Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Ben köyden gelen adam saygısız ve kültürsüzdür demedim. Köyden gelip de şehir adabı, saygı ve kültür öğrenmeyi, cebinde 2 kuruş parası olduğu için reddeden insanlar yüzünden İstanbul köyşehire dönüşmeye başladı dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 şehir adabı diye birşey yoktur. şehir dediğin içindeki insanlardan ibarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 müzikal ne kadar sıkıcı bişeydir onun yerine 3-5 pogo yapılcak konsere giderim ddaha iyi . adamlar gene iyi yapmış ben sonuna kadar dayanmazdım . Metallica benim için herkesden önemlidir ama biliyorumki çıkışta eşşek sürüsü gibi kalabalık olcak ki oldu yani arkadaşımı almak için geri gitmek zorunda kaldım almasam raat raat kayıp gitmiştim . Adam orda konuşurken çıkıp gitmiştim alkış malkış tuttu millet banane yani tutmak isteyen alkışı tutar zaten para verip gitmişiz yeterince saygıyı gösteriyo o bilet fazlasını beklemesin kimse.Eğer 50 saat trafik çekmek elit kesime sokuosa birisini evet saygısız bi piçim ve gurur duyuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Sen bayağı bir yanlış anlamışsın olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 JD said: müzikal ne kadar sıkıcı bişeydir onun yerine 3-5 pogo yapılcak konsere giderim ddaha iyi . adamlar gene iyi yapmış ben sonuna kadar dayanmazdım . Metallica benim için herkesden önemlidir ama biliyorumki çıkışta eşşek sürüsü gibi kalabalık olcak ki oldu yani arkadaşımı almak için geri gitmek zorunda kaldım almasam raat raat kayıp gitmiştim . Adam orda konuşurken çıkıp gitmiştim alkış malkış tuttu millet banane yani tutmak isteyen alkışı tutar zaten para verip gitmişiz yeterince saygıyı gösteriyo o bilet fazlasını beklemesin kimse.Eğer 50 saat trafik çekmek elit kesime sokuosa birisini evet saygısız bi piçim ve gurur duyuyorum Şöyle yorumlar yazacaksanız hiç yazmayın daha iyi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 JD said: müzikal ne kadar sıkıcı bişeydir onun yerine 3-5 pogo yapılcak konsere giderim ddaha iyi . adamlar gene iyi yapmış ben sonuna kadar dayanmazdım . Metallica benim için herkesden önemlidir ama biliyorumki çıkışta eşşek sürüsü gibi kalabalık olcak ki oldu yani arkadaşımı almak için geri gitmek zorunda kaldım almasam raat raat kayıp gitmiştim . Adam orda konuşurken çıkıp gitmiştim alkış malkış tuttu millet banane yani tutmak isteyen alkışı tutar zaten para verip gitmişiz yeterince saygıyı gösteriyo o bilet fazlasını beklemesin kimse.Eğer 50 saat trafik çekmek elit kesime sokuosa birisini evet saygısız bi piçim ve gurur duyuyorum İlk dediğine katılıyorum ama ikincisinde haksızsın. Gurur duymamalısın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Cons said: namazı yarıda kesip gitsem naparlar acaba camide. hayvan osurdu herhalde, abdesti bozuldu. ondan çıktı diye düşünürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 JD said: Metallica benim için herkesden önemlidir Çocuğunu kesenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Tüketim toplumu da sakız olmuş ağıza,heryere yapıştırılıyor. Bu arada referans alacağım ve bu konuda güvendiğim insanlardan gelen yorumlar İstanbul performansının kötü olduğu yönündeymiş müzikalin.Sen kendi içinde beğenini yaşa o zaman,beğenmeyeni ya da anlamayanı anlamsız tamlamalar ile sınıflandırma.Kast sistemi getirmek yersiz sosyal topluma bana göre. Ama illa bu kadar rahatsızsın soyutla bu tüketim toplumundan kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 pogo nedir ya ahahahah tam anadolu liseli dersaneye giden siyah montlu isyankar işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeL Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 hepimiz piçiz !!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 NeL said: hepimiz piçiz !!1 off off ne yaptın hacı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Kimse hiçbir oyunu beğenmek zorunda değildir ama o sahneye çıkan sanatçı için en büyük ödül alkıştır; zaten gözlerinden de anlaşılır bu. Ben memnun kalmasam bile asgari alkışımı tutarım. Ancak kimseye yok niye erken çıktın niye alkışlamadın diye bir tepki gösterilemez; hele ki bu gösteri tahmin ettiğim yerdeyse otoparktan çıkış ciddi bir zaman kaybı olacaktır. Ben Fedaykin'in tepkisini yanlış yansıttığını düşünüyorum. Evet gerçekten insanlar bazı şeylerin tadını çıkarmayı bilmiyor, oturup adam gibi yemek yemek varken fastfood'a abanmak bana da mantıklı gelmiyor. Orada gösteriyi izlerken aklında eve nasıl gideceğim, bir an evvel kaçayım diye düşünceler varsa o adam zaten bu oyuna laf olsun diye gelmiştir, senin aldığın zevkin yarısını bile tadamaz. Bırak o kendi bildiğini yapsın. Ayrıca adam anlamıyorsa ne yapsın gibi yorumlara da katılmıyorum en başta gelmesin. Kaldı ki geçen bir haber vardı, İzmir konservatuarı köylere gidip konser vermiş orada hayatında ilk defa klasik müzik konseri dinleyen köylülerin tepkilerini görmeniz lazımdı; ayakta alkışladılar dakikalarca ve herkes çok memnundu halinden. Alkışlamak için illa izlediğiniz şeye bayılmanız lazım değildir, hele ki onlara saygımı bilet parasıyla gösterdim maddiyatçılığına yuh diyorum... bu mantıkla sanatçı da ben paramı aldım bu gösteri kötü oynayayım diye düşünmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 vay be demek alkişlamadilar nasil bir hanzoluk bu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeL Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 o köylülerin eve 3 saatte giderim diye kaygısı yok o yüzden sabaha kadar alkışlar isterse :P köylü milletin efendisidir bilir nerde ne yapacagını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Spastik_Serce said: Cons said: namazı yarıda kesip gitsem naparlar acaba camide. hayvan osurdu herhalde, abdesti bozuldu. ondan çıktı diye düşünürler. aga adama belki malis atmıslardır (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Xaenin said: Ben köyden gelen adam saygısız ve kültürsüzdür demedim. Köyden gelip de şehir adabı, saygı ve kültür öğrenmeyi, cebinde 2 kuruş parası olduğu için reddeden insanlar yüzünden İstanbul köyşehire dönüşmeye başladı dedim.hay agzindan opeyim bu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Asteroth said: Gel gör ki "müzikal" konsepti Türk toplumuna ne kadar yakın ki o adam bir müzikalin nasıl izleneceğini bilsin etsin? Hayatında kaç tane müzikal izlemiştir ve kaç tanesini görmüştür? O adam "Aa farklı bir şey geliyomuş hadi gidelim" diye gidiyor o müzikale, ne izleyeceğini, neyle karşılaşacağını da muhtemelen bilmiyor, sinema filmi izler gibi izleyip bittiğini düşününce de kalkıp gidiyor. Kendi kültüründe yok çünkü böyle bir şey, adabını uslübunu bilmiyor. Evet cok guzel bir nokta. Bu olayda ki davranis sekli tabii ki hos degil. Ben sadece Amerika'da ki redneck'lerin Turkiye cakmalarina laf ettim. Iste biz oturuyoduk, dogudan geldiler pislik yaptilar. Ne guzel her kes yerinde oturuyodu, yakalim hepsini.. uslubuna laf ettim.. Karadeniz'den gelen adam gibiymis, dogudan gelen pislikmis :) Komik yani, Karadeniz mafyasi denen bisi var, Karadenizlilerin Fuhus piyasasindaki sozunu duymayan yoktur. Olay bolge degil, karadeniz akdeniz dogu falan degil, genel bir goc sorunu var. Yesilcam'daki filmlerde ki kotu adamlar dogululari temsil etmiyordu. GEcmiste Istanbul'da yasami zehir eden insan;arda karadeniz den akdeniz den, orta anadoludan geliyomus. Surec meselesi. Bolgelere yogunlasmayin, oyle olursa o zaman Almanyada ki, Avusturya'daki insanlarin "Italyan geliyo, Polonyolai geliyo ne guzel, Turkler hep pislik, barbar, oturup kalkmasini bilmiyo, uyusturucu bunlarda" laflarinida ayakta alkislamak gerekir, ne guzel soyluyorsunuz evet biz Turkler cok kotuyuz medeniyet bilm,iyoruz diye onaylamasi gerekir bu insanlarin. Evet bazi seylerde irk meselesi biz Avrupa irkleri kadar gelismis degiliz demeliler. Fedaykin'in yerinde olsam muhtemelen bende cok sinirlenirdim, ama gidip yukardaki cikarimlari yapmak hem tehlikeli hem komik. Sonra demeyin neden dunya bizi kotu goruyo, Turk imaji neden kotu Dunya'da.. Iste sizin gibi dusunenler yuzunden, genelleme yapmayi sevenler yuzunden. Kulturleri insanlari, bu kultur soklarini anlamak istemeyenler yuzunden. Adamlar Dogu kulturunu anlamak icin universitelerde ozel bolumler aciyor, biz kendimize o kursulerden bakip yorum yapmayalim. Kendimizi elestirelim, elestiri olmayan yerde gelisim olmaz. Neden boyle oluyo diyelim, cozum arayalim, ama rednecklesmeyelim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 bu ülkenin kendi içersinde bölünmüşlüğü bütün gelişmiş ülkelerde vardır. almanya'yı bu konuda çok iyi biliyorum, kanada, italya, belçika hep okuduğumuz şeyler. bu işin ırkla falan ilgisi yok. çok güzel arkadaşlarım var kürt, 10 pati toplasan 1 o a.k ibne kürdü kadar etmez benim gözümde. türkiye'deki bu tartışmalar da zaten artık ülkenin ileriye doğru gitmesinden, kalkınmasından sebep şeyler. geneli ekonomik şartlara, özeli ekonomik koşulları uyuşmayanların saha çakışmasından. şu tartışmada herkes taraf haklı. zaten herkesin haklı olduğu konular insanın takılıp kaldığı konular. yoksa gerisi çok kolay. sorsan; kalkıp giden de haklı, oturup alkışlayan da ama fedaykin haksız. kimse kimseyi yargılamasın hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dolis Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Adamların belki yakınlarından birine bi şey oldu ve çıkmak zorunda kaldılar? Veya bu tarz bir sürü şey var böyle değerlendirmemek lazım ayrıca haklı olduğun yerler var ama bu kadar abartıya ne gerek var? Hani patiyide içini dökme forumuna çevirek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 nedanko said: Bolgelere yogunlasmayin, oyle olursa o zaman Almanyada ki, Avusturya'daki insanlarin "Italyan geliyo, Polonyolai geliyo ne guzel, Turkler hep pislik, barbar, oturup kalkmasini bilmiyo, uyusturucu bunlarda" laflarinida ayakta alkislamak gerekir, ne guzel soyluyorsunuz evet biz Turkler cok kotuyuz medeniyet bilm,iyoruz diye onaylamasi gerekir bu insanlarin. Evet bazi seylerde irk meselesi biz Avrupa irkleri kadar gelismis degiliz demeliler. Bence haklıdırlar. İnsan genelleme meraklısı nedense, atıyorum hayatımda tanıdığım 3 afrikalı da yere tüküren sifon çekmeyen tipler olsa, lan bu afrikalılar harbiden pis galiba gelmesinler akü derdim ben de. E Avrupadaki Türkler de aynı şekilde, bir takım yanlış davranışlarımız var, ve istememekte bence haklılar. He işe yarıyor mu hayır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Black-ice said: en önde otururken sahnenin önünde salıncakta etekle sallanan kadının eteği açılıp duruyordu ama öyle bi yerde oturuyordum ki bi ben bi de etrafımdaki bi kaç kişi görebilir yani ben de kitlenmişim tabi eteğin altına. hiç unutmam. kadın bi yandan rol yapıp bi yandan öyle bi bakış fırlatmıştı ki bana utancımdan yerin dibine girmiştim. ben daha öküzüm sanırım onlardan. lol super :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Yazının küfür kısmına değil ama saygısızlık yapıldığı kısmına katılıyorum. Tiyatro, müzikal, opera gibi başka eğlence şekillerine nazaran daha ciddi yerlerde gelenek olarak, nezaket olarak uyulan şeyler vardır. "Para verdim bitti"den ziyade böyle görgü kalıpları var. İnatla anlayamayanlar için örnek vermek gerekirse; oruç tutanın önünde göstere göstere yemek yemek gibi görgüsüz bir harekete eşdeğer birşey yapılmış. Bizde aristokrat ailede doğmadık ama bunlar çok zor şeyler değil. Böyle etkinlere katılmak göstermelik, şov olsun diye yapılmıyorsa severek öğrenilebiliyor. Aileniz veya sizi oraya götüren çevreniz böyle bir saygı geleneğini size aktarması gerekir. Yoksa ayıplanmanız doğaldır. Küfür abartı kaçmış tabi ama durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 12 sayfaya şöyle bir göz gezdirdim. postların çoğundan da anlaşıldığı gibi, toplumumuzda sanatın neredeyse hiç bir değeri yok. insanlar fedeykin'in tepkisini aşırı bulmuş, sanırım konu sanat olduğu için.... çünkü bu forumda bir çok konuda çok daha ağır sözcüklerle dile getirilen tepkiler gördüm, ama sanat o kadar değersiz ki çok kişinin gözünde, ona saygı gösermeyene tepkili davranmak bile hoş karşılanmıyor. fedaykin'i çok iyi anlıyorum, gittiğim bir çok sanat etkinliğinin bitiminde aynı tür çok ama çok rahatsız edici davranışa defalarca tanık oldum. sanatı icra eden (ler) adına geçekten yerin dibine girdiğim ve eğitimsiz, değer bilmez, sanattan hiç mi hiç anlamayan kimi (ne yazık ki çok sayıda) insanımız adına gerçekten çok üzüldüğüm o kadar çok etkinlik hatırlıyorum ki... bunun köylülük, şehirlilikle çok ilintili olduğunu sanmıyorum. tek etken eğitim + asgari insani özelliklere sahip olma olayı. eğitim derken üniversite mezunu olmak, hatta rektör, başbakan, doktor, v.s olmak , yani yalnızca iyi bir eğitim almak değil kast ettiğim; eğitim derken, kendini geliştirme, karşındakine ve emeğine saygı gösterme, en büyük ve önemli değerin para olmadığını anlayabilme (param var, onu vererek bilet aldim, artık istediğimi yapabilirim, sanatın, sanatçının ağzının ortasına bile .....bilirim -küfürlü mü konuşmuş oldum?-) gibi sadece eğitimle kazanalamayacak görgü, hatta insanlık (hayvanlardan farklı olduğumuzu ve olmamız gerektiğini herkes kabul eder sanırım, ki fedaykin 'öküz' derken bunu kastettiğini düşünüyorum) gibi kavramlardan da nasibimizi almış olmamız gerekir. eğitim en başta insan olmayı öğrenmektir bence. bu bağlamda konu hakkında görüşlerini belirten Xaenin, Sotto, Baggio gibi üyelere tamamiye katılıyorum ve Alexi_Septimus'un şu yazısının tamamiyle gerçekleri yansıttığını düşünüyor, altına ben de imzamı atıyorum Alexi_Septimus said: Ya allah belanızı versin gerçekten, adam insanların nasıl HAYVAN, nasıl ÖKÜZ, nasıl DENYO olduklarını yazmış, sanata nasıl SAYGISIZ davrandıklarını yazmış. İnsanlar tutup, "ama biz ne yaptık onlar öyle olmasın diye? suç biraz da bizde, şöyle böyle." demiş, yani anlamıyorum nasıl bu kadar sığır yapıya sahip olabiliyor insanlar. Bu ve benzeri adamlar siz sanatınızı icra ederken böyle bir tavır sergilese ana bacı düz gidersiniz, dolmuş'ta sıranızı kaparsa mır mır mır konuşursunuz, ucu size dokunmuyor çünkü. Ucu sizin ilgili veya alakalı olduğunuz şeylere de dokunmuyor, o yüzden mazur gösterebiliyorsunuz. Müzikal'de esasen klasik müzik konserleri kadar komplike bir olay değil, otur izle, alkışla sonra defol git. Böyle diyorum çünkü klasik müzik konserlerinde her hareket arasındaki sessizlikte alkışlayan öküzler var, halbuki son derece yanlış bir şey. Bunun için denebilir mesela, kültür toplumu değiliz, sığırız, anadolunun pisliğiyiz diye, yada "biz ne yaptık onlar öyle olmasın diye." Bana kalırsa fedaykin az bile demiş, bunun aksini iddia eden kimselerde daima kültür toplumlarında barınmaktan aciz olacaktır. (bir sanat aktivitesini beğenmeyip alkışlamama olayı, çok başka bir konudur, ve seyirciye saygısızlık amacıyla sahneye konulan bir etkinlik değilse eğer, o bile tartışılabilir. çünkü sonuçta bir emek söz konusudur, ve gerçek sanatçılar için o emeğin karşılığını alkış olarak alabilmek paradan çok daha önemlidir, hatta çoğu (gerçek) sanatçının yaşam nedenidir.) etkinlik olayı henüz bitmişken, alkışlamadan kalkıp gitmenin (sırf kalabalığa kalmamak amaçlı) tüketim toplumlarının gereği olduğu gibi görüşler de yanlış ve dayanaksızdır. kapitalist toplum, sosyalist toplum, batı toplumu, doğu toplumu bireyi olmanın, köylü ya da şehirli olmanın bu işle direkt bağlantısı yoktur. olay; içinde görgüyü ve insani değerlerden de nasibini almayı gerektiren eğitim olayıdır. sanat ve bilim yaşam kaynağımızdır. onlarsız yaşam düşünülemez. sanat olmasaydı, yaratılıp, üretilip bize armağan edilmeseydi, çok 'ot' bir yaşam tarzımız olurdu, ve ne yazık ki toplumumuzdaki çok kişi için bu böyle... paraları var ama! ve onlar parayı her şey zannediyorlar, yaşamın amcının 'para' olduğunu sanıyorlar, ne çok şey kaçırıyorlar, yazık! edit: burada fedaykin'in ifadesini ağır ve hakaretvari bulan kimi üyelerin, çok daha ağır ve hakaret, aşağılama içeren sözlerine de tanık oldum, söyliim dedim. B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 bırde yazılmamıs ama ama insanlarin gercekten begenmeme sanslarida var :) yani adam begenmemis erkenden cikiyor ben londrada les miserables e gittigimdede ayni olay oldu bir yerden sonra o kadar muzikleri abartiyorlarki kopuyorsun, yabanci seyircilerin bir kismi erken ayrilmisti buda bir opsiyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar