Gangren Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 İK Blog'u okurken karşılaştım. Arattım Pati'de ama birşey çıkmadı. Bakalım kimler mülakatı geçebilecek :p [hr] 1. Bir otobüse kaç golf topu sığar? 2. Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız? 3. Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın. 4. Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir? 5. A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın? 6. Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın? 7. Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur? 8. Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir? 9. Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise, 10 dakikada rastlama oranı nedir? 10. Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? 11. Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur? 12. Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin? 13. Dünyada kaç piyano akortçusu var? 14. Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin? 15. 5′ten 1′e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Abi Microsoft son tur mulakata gitmeden once bisuru boyle soru calistim, bi tane bile sormadilar hep kod sordular. Ilk mulakatta sunu sormuslardi: 3 adet kavanoz var, 2sinin icinde 1 er gramlik, ucuncusunun icinde 1.1 er gramlik pennyler var. bir adet tartin var ama terazi degil, bizim uzerinde tartildigimiz tartilar gibi. ve tek bir tartim yapma hakkin var. 1.1 gramlik kavanozu nasil bulursun? divine wisdom falan geldi o an cozdum bu soruyu da cidden zor boyle seylere cat diye mulakat sirasinda cevap vermek. google'a da bu hafta basvuru yaptim yeni, mulakatlari en zor sirketlerden biri diyorlar sekil 1-a da goruldugu uzere, tirsmaktayim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 google'dan bir mülakat örneği http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=4787 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Hepsi yalan, direk torpil sok araya kap işi :P olmadı heklerim sizi diye tehdit et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 "ben kaç gündür yaşıyorum" gibi bir soru olmuş. -8880 -hayır, 8888'di, 29 şubat'ları saymadın. nihahaha -ama ama.... müneccim mi arıyorlar yahu, üniversitelerde bize medyumluk öğretmiyorlar ki, hangi gerizekalı böyle sorular soruyormuş merak ettim. - Bir otobüse kaç golf topu sığar? böyle soru mu olurmuş yahu. "almıyoruz kardeşim senin tipini beğenmedik" ile eşdeğer birşey... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ohaa bee kardeşim işim güçüm yok bunlarımı bilicez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 13. Dünyada kaç piyano akortçusu var? said: merak ettim ama yaa bunu gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 hakkaten saçma sapan sorular yani adamın verdiği cevabı neye göre irdeliyorlar bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 zormuş hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Llama said: ohaa bee kardeşim işim güçüm yok bunlarımı bilicez ısın gucun olsa gıtmezsın zaten mulakata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ilke soruyu nasi cozdun? 1 tane tartip sonra kalanlardan (kavanoz) agir olani mi seciosun :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 bu tip sorularda zaten verdiğiniz doğru cevaplara değil tepkilere bakıyorlar. psikolojik analiz hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 kod yazmayi herkes ogrenir, hic bilgisayar gormemis adami bile alirsin 1 yilda canavar gibi yaparsin. ama boyle sirketler daha cok zeki, dusunmeyi bilen, analitik insanlari aliyolar. bunu insanlara bu yastan sonra ogretemezsin. bebeklikten beri yavas yavas gelisen ve bi yerden sonra ilerlemeyen bisey bu cunku. bu yuzden sorular boyle bildigim kadariyla. ha ama bunlara ozenip innovative olucaz, bakin cok cilginiz diye alakasiz alakasiz bulmaca cozduren sirketler de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Penthesilea said: Abi Microsoft son tur mulakata gitmeden once bisuru boyle soru calistim, bi tane bile sormadilar hep kod sordular. Ilk mulakatta sunu sormuslardi: 3 adet kavanoz var, 2sinin icinde 1 er gramlik, ucuncusunun icinde 1.1 er gramlik pennyler var. bir adet tartin var ama terazi degil, bizim uzerinde tartildigimiz tartilar gibi. ve tek bir tartim yapma hakkin var. 1.1 gramlik kavanozu nasil bulursun? divine wisdom falan geldi o an cozdum bu soruyu da cidden zor boyle seylere cat diye mulakat sirasinda cevap vermek. bizim tartıldığımız tartılar gibiyse 3'ünü elime alıp 3 defa tartılsam bile bulamamki nasıl çözdün hakketen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Eminim ki bunlara kesin cevap verilmesi istenmiyordur. Kısa sürede doğaçlama verebileceğin zevi cevaplar daha önemli olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 7. Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur? ahaaa bunlar da feminist lan. ne saçma sorular yahu :? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 hepsini mantık yoluyla çözebilirisn aslıdna ama biraz geç olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ama çok saçma sorular bunlar.. -ee ben çöpçü olarak başlayacaydım da işe. +Tamam. Peki bir otobüse kaç golf topu sığar? -ney? +Bir otobüse kaç golf topu sığar? -ha tamam.. otobüs yaklaşık 2m iç genişlik ve 10m uzunlukta ise yüksekliğini de 2alalım biz, hacmi 40m3 etti, 1m3= 100cm*100cm*100cm ise 40milyon cm3 eder. golf topu dediğin ahanda şu kadar (eliyle gösterir) yaklaşık 4cm eder. 1,3*3=3,9 (4/3 x π) ise 15,6 cm3 eder. bölüyoz işe 40/15 yaklaşık 2 eder, 2milyon top diyelim şincik. sonra güvenlik katsayısını 1,5alalım.ha bi de koltuklar falan var, 2 olsun o. düz hesap. 1milyon top falan eder. tabii otobüsün tipine göre değişir o +Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız? -bozuk ney? +para! Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız? -ha şimdi kütlem sabit değilse ve bozuk para boyutundaysam çalışmadan önce bıçağın alt kısmına yatarım. bozuk para sığar oraya! ama oluşturacağı çekim ile beni yukarıya çekmesin diye ortaya doğru girerim hafifçe. bi de "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu" derim, üç kulvalla bi elham okurum +hmm ilginç! peki ya Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın. -ehem.. aaa. verimin altı pekmez, sakla sakla bitmez. sakla veri istenince verirsin. veridabanı ne ola ki emmi?? +anlıyorum. -neyi? +hahahaha. komik! Peki Ya Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir? -şimcik 12'den bi sonraki 12'ye kadar 12dene. sonra bi tur daha dönüyoz ama son 12yi saymıyos galiba 23 dene etti benim saate. ama bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir +hmmm.. A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın? -eee.. abi bu mülakatı geçip çöpleri toplayacağım da kesin değil ama bak devam ediyos işte.. di mi kaptan? +kaptan? ama haklısınız. cevabınız "devam ederim" sanırım -he kaptan! +Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın? -böle temiz olanını giyerim. hepsi temizse üstten bi dene siyah alır giyerim. çöpçüyüz ya, siyah kir göstermiyor +eeheeeem! pratiik ha.. Peki Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? -Kaptan saatin mi yok. yoksa bak benim casioyu vereyim sana. su da geçirmez hem. gerçi yelgovan falan yok ama.. neyse, saat tam 3:00 iken güççük olan 3 üzerinde ise ve 60dagigada 360'/12 yol aldığını düşünürsek ki 30'eder 15dagigada 30/4=7,5 derece falan mı gider acep?yaw yaw! abi manyak mısın yaw? ben çöpleri alayım mı be? çöpçüyüm ya ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ahahaha rep abi rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Penthesilea said: Ilk mulakatta sunu sormuslardi: 3 adet kavanoz var, 2sinin icinde 1 er gramlik, ucuncusunun icinde 1.1 er gramlik pennyler var. bir adet tartin var ama terazi degil, bizim uzerinde tartildigimiz tartilar gibi. ve tek bir tartim yapma hakkin var. 1.1 gramlik kavanozu nasil bulursun? Sly-One said: ilke soruyu nasi cozdun? 1 tane tartip sonra kalanlardan (kavanoz) agir olani mi seciosun :p bir kavanozdan 2, başka bir kavanozdan da 1 tane alıp tartıyorsun. 3 gr çıkarsa tartmadığın kavanoz 1.1liktir. 3.1 gr çıkarsa 1 tane aldığın kavanoz 1.1liktir. 3.2 gr çıkarsa 2 tane aldığın kavanoz 1.1liktir. ayrıca benim verdiğim linkteki mülakat daha bir kallavi sanki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 racta senin verdiğin linkteki sorular gerçekleridir tabii. bu sorular ise işi bilen adamı ayıredemez.. ne bileyim işte malatyalı mahmut abi biraz cin ise, kafası azıcık hesap basıyorsa falan kısa sürede büyük kısmını cevaplar bunların. malatyalı mahmut abi bilgisayarı net kafede görmüş, hatta bilgisayarı gördüğü zaman da tavla oynamış bir manav vs olabilir. çöpçü de veya çoban da olabilir tabii. onlar da insan, değil mi aysun kayacı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 ohoo şimdi benim mahmut abiyle oyum bir mi? aslında biyografik anket diye bir nane var. büyük şirketler, özellikle amerika'da kullanıyormuş bayağı.. kitap yazdın mı? evcil hayvan besliyor musun? gibi hayata yönelik sorular da var içinde.. google'ın da bunu uyguladığı söyleniyor. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=209090&tarih=04/01/2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Gangren said: 12. Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin? ahah direkt "Olasılıksız" bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Masquerade said: Gangren said: 12. Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin? ahah direkt "Olasılıksız" bu. ben bu soruyu anlayamadım. benimle aynı gün doğmuş olan her kişiyi bulduğumda o 1 dolar vericek, bulamadıklarım için ise 2 doları kim alıcak? soruyu benim 2 dolar alıcağım şeklinde yorumluyorum nedense, e bahse girer kimseyi aramam 18 dolarımı cebe atarım diyorum da soru tercümede mi yamuldu acaba diye düşünüyorum. sorunun orijinal hali var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Bence yaklaşık 10 dolar zarara girersin bu soruyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar