan diyorlar ya
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16823515.asp
al bak mesela, bu öyle olmadığına güzel bir örnek.

ya böyle pembe tablolar çizen yazarlara o kadar bayılıyorum ki..

o değil de türkiyede hangi işe girip de günde 1 dolardan az kazanabilirsin ki? asgari ücret var sonuçta. işyerinde asgari ücretten aza işçi çalıştıranlara helal olsun diyorum.

SeaGle said:

Hürriyet de yandaş medya oldu ya ohahah

yandaş medya olmadı, ama 2002'den beri hükümete övgüler düzen bir gazteydi. bazen çıkıp "kahrolsun hükümet" dediği oldu ama ardından yayın politikasını değiştirdi.

Suark said:
Bu adamların ülkeyi sattıkları falan yok

hmmm...
Sosyal ağlarda paylaş

Rekabet duygusu psikolojik bişey, gözüne sokulduğu zaman ezilme hissinin korkusuna kapılıyosun da sahte demokrasiyle ekonominin kölesi olarak yaşarken niye korkmuyosun, çünkü manipüle edip insanları konudan uzaklaştırmayı akıl etmek o kadar da zor değil ya.

Romadaki emperyalizmi ve senatolar arasındaki rekabeti kolezyumlarla perdeleyip halkı mutlu tutmak için gladyatörlük gibi vahşet kavramlar ortaya çıkartılmıştı.

sosyal liberal bi sistem şart, ki o da amerika öncülüğüyle başlatılıcak 2012'de Ron Paul tarafından. Umuyorum seçilir. petrol zengini arap dünyasında isyanların da yardımıyla yeni devrimi yapmak çok zor da olmasa gerek, amerika başarırsa bütün dünya başarır. Deli gibi inanıyorum, 30 yıl süren bi geçiş dönemiyle yeni bi çağ başlasa <3

bütün sorunların kaynağı kommunikasyon eksikliği, başarılı ve başarısız felsefe arasındaki farkın insanlara öğretilmesi lazım, gerisi internet...
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

yıllar önce mao zedong bile partililere "yaftalamadan düşünün" demiş adam tek güç olmasına rağmen bizim çakma sosyalist, üfürükten özgürlükçü republican tayfa hala neyin nolduğunu çözemedi. neyseki ben chp yi şu anda patiden tanımıyorum gerçekten tanıdığım kafa dengi, mantıklı chp lilerde var yoksa bu kafayla barajı bile geçemezdi cehape :D

abi adam yaftalamadan düşünün diyor sonra kendisi yaftalıyor. nedense tayyip'te de görüyorum bu hadiseleri.

lovecraft0Z said:

demokrasi de sadece seçim deil bu arada. seçimi kapsasada seçimler var tamam demokrasi denemez. ki bu anayasayla, parti tüzükleriyle demokratik bir ülkede olamaz

+1500.
ama bunu söylüyünce faşist cumhuriyetçi felan oluyorsun.

iblameadmins said:

Ben sokakta yürürken akşam elinde bira kutusuyla dolaşan adam,genç görünce tırsıyorum yolumu değiştiriyorum.
Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Deniz kenarında kız arkadaşınla otururken o 2 kişi yanında gelip bira içmeye başladığında rahatsız olmuyor musun sen?

ben böyle bir şey düşünebilen kişiyi görünce korkup tırsıyorum yolumu değiştiriyorum.
belki de antalyada doğmadığım, ankarada büyüdüğüm ve birahanelere ve bira içen insanlara alışkın olduğumdandır, bilmiyorum.
belki de deniz kenarı olunca değişiyor o biranın özelliği, hani günahı almış olmayayım...

korkirem

ay balam
tek başıma çıkirem ben dağlara bala dağlara

yangını volkan görirem
cin görirem, can görirem
mezarda hortlak görirem
bin türlü tufan görirem
gullü bir yaban görirem
korkmirem
korkmirem bala korkmirem

ay balam
şafak vakti düşürem ben çöllere bala çöllere

kükremiş aslan görirem
kan yiyen sırtlan görirem
dalgalı umman görirem
can görirem, cin görirem
mezarda hortlak görirem
bin türlü tufan görirem
gullü bir yaban görirem
korkmirem
korkmirem bala korkmirem

ay balam
bu korkmamazlığım ile bu korkmamazlığım ileü
vallahi bala, billahi bala, tillahi bala

harda bir softa görirem
harda bir yobaz görirem
harda bir bağnaz görirem
harda bir molla görirem
korkirem
korkirem bala korkirem

kandan [dalkavuk] fikirlerinden
riyakar zikirlerinden
korkirem bala korkirem

Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Napolyonn said:

yıllar önce mao zedong bile partililere "yaftalamadan düşünün" demiş adam tek güç olmasına rağmen bizim çakma sosyalist, üfürükten özgürlükçü republican tayfa hala neyin nolduğunu çözemedi. neyseki ben chp yi şu anda patiden tanımıyorum gerçekten tanıdığım kafa dengi, mantıklı chp lilerde var yoksa bu kafayla barajı bile geçemezdi cehape :D

abi adam yaftalamadan düşünün diyor sonra kendisi yaftalıyor. nedense tayyip'te de görüyorum bu hadiseleri.

gerçekten napolypnn şu mesajını bi kaç kez daha oku hahah. tam rte'lik yapmışın kendini eleştirilenleri, slogan atanları hapse attırıp, mısırda isyan edenleri demokratik hakkını kullandığı için tebrik eden rte'den bahsediyorum :p
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone
Antalya muhtemelen Türkiye'nin alkol tüketimi en yüksek illerinden biridir.
Ama şunu çok iyi biliyorum ki Alcohol=Poor Judgement.
Sokakta alkol içmesi sakıncalı olmayacak bir kitle mevcut Türkiye'de evet.
Ama herhangi biyerde alkol alması sakıncalı olan bi kitle de mevcut. Ben o kitlenin evinde veya bir meyhanede içmesini tercih ederim açıkçası illa içeceklerse.
Piknik alanlarında,ve benzeri yerlerde ortalıkta dolaşan bira kutularını falan geçiyorum zaten.
Ailenle piknik yapmaya gittiğinde yanına 4-10 kişi aralığında bir grup gelip kurulup alkol almaya başladığında da dinlenmek için gittiğin yerde sinir stres sahibi olmuyorsundur zaten.

Yol değiştirme konusunda söylediklerini sadece burda ters fikir beyan etme amaçlı söylediğini düşünüyorum. Umarım benim düşündüğüm gibidir aksi taktirde fazla geç saatlerde evden çıkmanı tavsiye etmem, başına bişeyler gelmesi muhtemel çünkü bu güzergah tercihleriyle.
Sosyal ağlarda paylaş

merak etme, ömrüm ankara sakarya'da geçti. antalya'daki tüm alkolikleri topla mesela aklında, hepsi orada. tinercisi var, gaspçısı var, ama senin dediğin kadar abartı alkol olaylarına rastlamadım.

ayrıca evet, birisinin elinde bira şişesi var diye korkan kişiden korkarım ben asıl.
bunu da dalga geçme amaçlı yazmadım, ciddiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Elinde bira şişesi olan birinden korkulmaz. Eğer o şişeyi ağzına götürüp içiyorsa ! Lakin yurdum insanının yapısından herhalde, alkolün dozunu kaçıran çevresindekilere dehşet saçmaya başlıyor. Şimdi böyle bir tacize maruz kalan kişinin suçu ne ? Karşısındakine cevap verse, ve adliyelik olsak, belki okulu belki mesleği var, kaybedeceği şeyler var. Diğerinin yok. Bireyleri koruyamayacaksak devlet niye var. Kabileler halinde birbirimizle savaşarak vahşi şekilde yaşayalım o zaman, toplum düzeni ve asayiş olmayacaksa.
Bizde alkol alıyoruz. Evimiz de , barda , pubda. Açık havadada aldığımız oluyor ama çekiyoruz arabamızı soteye, kimseye rahatsızlık vermeden içiyoruz. Bu çokmu zor!
Sosyal ağlarda paylaş

Bone, korkulur hocam. en azından rahatsız olurum, laf atar bişi yapar yani.
Hoş ben gece o saatte tek erkek görsem de rahatsız oluyorum yanımda kadın varsa. Çünkü dünya boktan bir yer.

Neyse, ergenekona dönelim.

Basın elemanlarını böyle apar topar almaları, ileriki zamanlar açısından iyi.
Ancak başka bir tespite yol veriyor;

Zekeriya öz, bunun farkında değil mi? Bu kadar yaygaranın kopacağına, seçim öncesi hele hükümete zarar vereceğine?

Önceden de söylediğimi söylüyorum,
Sen, apar topar paşaları içeri alıyorsun, kimsenin gıkı çıkmıyor.
Arkasından, mesela tolon, adam 8 ay yatıyor içeride. Çıkınca "gıkı" çıkmıyor.
Sinan aygün, içeri alınmadan önce her gün uğur dündar'da, girdikten sonra gene "gıkı" çıkmıyor.

Sen kalkıp, elinde delil olmadan geri dönülmez yola giriyorsun, arkanda hükümet olsa dahi can güvenliğini tehlikeye atıyorsun,
hatta hatta daha büyük söyleyim, eğer bu davadan bişi çıkmazsa ( bişi den kastım, öle sadece suikast yolsuzluk darbe falan gibi "küçük" şeyler değil ) ne hükümet kalır ne zekeriya öz.

Çok büyük bişi var bunun arkasında,
Bunun ucu,
Adnan Menderesin zamanında neden sanayi devrimi yapmayıp parayı çarçur ettiğine,
Neden Gap kurulduktan sonra öğrenci olayları başladığına,
neden Kenan Evrenin en fena darbeyi yaptıktan sonra yunanistanı desteklediğine,
neden Atatürk'ün inönü zamanında resmen "uyutulduğuna" kadar gider.
Bir kaynak buldular, bütün bu olayları bağlayan, içine pkk'yı, dersimi bilimum sosyoproblemi alan bir şey buldular.

Çünkü bu basit bi "süikastleri" bu adamların üzerine yıkma oyunuysa, hükümete falan güven kalmaz kesinlikle.
Sizin o kömüre oy veriyor dedikleriniz, tokadı basıverirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

TSK 'dan balyoz açıklaması

Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''7 Mart 2003 tarihinde 1’inci Ordu Komutanlığında yapılan bir plan semineri ve bu seminerle ilişkilendirilmeye çalışılan ve bir darbe planı olduğu iddia edilen planla ilgili olarak başlatılan kovuşturma işlemi devam etmektedir.

Halen tutuklu bulunan 163 askeri personelin, tutuksuz yargılanmak üzere yaptıkları müracaat 5 Nisan 2011 tarihinde itiraz mahkemesi tarafından ikinci kez reddedilerek, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiştir.

Devam eden yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek davranışlardan özellikle kaçınan Türk Silahlı Kuvvetleri, yargılamayı etkilemeyecek şekilde, çeşitli defalar açıklamalar yaparak, ilgili makamları bilgilendirerek, yapılan seminerin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, neleri kapsadığını ve kimlerin hangi emirlerle katıldığını tereddüte yer bırakmayacak şekilde izah etmiştir. Benzer hususlar, savcılık makamlarınca görevlendirilen bilirkişi raporlarında da açık bir şekilde yer almaktadır.

Hal böyle iken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli ve emekli 163 personelinin tutukluluk halinin devamını anlamakta güçlük çekilmektedir.

Bu nedenle, dün verilen tutukluluk halinin devamına ilişkin kararı kamuoyunun bilgisi için olduğu gibi yayınlıyoruz.''

Balyoz kararının belgelerinide yayınlamış TSK
Sosyal ağlarda paylaş

seçim yaklaşıyo hükümet sesini çıkartamıycak diye tsk hemen açıklama yapmış. normal bi demokratik cumhuriyet te olsak tsk böyle açıklama yapamaz. eğer birisi açıklama yapıcaksa tsk adına cumhurbaşkanı yapabilir meclise karşı veya mecliste parlementoya seslenilecekse başbakan yapabilir askerin böyle bi görevi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

seçim yaklaşıyo hükümet sesini çıkartamıycak diye tsk hemen açıklama yapmış. normal bi demokratik cumhuriyet te olsak tsk böyle açıklama yapamaz. eğer birisi açıklama yapıcaksa tsk adına cumhurbaşkanı yapabilir meclise karşı veya mecliste parlementoya seslenilecekse başbakan yapabilir askerin böyle bi görevi yok.

-Ulkeyı askerler kursun. Ulke askerleri sevmesin. Tam 4chan memesi olucak karakterler var bu politikada. Kendi celıskılerını umursamayıp dırek baska konudan girebilen. Bu ulkeyı kenan evren BİLE recep beyden ıyı yonetır.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

vay be, ne laf sokmuşşşşş

sevgili yandaş arkadaşım,

hükümetin ne zaman sesini çıkartmadığını gördün, bu hükümet değil mi ki neredeyse askerin bayram mesajları için bile kaçın darbe yapacaklar diye bağıran.

demokratik bir cumhuruyette tsk böyle açıklama yapmaz demişsin valla TSK dediğin şey TÜRK silahlı kuvvetleri dolayısyla anca Türkiyede yapması doğal.

öte yandan demokratik bir ülkede insanlar ne ile suçlandıklarını bilmeden 3 yıl tutuklu kalmaz, davaya ilişkin belgeler avukatlarından saklanmaz, seminerde tartışılan bir senar yo yüzünden suçlanmazlar.

sevgili yandaş, bu açıklamayı çankaya noteri yapsın demişsin ancak sanırım ösym nin açıklamalarından aldığı haz ve duyduğu tamin ile sayın çankaya noteri bütün dikkatini 5 mayıs noterler günü kutlamalarına verdi ve bu yüzden bu açıklamayı yapmamış olabilir. Dünya çapında ünlü ve aranan insanlık suçlularının ağırlanacağı bu denli önemli bir organizasyonu boş bırakması olmazdı tabi.

sevgili yandaş senin ileri demokrasinde yargı, yürütme ile yasamanın kucağına oturduğu için başbakan meclise karşı konuşsun demiş ancak yapılan açıklamanın muhattabı yargı. tabi senin ileri demokrasinde topunuz imamın adamları olduğunuz için farketmemesi doğal.

sevgili yandaş, son olarak haklısın bir demokrasi ülkesinde böyle şeyler olmamalı bunlar ancak ileri demokrasi ülesinde olur.

öptüm görüşürüz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...