Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkçe sözlü rock/metal

aritra

Öne çıkan mesajlar

İlk önce sen ne dinlediğine karar ver Athena o albumunde

testament: hani şu colifornia da kurulan grup
Steve Souza (Vokal)
Steve Smythe (Gitar)
Glen Alvelais (Gitar)
James Murphy (Gitar)
Derek Ramirez (Bas)

uyelere sahip olan grup sanırım, neyse bu adamlar trash metal yaparlar ama babası değildir.

Diğer taraftan gercekten senin anlamamak için diretdiğini düşünüyorum.O albumde olmadı trash metal, beceremediler o yuzden hardcore cıkıyor tıpkı metallıcanın st anger albumunde olduğu gibi olmadı yapamadılar hardcore oldu nereye zorlarsan zorla

2.Hayatımda cok fazla trash metal grubuna yer yok, babalarını dinliyorum yeni yetmelerle işim olmaz ,ilk önce Amerikadan Metallıca yollım sonra alman bir tane trash metal grup verim istersen dinle ''Destruction'' özelliklede ilk albumu olan "Sentence Of Death" (1984)albumunu dinle , bir tanede brezilyadan Sepultura yollım.
beğenmezsen söğle baska gruplarda yazım sana

3. sana grup tavsıye etmemi istersen çok iyi dark power/prog metal grubu olan evergrey tavsıye ederim ben baya önce taniştim sende tanımadıysan seversin.

4.Evanescence denen fuzulı grup sanırım ne yazıkkı burda kesişiyor yollarımız bende istemezdim ama ,hatda ''Blender'dan David Browne ayrıntılara inerek "melankolik Enya'nın dokunuşlarıyla gotik Hıristiyan nü-metal" der Evanescence için.
ama bazılarıda bu fuzuli grup için senfonik rock ve gotik rock gibi türlerlerinde girdiğini söğler.

5.Söz senfonıc metalden acılmısken Epicayıda unutmamak gerek sanırım dinle tavsıye ederim eğer dinlemediysen.

sanırım bu kadar acıklama yeter yetmezse söle dahada inerim derinlere
Sosyal ağlarda paylaş

YAVUZ AHAHAHAHAHAH. Neyse,

Bilmem kaç senedir girmediğim tür tartışmasına sokuyorsunuz zorla resmen.

Peynir said:
İlk önce sen ne dinlediğine karar ver Athena o albumunde

testament: hani şu colifornia da kurulan grup
Steve Souza (Vokal)
Steve Smythe (Gitar)
Glen Alvelais (Gitar)
James Murphy (Gitar)
Derek Ramirez (Bas)

uyelere sahip olan grup sanırım, neyse bu adamlar trash metal yaparlar ama babası değildir.

Burda bariz "ben bilmiyorum o dediğini ama bi bakınayım" olmuş, Testament babalarındandır zira. Tamam Bay Area değil belki ama öyle yani ki The Gathering dışında hiç sevmem Testament.

Peynir said:
Diğer taraftan gercekten senin anlamamak için diretdiğini düşünüyorum.O albumde olmadı trash metal, beceremediler o yuzden hardcore cıkıyor tıpkı metallıcanın st anger albumunde olduğu gibi olmadı yapamadılar hardcore oldu nereye zorlarsan zorla

2.Hayatımda cok fazla trash metal grubuna yer yok, babalarını dinliyorum yeni yetmelerle işim olmaz ,ilk önce Amerikadan Metallıca yollım sonra alman bir tane trash metal grup verim istersen dinle ''Destruction'' özelliklede ilk albumu olan "Sentence Of Death" (1984)albumunu dinle , bir tanede brezilyadan Sepultura yollım.
beğenmezsen söğle baska gruplarda yazım sana

Sepultura artık thrash yapmıyor, bunu öylesine yazdım çünkü burada tartışmaya katkı sağlayacak bir şey göremedim. Ben thrash biliyorum aslındaya getirmişsin gibi olmuş. Peki öyle olsun madem eheh.

Peynir said:
3. sana grup tavsıye etmemi istersen çok iyi dark power/prog metal grubu olan evergrey tavsıye ederim ben baya önce taniştim sende tanımadıysan seversin.

Dark oraya nereden kaçmış bilmiyorum ama black metalin alt türüdür dark metal, ve cidden alakası yok konumuzla.
Powerlığını bilemem ama prog falan da değil Evergrey, DT çakması olunca progresif tagi alıvermeye başladı böyle eşşek yüküyle grup. Heavy metal diyin geçin abicim kasmayın. Şimdi Evergrey'e sen nasıl böyle böyle dersin şeklinde argümanlarla gelirsen sallamayacağımı da belirteyim.

Peynir said:
4.Evanescence denen fuzulı grup sanırım ne yazıkkı burda kesişiyor yollarımız bende istemezdim ama ,hatda ''Blender'dan David Browne ayrıntılara inerek "melankolik Enya'nın dokunuşlarıyla gotik Hıristiyan nü-metal" der Evanescence için.
ama bazılarıda bu fuzuli grup için senfonik rock ve gotik rock gibi türlerlerinde girdiğini söğler.

5.Söz senfonıc metalden acılmısken Epicayıda unutmamak gerek sanırım dinle tavsıye ederim eğer dinlemediysen.

sanırım bu kadar acıklama yeter yetmezse söle dahada inerim derinlere

Evanescence "çakma gothic rock" yapıyor. "Metal" le alakalı bir şey yapmıyorlar, benim dinlediğim kısımdan kolaylıkla çıkıyor bu yani. İyi kötü gothic rock/metal ve senfonik rock/metal dinlemiş herkes te aynı şeyi düşünür zaten, 69 Eyes nire Evanescence nire. Nasıl yazılıyorsa artık.

Ek: Sinir yapacaksan hiç girmeyelim tartışmaya, zaten konunun içine edildi ayrıca. Çünkü cidden yaşım geçti artık böyle metal tartışıp atarlanmak için falan. Resmen nostalji yaşıyorum şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

Peynir said:
ya sen harbi nato kafa nato mermersin. Senin harbıden bir delik hava kacırıyor
onlar eski grup üyeleriydi

al bunlarda yenileri
Chuck Billy –
Eric Peterson
Alex Skolnick
Greg Christian
Paul Bostaph

Oldumu şimdi

''Hangimiz daha cok mattal kokuyoruz, zincir yiyip teneke s*ciyoruz?!?!?'' atraksiyonuna girmek en sinir oldugum seydir de, adam bunlari gayet iyi biliyor, kadro nedir ne degildir, destruksiyon demissin, adamlarin elle tutulur albumleri zaten 90'da cikardiklari ve daha sonradan reunite olmalariyla beraber surdukleri isler, 80lerde gayet alman usulu les bilek/dires yapiyorlar. Zupultura dedigin zuppelerin de elle tutulur iki albumu var, milletin taptigi morbid visions/beastial devastation zamanlari bildigin les bilek/dires sayilir o da, surda duran plantronics mikrofondan kaydetsem daha net cikar, 15-16 yasinda falan zaten adamlar o donemde, iki blast atmaya calisiyor onu da adamakilli yapamayip kaciriyor, zil kullanamiyor vs.

Milletin EPIKAAAAG diye taptigi gotturuksenfonik olusum da zaten rekkis asagisinda gitarkafe denen mekanda toplanip su katilmis 50lik bira icip aglayip zirlayan gotturuk kari muzigi haline geldi, hep oyleydi gerci.

IVENIZINZ olayina hic girmiyorum, maltepe/pendik civarlarina kadar dustu artik EMILI ve tayfasi.
Sosyal ağlarda paylaş

önce sepultura gelelim

Death metal, Black metal, Thrash metal ve Speed metal karışımı Bir tarz yaptılar .

testament; gelınce dinlemem dinleyende mani olmam, ama ne halt oldukları hakkında az cok bılgım vardır

Ek2: sinirlencek bişey yok zaten ortada diğer tarafa gelince nostaljı iyidir insanın gencliğine götürür bugunun hatırlatır :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi beni de wall of texte zorluyorsun. Gireyim madem. En başta, tartışma adabı vardır. Doğru düzgün konuş. Onun dışında;

Yazdığın grupları bilmediğimi düşünerek nasıl bir mantalite yürüttün anlamıyorum. O dediğin grupların, tüm albüm,ep, split vs lerini dinledim. Ve zannetmiyorum ki şu an bana "tavsiye" edebileceğin bir grup olsun.

Çok güvenirim kendime bu konuda evet, boşuna da değildir. Bazen burnu havadalık gibi gözükebilir ama öyle bir niyetim yok baştan beliryetim.

Dediğin şeylerin çoğunu zaten şimdiden cevapladım. Zaten 1 saat araştırıp, ekşi manyağı olup cevap yazıyorsun, çok bariz. Ama yine de baştan cevaplayayım hepsini.

Genre tartışmalarından haz alan birisi değilim, sevmem. Ama gerekli olunca da yaparım. Dark power, prog nedir ya? Her klavye duyduğunuz gruba prog sıfatını yapıştırıp durmayın. Hayatında 1 kere bile king crimson, rush, yes dinledin mi prog dan söz edebiliyorsun? Evergrey hoş gruptur ama progla ilgisi bile yoktur "bence". prog zaten göreceli bir deyimdir. Onun dışında griswold'un da dediği gibi, dark metal, black metalin alt türlerindendir ve agalloch, ulver gibi gruplarca yapılır. Her karanlık atmosfer gördüğünüz gruba da, "anam dark metal of" damgası vurmayın.

Sepultura. Onların yaptıkları leşin de leşi trash, black trash albümlerini dinlemeye kulağının yetip yetmediğinden de emin değilim. Ayrıca testament gibi bir gruba "trash in babası değil" gibi bir yakıştırma yapmak bile zaten saçmalık. Testament ben de fazla dinlemem, ama bu "gerçeği" herkes kabul eder.

evınısıns olayı zaten cevaplandı.

Söylemek istediğim şu. Karşındaki insanı tartmadan, ayar vermeye kalkma. Bir bilgi birikimi edin, sonra laf et.

edik: tüm espriler by: utopia RIP till next week.
Sosyal ağlarda paylaş

Laf atan sendin önce bunu iyi hatırla diğer taraftan adap usul falan gibi şeylere girmeye gerek yok ne olduklarını bılırız adamına göre uygularız.

Eksi olayına gelince ne eksi sonundakı com yazar konusurum nede $ işareti ile yapılan s sine güvenerek bişeyler yazarım. Sanırım az önce söğledim ama okumadın bir daha yazım oku, testament dinlemem dinleyende mani olmam anladın mı şimdi ne olduğunu Diğer taraftan evergrey için herhangi bir argüman getirmicem zaten bende takmıcam bu mesajdan sonra yazılanları ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...