fede Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 ya taa küçüklüğümden beri var bu bende. counter dışında ne oynarsam oyniyim midem bulanıyor sürekli. hatta 1 2 kere pc başında kusmuşluğumda var. bi de adventure oyunlarında oluyo. sadece strateji, araba yarışı fm oynayabiliyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 bende de aynısı var ama sadece tok olduğum zaman bişey yemeden içmeden oynarsam en ufak sorun olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 bazı insanlar değişik ışık/renklere karşı hassas oluyor. fps oyunlarındada bol janjanlı grafikler olduğu için bu kişilere dokunuyor. başağrısı/mide bulantısı vs yapabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 haha abi ossuruktan nem kapmak böyle bişe herhalde. o nasıl oluyor yav. oyun oynarken kusmak :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Ben renkten cok FOV ile alakasi oldugunu dusunuyorum. Kisiden kisiye tahammul degisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 ana hiç duymamıştım böyle bir şeys- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 evet bende de oluyor arada bir abuk şeyler, ya böyle oyunun içine girmiş gibi hissediyorum ya da tansiyonum düşüyor oynayamıyorum daha fazla. fizyolojik bir sorun olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Half Life 2 oynarken yaşadığım his, bir tek HL2'de oldu ama :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 bana da korktugum yerlerde icim daralıo. mesela silent hill 2 de hastanenin altına inmiştim zar zor dayanıp save ettim sora belki 1 yıl hic acamadım oyunu. ya da ne biliim bi strateji oyununda herşey ters gidip işgale ugrayınca eu3 mesela gene darlanıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Korku oyunları bayıyor ya :p Mesela, F.E.A.R da öylesine bir oyundu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 HL2'nin FOV'u 70'tir. Oyun ciktiktan sonra steam forumlarinda "basim donuyor oynarken" tipi mesajlar turemisti. Bazi oyunlarin mimarisi ve kullandigi FOV etkiliyor bu olayi. Kimisinin bu FOV oranina gore oyun stili izleyen kisinin basinin donmesine rol aciyor. Mesela benim arkadasim senelerce CS, HLDM falan oynadi, ben HLDM oynarken izleyemiyor adam, basi donuyormus. Geometri algilamasi olay yani. 3D dunyada hareket tarzi, gorus acisi falan filan. Renk olayi baska bir olay, o epilepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Valla bilinen, ünlü ne kadar FPS varsa oynadım diyebilirim. Bir tek HL2'de geldi başıma o içimin kalkması olayı. İğrençlikten falan değil ve de, resmen bakarken 1 saat sonra falan bööle midem burkuluyordu hissi oluşuyordu. F.E.A.R gibi falan oyunlarda olan, direk gerilme ve kapama hissiyatı (Dead Space'te oldu mesela) Direk kapatıyorum oyunu, zaten birkaç saatim var oynayacak, hiç kasamam kendimi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 aynısı bana da oluyor lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 çok ilginç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 LathspeLL said: HL2'nin FOV'u 70'tir. Oyun ciktiktan sonra steam forumlarinda "basim donuyor oynarken" tipi mesajlar turemisti. Bazi oyunlarin mimarisi ve kullandigi FOV etkiliyor bu olayi. düşük fov etkiliyor beni de, eskiden 90 olurdu genelde oyunların. cod4 falan 65'di galiba default fov, hayatta oynayamıyorum öyle başım dönüyor. q3'ü 130 fov'la oynuyorum, o da biraz abartı gerçi balık gözü gibi oluyor normal insanlar için ama ben alıştım şimdi 120 yapsam bile yavaş geliyor oyun oynayamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 cahilliğime verin de bu fov tam olarak nedir. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 bendede tam tersi oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadGamer Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 FOV Field of view olması lazım görüş alanın demek.(başka FOV var mı bilmiyorum benim bildiğim bi bu FOV var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Bendede baş dönmesi böyle koytu tenkli kapalı alanlı bölümlerde oluyor. Mesela Brother In Arms: Hell's Highway deki hastane bölümü. Hem karanlık hem devamlı benzer yerlerde dönüyoruz. Hemen başımı döndürmüştü. Fakat açık alanalı yada renkli oyunlarda hiç problemim olmadı. Bir tek aynı yerlerde çok fazla dönüp durunca başım dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 SadGamer said: FOV Field of view olması lazım görüş alanın demek.(başka FOV var mı bilmiyorum benim bildiğim bi bu FOV var) field of vision Silphatos said: q3'ü 130 fov'la oynuyorum, o da biraz abartı gerçi balık gözü gibi oluyor normal insanlar için nasıl balık gözü abi, insanların fov'unun 200'e yakın olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Vision değil view. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 200'e yakın gorüş acımız var ama erkanımız 4:3 değil, 100 dereceye yakın, ki standart fps fov'u 95-100 dür. dah adüştü artık fps lerin fovları. daha gerilimmi olsun diye yapıyorlar sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Dusuk fov kullanmalarinin nedeni Yuz ve karakter animasyonlarinin gelismesinden dolayi. 90 fov'a gore 70 fov daha yaklastiriyor ve buyutuyor nesneleri, boylece karakterlerle olan etkilesimi guclendiriyor. Eskiden grafikler cok gelismis olmadigi icin ve gameplay'in daha onemli oldugu icin 90 fov standartti, boylece adamin yuzune dikkat etmiyorsunuz cevreye dikkat ediyorsunuz. Son donemde dustu fovlar. Mesela oyunlarda zoom acarsaniz aslinda oyunun yaptigi sey FOV'u 20'ye falan almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 bendede yıllardır FPS hastalığı var:( HL2de iyice doruğa ulaşmıştı, ha bide halo serisinde aynı hissi yaşadım, baş dönmesi ve mide bulantısı oluyor cok fena ve kapatıyorum mecbur oyunları. fpslere pek yaklaşmıyorum artık bu yüzden, gerçekdışı uzaylıların, yaratıkların falan olduğu oyunlar hemen bayıyor. bazı TPSler, strateji, simulasyon ve spor oyunları favorim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 oha bu ne la ilk defa duyuyorum böyle bir olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar