Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kardeş sahibi olmak

aritra

Öne çıkan mesajlar

benden üç yaş büyük ablam var. ilkokula gider gibi ikimiz de aynı üniversiteye gidiyoruz. her günüm çoğunlukla beraber geçiyor; arada çok bunaldığım oluyor. genelde iyi geçiniriz, çok gülüp eğleniriz ama agresif birisi olduğu için (feci de küfür eder dsaf) sabredip sabredip bir anda patlıyorum. kötü oluyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gerçi şu an 4 ve 5 yaş büyük olan iki ablam var. faydaları:
çalıştıklarından dolayı ekstra harçlık

harbiden mükemmel bir avantaj o yaa. abisi ablası çalışan arkadaşlar manyak para alıyorlar, buna ek olarak abisi ablası yurtdışına çıkan elemanlar paso elektronik vs. zengini oluyor. kıskanıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

aramızda 7 yaş olan kardeşim var
karşılıklı olarak öyle pek bir hayrımızı görmedik

daha çok anne ile alakalı bişey bence
önce doğan deneme tahtası gibi bişey oluyor, sonradan gelen kardeşin sağlıklı bir şekilde büyütülebilmesi için

bir de abi kardeş müessesesinin sağlığı için lionel luthor gibi piskopatlar olmaması lazım

kardeşime bişeyler öğretirim filan diyordum hep ufakken ama yalan oluyormuş bu olay, herkes kendisi öğreniyor
annemiz babamız bize nasıl katlanmış onu öğreniyosun sanırım

farklı şeylerle ilgileniyorsanız güzel oluyor, hem birbirimizin işine karışmıyoruz hem de güzel bişeyse sende öğrenmiş oluyorsun

bir de kavga etmek çok önemli, kardeşini kendine en yakın o zaman hissediyorsun o sayede form tutuyorsun, zinde kalıyorsun, mücadele etmeyi öğreniyorsun, ama büyük tarafın kesinlikle alttan alması lazım yani yeri gelince dayak yiycek, sen haklısın diycek
ama büyüyünce; iki tarafta eşit güce ulaşınca direk boks oluyor, gerçek kavga oluyor o iyi olmuyor

saçma post oldu ama devrelerim hasarlı
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de jedi mind trick manyağı oluyor abiler
hele kardeş küçükken herşeye kanıyor, kolayca ikna oluyor, ne istersne yaptırabiliyorsun

büyüdükçe zorlaşıyor bazen 10 dk dil döktüğüm oluyor
en sonunda burdan ekmek yok deyip temelli vazgeçiyorsun

abi olmanın en iyi yanı abi oluyorusn işte, kendi kendini büyütmek zorundasın, en az karışılan sensin ama en çok hatayı yapacak ve eleştirelecek te sensin

bi de kardeşim bana abi demiyor :/
bana sorun olmuyor da, dışardan insanlar sana adınla mı sesleniyor diye abuk sabuk sorular soruyor, dalasım geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:
obsesifik said:
throine said:
benden 6 yaş küçük bir kız kardeşim var. keşke olmasaydı diyorum ya da yerine bir erkek kardeşim olsun isterdim. :) birileri ileride kıymeti belli oluyor demiş ama sanmıyorum, yani benim için geçerli değil gibi görünüyor bu söz.

bizimde 6 yaş var aramızda.eminimm %100 eminim abim de bnm için olmaz olsun demiştir zamanında.. az buz çektirmedim yani şu ergenlik denen bok zamanda. diorum ya ben büyüdükten sonra değişti herşey. he tabi bi de bnm evde tek tırstığım insanın abim olduğunu da unutmamak lazım.adam başlı başına bi otorite ya evde dediği herşey kanun.. mr. otorite diye kayıtlıydı o zamanlar telefonumda. şimdi de abimmm.. demem o ki aradaki saygıyı yitirmediğiniz sürece herşeyin değeri ilerde daha iyi anlaşılıo merak etme.

Abine sabır diliom canım. sdf
Harbi harbi. :D

hala mı :S
Sosyal ağlarda paylaş

chesterfield said:
Çoğu yakın arkadaşım "tek çocuk". Ve onları müthiş kıskanıyorum.
99lu kız kardeşim var, 10 yaş aramız var. İlk 4-5 sene müthiş tatlı oluyordu herşey, daha bir duygusaldım. okula başlayınca gerçek yüzü ortaya çıktı, artık sık sık kavga ediyoruz, bana kafa tutuyor, ne kadar kızsam bağırsam vursamda akıllanmıyor, çok inatçı.
Hiç bir zaman kardeş istemedim, sık sıkta dile getirirdim küçükkken bunu aileme, sonra bir gün beni karşılarına alıp ciddi ciddi sordular kardeşin olsa iyi olur, istermisin diye? [şimdi yazarken hayal ediyorumda çok komik lan, sanki araba falan alıcaz, hangisinden alalım gibisinden fdsşl] bende tabi ki istemiyorum dedim, ama iş işten çoktan geçmiş, ondan sonra benle konuşuyorlar, 5 ay sonra bir kız kardeşim oldu, o şirinliği ve tatlılığı beni bir 4-5 sene uyuttu ama şimdi şimdi anlıyorum ne kadar haklı olduğumu.

benim 2 kız kardeşim var 14 ve 17 yaşında. onlar küçükken aramız daha iyiydi ama son 3-4 senedir çok kötü. ikiside anam ve babam yüzünden şımarık tipler ama bana geçmiyor onların işleri.
bende onları döverim ama onlar beni daha çok döver çünkü fazla güç kullanmam. mesela büyük olanı bana 2 yıl önce paslı makas fırlatmıştı hastanelik olmuştum ama birşey yapmadım. :D
Sosyal ağlarda paylaş

kardeş derken abi de giriyo mu işin içine bilmiyorum ama, insanın abisi olması çok güzel bişey

benim abim klasik kıskanç abilerden değildir yoksa bilmiyorum iyi bişey der miydim ama, şimdi böyle evde hep sıkıldığım zaman konuşabileceğim biri var (tabi evdeyse, genelde başka yerlerde kalıyo) ne biliyim tatlı pişirdiğimde sevinen afiyetle yiyen biri var, gece korktuğumda arayabileceğim biri var, vs.

tek çocuk olmak nasıl olurdu bilmiyorum, ben aile toplantılarına abim olmadan katlanamıyorum genelde, aile tatillerine de, çok sıkıcı olurdu heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllardan 91, yan komşunun oğlunun kız kardeşi var...

-Anneeaaağğğ kardeş istiyorum, kız olcak, Özlem olcak adıııaa!!

Yıllardan 92, babamla balığa gideceğiz, ama o da ne annemin sancıları tutuyor...

-Semih anneni hastaneye götürcem ben, sen komşuda kal, halanlar gelcek evi hazırlıycaklar yardım edersin, alışveriş yaparsın.
-Balık?
-Hadi bak, koca adam oldun kardeşin olcak.
-Olta?

Aradan geçen 16 senede şunu öğrendim ki eğer kardeşim olmasaydı dünyanın en tembel ve sorumsuz adamı olurdum şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşim yok çok yakın büyüdüğüm benden büyük kuzenlerim var,kardeşim gibi yakın arkadaşlarım var(7 senelik falan) 89 lu olduğum düşünülürse az buz bi zaman değil.
Mutluyum böyle,hiç kardeş istemedim zaten annem de berbat bi hamilelik geçirmiş olduğundan "İstemiyorum kalsın" tavrındaydı,iyi oldu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

chesterfield said:
99lu kız kardeşim var, 10 yaş aramız var. İlk 4-5 sene müthiş tatlı oluyordu herşey, daha bir duygusaldım. okula başlayınca gerçek yüzü ortaya çıktı, artık sık sık kavga ediyoruz, bana kafa tutuyor, ne kadar kızsam bağırsam vursamda akıllanmıyor, çok inatçı.

Oha aynı benim kardeşim.Sanırım 99 doğumlu kız larda bi problem var.akıllanmıyor inatçı ve o ne derse o olcak.Tersinin olmasının mümkünatı yok denecek kadar az.
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:
chesterfield said:

Oha aynı benim kardeşim.Sanırım 99 doğumlu kız larda bi problem var.akıllanmıyor inatçı ve o ne derse o olcak.Tersinin olmasının mümkünatı yok denecek kadar az.

9 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz ya?
Lütfen kendinize gelin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...