Absolut Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Bütün komşular gelip tebrik falan etmişti hehe sanki ben universiteyi kazanmışımda ona geliyor gibi hayırlı olsun komşu telefon gelmiş bakalımmı bi diye gelmişti herkes. Ne guzel komşuluk ilişkileri olan zamanlardı. Hepse ya alt kat ya yan komşunun güzel ama yaşca büyük bi ablası olurdu ona açık olunurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Kojiroh said: Rulo sakız vardı lol. Tümünü çiğneyebilmek bi meziyetti ama, çiğnemeye başladıktan sonraki 2 dakika içinde başlayan o yoğun diş ağrısına da katlanmak lazımdı. haala var alırım ben hala tadı mukemmel onların Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 dusundumde teknoloji yokken cocukluk bok gibi bisidi sabah aksam top oynamakla zaman mi gecer ya bi atari felan yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Mabel Sünnetimde atari gibi bişi hediye gelmişti. TVye baglanıyordu ve butun olayı iki cubugu yukarı asagı yaparak karşılıklı pinpon gibi oynuyordunuz. Ellerim şişmişti günlerce oynamaktan. Seneler sonra C64 çıkmıştı da renkle tanışmıştık. Press Play on Tape / Ekranda yuklerken çıkan kahverengileri sayar kafa ayarı yapmaya uğraşırdık falan hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 BonePART said: dusundumde teknoloji yokken cocukluk bok gibi bisidi sabah aksam top oynamakla zaman mi gecer ya bi atari felan yok saklanbaç, yerden yüksek > all. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Llama said: Hardter said: Llama said: ulan bide taso vardı bak yaa oo pek eski degil :) ilk okulda vardı yaa daha ne olcak 10 gazoz kapagı bi taso ediyordu İlk okul 5'e giderken oynuyorduk. Biz futbolcu kartlarıyla takas ediyorduk diye hatırlıyorum. Modasının geçeceğini farkedince tanesi 500-5000tl arasında satmıştım hepsini. Şimdi hesapladım da 12 yıl olmuş. Gerçi benim favori oyunum elektrik borularıyla atılan kağıt oklardı. 5-10 kişi toplanır kedi kovalar(veya taksiciler tarafından kovalanır>:D<) yada oyuna katılmayan arkadaşlarımızın camlarını hedef tahtası olarak kullanırdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Absolut said: Mabel Sünnetimde atari gibi bişi hediye gelmişti. TVye baglanıyordu ve butun olayı iki cubugu yukarı asagı yaparak karşılıklı pinpon gibi oynuyordunuz. Ellerim şişmişti günlerce oynamaktan. PONGZEIT! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Atari salonu vardı abi ben kendimi bildim bileli, yazlıkta mesela, sabah kalkılır, kahvaltı, mutlaka atariciye gidilir, birkaç el sf2, birkaç el mk1 sonra çıkılır maç yapılır o güneş altında salak gibi, sonra koş denize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 eskıden ıyı guzeldı de kucukken ıkı tas koyup sabahtan aksama kadar top oynadıgım yerde sımdı vızır vızır arabalar gecıyor evden asırdıgımız patateslerı kozleyıp yedıgımız arsadalarda calılıklarda suan 7-8 katlı apartmanlar var daldıgımız tepesıne cıkıp dustugumuz agaclar coktan katledıldı sımdının cocuklarının oyun oynayacak yerı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 alman kale Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 çılgın gibi saklambaç oynuyorduk valla, karanlıkta daha bile güzel oluyordu, üstümüzdekileri değiştirip çamlak çömlek patlatmak daha kolay oluyordu filan. bi de atlama zıplama olayı var ki asıl fark o bence. ben ilkokul 2de 19 kiloydum, net hatırlıyorum, sonra da hep sıskaydım... yemekten aldığım tüm enerjiyi tepinmeye harcadığım için kürdan gibiydim. şimdiki çocuklar pek kıpırdamıyor :/ bi de sokak çocuğu olduğum için her yerim yara bere içinde olurdu her zaman, dedeciğimin (RIP) bana yaralı böcek diye şarkı söylediğini hatırlıyorum: yaralı böcek, suya düşecek, sudan çıkacak, adam olacak, beni dövecek, yaralı böcek... ehe hala bacaklarım yara iziyle dolu. bisiklet öğrenirken, ordan oraya koştururken, ateşte plastik boru yakarken, 3 metre duvardan elimde şemsiyeyle atlarkenki bilimum yaralarımın izleri var her yerimde. hala yaralı böceğim, ehühü... oyuncak pazarı da gelişmemişti, değil bilgisayar toys'r'us bile yoktu ki. kendi sapanımızı, tüftüfümüzü, barbi havuzumuzu (ki çok komik hikayedir, kapıcının dayağından zor kurtulmuştuk bahçeye delik açıp içine beton döktük diye :P) kendimiz yapardık. inşaatlar malzemeci dükkanı gibiydi ahaha. bekçilerden kaçarken molozlara, demirlere takılıp takılıp kanatıyorduk bi yerleri. bi yer kanayınca da tükürükleyip koşmaya devam ederdik, eheh. sonra da kabuk yolmaklar başlardı... velhasıl, gayet de güzeldi. bilgisayar diye bir şey bilmediğimiz için eksikliğini çekmedik ki hiçbir zaman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Alexi_Septimus said: saklanbaç, yerden yüksek > all. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Emniyet kemeri sadece ön koltukta olur ve sabitti hehe gözünü zevdiği çarpık bacaklı skoda ve renault SWler. Sokakta satılan mikrop dolu macunlar, çağla, erik, alıç, nohut. Yazları Yolovada hayatımız saklambaçla geçerdi. Bütün sitede 15er kişiden saklambaç ve yakalamaca oynardık gece 12ye kadar. Herkes hoşlandığı kızı yakalamaya çalışırdı gizli gizli çaktırmadan falan. Adımız yaramazdı, hiperaktif değildi o zamanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 evet bide taş atma oyunu vardı hahaha sonra kız kacıranlar falan cıktı ayak altında torpil patlatıp hava atan mahalle delikanlıları falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Yaşlandık mı ne diyeceğim abes kaçacak, yaş daha 22. Ama cidden bir 10-15 yılda sokaklar, çocuklar nasıl değişti ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 SERKAAAN AŞŞAĞA İNSENE OLM MAÇ EDEK HADİ YA oof ne günlerdi bea cumartesi günleri ilk yaptığım şey sokağa bakmaktı hava güzelse feci şekilde mutlu oluyodum hemen kahvaltımı edip topumu alıp çıkıyodum dışarı cebimde tasolarım herşeye hazırdım BAHÇEYE DALAAAN VAAAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Japon kale vardı bizim ev bakırköy sahildeydi altımızda galeriler vardı pahalı sağlam arabalar olurdu hep top hep o arabalara gelirdi galericiler kovalardı bizi.Ya da top çevreyoluna kaçardı bilirsiniz bakırköy sahil yolunu. Orda kaza falan yaptıysanız o zamanlar suçlusu kesin bizizdir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Kafada yarık, vücudun bi sürü yerinde kesik, yanık, bere izi doludur. sdf Yassı taşları üst üste dizip bi yassı taşla devirme üzerine kurulu salak bi oyunu deli gibi oynardık. sdf Ulan köy yeri mecburen yaratıcılığa kalıyor çocukluk. Süreklide top oynanmayacağından. Bende öğretmen çocuğuyum torpilliyim hep ilk ben başlarım, itiraz edenide döverim. Forsa bak gören de Başbakan sanır. Taşı hayvan gibi sallamam, taşın yerden sekmesi ve ordaki bi veletin kafaya gelmesi göz açıp kapayana kadar oldu. Çocuğun düştüğünü gördüğümüzde ahanda katil oldum dedim içimden. Baktık çocuğun kafa deri yüzülmüş, lan nasıl telaşlıyız. Uyanığın teki gitti örümcek ağlarını topladı çocuğun kafaya yapıştırdı böyle. Sonra kaldırdık evine götürdük bide tembihledik. olm bak düştün, eğer taş geldi dersen bi daha seni oynatmayız dedik. Bide böyle yarı golf yarı baseball karışımı bi oyun vardı. Uuzun bi sopa bulurduk, bide kısa sopa, kısa olanı çapraz iki uçtan keser sektirip en uzağa fırlatıcaz diye danalar gibi uğraşırdık. Tabi tehlikeli oyun, çok zaviyat vermiştik. Birde öğretmen çocuğu olmak daimi ayrıcalıktı, maçlarda kaptan olurdun, oyunlarda hakem olurdun, herkes herşeyi sana sorardı. bilye oynamak yasak olduğundan yakalanan tüm bilyeler senin koleksiyona girerdi. 3-4 poşet dolusu bilyem vardı ozamanlar. :D El altından satardım filan. Aklıma geldi şey vardı ya yapan vardır belki, motorlardan filan sökülen bilyalılar vardı. Tahtaya monte eder yokuş aşağı yarışırdık, bi kere böğürtlen çalılığına yuvarlanmıştım allahım. Ağlaya ağlaya eve koşup bide valideden dayak yemiştim. sdf Güzeldi ya veletlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 mahalle maçlarından sonra en yakın camii yada okulun bahçesine gidip koşa koşa su içmek o su yüzünden ii bi dayak yemiştim asgdfasd bilen bilirde böyle koşuyoz bi tane çeşmeye bizim elemanlardan birisi bağırdı 1 im 1 allah diye ( ne alakaysa adjas) bende ağzımdan kaçtı 2 yim 2 allah dedim bi baktım hepsi bana doğru gelio ii bi dayak yemiştim haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Absolut said: Adımız yaramazdı, hiperaktif değildi o zamanlar. Doksanların sonuna doğru türemiş bir zevzevklik zaten hiperaktiflik olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Dayadılar anti-depresanı herkese, böyle olup çıktı gençlik sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Alexi_Septimus said: Absolut said: Adımız yaramazdı, hiperaktif değildi o zamanlar. Doksanların sonuna doğru türemiş bir zevzevklik zaten hiperaktiflik olayı. Güldüm.gülüyorum.güleceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Absolut said: Adımız yaramazdı, hiperaktif değildi o zamanlar. nasıl kıymetli bir tespit anlatamam. +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 biz heralde sokak kültürünü alan son çocuklar olduk. bizden sonraki nesiller yalan oldu bilgisayardı televizyondu playstation dı derken. biz küçükken baseball adı altında softball oynuyormuşuz da ben onu baseball zannediyormuşum hala çok net hatırlarım. ha bu arada, istanbul'un daha az gelişmiş bölgelerinde hala mahalle kültürü devam ediyor bariz. daha oralara nifak sokamadılar. yakındır ama. artık 8 yaşında çocuğun elinde son model cep telefonu, evinde kim bilir nasıl bir bilgisayar mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2008 okul çıkışı yenilen leblebi tozları ve yusuf deme azmi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar