Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuracagimiz Paticik Guildi (11. sayfada Isim ve Detay geyiklerini baslandi)


Azmodai

Öne çıkan mesajlar

11. sayfadaki detayli muhabbete direkt link...


Merhaba arkadaslar. Uzun yillar boyunca cogumuz bir suru MMO oynadik ve bir cok deneyimden gectik, oyunlarin degistigini, mmolarin tarzlarindaki farkliliklarini da algilamis olduk ama her zaman icin bizi icten ice kemiren oyun UO olmustur. Hemen hemen hepimizin ilk deneyimidir UO ve hem ilk olmasindan dolayi, hem de gercekten cok cok iyi bir oyun olmasindan dolayi cok begeniyoruz halen.

Simdi uzun lafin kisasi su, UO ya cok benzeyen, tamamen serbest olabildigimiz bir MMO cikiyor karsimiza. Isteyen crafter, isteyen asker, isteyen istedigini olabilecek ve oyun mekanikleri de bunlarin hepsini destekleyecek. Bir guild kurduk bile diyebilirim, ama gelistirmemiz lazim ve buyumemiz lazim.

Su ana kadar oynadigim cogu MMO da OSI ve WOW disinda (ilk ve en son oynadigim mmolar) Turk guildlerinden ve Turklerden acikcasi uzak kalmaya calistim. Daoc, SWG vs. hepsinde yabancilarla turklerin karisik oynamaya calistigi topluluklarda bulundum ama WoW da kendi pati grubumuzu kurup oynadigimizda aldigim zevki baska hic bir seyden almadim daha (bir de OSI nin ilk yillarinda dom, dark, pop, athe, roz ve tum diger roxxor insanlarla beraber gecirdigimiz anlar). Hatta Turk free serverlarinda cogu mmodan daha cok eglendim (belki bazilariniz pati uo projesini hatirlar 4 sene onceki).

Simdi amac tekrar guzel bir ortam ve topluluk olusturmak. Ilk basta pati icinden, tanidigimiz ve bu forumlara uye insanlardan olusacak bir guild olusumuna girelim diyoruz, daha sonra duruma gore buyuruz veya yurt disina aciliriz, canimiz nasil isterse :) Oyunun mekanikleriyle yakindan ilgilendigim icin de detaylarin, ayrintilarin cogunu dusundum ve size sunuyorum. Bazi seylere biz kendimiz karar verecegiz, ve bunlarin hepsini Bu threadde yapacagiz. Simdi bidahaki postumda mevcut kurdugumuz guild, duzeni ve uye oldugumuz alliance hakkinda bilgi vermek istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dahil Olacagimiz Alliance
Su anda "Duchy of Wessex" isimli guildin mevcut bir alliance'i var "Kingdom of Hyperion" diye. Sadece duchyde 250 kusur uye var, ve bunlarin yarisindan cogu su an bile aktif olarak birseylerle ugrasmakta. Alliancetaki toplam insan sayisinin 1000den fazla oldugunu dusunuyorum. Duchy disinda, "The Society of the Anvil", "The Drunken Beggars Clan" ve bir kac tane daha oyuncu kitlesi fazla guild bulunmakta ve bunlarin hepsi Hyperion ulkesinin beylikleri gibi bir konumda rpye gore. Isin asli ise 5 tane buyuk guildin ortak menfaatler pesinde olacagi bir alliance soz konusu. Bu alliance Human / Dwarf / Elf agirlikli bir topluluk, arada bir kac orc'a da izin veriliyor ama cok nadiren. Karsimizda ise yine ayni buyuklukte bir kac guild daha var, ve tabiyi ki bir de benim de uyesi oldugum Something Awful forumlarinin korkunc zerg toplulugu olan GOONSQUAD da bulunmakta. O yuzden oyuna baslarken guclu bir toplulukta yer almanin faydasi var diye dusunmekteyim.

Guild Ismi
Henuz bir isim yok olusumumuz icin. Bir aralar geyik yapiyorduk HARIKA HERIFLER olsun diye falan, eglenceli de olabilirdi ama oyunun gercekten cikacak olmasi ve cok vahsi bir ortam olacagindan dolayi da isleri saglam ve ciddiye almamizin gerektigini dusunuyorum. Buna gore de bir isime karar verilecek. Acikcasi ne tur birsey oldugu onemli degil, Janisseries falan turu bir kliseden uzak durmak istesem de, bir yandan da eski Turk bir toplumun rpsini yapmak, onu temsil etmek eglenceli de olabilir diye dusunuyorum. Guild ismi bir ulke ismi de olabilir, cunku uye oldugumuz allianceta da hep bu sekilde bir duzen var. Bulabiliriz birseyler.

Guild Olusumu, Hedefleri
Ilk baslarda cok dusunduk. Dedik ki Duchy guildi altinda bir sub guild olalim, iste bir olayimiz olsun. Mesela ordusunda ozel bir birlik olabiliriz, veya duchy'e bagli bir deniz korsan toplulugu, veya cilgin ticaret yapan bir sirket, ama sonradan sunu fark ettik ki kendi aramizda bile emin olamiyoruz ne istedigimizden. Ben mesela Crafterliga da onem vermek istiyorum, Codmaster asker olmak istiyor, Mortis belki korsan olacak, Cuce de... cuce olacak.

Bu yuzden tek bir konsept yerine ben derim ki en basindan guclu ve kalabalik bir guild olalim, bu Alliance altinda bagimsiz bir topluluk olalim ve kendi icimizde hem korsanlar olsun, hem askerler hem de crafterlar. Herkes istedigini yapabilsin. Hepimiz UO yu bilen adamlariz ve ustunlugumuz olur bu oyunda, eminim... ama bu hedefe ulasmamiz icin once sayilarimizin da fazla olmasi lazim. 20-30 kisi ile yapilacak bir is degil bu :) Tahminimce oyun ciktigi zaman, eger ki vaad ettiklerini gerceklestirirlerse sayimiz bundan cok daha fazla olur, olmadi yabancilara da acabiliriz guildimizi. Bunlari da konusabiliriz :)

Guildin Teorik Yapisi
Guildde cok kati bir hiyerarsiye inanmiyorum ben. Duchy mesela olaganustu iyi bir guild olsa da, cok agir feodal bir yapiyi simule etmek istiyorlar ve cok kati siniflanma ve feodal bir yapi var. Oyun icinde de yansayacak bunlarin hepsi. Ben bu kadar kati bir sisteme inanmiyorum, kendi aramizda cok daha rahat bir sistem oturtabiliriz. Buyuk bir hiyerarsi yerine siniflanma sistemine gidebiliriz.

Mesela Ticaret adamlari, Askerler, Askeri Komuta Zinciri ve Devlet Memurlari (?). Biri topraklarimiza saldirirsa hemen silahlanip hakkettiklerini verebilen, guzel ticaret yapabilen ve kendi ayaklari ustunde bagimsizca is yapan bir guild olusumunu benimsersek cok kolay olur bunlarin hepsi. Oyunu daha zevkli kilacak, guildin temel bir kural cetveli olur ve herkes bunlara uyarak keyif ala ala oynariz. Rp yapmak isteyen onu da yapar, casual takilmak isteyen de onu yapar.

Bu durumda simdilik siniflar yukarida dedigim gibi olabilir, betaya girdigimiz zaman daha net belirleriz rolleri.

Toprak Paylasimi ve Sehir Kurmak
Oyun sehir kurulumunu destekliyor arkadaslar. Hatta hayatta kalmak icin bunu bizzat gerceklestirmek lazim olabilir. Bir bolgeye binalari dizip guildstone koydugumuz zaman orasi bir sehir oluyor (player Town / City) ve daha sonra kendimiz ugrasarak onu gelistirebiliyoruz. Bu mekanikler nasil isliyor tam bilinmemekte ama oyun baslar baslamaz topluca hareket edip alan parsellemek sarttir. Bunun icin de Betada saglam oynayip harita uzerinde iyi calismamiz gerekir diye dusunuyorum. Alan ne kadar buyuk ve ev dikecek yer kalir mi kalmaz mi emin olamadigim icin oyunun basindan itibaren saglam girmemiz lazim ki disarda kalmayalim :)

Betada daha cok belli olur bu isler. ama simdilik hedefimiz bir player town kurmak diyebilirim.

Askeri hareket
Oyun tamamen acik pvpye sahip. Pve de ortak topraklarda gerceklestirilmekte, o yuzden saglam bir orduya ihtiyacimiz var. Bunun pek bir sorun tesil edecegini dusunmuyorum ama, lakin cogumuzun mutlaka savasci bir karekteri olacaktir, veya mainimizin bir kac savas skilli olacaktir. Savas yapilari nasil olur betada goruruz, zerg festler ne kadar zerg bilemeyiz ama askeri yapilanmada bir cok ufak bolunme mumkun olabilir.

- Mesela bir Denizci / Korsan birligimiz olabilir
- Elit bir Ranger (komando?) ekibi olabilir stealthci
- Zirhli ve sovalyemsi bir birlik (atli mesela)
- Makinaci ve Siege birimi

Hersey mumkun olabilir ve 5erli 10arli kucuk gruplarimiz olablir. Bunun disinda tabi av ekibi, scout ekibi ve duzenli ordu da olabilir, bunlarin hepsi de oyun cikinca konusulup organize edilebilinecek seylerdir.

Guildde su an kimler var?
Guildde az kisiyiz, daha teorik cunku hersey. Ben Duchy of Wessex uyesiyim ve su ana kadar bizim guildde olacak olanlar da Duchyde yer almaktadir, ama dedigim gibi, en yakin zamanda bagimsiz bir grup olacak kadar kisiye ihtiyac olacaktir.

- Azmodai
- Cuce
- Codmaster
- Mortis
- Asteroth
- Tunca
- Narsil
- Dreagloth

Ve bir kac kisi daha var bizden simdi hatirlayamadigim, ama 10 kisi civarindaydik yanilmiyorsam. Simdiden 10uz, daha da buyuyebiliriz.

Irklarimiz ne olacak?
Human / Elf / Dwarf agirlikli bir topluluktayiz, Hyperionun olayi budur, ama yine de bir kac istisnaya izin veriyorlar. Tercihimiz herkesin bu 3 siniftan olmasidir, ama Dark-dr gibi usta ve kral bir adam gelirse, mesela, ve derse ki arkadas ben Ork olacam hersey harika olacka, o zaman dusunuruz konusuruz. Belki 10'a 1 oranla baska irklara da izin cikabilir, irk farklilikarinin neye yol acacagini oyunun full surumunde daha iyi anlayabiliriz

Ekonomimiz Turk Ekonomisine Benzemesin
Allaha sukur bizi de krizler teget gecer. Saglam bir crafter ordumuz olursa kendi esyalarimizi kendimiz uretip kendi adamlarimiza hazineden para yardimi yapabiliriz. Ama bunun disinda baska topluluklara da satis yapmak onemli. Bunun disinda mining, woodcutting, fishing gibi onemli madde toplama gorevleri de olacak, ve bu insanlara da her daim yardim etmemiz gerekiyor. Once kendi esyalarimizi uretecek ve karsilayacak duruma gelip, ardindan da alliancedaki diger guildlere esya satacak konuma gelirsek kimse bizi durduramaz diye dusunuyorum. Yine de oyun cikinca ekonominin nasil isledigini daha rahat gorecegiz mutlaka. Blacksmithlerimiz, Carpenter ve Bowyerlarimiz sarttir. bunlarin hepsini de duzenlememiz ve listememiz lazim.






Thread WOT oldu, farkindayim ve okumasi zor da olabilir, baya da bilir ama yine de gozden gecirin derim. Onerilerimi buraya yazacagim. Cuce, Mortis ve Codmasterla birlikte kurduk sayilir bu guildi ve herkesin onerisini buraya yazacagiz. Sizden ricagim bu onerileri dinleyip fikrinizi belirtmek, begendiklerinizi secmek. Eger varsa bir oneriniz, Bana veya Cuceye mail atin veya PM atin. Veya buraya kisaca gecin konusalim bu konulari :)

Ne kadar guzel organize olup betada antreman yaparsak, full releasete o kadar cok egleniriz. Baktik hic biri olmuyor, lanet olsun diyip deniz korsani olup herkesi soyariz artik. Yarrrrr.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda sayılı sayıda clanstone olucak ve ev kurma alanları belirli önceden o yüzden sonradan gelen clanlar ev kurmak icin baskalarını yenmek zorunda kalıcaklar aynı sekilde clan içinde. Yanlış biliyorsam düzeltin beni ama Hyperion alliance'ı (kendileri alliance demeselerde olusumlarına..) US serverında oynayacak oyunu cunku cok buyuk bir kısmı US oyuncusu içlerindeki umarım latency sorunu yasamazsınız. Ben sahsen zerg mantelitesini sevmediğim icin önceden kendini SB de göstermis bir pk clanındayım uzun vadede nolur bilmem ama ortamı su an icin cok sıcak :)

Size başarılar dilerim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

US serveri daha kesin degil. Ve Hyperionun tercih edecegi server ilk cikan ve kendilerini kurabilecekleri server olacaktir. Sahsi tercihim EU da oynamaktir, ve eger ki US servera tasinma durumu olura, ve latency vs. sorunlari yasanacaksa o zaman EU da bagimsiz sekilde hareket etmek daha faydali olur.

Sayimiz yeterli oldugu surece bu konuda bir sikinti yasayacagimizi sanmiyorum.

not: Forumlarda yazilan sey, eger EU ilk cikarsa ve US'e 1-2 ay sonra sure verirlerse buyuk ihtimalle EU da kalacaklari yonunde. Publisher olayi da halen net olmadigindan dolayi US server olmayabilebilir, Eve gibi tek server mantigina girebilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guild yapisi ve insanlari cok cok iyi. Su anda cok teorik yaklastiklari icin estiriyorlar ama oyle kalmaz o isler ;) 97 den beri mmolarda sayisizca guildde bulundum ve bir cogunu yonettim veya yonetici kadrosundaydim. Hic bir zaman planladigin seyler 100% uymaz ve teoride harika olan seyler pratige dokulemez. 2005 ten beri duchydeyim (evet o zaman da Clan beta hemen cikacak, 1-2 ayi kaldi diyorlardi) ve cok alistim. Ben iyi bir olusum oldugu konusunda eminim ve oyun cikinca da herkes gorecektir.

Ha bu guildi ayri kurma istegim de burdan kaynaklaniyor, herhangi bir anlasamamazlik durumu oldugunda bagimsizca hareket edip bizim eglencemizi bozmayacak sekilde hareket edebilmek icin. Ama su ana kadar bize onerilen teklif cok iyi (yeterli sayida adam bulun, ayni allianceta olun cirit atalim vahsice).

Oyun live olunca su an hayallerini kurduklari seylerin cogu olmayacak :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son gelen beta yorumlarını okuduktan sonra solo takılmanın zor olduğu ortaya çıktı. Eğer oyunu oynayacağım kesinleşirse böyle bir guild a girmek isterim. Ne tür bir karakter yaratacağımı hiç bilmiyorum ama crafter daha bi ağır basıyor.

Kalabalık olalım demişsiniz de ben "quality > Quantity" olayına inanan biriyim.

Bir de oyunun hemen başlarında (open beta olur release olur fark etmez) haritayı iyice araştırıp yerleşilebilecek güzel yerleri önceden keşfetmek gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cengizhan66 said:
yaw simdi ismi belirsiz diyosunuz hani kilise(church)
of wersex olcakti yani bi karar verinde ona gore elestirip tartisalim
ben solo sevmiyom bide kurt adam (mahirim) ve yesil dev (orc) seviyom tarz olarak :) bu yuzden sanirim olamicam:S
bide kiliseyi sevmiyom...


Klani hristiyan tabanli yapmayi dusunuyorduk biz ama :( her gun sarap ekmek yiyip hac cizecez kalbimizin uzerinde ve sonra da char isimlerimizi hristos ve jesus koyacaktik..

:P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Azmo satmaz, yeter ki oyun patlamasin, ki herkes agir hevesli zaten, bakalim hayirlisiyla.

Ben de soyle Guild City Guard'da falan yer almak istiyorum, ekmek ve su ugruna sokaklarda bandit kovalayabilirim gonlumce.

Biraz daha kurcalayayim beta yorumlarini, oyun infosunu vs.

Cunku gercekten quest-level-dancin-aytim dortlusundeki mmo'lar artik belli bir arkadas/tanidik tayfasi olmadikca hic tat vermiyor, bakalim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...